Gość: agnieszka IP: *.tvgawex.pl 18.01.12, 11:09 Witam, czy ktos z forumowiczow orientuje sie w temacie wolontariatu na terenie miasta ? Chetnie pomoglabym charytatywnie :-) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mila Re: Wolontariat ! IP: *.tvgawex.pl 18.01.12, 16:19 Super wątek. Sama niejednokrotnie zastanawiałam się nad pracą jako wolontariuszka. Chętnie dowiem się czegoś więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaymz Re: Wolontariat ! IP: 89.231.149.* 18.01.12, 18:56 Ja odbywam wolontariat na pogotowiu w Chełmnie ale wymagane jest wykształcenie. Z tego co wiem z chęcią zgodzą się np w zakładzie opiekuńczo leczniczym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywna Re: Wolontariat ! IP: *.ip.jarsat.pl 19.01.12, 14:49 Zależy o jaki wolontariat Ci chodzi. Jeśli praca bardziej "na stałe" i z dziećmi to działają dwie świetlice - jedna u sióstr na Dominikańskiej, druga przy kościele Pallotynów. Przy jednej i drugiej działają wolontariaty. Praca popołudniami: pomoc przy odrabianiu lekcji, przygotowywaniu posiłków, zabawie z dzieciaczkami. Natomiast jeśli czas masz bardziej "dorywczo" to tu możesz popytać się w różnych stowarzyszeniach, np. Ludzie Ludziom, Przyjazna Dłoń - przy niektórych akcjach i zbiórkach na pewno przyda im się dodatkowa para rąk. Tak samo np. w ChDKu przy organizacji jakiś większych imprez - Walentynki, Dni Chełmna - ale takie informacje znajdziesz w sekretariacie Domu Kultury. Odpowiedz Link Zgłoś