Dodaj do ulubionych

Fara- ślub

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.14, 11:52
Witajcie. czy orientuje sie ktoś czy w Farze trzeba mieć na ślubie zakryte ramiona(Panna Młoda)?
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: Fara- ślub IP: *.pl 22.03.14, 12:07
      Ja nie miałam zakrytych a braliśmy ślub w 2007 roku. Chyba , że przez te parę lat coś się zmieniło. Ale wątpię.
      • Gość: keczol Re: Fara- ślub IP: *.play-internet.pl 30.03.14, 16:05
        Robię tam zdjęcia ślubne i nie zauważyłam by był wymóg na zakrycie ramion. :)
    • Gość: ona Re: Fara- ślub IP: *.tvgawex.pl 30.03.14, 21:45
      Raczej nie ma takiego wymogu :)
      • Gość: młody Re: Fara- ślub IP: *.tvgawex.pl 31.03.14, 10:27
        idziesz przed oblicze PANA BOGA !!! więc uszanuj ten majestat ... to nie złośliwość jesteś super Babką !!! sam fakt że się radzisz na forum !!!! życzę Ci wspaniałego ślubu najpiękniejszych chwil w małżeństwie ....
        • Gość: bnm Re: Fara- ślub IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.04.14, 10:29
          My braliśmy w 2010 i ja miałam odkryte, nie uważam że jestem w czymś gorsza niż te panny które miały zakryte ramiona... wiec po co takie głupie teksty? każdy ma prawo wyboru, wiadomo jak lato to chyba nie ubierzesz futra;/ to chyba nie średniowiecze? przecież nikt tu nie idzie półnagi;/
          • Gość: ... Re: Fara- ślub IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.14, 11:16
            bnm to nie są głupie teksty!

Ślub kościelny jest sakramentem, a nie imprezą. Jeśli decydujesz się na owy sakrament ze względu na wiarę, a nie hipokryzję (nie chodzę do kościoła, nie wierzę, nie praktykuję, ale ślub w kościele mieć muszę) to pytanie jest bardzo zasadne!

Kościół jest miejscem kultu religijnego i w jego obrębie obowiązują pewne normy. W kościele nie przeklinasz, nie żujesz gumy, nie jesz ani nie pijesz, nie przychodzisz pijana oraz NIE emanujesz seksualnością.
            Jeszcze niedawno nie przyszłoby nikomu do głowy, że na zwykłą niedzielną mszę ktoś przyszedł w krótkich spodenkach, albo w miniówce czy sukience z odkrytymi ramionami! To jest kwestia szacunku do religii i miejsca jakim jest kościół!

To, że czasy się zmieniają i ksiądz nie powie Ci, że masz mieć ramiona zakryte, niegorszący dekolt czy sukienkę bez rozcięcia do spojenia łonowego, to kwestia marketingowa! Dla parafii ślub jest niestety zyskiem, a klienta trzeba utrzymać!

Uprzedzam ateistów: ze względu na szacunek do miejsca i osób wierzących, każdego obowiązuj te same zasady! Bez względu na wiek, religię czy "widzimisię".

Co się dzieje z tym światem?
            :/
            • Gość: kasia Re: Fara- ślub IP: *.chelmno.mm.pl 07.04.14, 11:28
              Ja brałam w sierpniu ślub w 2013 r, miałąm odkryte ramiona, duży dekolt, co komu do tego, nie będę się zasłaniać bo komuś się coś nie podoba, poza tym księża we Farze są w porządku nie to , co w pallotynach konserwatyści
              • Gość: Kasia Re: Fara- ślub IP: *.chelmno.mm.pl 07.04.14, 13:00
                parodia! Odkryte ramiona mają gorszyć? co to ma niby być! chyba kolego przesadzasz i to ostro i jakiś nawiedzony jestes. Myślę, że panna młoda z odkrytymi ramionami nikogo nie obrazi, ani Boga, ani księdza, ani nikogo innego. Przecież odkryte ramiona to nie negliż. Zresztą to nie średniowiecze, żeby przychodzić zakrytym od stóp do głów całkowicie ubranym. Może kobiety mają jeszcze twarz zasłonić? Co innego jakby Panna Młoda wybrała się np w mini do ślubu, ale to też jej indywidualna sprawa. Zresztą liczy się co ma się w tym dniu w sercu, a nie na sobie. Kobiety ida składać śluby małżeńskie, a nie śluby zakonne. Sory kolo, ale przesadziłeś.

A zresztą co ci do tego? i po co krytykujesz?
                • Gość: KM Re: Fara- ślub IP: *.chelmno.mm.pl 07.04.14, 13:12
                  Idź najlepiej tak jak sam pan BÓG CIĘ STWORZYŁ.Pozdrawiam i życzę udanego małżeństwa.
            • Gość: bnm Re: Fara- ślub IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.04.14, 10:17
              no kolego "...." Ty chyba nie będzesz mnie pouczał! to jest jakas parodia co Ty tu wypisujesz, masakra jakaś! Ja mam już swoje lata i wiem jak należy zachowywać się w kościele. Wypisujesz jakieś głupoty... chcesz się dowartościować czy co? Pokazać nam jaki Ty jesteś kościelny czy o co Ci chodzi? Piszesz że jesteś ateistą a rzucasz teksty jak ksiądz;D. Może kazanie dasz w Kościele;D Bo Twoja wypowiedz pod to podchodzi;D Dziewczyna zadał pytanie i jej odpowiadam ze ja miałam odkryte ramiona i że nie żyjemy w Tunezji czy gdzieś żeby jeszcze twarz zakrywać,. KOLEŻANKO MASZ RACJĘ IDŹ JAK CIE PAN BÓG STWORZYŁ! POZDRAWIAM WSZYSTKIE WYUZDANE PANNY CO BRAŁY ŚLUB Z ODKRYTYMI RAMIONAMI!
              • Gość: Kasia Re: Fara- ślub IP: *.chelmno.mm.pl 10.04.14, 10:36
                Na szubienice je, albo spalić :D Miały odkryte ramiona w kościele- kara smierci musi być :) :D
    • Gość: pola Re: Fara- ślub IP: *.tvgawex.pl 10.04.14, 11:42
      Ja brałam ślub w 2010 roku i nie było takiego wymogu. Mogłam mieć suknie z odkrytymi ramionami
      • Gość: kasia Re: Fara- ślub IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.04.14, 15:08
        Robicie hałas o.odkryte ramiona, nie mycie ramion z gołą dupą bo z tą nie wypada
        • Gość: gość. Re: Fara- ślub IP: *.xdsl.centertel.pl 14.04.14, 15:57
          Brak wstydu, szacunku...cisną się mi i inne słowa, ale się powstrzymam. Po co bierzesz ślub kościelny? Żeby się zdjęciami z FARY na fejsie pochwalić? Nieczyste i bezwstydne, później się małżeństwa sypią. Nie wierzysz? Idź do urzędu.
          • Gość: bibi Re: Fara- ślub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.14, 23:35
            Dziękuję za odpowiedzi, ale czy na tym forum wszyscy muszą się na wzajem krytykować?..Kiedyś czytałam w regulaminie kościoła, że ramiona powinny być zakryte, aby nie obrazic tym Boga. A także w Klasztorze była taka sytuacja, że Panna młoda miała zbyt duży dekolt i teraz już nie można brać tam ślubu, chyba, że po znajomości..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka