Dodaj do ulubionych

Wezwanie I / 2015

IP: *.38.16.93.rev.sfr.net 05.01.15, 13:13
Wzywam radnych, czlonkow KWW 2001 do natychmiastowego podjecia uchwaly,
obnizajacej wynagrodzenia:
Burmistrza Chelmna,
Sekretarza Miasta i
Skarbnika
do mozliwie najnizszej stawki, przewidzianej tabela plac dla pracownikow samorzadowych.
Uwazam, ze wynagrodzenia w/wym sa nieadekwatne do kondycji finansowej miasta i sa obraza dla dla zwyklej, ludzkiej przyzwoitosci na tle miasta powiatowego, drugiego od konca pod wzgledem biedy.
I nie gledzic mi, ze to Burmistrz "przygotowuje uchwaly"!
Wy jako wybrani, pelniacy funkcje radnych, macie prawo a wrecz i obowiazek podejmowac inicjatywy uchwalodawcze.
Zapamietajcie: Wasza kampania wyborcza, wlasnie sie zaczela!
Do Siego Roku ;)
Facet
Obserwuj wątek
    • Gość: wyborca Re: Wezwanie I / 2015 IP: *.147.130.64.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.01.15, 18:35
      No ktos ma jaja
      • Gość: Facet Re: Wezwanie I / 2015 IP: *.38.16.93.rev.sfr.net 05.01.15, 18:58
        Ano mam. Dziekuje.
        • Gość: Squater Re: Wezwanie I / 2015 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.15, 19:54
          Wybrani przez nas bezradni, nie kiwna palcem, bo solidarnie musieliby obnizyc sobie diety :D
    • Gość: POLA Re: Wezwanie I / 2015 IP: *.tvgawex.pl 05.01.15, 19:56
      widziałeś zebranie radnych z burmistrzem żadnej dyskusji tylko łapeczki do góry ........nawet nie wiesz o co chodzi a oni się na wszystko zgadzają..................znowu biedni dostaną po dupie ostatnia sesja jest tego dowodem
      • Gość: set Re: Wezwanie I / 2015 IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.15, 00:01
        Wybraliście? Przecież wybraliście.
        Teraz pretensje?
        Za późno ...

Gdzieś tam przy dawnych torach kolejowych na linii z Chełmna do Kornatowa (szyny zdjęte bezpowrotnie) pewnie rosną jakieś mirabelki ... jak nie ma mirabelek to czeremchę znajdziecie ( też jadalne owoce) , szczaw jest gwarantowany przecież ... Pan Poseł Niesiołowski zachęcał przecież do takiego sposobu zaspokajania swych potrzeb żywieniowych ...

Posłuchaliście P Niesiołowskiego? no to macie fajnie

Pozostaliście przy P Kędzierskim?
        no to teraz schowajcie głęboko swoje główki do kubełków i trwajcie kolejne 4 lata

ja wyjeżdżam ...
        • Gość: Facet Re: Wezwanie I / 2015 IP: *.38.16.93.rev.sfr.net 07.01.15, 08:25
          @ set
          "Poziom" Twojej odpowiedzi to niestety "srednia grudziadzka", jak to ktos w trakcie kampanii wyborczej, trafnie okreslil.
          Nie glosowalem na obecnego burmistrza wiec uwagi typu : "Wybraliscie?..."
          "Pozostaliscie przy P. Kedzierskim?..."sa calkowicie nie miejscu a "niesiolowskie" porady zatrzymaj dla siebie.
          Facet

• Gość: Facet Re: Wezwanie I / 2015 IP: *.38.16.93.rev.sfr.net 07.01.15, 08:29
            Przepraszam, winno byc : "...sa calkowicie nie na miejscu..."
            Facet
    • Gość: doradca Re: Wezwanie I / 2015 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.15, 10:11
      Nie wyjeżdżaj!!!!!!! Przecież niebawem wszyscy będą tu wracać, zakladać wlasne firmy, a służba zdrowia będzie bardzo dobrze funkcjonować.Będzie się żyło lepiej (kolesiom)...
      • Gość: P Re: Wezwanie I / 2015 IP: *.tvgawex.pl 07.01.15, 12:36
        a to informacja o służbie zdrowia
        EWUŚ wyświetla w kolorze czerwonym ? pacjent nieubezpieczony. W większości są to pacjenci, którzy mają ubezpieczenie i faktem, że świecą na czerwono są oburzeni. Pacjent wypisuje oświadczenie, że jest ubezpieczony i my przyjmujemy takiego pacjenta nieodpłatnie. NFZ płaci za takiego pacjenta. Teraz NFZ przestaje płacić za pacjentów świecących na czerwono ....to znaczy że nie zostaniecie przyjęci bo czerwony to znaczy nieubezpieczony i żadna przychodnia was nie przyjmie ..............minister się postarał żebyście nie chodzili do lekarza
    • Gość: ja Re: Wezwanie I / 2015 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.15, 09:49
      ty z jajami!!! idź na sesje i to powtórz
      • Gość: Facet Re: Wezwanie I / 2015 IP: *.38.16.93.rev.sfr.net 07.01.15, 13:21
        @ ja
        Twoja porada nie wnosi nic ciekawego do dyskusji. Nic.
        Nie musze chodzic na sesje RM w tej sprawie. Rozmawialem ze "swoim" radnym n/t takiej uchwaly. Zrobilem sobie notatke ze spotkania: data, godzina, temat. Tak na wszelki wyborczy wypadek...
        Facet
        • Gość: Biznzmen Re: Wezwanie I / 2015 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.15, 18:31
          A we wiadomościach podają, że są w Polsce burmistrzowie, którzy potrafią.... sami obniżyć sobie pensję i swoim współpracownikom w dobie kryzysu w gminie .. pewno nie zadłużyli się wcześniej sami po uszy..
        • Gość: ja Re: Wezwanie I / 2015 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.15, 11:06
          tak nie musisz chodzić na sesje, napisz na forum bo ,,twój" radny na sesji by cię wyśmiał nie wysłuchał, już zabiera burmistrzowi i sobie z diety i z dodatkowej kasy, którą dostają za komisje i da je tobie..łahaha!!!
          zapisuj sobie, szkoda gadać
    • Gość: Wyborca Re: Wezwanie I / 2015 IP: *.static.ip.netia.com.pl 08.01.15, 11:41
      To co jest normalne w innych gminach u nas nie przejdzie. Nasi radni bezradni nie kiwną nawet palcem aby obniżyć wynagrodzenie i diety. Ciekawi mnie natomiast odpowiedz na następujące pytanie: Ilu z nich było by radnymi gdyby nie otrzymywali diety?
      • Gość: do wyborcy Re: Wezwanie I / 2015 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.01.15, 15:13
        a ty byłbyś ?
      • Gość: do do wyborcy Re: Wezwanie I / 2015 IP: *.static.ip.netia.com.pl 08.01.15, 15:48
        Ja mam inne źródło zarobkowania, a praca radnego mnie nie interesuje ponieważ nie bardzo znam się na tym i pieniądze brałbym za nic. Ponadto uważam, że ich wynagrodzenie powinno być adekwatne do wielkości gminy i jej dochodów. Liczba ludności w naszym mieście ciągle maleje podobnie z dochodami ale diety nie. Moim zdaniem dieta powinna być wypłacana za rzeczywiste koszty jakie ponoszą będąc radnymi. A tak traktowana jest jako kolejne źródło łatwych dochodów bo przecież odpowiedzialności za błędnie podejmowane decyzje nie ponoszą.
        • Gość: gość Re: Wezwanie I / 2015 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.01.15, 16:51
          co rozumiesz przez wynagrodzenie adekwatne do wielkości gminy i jej dochodów ? Ile konkretnie ?
          • Gość: do gość Re: Wezwanie I / 2015 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.01.15, 18:29
            A co sądzisz o pobieraniu diet przez naszych radnych podczas letnich wakacji?
            • Gość: odp Re: Wezwanie I / 2015 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.01.15, 10:34
              Radni nie przestają na miesiące wakacyjne być radnymi. To że nie odbywają się wtedy sesje nic nie znaczy. Mogą odbywać się posiedzenia komisji, kontrole, interwencje itp. Mogą i muszą normalnie pracować w te miesiące. Być do dyspozycji wyborców.
              Udział w sesji jest tylko częścią i to niewielką pracy radnych. To co dzieje się na sesjach jest efektem wielu godzin pracy nad materiałem samodzielnie, w klubach i na komisjach.
              Jeśli są radni u których to tak nie wygląda (a są niestety) to tylko współczuć ich wyborcom.
              • Gość: mieszkaniec chelmn Re: Wezwanie I / 2015 IP: *.205.231.159.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.01.15, 11:13
                Ten caly bajzel w polsce to tylko jest spowodowany przez polski rzad ktury wykonuje slepo Unijne derektywy a nastepnie druga wina to wina radnych ktorzy slepo sluchja Burmistrza.
                • Gość: tg Re: Wezwanie I / 2015 IP: *.tvgawex.pl 09.01.15, 11:26
                  zrobiła kupkę i płacze .....trzeba było myśleć przed wyborami ,forumowi działacze za 5,50 pln ,napiszcie coś o swoich inicjatywach chętnie się przyłączę , żadnego z Pis nie wybraliście !!! a teraz biadolenie ....
    • Gość: do odp. Re: Wezwanie I / 2015 IP: *.static.ip.netia.com.pl 09.01.15, 11:15
      To sprawdź na stronie urzędu miasta ile sesji i posiedzeń komisji odbyło się w miesiącach wakacyjnych może wówczas zweryfikujesz swoje poglądy. Ponadto czy wysokość diet jest adekwatna do przedostatniego miejsca w rankingu najbiedniejszych gmin?
      • Gość: odp Re: Wezwanie I / 2015 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.01.15, 13:01
        przeczytaj jeszcze raz mój post, ale tym razem cały i ze zrozumieniem......jak nie pomoże no to trudno ;)
        • Gość: śmiech na sali Re: Wezwanie I / 2015 IP: *.chelmno.mm.pl 09.01.15, 21:17
          A rabunkowa wyprzedaż lokali gminnych za 6 % wartości trwa nadal. I jakby nabrała tempa. Zarządzenia burmistrza 5,6,7 z 7 stycznia 2015. Gratulacje, niedługo wszystko będzie oddane za grosze. A co tam, aby nam wszystkim żyło się lepiej.
          • Gość: set Re: Wezwanie I / 2015 IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.15, 00:02
            cytuję wypowiedź znalezioną w sieci

" Radośnie melduję, że w przypadku napaści Rosji na Polskę. Czyli państwa - które istnieje już tylko na mapie i tylko z nazwy. Stanę, jako patriota w OSTATNIM szeregu do walki z najeźdźcą! W pierwszym atak na wroga przeprowadzać będą: za mały na majdan Kaczyński, szaleniec Kowal, wariat Wałęsa, oszust Balcerowicz, Tusk z gangu Olsena, ten co okradł Polskę - Kulczyk i Solorz dzięki politycznym układom, Kazio Isobelli Macierewicz, Palikot ze sztucznym członkiem, wczoraj komuch dzisiaj kapitalista Kwaśniewski, obleśny Urban, Siemoniak człowiek o twarzy błazna, Komorowski ospały lemur, klęczący przed chłopstwem Piechociński, Miller, Buzek, Marcinkiewicz, Suchocka, Gronkiewicz, Sikorski, Kopacz, Boni, robiący kasę w spółkach skarbu państwa Bielecki, Kuźniar, Nałęcz, szaleniec Koziej, morderca Polko, trup Mazowieckiego, likwidator majątku narodowego Lewandowski Janusz, specjalista od jadalnej soli drogowej i toksycznego suszu jajecznego na polskich stołach oraz żydowsko islamskiego uboju rytualnego na żywca i bez znieczulenia oraz islamizacji Polski - chłop z mamoną w oku - Marek Sawicki oraz opętany w wiecznej wściekliźnie własnej Stefan Niesiołowski. Następnie przebiegły i niewierny Lis i reszta Sejmu - ich synowie, komornicy i prokuratorzy. Gdyby ci najwięksi patrioci z jakichś przyczyn nie mogli się stawić na polu walki, wówczas każda informacja skierowana do mnie w sprawie mobilizacji będzie przeze mnie ignorowana! Oświadczam, że nie mam zamiaru nadstawiać łba za: celebrytów, polityków, premierów, prezydentów, Zbawcę Jarosława, Wszechwiedzącego Macierewicza, nieomylnego Palikota, bijącego śmietanę na Ukrainie Kwaśniewskiego. Nie mam najmniejszej ochoty ginąć za komorników, „niezależnych” prokuratorów, urzędników państwowych, straż miejską, ABW, CBŚ, CBA, PKW, NIK, ABC, CDE… i inne instytucje reżimowe, sędziów ich limuzyny, wille, konta w banku, kochanki. Nie zamierzam ginąć za płatne autostrady, zrujnowany system ochrony zdrowia, lubiących pałować policjantów (suki), bawiących się już w wojenkę trepów, fotoradary, podsłuchy, cenzurę, brak wolności słowa i wolnych mediów oraz sfałszowane „wolne wybory”. Na pewno nie zginę broniąc majątków Kulczyka, Solorza, właściciela SKOK-ów, prezesów banków. Nie bronię interesów żydów polskich i zagranicznych oraz innych imperialistycznych pijawek i pasożytów. Czy ostatnia rzecz, jaką jeszcze mamy – lasy państwowe już wyprzedawane?
            Więc już dzisiaj możecie mnie zamknąć a wcześniej pocałować w to, co jeszcze zostało z Polski, czyli w …. i kamieni kupa, czyli tam gdzie słońce nie dochodzi."

popieram w pełni

zgasicie światło?
            to dziękuję

• Gość: MIESZ.... Re: Wezwanie I / 2015 IP: *.tvgawex.pl 11.01.15, 15:07
      CYT " Zwiększyć należy dochody dla MOPS-u na dotacje celowe - wypłatę dodatków pracownikom socjalnym".............O CO CHODZI Z TYMI DODATKAMI DLA PRACOWNIKÓW MOPS
    • Gość: Facet Re: Wezwanie I / 2015 IP: *.38.16.93.rev.sfr.net 16.01.15, 19:27
      panie i panowie radni, pisze celowo z malej litery, aby okazac brak szacunku dla was a nie ortografii;
      Zachecalem was do podjecia uchwaly, obnizajacej wynagrodzenia burmistrza, skarbnika i sekretarza miasta a nic nie wspomnialem o podwyzkach diet.
      Poszliscie dokladnie w odwrotnym kierunku.
      Podwyzka pensji dla burmistrza!
      Prosze o wyjasnienie, czym burmistrz po niespelna dwoch miesiacach kadencji, zasluzyl sobie na podwyzke uchwalona przez nowa rade?!
      A jakie jest uzasadnienie dla podwyzek waszych diet? Macie juz jako rada jakies sukcesy na swoim koncie?!
      Nie tedy droga do rozwoju miasta i anulowania, drugiego miejsca od konca w rankingu najbiedniejszych miast powiatowych w Polsce.
      Swoim postepowaniem, przynosice wstyd miastu!
      Obnizajac pensje wspomnianym, mogliscie zapisac sie zlotymi zgloskami w historii miasta a i zapewne, pozytywnie glosno byloby w Polsce. Zapisaliscie sie zgnilizna.
      Szukac w CCH, radnego "z jajami" ideowego, szlachetnego i uczciwego, dbajacego o dobro ogolu, a nie tylko o swoja d...e, to jak przespac sie z prostytutka w wieku poprodukcyjnym i jeszcze dziewica!
      Jesli z ktorys z radnych byl przeciwko podwyzkom diet i pensji dla burmistrza, lub conajmniej wstrzymal sie od glosowania - przepraszam za generalizowanie wypowiedzi.
      I milo bedzie uslyszec kto mial odmienne zdanie.
      Facet

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka