Dodaj do ulubionych

internet Play

IP: *.tvgawex.pl 16.07.10, 22:12
Witam zastanawiam sie nad internetem do z sieci Play? jak on chodzi w
Chełmnie? Proszę o opinie
Obserwuj wątek
    • Gość: MJ Re: internet Play IP: 188.33.206.* 16.07.10, 22:14
      Ja mam chodzi dobrze na farze jest nadajnik więc ok.
      • Gość: kama Re: internet Play IP: 109.243.203.* 16.07.10, 22:17
        ja mieszkam w kamrach i po dokupieniu anteny jest ok.Predkosc nawet do 1
        mega
      • Gość: na pewno Re: internet Play IP: 94.254.143.* 18.07.10, 10:26
        Jo na pewno! Na Kościele Farnym jest nadajnik z Ery !!!
        100 %
    • Gość: kinia Re: internet Play IP: 94.254.173.* 17.07.10, 21:58
      ja tez mam i nie narzekam. moze do sciagania plików nie jest
      najlepszy ale do podstawowego uzytku ok
    • Gość: as Re: internet Play IP: 109.243.70.* 18.07.10, 10:57
      U mnie (c3entrum cch) smiga az miło
      • Gość: Pracownik Re: internet Play IP: *.tvgawex.pl 18.07.10, 11:00
        Pracowałem nie dawno w farze i na pewno
        jest nadajnik z ERY (jak by co).Tak
        na marginesie też miałem z play i było
        git ale wkurzało mnie z tym limitem wiec
        jestem w gawexie polecam
    • Gość: Pomyśl 2X Re: internet Play IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.10, 11:25
      Szczerze odradzam, właśnie mija 3 dzień od kiedy nie mam internetu!!! Sprawa wygląda tak prowadzę działalność, w firmie mam dokładnie 4 aktywacje PLAY i dwie ERY. Jedna aktywacja Playa chodzi bez zarzutu, tylko trochę wolno. Dwie permanentnie przerywają połączenie, natomiast ostatnia którą osobiście użytkuje od 3 dni nie działa. Wyskakuje błąd 619. Testowałem różne rozwiązania, instalowałem na dwoch innych komputerach, sprawdzałem zabezpieczenia antywirusowe, ustawienia sieci i nic. Modem testowany był na trzech różnych sytemach VISTA, Windows7, oraz XP. Różnica byla taka że na dwóch ostatnich wyskakiwał błąd 628 na przemian 629. Próbowałem odpić kartę w telefonie i podobnie jak w modemie był zasięg, przychodziły wiadomości, ale za nic nie można było wykonać połączenia. Diagnoza jedna wina po stronie PLAYA. Jednak jeżeli ktoś myśli że problem zostanie rozwiązany to jest w błędzie!!! Support na stronie WWW nie działa, na wysłane dwa zgłoszenia nikt nie odpowiedział nawet słowem. Postanowiłem zadzwonić, pomyślałem że mają dużo zgłoszeń, a z doświadczenia wiem że w innych sieciach np w sieci ERA takie sprawy załatwiane są od ręki. Niestety niekompetencja ludzi pracujących w dziale obsługi klienta przekracza wszystkie granice przyzwoitości. Tak naprawdę człowieka z działu obsługi przerosła ta rozmowa w każdym calu. Nie uzyskałem odpowiedzi na zadane pytanie, dlaczego tak się dzieje z moim internetem, nie usłyszałem czy problem zostanie rozwiązany, kiedy i czy w ogóle mam czekać na rozwiązanie czy może wywalić modem do kosza - człowiek nie potrafił udzielić informacji mało tego nie był w stanie sprzedać żadnej informacji która mogłaby załagodzić moje podejście. Jedyne co zapamiętałem to na sam koniec zasugerował, abym kontaktował się z PLAYA za pośrednictwem strony WWW, która nie działa.... ŻENADA Koniec tej historii jest taki że rezygnuje z taniego rozwiązania jakim jest INTERNET PLAY, ponieważ obsługa i poziom usług nie spełnia podstawowych standardów. Kwestie wyboru dostawcy pozostawiam Wam drodzy czytelnicy tego posta jednocześnie OSTRZEGAM i zachęcam do podwójnych przemyśleń nad wyborem dostawcy.

• Gość: cch Re: internet Play IP: 89.231.148.* 10.09.10, 12:35
        Witam.
        U mnie internet dziala jak nalezy,mam go juz 11miesiecy i jak narazie jest ok.Ale co do konsultantow z Play to fakt zenada,jak jest jakis problem to nie wiedza co mowic lub doradzic i odsylaja na ich strone.
      • Gość: doświadczony Re: internet Play IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.10, 00:15
        Na kartę do internetu nie wyślesz SMS ani nie wykonasz telefonu... Tak po prostu jest. Trzeba było przeczytać warunki umowy, albo zapytać w salonie. Ja mam internet z playa, jako modem wykorzystałem komórkę SE C702 - działa idealnie! Nie narzekam :)
      • Gość: Małgośka Re: internet Play IP: 89.231.150.* 15.09.10, 21:51
        Heh miałam podobny problem z tym, że błąd 619 to nie opłacona faktura :)
        Poszłam do salonu i tam mnie oświecili, że ten błąd właśnie o tym świadczy. Zapłaciłam fakturę, przesłali i problemu już nie mam :) Więc zanim Pan napisze następnym razem coś takiego to może warto zobaczyć czy my wobec naszego dostawcy jesteśmy ok :) Pozdrawiam
    • Gość: uzytkownik Re: internet Play IP: 188.33.131.* 10.09.10, 13:07
      Naprawdę polecam.Nie ma żadnych problemów, prędkość przyzwoita, do codziennego użytku w sam raz.
      • Gość: gośc Re: internet Play IP: *.chelmno.mm.pl 10.09.10, 20:10
        Nie wiem co wy macie za pleya ale mój chodzi zdecydowanie za wolno.. Jaki macie abonament bo ja płacę 35 zł może musze coś dokupić bo masakra jest..
        • Gość: witch3 Re: internet Play IP: 94.254.154.* 13.09.10, 20:46
          Ja korzystam na Chocisza i jest OK.Korzystam ponad półtora roku i przdłużyłam umowę na dłużej.
          • Gość: ok Re: internet Play IP: *.opera-mini.net 30.09.10, 19:09
            2 lata mialam play jest ok . szkoda tylko ze jest ten limit. nie wystarcza na sciaganie filmow czy duzej ilosci muzy.
    • Gość: użytkownik Re: internet Play IP: 109.243.136.* 30.09.10, 20:15
      jedno jest pewnie nic wiekszego nie sciagniesz nawet jakiegos dema.....na bank rozłaczy Cie góra po 20 MB, nawet aktualizacji nie idzie wiekszej sciagnac, prędkość góra 1 Mb, u konkurencji na blueconnect w chełmnie do 3-4 Mb
    • Gość: ;;; Re: internet Play IP: *.centertel.pl 30.09.10, 22:30
      odradzam internet z playa do dupy jest! Antena na farze to nadajniki ery, a play jest podczepiony pod nadajniki plusa. Od jakiegoś czasu mam orange i jestem zadowolony jest git - prędkość nawet 5mega. istny czad a play to scheisse.
    • Gość: mobil Re: internet Play IP: *.centertel.pl 01.10.10, 23:28
      witam zgadzam się z opinią że internet z Play poza ceną jest do bani niedość że prędkość to jeszcze zrywa połączenia Play ma tzw. raming krajowy na masztach Plusa co to znaczy dla przeciętnego Kowalskiego że najpierw idą po masztach (bts) wszystkie usługi i połączenia Plusa czyli np.rozmowy ,sms itp a potem dopiero Play czyli w kolejności 8 więc nie polecam bo albo zrywa połączenia co jest nagminnne albo strony wolno chodzą ja miałem już internet mobilny z takich firm jak Plus,Era Play i powiem szczerze że po doświadczeniach z powyższymi firmami skorzystałm z bardzo dobrej oferty może nie cenowo ale to nie było najważniejsze z oferty Orange polecam dobra prędkość dobre limity
      • Gość: eli Re: internet Play IP: *.tvgawex.pl 07.10.10, 17:45
        szału dostawałam jak z kumpelą krązyłyśmy z biurkiem po pokoju, by złapac zasieg hihihi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka