Dodaj do ulubionych

Książka na prezent.

09.12.10, 09:36
Jaką książkę polecilibyście mi na prezent dla chłopaka 20lat, który mało czyta (chciałabym go do tego zachęcić) ? Najlepiej żeby była ciekawa, wciągająca, niezbyt gruba i raczej pozostawiająca po przeczytaniu dobry nastrój. smile Horrory, thrillery i inne tego typu odpadają, ale romanse też nie bardzo pasują wink Najlepiej jakąś przygodową smile Liczę na Waszą pomoc.
Obserwuj wątek
    • jk3377 Re: Książka na prezent. 09.12.10, 18:25
      -najchetniej poleciłabym mojego ulubionego "gargulca" A.Davidsona-moze mu sie spodobac,jednak to dosc grube.
      -jesli nie, to moze "Miasto ślepców" J.Saramago.
      -a n a koniec to moze "Nieoczekiwana zmiana płci" C.Harasimowicz
      • nchyb Re: Książka na prezent. 09.12.10, 22:06
        nie chcę, by to głupio zabrzmiało, ale moim zdaniem, nieczytający (rozumiem, ze stale nie czyta, nie jest to jego miłość) młody chłopak, raczej nie zachwyci się żadną z tych pozycji.

Zachęcić można tylko, jeżeli będzie to coś, co go zainteresuje. Czym się ten 20-latek pasjonuje? Piłką nożną? Jakimś innym sportem? To wtedy proponowałabym coś z tej dziedziny.
        Motoryzacją? też się znajdzie.

Czy ten młodzian jest wykształcony, czy ciągle się uczy? Wtedy łatwiej, natomiast jeżeli to ktoś, kto już szkołę skończył, pracuje i nie myśli o dalszym kształceniu, a za książkami nie przepada, to raczej marnie to widzę. Prędzej coś lekkiego, na czasie. A może komiksy dla doroslych?
    • agnzimka Re: Książka na prezent. 09.12.10, 21:03
      Może książki Pałkiewicza, Pawlikowskiej, Cejrowskiego-podróżnicze.
      • inez21 Re: Książka na prezent. 10.12.10, 10:07
        Wiesz ja też uważam,że osobę która nie czyta raczej trudno jest zachęcić do czytaniasad A juz n+a pewno nie taką poważna pozycją jak "Gargulec"
        Rzeczywiście niezły jest Cejrowski, bo to łatwe śmieszne i przyjemnesmile No i ja bym polecała Harrego Pottera jeśli nie czytał,bo to zachwyca prawie wszystkich i w każdym wiekusmile
        • beata0405 Re: Książka na prezent. 10.12.10, 15:26
          A ja bym Cobena poleciła i tyle smile
    • mala200333 Polecam... 10.12.10, 15:56
      Moniki Żeromskiej "Wspomnienia"
    • sasanka188 Re: Książka na prezent. 11.12.10, 21:53
      Dziękuję za podpowiedzi, być może skorzystam z którejś smile
      • soniaaa Re: Książka na prezent. 12.12.10, 00:12
        Robert Sheckley "Planeta zła" - ksiazka niezbyt gruba, wartka akcja, cos sie dzieje, na pewno sie spodoba. Jak napisano "wydarzenie goni wydarzenie, niespodzianka niespodzianke, a emocja emocje..." Nie wiem tylko czy jest osiagalna, bo mam dosyc wiekowy egzemplarzsmile
    • art4z z innej strony 12.12.10, 01:53
      Książka dla chłopaka który mało czyta - www.2future.pl/Produkt/179/dobra_ksiazka smile no nie mogę.... wink
      • jk3377 Re: z innej strony 12.12.10, 11:01
        hahahha no tak, ta ksiazka z pewnoscia przypadlaby mu do gustu hahahah
        • sasanka188 Re: z innej strony 12.12.10, 12:46
          Pozory mylą wink To ambitny chłopak, powiedział mi kiedyś, że chciałby coś fajnego przeczytać.
          • neomila Re: z innej strony 12.12.10, 13:36
            A może coś o tematyce wojennej? Chłopaki bez względu na wiek lubią tę tematykę... Może "Twierdza szyfrów" Wołoszańskiego?
          • nchyb Re: z innej strony 13.12.10, 19:14
            > Pozory mylą wink To ambitny chłopak

Sasanka, a ten Twój ambitny chłopak już kiedyś coś przeczytał? coś mu się podobało? Co to było, powiedz (napisz),łatwiej nam będzie doradzić...
            • sasanka188 Re: z innej strony 13.12.10, 23:36
              Oj napisać coś i się zaraz zaczynają czepiać.. tongue_out Ja już za pomoc dziękuję.
              • nchyb Re: z innej strony 15.12.10, 11:52
                Sasanka, a Ty z przedszkola, że się bez powodu obrażasz?
                Jeżeli się wie, co ktoś już czytał i co zyskało uznanie, to łatwiej podpowiedzieć i tyle...
                • jk3377 Re: z innej strony 15.12.10, 21:39
                  a co to w przedszkolu to sie tylko obrazają ??? hahahahhahsmile)))))))))))))))))

sasanka- to nie to forum, co to sie beda wysmiewac czy cos w tym stylu...smile tu sie rzadza inne prawa. pisz i kropka.
                  • sasanka188 Re: z innej strony 16.12.10, 18:00
                    Nie w tym rzecz, po prostu kupiłam już inny prezent smile Poza tym, to ze w wypowiedzi nchyb wyczułam trochę drwiny nie znaczy, że się od razu obraziłam. Tak, czy inaczej dzięki za pomoc wink
                    • nchyb Re: z innej strony 18.12.10, 06:40
                      Sasanko, jakiej drwiny? Po prostu chciałam wiedzieć, cochłopak lubi, by jak najlepiej pomóc w doborze prezentu. Jeżeli kupiłaś inny, to też dobrze, dlamnie przy doborze prezentu najważniejsze jest to, by spodobał się on prezentobiorcy smile
                      I by sprawił mu radość.
                      Pozdrawiam
    • agulle Misjonarze z Dywanowa: Polski Szwejk na misji w Ir 18.12.10, 14:20
      "Misjonarze z Dywanowa: Polski Szwejk na misji w Iraku: Część I. PINKY czyli Nowicjusz"
      albo nowsza i pewnie łatwiej dostępna: "Afganistan. Relacja BORowika"
      autorstwa Zdanowicza Władysława.
      Wojenna, śmieszna, aktualna, fajnie się czyta...
      • migajaki "Tuan" Cizia Zyke 18.12.10, 23:09
        Podróż, przygoda - znacznie ciekawiej niż Pawlikowska czy Cejrowski
        • moleslaw Relacja BOR - owika świetna 21.12.10, 08:08
          pod warunkiem że choć trochę interesuje się wojskiem bądz Afganistanem podobnie "Afganistan parła nist " z tej serii.Może Zacharskiego "Rosyjska ruletka" nie czytałam wprawdzie ale zamierzam też może być ciekawa dla faceta.
    • jk3377 Re: Książka na prezent. 23.12.10, 08:31
      a ja wczoraj dokupilam jeszcze na prezenty 4 ksiazki dla rodzinki, m.in. Ize Kune ';Klara', jakis kryminał, dla chrzesniaczki o psach i jeszcze jedna polecana tez przez teleexpress ---MAŁGORZATA WARDA---NIKT NIE WIDZIAŁ, NIKT NIE SŁYSZAŁ-
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka