Dodaj do ulubionych

Victoria Hislop

23.12.11, 13:08
Skończyłam czytac Wyspę tej autorki i jestem zauroczona i w ekstaziesmile dawno żadna książka mnie tak nie uwiodłasmile
Zamówiłam juz u Mikołaja inne książki tej autorki.
Recenzję zamieściłam na blogu.
Czytalyście kochane mole coś Hislop?
Obserwuj wątek
    • anetapzn Re: Victoria Hislop 19.01.12, 10:36
      No naprawdę nikt z moli nie czytał Wyspy?
      • god-of-a-shrinking-universe Re: Victoria Hislop 19.01.12, 22:35
        Ja czytałam. Ale było to już tak dawno...Pamiętam jedynie, że jednym tchem się czytało. Jej druga ksiązka jest w merlinie, ale wstrzymam się z zakupem do czasu jakkiejkolwiek recenzji wink
        • anetapzn Re: Victoria Hislop 20.01.12, 08:39
          To poczekaj na moją recenzję, dostałam ją od Mikołaja, ale czeka w kupce, tzn. w kolejcesmile Wyszła też 3. jej książka, akcja dzieje się w moich ukochanych Salonikach i czekam, aż zostanie wydana po polsku.
    • maxime11 Re: Victoria Hislop 20.04.16, 11:30
      Ja jestem zauroczona i w ekstazie, bo właśnie przeczytałam "Powrót" tej autorki. Jestem pod wrażeniem, że tak prostymi, bezpretensjonalnymi środkami można dotrzeć do najgłębszych emocji czytelnika. Jednocześnie chapeau bas przed autorką z rzetelne przedstawienie realiów wojny domowej w Hiszpanii i jej okropieństw od strony zwykłych ludzi, dla których polityka była sprawą drugorzędną
    • bebiak Re: Victoria Hislop 05.01.17, 20:47
      "Wyspę" czytałam dawno, chyba w 2005 roku... jakoś tak (kiedy się ukazało pierwsze wydanie) i była to pierwsza od czasów liceum powieść, dla której zarwałam noc, bo musiałam skończyć... A rano do pracy, a jakże! Kiedyś, w latach nastoletnich miewałam takie fazy, ale się ostro już zestarzałam i raczej nie praktykuję: "Wyspa" jednak mnie pokonała!

Po takim początku z Victorią H. - z pewnymi obawami sięgałam po "Nić" i przyznam, że mi się trochę dłużył początek, natomiast jak już w klimat weszłam... poległam znowu, a kiedy przeczytałam ostatnią stronę i zamknęłam książkę - miałam chęć natychmiast lecieć do Salonik, gdzie ostatnio byłam w 2006 roku. V.H. tak namalowała te Saloniki, że zatęskniłam za nimi jak dziecko....
      • bebiak Re: Victoria Hislop - co nowego? 12.12.18, 18:42
        Dopiszę, bo może ktoś zajrzy?
        Wyżej była mowa o "Wyspie" i Nici" - na tym wątek się zatrzymał.
        A w sumie w Polsce ukazało się już pięć bodaj powieści tej autorki, w tym trzecia (po tych dwóch wymienionych), jak nazywam: z Grecją w tle.
        To "Pocztówki z Grecji", o których można poczytać na mojej stronie, o tutaj:
        betaki.pl/pages/wydarzenia/Pocztowki_z_Grecji_-_Victoria_Hislop.php
        A mój wywiad z Victoria Hislop dostępny jest tutaj:
        betaki.pl/blog/Victoria_Hislop_o_sobie_o_Grecji_i_pocztowkach.php

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka