Gość: potencial_inwestor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.12, 19:50 Witam. Czy zakupiony grunt rolny trzeba przez jakiś czas użytkować rolniczo czy można od razu walczyć z urzędasami o przekształcenie na działkę budowlaną? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jaa Re: grunt rolny IP: *.adsl.inetia.pl 14.02.12, 20:44 jeśli na taakim etapie masz takie pytania to później zginiesz w biurokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: potencial_inwestor Re: grunt rolny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.12, 21:22 Uczę się jeszcze więc mam czas, ale pomalutku chciałbym się wdrążyć w ten temat więc proszę o wyrozumiałość ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: grunt rolny IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.12, 15:07 Zalerzy jaka klasa ziemi od 1-ej do 3-ciej marne szanse na przeksztalcenie ale nizsze klasy bez problemu lezy to w gesti gminy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vw Re: grunt rolny IP: 31.41.81.* 15.02.12, 17:30 do 500m2 odrolnienie powinno być darmowe. I nie jest tak, że jak klasa ponieżej IV to bez problemu są odrolnione itp... to zależy też czy grunty są mineralne czy organiczne. Jeśli organiczne, to nawet klasa V i VI musi zostać odrolniona. Polecam ustawę o ochronie gruntów leśnych i gruntów rolnych. a jeśli potrzeba pomocy w odrolnieniu gruntu i w projekcie to zapraszam: 693473188 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyzak55 Re: grunt rolny IP: *.tvgawex.pl 15.02.12, 18:36 nie ma żadnego problemu abyś postawił dom na swojej działce , żadnych ceregieli jeżeli nie było wcześniej planów gminy .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vw Re: grunt rolny IP: 89.231.148.* 16.02.12, 23:12 Nie wydaje mi się źeby tak bylo krzyżak... Jak zlozy projekt w starostwie i nie bedzie miał odrolnienia czy wylesienia to cofną mu projekt (przy klasach wyższych czy organicznych). A na każdą budowę potrzeba planu, studium uwarunkowań czy choćby warunki a tam procent ziemi przeznaczonej na budowę jest określony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: grunt rolny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.12, 11:07 A jak to jest z łąkami? ok. 0.5 ha z sadzawką blisko budynków bez dojazdu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vw Re: grunt rolny IP: 89.231.148.* 17.02.12, 17:30 a co jest wpisane w ewidencji??? Odpowiedz Link Zgłoś