Gość: Ewa IP: 94.254.238.* 19.11.09, 20:58 Czy ktoś chciałby kupić akcje spółki Energa S.A. w cenie 1,20 za sztukę. Tel. 603030195 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: notariusz Re: akcje Energa S.A. IP: 80.51.140.* 21.11.09, 15:52 Ile masz akcji do sprzedania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: akcje Energa S.A. IP: 188.33.53.* 24.11.09, 20:24 50 tys. akcji. Jesteś zainteresowany, zadzwoń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rbk Re: akcje Energa S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.09, 23:47 Możesz podać skrót tej spółki, nie mogę znaleźć w tabeli notowań. Chciałem trochę info. zaczerpnąć.. Dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: akcje Energa S.A. IP: 188.33.53.* 27.11.09, 13:16 Spółki jeszcze nie ma fizycznie na giełdzie. Miała zadebiutować pod koniec tego roku ale państwo zwleka. Na pewno skarb państwa będzie chciał sprzedać swoje akcje w pierwszym półroczu 2010, bo jakoś dziurę budżetową trzeba łatać:)Obecnie żadnej konkretnej daty nie ma ale to dobra inwestycja. Ta spółka energetyczna ma niewiele mniejszy kapitał od spółki Enea, która jest notowana na giełdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracz do ewy IP: 188.33.40.* 27.11.09, 18:33 Ewo zamiast wciskac bzdury ze kapital ma niewiele mneijszy niz inna spolka podaj jakis link do strony gdzie jest jakas porzadna wycena, kapital moze byc i jedna setną innej spolki ale podzielony na duzo mniejsza ilosc akcji ze ich wartosc bedzie duzo wieksza niz tej niby duzej i dobrej, jesli tego nie wiesz to poczytaj najpierw bo moze te akcje sa 20pln warte a nie 1pln ale tez moze 0,10pln, bo skoro nie sa nigdzie notowane i nie ma ogolnie dostepnych danych finansowych to trudno cos powiedziec sensownego o wartosci enei, do tego dochodzi czynnik ryzyka kiedy to sprywatyzuja, jak sie rzad rozleci to sprawa sie przeciagnie o conajmniej kilka lat.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: do ewy IP: 188.33.53.* 27.11.09, 19:28 Nikt nie każe Ci tych akcji kupować! Pewnie, że ryzyko jest zawsze. Wejdź na stronę Energi i sobie poszukaj informacji, które Cię interesują. Wiem jedno, że cena nominalna akcji, które dostają wszyscy pracownicy wynosi 1zł. A zakład raczej nie pozwoli na to aby pracownicy byli stratni. Poza tym jest to spółka energetyczna, więc raczej pewna inwestycja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: do ewy IP: 188.33.53.* 27.11.09, 20:31 www.grupaenerga.pl/upload/wysiwyg/centrala/akcje/ogloszenie_msig_NWZ_21_12_2009.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracz Re: do ewy IP: 94.254.224.* 28.11.09, 09:31 ryzyko to oczywiste ze musi byc, tylko pisalem o twoim absurdalnym argumencie ze skoro duzy kapital to cena za akcje jest atrakcyjna, tak naprawde to bardzo trudno wycenic ta spolke bo nigdzie nie ma prezentowanych aktualnych danych finansowych, a podstawie tego co obecnie jest (okrojone dane za 2007) to mozna to wycenic na 2,5mld pln czyli jedna akcja to jakies 0,6pln, ale biorac pod uwage ze jest ryzyko poniewaz nic nie wiadomo, to nalezaloby dodac dyskonto przynajmniej 30%, czyli jak dostaniesz 0,4pln to powinnas sie cieszyc, a ten kto kupi oczywiscie ma szanse nieduzego zarobku ale obarczonego gigantycznym ryzykiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rbk Re: do ewy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.09, 10:04 dobra wiem ze kapitał spółki w tym roku, wynosi nieco ponad 4,5mld złotych. a Sprzedajesz akcje w mniejszych ilościach np, jak chciałbym 50, 100, 1000 akcji czy PDA .. ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: do ewy IP: 188.33.69.* 29.11.09, 23:37 Tak w mniejszych ilościach też mogę sprzedać ale wtedy koszty u maklera są wyższe. Bo 0,5% za transakcję ale nie mniej niż 50zł i za imienne oświadczenie 10 zł niezależnie od ilości akcji. Chyba, że u notariusza ale wtedy i tak 50zł od umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: do ewy IP: 188.33.69.* 29.11.09, 23:39 To znajdź kogoś, kto sprzeda za 40gr!!! Pewnie tylko jakiś desperat. Ja nie mam zamiaru. Wolę zaryzykować i poczekać. Zresztą jakbyś przeczytał link, który tu wstawiłam, to było by 4,5mld a nie 2,5!! Czyli 1 zł na akcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: do ewy IP: 188.33.69.* 29.11.09, 23:42 Pomyliłam się, kapitał zakładowy to prawie 5 mld złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracz Re: do ewy IP: 94.254.243.* 30.11.09, 21:16 ewo widac że z rynkiem kapitałowym i wartoscią akcji masz niewiele wspólnego, co ma kapitał własny do wartości rynkowej spółki? kup sobie gazetę i spójrz na tajemniczy wskażnik P/E i jeśli jest poniżej jedności tzn. że 1pln majątku spółki jest wyceniony przez rynek poniżej 1pln, i jak zauważysz wiele jest takich spółek, m.in. pewnie energa taką będzie, bo ma za duży kapitał do skali działalności co wskazuje że jest nieefektywnie zarządzana (zresztą jak wszystkie państwowe molochy), spółka jak ma tak duży kapitał a tak mało sprzedaje (w stosunku do kapitału) to wypłaca dywidendę, ale skoro Skarb Państw nie wycisnął jeszcze jej w tak trudnym czasie to może znaczyć że nie ma możliwości tego zrobić (kiepski standing finansowy) ale może uda Ci się złapać jakiegoś naiwniaka który to łyknie za więcej niż 0,5pln, ale nie będzie to świadomy zakup inwestycyjny tylko ruletka......... a w ruletke to lepiej grać w kasynie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa do Gracza IP: 89.108.243.* 01.12.09, 13:59 Nie rozumiem po co w ogóle tu mieszasz!!! Nie masz zamiaru kupić akcji, wiec daruj sobie wszelkie uwagi. Te uwagi mają na celu obniżkę ceny??? Nie wiesz jaka będzie cena akcji po wejściu na giełdę. Dopiero wtedy możemy podyskutować, kto zyskał a kto stracił. Ja pytam zainteresowanych kupnem, a nie kogoś komu się wydaje, że jest mądrzejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracz do Ewy IP: 89.108.243.* 01.12.09, 20:41 ale po co sie unosic, napisalas ze sprzedasz akcje, kilka osob zadalo Ci pytania, i na jedno z nich zaczelas pisac bzdury (o wartosci akcji i ich wycenie) dlatego odezwalem sie bo nie chce abys komus kit wciskala albo rzeczywiscie nie jestes swiadoma tego co piszesz, w obu przypadkach mialem prawo cos napisac a nawet ludzki obowiazek, a biorac pod uwage ze nic merytorycznego nie napisalas ani zadnej strony z wynikami fionansowymi ani jakimis konkretami o społce nie wskazałas to znaczy ze chyba nie masz pojecia co sprzedajesz, ale osoby ktore chca to kupic nie musza byc tak nieswiadome jak Ty, i powinni wiedziec co kupuja i ze w sumie kota w worku albo nawet pusty worek kupuja od Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa do Gracza IP: 188.33.43.* 02.12.09, 08:14 Chciałam zauważyć, że Ty też nie znasz wyceny i to co piszesz też nie jest niczym poparte. Napisałam jaka jest cena nominalna i nie skłamałam. Ty też nie podałeś żadnych konkretów, tylko jakieś wyniki z 2007r. Porównując z Eneą, miałam na myśli, ze spółka o podobnym kapitale i z tej samej branży nieźle sobie radzi na giełdzie. Nie napisałam, że akcje będą tyle samo warte! Nikogo nie oszukuję. To tylko propozycja dla osób zainteresowanych kupnem, a Ty taką osobą nie jesteś, więc sobie daruj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracz Re: do Gracza IP: 89.108.207.* 04.12.09, 20:48 i dalej banialuki wciskasz, jedyne konkrety ktore sie tutaj pojawily to powołanie sie przeze mnie na wyniki z 2007 roku, bo innych nie ma dostepnych, Ty nawet o tym nie napisalas tylko jakies bajki o wysokosci kapitalu i inne bzdury, a co do zakupów akcji to w ciągu miesiąca ich więcej kupuję niż Ty pewnie przez całe życie, i dlatego nie kupiłbym tych akcji po cenie podanej, tylko conajwyżej za 40% tego bo tyle to jest warte na podstawie jedynych dostepnych danych czyli wynikow z 2007 roku, i to sa fakty a z nimi sie nie dyskutuje, chyba ze ktos sie chce zbłaźnić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: do Gracza IP: 94.254.167.* 05.12.09, 23:48 Kupuj sobie ile chcesz!!! A ode mnie się odczep. Szukasz naiwnych, co sprzedadzą za takie marne grosze, bo sam chcesz zbić kokosy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: all Re: do Ewy IP: *.adsl.inetia.pl 05.12.09, 17:34 Czyli wciskasz kit potencjalnym kupcom?Liczysz na nieobeznanego kupca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZAn Re: do Ewy IP: *.centertel.pl 22.06.13, 15:10 Panom co wyceniali akcje po kilkadziesiąt groszy pewnie teraz wstyd ... chociaż mnie wydaje się, że robili to z pełną premedytacją, by naciagac ludzi i samemu zbić kokosy ... oskarżając m.in. Panią Ewę o naciaganie kupców sami chcieli naciagnac sprzedających. Akcje te można teraz sprzedać po 1, 50 a moim zdaniem to ciągle niska cena .... uważajcie sprzedający na cwanych kupców !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camaro Z28 seksDeeme Impailiblette emisteimmogma 78232 IP: 198.2.214.* 25.06.13, 12:58 Odpowiedz Link Zgłoś