Gość: ja IP: *.adsl.inetia.pl 01.01.11, 18:01 witam, mam do postawienia domek - altanke na działce, szukam kogoś kto mógłby go wykonać - z okolic Chełmna tel. 6063401039 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: dome na działce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.11, 18:52 ale murowany czy drewniany? jesli murowany to moge postawic jestem wykwalifikowanym murarzem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: dome na działce IP: *.adsl.inetia.pl 02.01.11, 12:58 jeszcze nie wiem, to zależy od ogólnego kosztu tzn. całość - wszystkie materiały i robocizna - domek ok 20m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murarz Re: dome na działce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.11, 14:49 wydaje mi sie ze taniej wyszedl by murowany nie pisze tego przez to ze chce zarobic. Drewno dzis jest bardzo drogie a robocizna stolarza o wiele drozsza niz murarza. drewno trzeba konserwowac bo pruchnieje a murowany stawiasz raz i juz. najlepiej taki domek na dzialce to chyba z supereksa. na taki maly domek nie za duzo tego wyjdzie. decyzja nalezy do Ciebie jak bedziesz zainteresowany podam nrf tel bo mam teraz i tak przestoj przez zime. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: dome na działce IP: *.adsl.inetia.pl 02.01.11, 21:42 to prosze zrobić kalkulacje materiał + robocizna . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murarz Re: dome na działce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.11, 15:44 bym musial znac konkretne wymiary ale za domek 20m wyszlo by 1200zl-1400zl supereks+fundamenty ok 700zl+cement i wapno koszt ok300zl+500zl wieniec ale jak to domek na dzialce to mozna by zrobic tanszym kosztem.a wiec postawinie z dachem jednospadowym takiego domku to koszt ok 4500zl w zaleznosci od tego po ile kupi Pan materialy budowlane bo nieraz mozna taniej kupic. 4500zl bez robocizny pownno wystarczyc a robocizna to kwestia dogadania. Odpowiedz Link Zgłoś