Dodaj do ulubionych

akcje Energa S.A.

IP: 94.254.238.* 19.11.09, 20:58
Czy ktoś chciałby kupić akcje spółki Energa S.A. w cenie 1,20 za sztukę. Tel.
603030195
Obserwuj wątek
    • Gość: notariusz Re: akcje Energa S.A. IP: 80.51.140.* 21.11.09, 15:52
      Ile masz akcji do sprzedania?
      • Gość: Ewa Re: akcje Energa S.A. IP: 188.33.53.* 24.11.09, 20:24
        50 tys. akcji. Jesteś zainteresowany, zadzwoń.
        • Gość: Rbk Re: akcje Energa S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.09, 23:47
          Możesz podać skrót tej spółki, nie mogę znaleźć w tabeli notowań. Chciałem
          trochę info. zaczerpnąć.. Dziękuje
          • Gość: Ewa Re: akcje Energa S.A. IP: 188.33.53.* 27.11.09, 13:16
            Spółki jeszcze nie ma fizycznie na giełdzie. Miała zadebiutować pod koniec tego
            roku ale państwo zwleka. Na pewno skarb państwa będzie chciał sprzedać swoje
            akcje w pierwszym półroczu 2010, bo jakoś dziurę budżetową trzeba łatać:)Obecnie
            żadnej konkretnej daty nie ma ale to dobra inwestycja. Ta spółka energetyczna ma
            niewiele mniejszy kapitał od spółki Enea, która jest notowana na giełdzie.
            • Gość: gracz do ewy IP: 188.33.40.* 27.11.09, 18:33
              Ewo zamiast wciskac bzdury ze kapital ma niewiele mneijszy niz inna spolka podaj
              jakis link do strony gdzie jest jakas porzadna wycena, kapital moze byc i jedna
              setną innej spolki ale podzielony na duzo mniejsza ilosc akcji ze ich wartosc
              bedzie duzo wieksza niz tej niby duzej i dobrej, jesli tego nie wiesz to
              poczytaj najpierw bo moze te akcje sa 20pln warte a nie 1pln ale tez moze
              0,10pln, bo skoro nie sa nigdzie notowane i nie ma ogolnie dostepnych danych
              finansowych to trudno cos powiedziec sensownego o wartosci enei, do tego
              dochodzi czynnik ryzyka kiedy to sprywatyzuja, jak sie rzad rozleci to sprawa
              sie przeciagnie o conajmniej kilka lat....
              • Gość: Ewa Re: do ewy IP: 188.33.53.* 27.11.09, 19:28
                Nikt nie każe Ci tych akcji kupować! Pewnie, że ryzyko jest zawsze. Wejdź na
                stronę Energi i sobie poszukaj informacji, które Cię interesują. Wiem jedno, że
                cena nominalna akcji, które dostają wszyscy pracownicy wynosi 1zł. A zakład
                raczej nie pozwoli na to aby pracownicy byli stratni. Poza tym jest to spółka
                energetyczna, więc raczej pewna inwestycja.
              • Gość: Ewa Re: do ewy IP: 188.33.53.* 27.11.09, 20:31
                www.grupaenerga.pl/upload/wysiwyg/centrala/akcje/ogloszenie_msig_NWZ_21_12_2009.pdf
                • Gość: gracz Re: do ewy IP: 94.254.224.* 28.11.09, 09:31
                  ryzyko to oczywiste ze musi byc, tylko pisalem o twoim absurdalnym argumencie ze
                  skoro duzy kapital to cena za akcje jest atrakcyjna, tak naprawde to bardzo
                  trudno wycenic ta spolke bo nigdzie nie ma prezentowanych aktualnych danych
                  finansowych, a podstawie tego co obecnie jest (okrojone dane za 2007) to mozna
                  to wycenic na 2,5mld pln czyli jedna akcja to jakies 0,6pln, ale biorac pod
                  uwage ze jest ryzyko poniewaz nic nie wiadomo, to nalezaloby dodac dyskonto
                  przynajmniej 30%, czyli jak dostaniesz 0,4pln to powinnas sie cieszyc, a ten kto
                  kupi oczywiscie ma szanse nieduzego zarobku ale obarczonego gigantycznym ryzykiem
                  • Gość: Rbk Re: do ewy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.09, 10:04
                    dobra wiem ze kapitał spółki w tym roku, wynosi nieco ponad 4,5mld złotych.
                    a Sprzedajesz akcje w mniejszych ilościach np, jak chciałbym 50, 100, 1000
                    akcji czy PDA .. ??
                    • Gość: Ewa Re: do ewy IP: 188.33.69.* 29.11.09, 23:37
                      Tak w mniejszych ilościach też mogę sprzedać ale wtedy koszty u maklera są
                      wyższe. Bo 0,5% za transakcję ale nie mniej niż 50zł i za imienne oświadczenie
                      10 zł niezależnie od ilości akcji. Chyba, że u notariusza ale wtedy i tak 50zł
                      od umowy.
                  • Gość: Ewa Re: do ewy IP: 188.33.69.* 29.11.09, 23:39
                    To znajdź kogoś, kto sprzeda za 40gr!!! Pewnie tylko jakiś desperat. Ja nie mam
                    zamiaru. Wolę zaryzykować i poczekać. Zresztą jakbyś przeczytał link, który tu
                    wstawiłam, to było by 4,5mld a nie 2,5!! Czyli 1 zł na akcje.
                  • Gość: Ewa Re: do ewy IP: 188.33.69.* 29.11.09, 23:42
                    Pomyliłam się, kapitał zakładowy to prawie 5 mld złotych.
                    • Gość: gracz Re: do ewy IP: 94.254.243.* 30.11.09, 21:16
                      ewo widac że z rynkiem kapitałowym i wartoscią akcji masz niewiele wspólnego, co
                      ma kapitał własny do wartości rynkowej spółki? kup sobie gazetę i spójrz na
                      tajemniczy wskażnik P/E i jeśli jest poniżej jedności tzn. że 1pln majątku
                      spółki jest wyceniony przez rynek poniżej 1pln, i jak zauważysz wiele jest
                      takich spółek, m.in. pewnie energa taką będzie, bo ma za duży kapitał do skali
                      działalności co wskazuje że jest nieefektywnie zarządzana (zresztą jak wszystkie
                      państwowe molochy), spółka jak ma tak duży kapitał a tak mało sprzedaje (w
                      stosunku do kapitału) to wypłaca dywidendę, ale skoro Skarb Państw nie wycisnął
                      jeszcze jej w tak trudnym czasie to może znaczyć że nie ma możliwości tego
                      zrobić (kiepski standing finansowy)
                      ale może uda Ci się złapać jakiegoś naiwniaka który to łyknie za więcej niż
                      0,5pln, ale nie będzie to świadomy zakup inwestycyjny tylko ruletka......... a w
                      ruletke to lepiej grać w kasynie
                      • Gość: Ewa do Gracza IP: 89.108.243.* 01.12.09, 13:59
                        Nie rozumiem po co w ogóle tu mieszasz!!! Nie masz zamiaru kupić akcji, wiec
                        daruj sobie wszelkie uwagi. Te uwagi mają na celu obniżkę ceny??? Nie wiesz jaka
                        będzie cena akcji po wejściu na giełdę. Dopiero wtedy możemy podyskutować, kto
                        zyskał a kto stracił. Ja pytam zainteresowanych kupnem, a nie kogoś komu się
                        wydaje, że jest mądrzejszy.
                        • Gość: gracz do Ewy IP: 89.108.243.* 01.12.09, 20:41
                          ale po co sie unosic, napisalas ze sprzedasz akcje, kilka osob zadalo Ci
                          pytania, i na jedno z nich zaczelas pisac bzdury (o wartosci akcji i ich
                          wycenie) dlatego odezwalem sie bo nie chce abys komus kit wciskala albo
                          rzeczywiscie nie jestes swiadoma tego co piszesz, w obu przypadkach mialem prawo
                          cos napisac a nawet ludzki obowiazek, a biorac pod uwage ze nic merytorycznego
                          nie napisalas ani zadnej strony z wynikami fionansowymi ani jakimis konkretami o
                          społce nie wskazałas to znaczy ze chyba nie masz pojecia co sprzedajesz, ale
                          osoby ktore chca to kupic nie musza byc tak nieswiadome jak Ty, i powinni
                          wiedziec co kupuja i ze w sumie kota w worku albo nawet pusty worek kupuja od Ciebie
                          • Gość: Ewa do Gracza IP: 188.33.43.* 02.12.09, 08:14
                            Chciałam zauważyć, że Ty też nie znasz wyceny i to co piszesz też nie jest
                            niczym poparte. Napisałam jaka jest cena nominalna i nie skłamałam. Ty też nie
                            podałeś żadnych konkretów, tylko jakieś wyniki z 2007r. Porównując z Eneą,
                            miałam na myśli, ze spółka o podobnym kapitale i z tej samej branży nieźle sobie
                            radzi na giełdzie. Nie napisałam, że akcje będą tyle samo warte! Nikogo nie
                            oszukuję. To tylko propozycja dla osób zainteresowanych kupnem, a Ty taką osobą
                            nie jesteś, więc sobie daruj!!!
                            • Gość: gracz Re: do Gracza IP: 89.108.207.* 04.12.09, 20:48
                              i dalej banialuki wciskasz, jedyne konkrety ktore sie tutaj pojawily to
                              powołanie sie przeze mnie na wyniki z 2007 roku, bo innych nie ma dostepnych, Ty
                              nawet o tym nie napisalas tylko jakies bajki o wysokosci kapitalu i inne bzdury,
                              a co do zakupów akcji to w ciągu miesiąca ich więcej kupuję niż Ty pewnie przez
                              całe życie, i dlatego nie kupiłbym tych akcji po cenie podanej, tylko conajwyżej
                              za 40% tego bo tyle to jest warte na podstawie jedynych dostepnych danych czyli
                              wynikow z 2007 roku, i to sa fakty a z nimi sie nie dyskutuje, chyba ze ktos sie
                              chce zbłaźnić
                              • Gość: Ewa Re: do Gracza IP: 94.254.167.* 05.12.09, 23:48
                                Kupuj sobie ile chcesz!!! A ode mnie się odczep. Szukasz naiwnych, co sprzedadzą
                                za takie marne grosze, bo sam chcesz zbić kokosy.
                        • Gość: all Re: do Ewy IP: *.adsl.inetia.pl 05.12.09, 17:34
                          Czyli wciskasz kit potencjalnym kupcom?Liczysz na nieobeznanego
                          kupca?
                          • Gość: ZAn Re: do Ewy IP: *.centertel.pl 22.06.13, 15:10
                            Panom co wyceniali akcje po kilkadziesiąt groszy pewnie teraz wstyd ... chociaż mnie wydaje się, że robili to z pełną premedytacją, by naciagac ludzi i samemu zbić kokosy ... oskarżając m.in. Panią Ewę o naciaganie kupców sami chcieli naciagnac sprzedających. Akcje te można teraz sprzedać po 1, 50 a moim zdaniem to ciągle niska cena .... uważajcie sprzedający na cwanych kupców !!!!!
    • Gość: Camaro Z28 seksDeeme Impailiblette emisteimmogma 78232 IP: 198.2.214.* 25.06.13, 12:58
    • Gość: plo Re: akcje Energa S.A. IP: *.chelmno.mm.pl 10.10.13, 15:16
      lok
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka