Gość: ON IP: *.tvgawex.pl 23.01.14, 22:10 Słyszał ktoś co się w tej szkole dzieje aż strach posyłać dzieci do szkoły, przychodzą z siniakami i już nie mówię o innych sprawach. Dyrekcja w ogóle nie reaguje!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: XYZ Re: sp 2-co tam się wyprawia IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.14, 15:17 Przesada, dzieciak się przewróci, na W-F'ie dostanie z piłki jak grają w dwa ognie, to nic dziwnego że wróci z siniakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdr Re: sp 2-co tam się wyprawia IP: *.chelmno.mm.pl 24.01.14, 16:22 a w szkole jeszcze uczą? bo ja myslałam, ze tam tylko marycha , muzyka i sex. No i religia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwwww Re: sp 2-co tam się wyprawia IP: *.tvgawex.pl 24.01.14, 16:49 tyle stopni w minusie a dzieci sniadanie jedza na dworzu to normalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaa Re: sp 2-co tam się wyprawia IP: *.tvgawex.pl 24.01.14, 17:19 Co do minusowych temperatur to dzieci zostają w szkole, jeśli ktoś chce się o tym przekonać proszę podejść na boisko szkolne i zobaczyć, gdzie dzieci spędzają przerwę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: sp 2-co tam się wyprawia IP: *.tvgawex.pl 25.01.14, 09:53 inne prawo...ale co kiedyś czułeś respect przed nauczycielem a teraz ..przyjdzie taka nauczycielka która nie potrafi dotrzeć do ucznia zainteresować tylko wszystko na pałę rzucą... bo zdobyła wykształcenie .. tak wyższe i co z tego jak nie ma podejścia do dzieciaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jedynka Re: sp 2-co tam się wyprawia IP: *.chelmno.mm.pl 24.01.14, 17:41 Bo najbardziej przyjazna uczniowi szkoła w mieście to Jedynka!@!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: sp 2-co tam się wyprawia IP: *.tvgawex.pl 24.01.14, 19:51 tak wiadomo ale jest głośno że jedna z mam zgłosiła sprawę na policję jak 6 klasista pobił pierwszo klasistę gdzie są nauczyciela zresztą dzieci w 1 klasie to na przerwach powinny siedzieć w klasie a nie pomiędzy takimi starszakami się pałętają. i my mamy posłać tam nasze 5 latki masakra-ta szkoła nie jest przystosowana do ich przyjęcia gdzie warunkowy kącik wypoczynkowy gdzie kącik zabaw i kącik nauki!!!!!!!!!! Za moich czasów ta szkoła była najlepsza w mieście dyrekcja Pani Zakierska i Suska wtedy dawały sobie rade nawet z tymi najgorszymi a teraz machnie się ręką i już nikt nikogo nie słucha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spectro Re: sp 2-co tam się wyprawia IP: *.swiecie.vectranet.pl 24.01.14, 21:34 Kiedyś było inne prawo, dyrektorzy i nauczyciele mieli więcej możliwości, teraz nie wolno im tknąć ucznia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: sp 2-co tam się wyprawia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.14, 13:58 Zaczynają się zapisy do pierwszych klas no i temat niby przypadkiem... że ta szkoła zła a ta dobra. Świadomi rodzice przy wyborze szkoły dla swojego dziecka na pewno nie będą kierować się wpisami na forum, więc szkoda czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda2014 Re: sp 2-co tam się wyprawia 27.01.14, 16:02 Jestem mamą trójki dzieci ,jedno chodziło do SP2,drugie chodzi,natomiast trzecie, gdy osiągnie wiek szkolny pójdzie.Ja również byłam uczennicą tej szkoły właśnie za czasów pani Zakierskiej i Suskiej,ale nie widzę,aby w tej szkole zmieniło się na gorsze.Dla mnie ważny jest nie tylko poziom nauczania w danej szkole,ale atmosfera tam panująca.co robią n-le dla naszych dzieciaków.Gdy widzę uśmiechnięte,dowcipne i zadbane panie to tez jest mi miło.W tej szkole bardzo dużo się dzieje ,to nie jest tak, że panie z byle pierdołą biegną do gazety i robią sobie fotki ,ale robią to dla naszych dzieci.Zapraszam na strony internetowe tej szkoły ,,nic dodać,nic ująć".Rzeczywiście to chyba nie przypadek,że zaczyna się obsmarowywanie szkoły do której rodzice pchają się drzwiami i oknami,podczas gdy inna szkoła nie może utworzyć nawet trzech klas.A jedzenie na mrozie? kpina! najlepiej wsadzić te dzieci w ramki,dmuchać i chuchać,podejrzewam też ,że w innych szkołach dzieją się o wiele gorsze rzeczy niż popchnięcie 1-klasisty przez 6-klasistę.Opamiętajcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń Re: sp 2-co tam się wyprawia IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.14, 17:04 na przestyrzeni czasu najbardziej zmienili sie rodzice. Najlepiej chcieliby, aby za ich dzieckiem chodził ochroniarz, kelnerka podawała picie, a ktos inny odrabiał za nich lekcje. Oczywiście ich dzieci sa idealne, a tak napradę brakuje im dyscypliny, dobrego wychowania i szacunku dla nauczycieli i kolegów, bo własnie dzieci idealnych rodziców są też idealne. A naprawdę cały poczatek zaczyna sie w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruda2014 Re: sp 2-co tam się wyprawia IP: *.chelmno.mm.pl 27.01.14, 19:14 rewelacyjne zakończenie tematu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: sp 2-co tam się wyprawia IP: *.tvgawex.pl 27.01.14, 19:18 Nie chodzi tutaj o obsmarowanie szkoły tylko o bezpieczeństwo naszych dzieci ja też mam zamiar bynajmniej miałem dać do pierwszej klasy do tej szkoły, ale 6-latek powinien być jednak inaczej traktowany z szczególną uwagą bo kto jak nie nauczyciel ma mu pomóc. Przerwy spędzane w otoczeniu 10,11 latków to raczej hardcor dla takiego malucha który trafia na nowe miejsce i nowych ludzi. Ten wątek ma tylko być przesłaniem dla nauczycieli o szczególną uwagę wszystkich dzieci. A szczególnie tych " wpływowych rodziców" bo oczywiście im nic nie można zrobić bo to dziecko... policjanta...sędziny...lekarza. Każde dziecko powinno wiedzieć co jest dozwolone a co nie i jakie są konsekwencje swojego postępowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ONA Re: sp 2-co tam się wyprawia IP: *.tvgawex.pl 27.01.14, 20:58 PORÓWNAJMY SP NR 1 I SP NR 2 JEŻELI JUŻ MYŚLICIE ŻE TO JAKAŚ NAGONKA ZAWSZE TE DWIE SZKOŁY RYWALIZOWAŁY ALE TO TERAZ SP NR 1 JEST NA 100% PRZYSTOSOWANE DO PRZYJĘCIA MALUSZKÓW POSIADAJĄ SPECJALNE SALE,PARTER DOSTOSOWANY TYLKO DLA MALUCHÓW, STOŁÓWKA RÓWNIEŻ BRAK KONTAKTU Z STRASZAKAMI :) A CO 2 NAM PROPONUJE WŁAŚCIWIE TO CO BYŁO KIEDYŚ BRAK ZMIAN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruda2014 Re: sp 2-co tam się wyprawia IP: *.chelmno.mm.pl 28.01.14, 21:08 oj chyba się zbulwersowała ,któraś z nauczycielek z SP1? Czyżby zabrakło dla pani dzieci do klasy? co wszystkie przeszły do 2 ??? o jakiej rywalizacji mówimy? nigdy jej nie było bo wszem i wobec wiadomo ,że nie ma co porównywać ,,DWÓJKA" górą!!!!!Miła pani nie od dziś wiadomo jak świetnie dają sobie radę te maluchy na boisku,a niech sobie pani przypomni jak na przerwach przebywały razem dzieci klas I-VIII !!!!!!Skończ Waćpanna wstydu oszczędź bo jak dwójka ma za dużo to biedaki muszą iść do jedynki i każdy to w mieście wie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igor Re: sp 2-co tam się wyprawia IP: *.chelmno.mm.pl 28.01.14, 23:58 Mam cichą nadzieję, że "ruda2014" w żaden sposób nie jest spowinowacona z ciałem pedagogicznym SP2 , bo stylem wypowiedzi jak i samą merytoryczną zawartością posta bije na głowę "stałych troli" tego forum. Pozdrawiam Ps. Pragnę nadmienić, że moje pociechy są studentami i średnio interesuje mnie wynik tej bezowocnej dysputy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drzwi otwarte Re: sp 2-co tam się wyprawia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.14, 01:13 Uważam, że szkoły mogą się zaprezentować np. poprzez drzwi otwarte, ulotki, wyniki a nie pierdroły na forum. Sama kiedyś wybrałam klasę dla dziecka z obiegowej opinii o nauczycielce i nie powiem bym trafiła w dziesiątkę. Na szczęście wielu nauczycieli było OK. A dzieciaki dziś jak obserwuję - rzeczywiście dużo bezstresowego wychowania, wszystko wolno, podane wszystko na tacy, łatwo, już maluszek ma sam dokonywać wyborów czego chce, rodzice nie radzący sobie z siedmiolatkami, może nie potrafiący z dzieckiem normalnie rozmawiać , nie mają czasu lub chęci by pobawić się w zwykłe zabawy, że nauczycielom już młodszych klas może nie być lekko. A wymaga się od nich nieraz cudów, a maluch naprawdę podstawy zachowania, wysławiania, szacunku do innych wynosi .. z domu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy Re: sp 2-co tam się wyprawia IP: *.chelmno.mm.pl 29.01.14, 06:26 Nic dodać,nic ująć.Podpisuję się obiema rękami.Przerażająca jest frustracja rodziców.I jeszcze ten tytuł-Co tam się wyprawia.Wpadnie na przerwie jedno dziecko na drugie i już siniak gotowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: powiązana :) Re: sp 2-co tam się wyprawia IP: *.chelmno.mm.pl 30.01.14, 21:00 Do tej pory uważałam, że wyprawia się imieniny lub urodziny ... W czym rywalizują chełmińskie szkoły podstawowe???,- nie rozumiem - myślę, że one raczej współpracują, a nauczyciele się znają i wspierają... w tej trudnej pracy :) Szacowna postaci - ON/ONA - trudno w dzisiejszych czasach szukać doskonałości, ale trochę zdrowego rozsądku nie zaszkodzi....... alternatywą dla instytucjonalnego nauczania jest nauczanie domowe :) Twoje dziecię możesz (sam/sama) nauczać w domu, może ono nawet do osiemnastki walić w pampersa, smarkać w rękaw, nie zostanie zaatakowane przez deszcz, śnieżynki, ani nie nabędzie siniaka. W czym problem????? Chyba w niewiedzy i braku świadomości Twojej. Jeśli faktycznie zdarzył się tam taki wypadek, jaki przytaczasz, to jedynym wyjściem, było udanie się na policję. Nauczyciele uczą, nie prowadzą śledztwa. Ale koniecznie uświadom mieszkańców Chełmna - jaki jest wynik tego dochodzenia! Kto zawinił? Szkoła, nauczyciel??? Koniecznie- ja jestem ciekawa. Wszystkim nauczycielom chełmińskich szkół życzę zdroworozsądkowych rodziców, którzy odpowiednio potrafią ocenić swoją rolę wychowawczą i rolę nauczyciela (nie z obiegowej opinii). Zadowolenia z trudnej pracy życzę nauczycielom przed wypoczynkiem zimowym, a rodzicom wszelkiego zadowolenia z osiągnięć ich dzieci i satysfakcji wynikających z dobrych relacji z osobami, które mają wpływ na kształtowanie osobowości ich pociech :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teacher Re: sp 2-co tam się wyprawia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.14, 07:44 Zapewniam Was, że nauczyciele SP1 (o drugiej szkole nie mogę się autorytatywnie wypowiedzieć) watek znają, ale nie będą roztrząsać na Forum. Przyznaję, że problem agresji jest dość powszechny w szkołach i różne są tego powody - prawda jest prozaiczna - niektóre dzieci z agresją przychodzą już z domu rodzinnego, a na to wpływu od razu nie mamy. W SP1 staramy się radzić z agresją i na bieżąco rozwiązywać problemy, ale nie jest to kwestia jednej czy dwóch rozmów uświadamiających, a raczej mozolna praca z udziałem domu rodzinnego (z czym również różnie bywa). Na pewno trzymamy rękę na pulsie. Oddzielenie klas młodszych od starszych jest niezbędne i z tym u nas nie ma problemu, pomimo niezbyt komfortowych warunków w porównaniu do pozostałych szkół - osobne przerwy i pory obiadu rozwiązują ten problem. Aktywny monitoring, kilkoro nauczycieli na dyżurach i natychmiastowa reakcja na przejawy agresji to standard. Interesujące jest to, że wielokrotnie 'tłukące się' dzieci tłumaczą: "Bo my się bawimy" - takie wzorce dzieci czerpią z telewizji i Internetu. Drodzy Rodzice - warto czasami zajrzeć do pokoju dziecka i zobaczyć jak spędza czas wolny. Agresywne kreskówki, Facebook, czaty, niezrozumiały dla mnie portal 'ask' czy anonimowe fora nie prowadzą do rozwoju intelektualnego czy społecznego. Książka, kolega, sport, przebywanie z rodziną - oto droga do bezkonfliktowego młodego pokolenia. Pozdrawiam serdecznie, Teacher. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: sp 2-co tam się wyprawia IP: *.tvgawex.pl 31.01.14, 07:50 I o to właśnie chodzi by umieć kontrolować sytuację w szkole a nie ją bagatelizować :) Odpowiedz Link Zgłoś