llidkao 08.08.08, 19:20 i dzieckiem będąc czytał w nocy, przy latarce - wbrew zakazowi?? Dom pogrążony we śnie, a Ty czytasz z zapartym tchem. Kto ma takie wspomnienia? Chyba każdy Mol?? )) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dolmadakia Re: Kto się czaił... 08.08.08, 19:28 Mój mąż tak miał.Ja na szczęśćie miałam mądrych rodziców,którzy nie bronili mi czytać,tylko pilnowali prawidłowego oświetlenia.Mama mówi,że jej rodzice też nigdy dzieciom nie zabraniali czytać do późna-każde z dzieci miało swoją lampkę z porządną żarówką,żeby czytać i nie przeszkadzac innym.Zważywszy,że dziadkowie byli niewykształconymi,prostymi ludźmi to nietypowa sytuacja.Mieszkali w pokoju z kuchnią.A jak któreś z dzieci czytało do późna i się niewyspało...to jego problem.Ja też tak postępuję-wolę,żeby czytali przy normalnym świetle niż psuli oczy pod kołdrą.A jak się nie wyśpią...ich problem Odpowiedz Link
pyziulka Re: Kto się czaił... 08.08.08, 19:58 Nigdy nie musiałam sie czaić z czytaniem, mama pilnowała abym miała zawsze dobrą lampkę przy łóżku i nie czytała na leżąco ale na półleżąco. Odpowiedz Link
dlania Re: Kto się czaił... 08.08.08, 20:12 Ja czytałam przy latarce pod kołdrą Moi rodzice nie byli madrzy (dalej zreszta nie są)i nie raz zebrałam opierdziel za "marnowanie prądu" Odpowiedz Link
llidkao Re: Kto się czaił... 09.08.08, 09:26 a ja zbierałam ochrzan za "psucie oczu przez czytanie po nocy". Oczy popsułam, fakt. Odpowiedz Link
moleslaw Re: Kto się czaił... 09.08.08, 09:27 To tak jak u mnie.Ja z kolei pozwalam małemu czytać. Odpowiedz Link
llidkao Re: Kto się czaił... 09.08.08, 09:36 Też pozwalam synom czytać do woli. Lepiej, by psuli oczy przy dobrej lampie, niż przy latarce Odpowiedz Link
dlania Re: Kto się czaił... 09.08.08, 09:45 Ja tez mam zepsute, ale w stopniu umiarkowanym - summa summarum, opłacało sie czytać Odpowiedz Link
mathiola Re: Kto się czaił... 09.08.08, 09:36 ja albo od światła z korytarza czerpałam. Teraz jestem ślepa jak kret. Odpowiedz Link
bedada Re: Kto się czaił... 09.08.08, 09:46 Ja sie tak czaiłam Rodzice "pilnowali" mnie żebym się na rano do szkoły wyspała W dni wolne od szkoły mogłam czytac do woli przez cała noc Odpowiedz Link
exotique Re: Kto się czaił... 09.08.08, 23:18 tez pamietam czytanie pod koludra z latarka. Katastrofa hehe Odpowiedz Link