makubata Leszek Talko "Dziecko dla początkujących" 31.07.08, 09:37 "dziecka dla średnio zaawansowanych" i "dziecko dla profesjonalistów". Szczególnie dla tych którzy dzieci posiadają-boki zrywałam ) Odpowiedz Link
kwiecienka1 seria o Mikołajku 02.08.08, 16:16 polecam całą serię o Mikołajku Sempe i Goscinny`ego pl.wikipedia.org/wiki/Miko%C5%82ajek_%28posta%C4%87%29 pozdrawiam Kwiecienka Mikołajka Wielka Fanka Odpowiedz Link
natalijasz Re: seria o Mikołajku 19.09.08, 22:44 o tak, tak, podpisuję się pod poleceniem. zawsze kiedy mam gorszy dzień sięgam po Mikołajka i jak tak chwilę ze sobą posiedzimy jest mi o wiele lepiej (mam nadzieję, że jemu również) Odpowiedz Link
rurka-z-kremem Wszystkie części Adriana Mole'a... 19.09.08, 15:33 ...oczywiście, jeśli jesteś fanem angielskiego humoru. Odpowiedz Link
donatta Re: HUMOR 20.09.08, 15:09 Wszystkie książki Toma Sharpe'a, a w szczególności seria o Wilcie. Robert Rankin i Douglas Adams dla miłośników mieszanki humoru angielskiego, science fiction oraz czystego absurdu Odpowiedz Link
agawa79 Re: HUMOR 24.09.08, 11:26 Wilt obowiązkowo. Scena, w której Wilt zakopuje wiadomą lalkę przebraną za żonę to jedna z najśmieszniejszych rzeczy, jakie czytałam. Odpowiedz Link
donatta Re: HUMOR 24.09.08, 16:00 A scena, w której Wilt jest przesłuchiwany i wymyśla scenariusz swojej domniemanej zbrodni (meat one)? Albo kiedy udaje się do lekarza z wiadomym narządem? Ja bym się kłóciła Odpowiedz Link
agawa79 Re: HUMOR 25.09.08, 11:19 Ha ha. Nie wiem jak mogłam zapomnieć o scenie z narządem! A przecież przez nią swego czasu musiałam wysiąść z autobusu, żeby się wyśmiać w spokoju. Najwyższy czas na małe odświeżenie - tym bardziej, że niektórych scen nie potrafię przyporządkować właściwym książkom; np. ostatnio zastanawiałam się, czy organic toilet była u Sharpe'a czy u Lodge'a (który też jest zabawny, ale nie aż tak ). Przy okazji - Ty tego Donatto nie wiesz, ale Sharpe'a odkryłam właśnie dzięki Tobie. Pisałaś o nim gdzieś kiedyś i zachęcona opisem postanowiłam sięgnąć. Odpowiedz Link
donatta Re: HUMOR 26.09.08, 13:43 Cieszę się, że dzięki mnie humor brytyjski zawitał pod polskie strzechy . Chciałam, żeby jeszcze bardziej, ale nie chcą go wydawać. A już chciałam potłumaczyć W kompostownikach i organicznych toaletach specjalizowała się pani Wiltowa. Odpowiedz Link
laura-gomez Re: HUMOR 28.09.08, 12:35 "Jeżycjada" MM oraz książki Moniki Szwaji (zwłaszcza "Zapiski stanu poważnego" i "Romans na receptę") Odpowiedz Link
vioxa Re: HUMOR 22.11.08, 10:22 Ksiązki pani Danuty Noszczyńskej, szczególnie polecam "Blondynkę moralnego niepokoju" i "Hormon nieszczęścia"! Odpowiedz Link