Dodaj do ulubionych

zadyma w ZOZ

IP: *.adsl.inetia.pl 03.11.15, 23:07
prawdopodobnie dzisiaj przed starostwem zgromadzili się pracownicy szpitala, żeby poskarżyć się na to, robi z nimi dyrekcja. coś więcej wiecie ?
Obserwuj wątek
    • pjekarnik Re: zadyma w ZOZ 04.11.15, 08:15
      Ja wiem, że 1+1=2.
    • Gość: vw Re: zadyma w ZOZ IP: *.play-internet.pl 05.11.15, 21:40
      P.dyrektor nie chce wypłacić pielęgniarkom i położnym podwyżek zarządzonych przez Ministra Zdrowia, bo stwierdziła, że już w tym roku dostały i tę kasę, którą teraz szpital dostał przeznaczy na co innego. Kobitki poszły na skargę do starosty, a on... jest tego samego zdania... :( Szkoda kobitek
    • Gość: godek Re: zadyma w ZOZ IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.11.15, 22:40
      Nie rozumiem ich postępowania. Przecież mają swoje związki zawodowe. Niech się odwołają do centrali.
      • Gość: do godek Re: zadyma w ZOZ IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.15, 23:02
        to spróbuj zrozumieć. związki związkami, a rządzi kto? pani i pan, którzy się popierają.
    • boaz-11 Re: zadyma w ZOZ 06.11.15, 09:36
      Ha ha ha. W czym problem. PIS u władzy tzn przy korycie. Będzie dobrze. Jarzbaw przed wyborami zapewniał, że ma 1.5 biliona. Chyba nawet w euro. Da każdemu. Kto tylko potrafi się przezegnać i powie ojcze nasz dostanie parę tysiaczków na łapkę. Nie będzie trzeba pracować. Tylko się modlić za zdrowie Jarzbawa.
      • Gość: gruby Rycho Re: zadyma w ZOZ IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.11.15, 09:52
        Ziomuś, ale masz nasrane pod beretem!!!
        • Gość: wd Re: zadyma w ZOZ IP: *.tvgawex.pl 06.11.15, 12:32
          boaz 11 Ciebie to trzeba podarować jako przedmiot do kostnicy naszego szpitala do ćwiczeń manualnych ....
          • boaz-11 Re: zadyma w ZOZ 06.11.15, 15:04
            Co tu qźwa jest nieprawdą?.Jarzbaw publicznie przez media mówił ludowi, że ma 1,5 biliona. Mówił. Słyszała cała Polska. Jak twierdził , nie widzi problemu by ludowi ulżyć i dodać każdemu do pensji. Czy lud obchodzi skąd się biorą naprawdę pieniądze?. Jakiś budżet państwa, szpitala? .Jakiś deficyt w przychodach?. Jakieś potrzeby inwestycyjne?. E tam. To są bajki Balcerowicza. Pieniądze dają politycy. Jak chcą to dają. Jarzbaw chce dać i da. Bo ma. Kopacz też obiecała dać, chociaż mniej. Ale Kopacz już nie ma. Może se pokopać w ogródku. Teraz rządzi Jarzbaw z wesołą Beatką. Mając swojego prezydenta przy boku. To dadzą. Tym bardziej, ze Polska w ruinie a lud głodem przymiera. Na dzieci i pielęgniarkom też. A co do modlitwy. Był taki prawicowy wicepremier co mawiał ;,,nie ważne czy Polska jest biedna czy bogata. Ważne by była zawsze katolicka”. No to lud wybrał kościelną, prawdziwie katolicką partie do władzy. Od samej góry do dołu będą już teraz rządzić nasi. Zlodziejskie -komoruskie poszły won na śmietnik historii. To komu ma nowy rząd dawać?. Komuchom, ateistom tym z in vitro, pedałom, muzułmanom, Arabom z Syrii, Żydom?...E naszym bracia i siostry. Naszym. Prawdziwym katolikom. A tak w żartach. To są skutki polskiego anarchosyndykalizmu. Czyli faktycznej władzy związków zawodowych nad finansami państwa, czyli państwowych instytucji i nierentownych zakładów. Najpierw pistolet strajkowy słabemu rządowi do głupiej głowy. No więc ze strachu z pełnymi gaciami godzi się na wszystko. Albo przed wyborami przyszli rządzący obiecują złote góry. Nie bacząc na stan budżetu. Później przychodzi refleksja, że w kasie pusto. Ale lud pracujący nie odpuści. I ma rację. Bo czy się leży czy się stoi, rząd da kasę bo się boi. Więc się pielęgniarki nie bójta wójta. Kasa się znajdzie. Jarzbaw ma, więc da. Bo z takim trudem zdobytej władzy szybko nie odda.
            PS. ty WD to chyba gorliwy katolik i pisuarek jesteś . Bo któż inny by z takim miłosierdziem do drugiego.
    • Gość: do boaz 11 Re: zadyma w ZOZ IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.11.15, 16:13
      Widzę, że masz problemy. Czy chcesz o nich porozmawiać?
      • Gość: rychu Re: zadyma w ZOZ IP: *.146.136.68.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.11.15, 17:44
        A co ty gostek z policji jesteś, że chcesz przesłuchiwać?. Już tam PIS dowodzi?. A co do obietnic prezesa wszystkich pis-manów to przecież obiecał rozdzielić półtora biliona. Oczywiście w zł ale to zawsze coś. Dla pielęgniarek starczy. Więc w czym problem. Niech poczekają na oficjalne przejęcie rządów przez Beatkę i będzie dobrze.
        • Gość: do rycha Re: zadyma w ZOZ IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.15, 11:07
          ty sobie drwisz, a przed pracownikami zoz była groźba zmniejszenia pensji mimo tego, że ustawowo pielęgniarki miały dostać podwyżki. spróbój zrozumieć, rząd swoje poprzez akty prawne, a chełmno jest wolnym krajem i robi swoje co chce. A może jeszcze więcej dać lekarzom, bo mają zbyt małe kontrakty (finansowo) i dostają jeszcze przywileje z funduszu socjalnego, który im się (kontraktowcom) nie należy. prywatny szpital to jest, gdzie robi się tak, jak się rządzącemu podoba? do czego to doszło. może w końcu PIS rozwali te układy "kolesiowskie" i dyktaturę.
          • Gość: rychu Re: zadyma w ZOZ IP: *.146.133.93.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.11.15, 17:50
            Broń mnie Panie Boże. Jak bym śmiał drwić z ciężko pracujących na głodowych pensjach naszych pielęgniarek. Przecież wszyscy widzą jak w przychodni ciężko pracują. Sześć ich tam za ladą a nie mogą się wyrobić z nawałą pacjentów. I tu się z tobą zgadzam. Nie ma w Polsce bardziej skutecznej siły do rozwalania kolesiowskich złodziejskich układów i dyktatury jak ostatnia ostoja polskiej demokracji-PIS. Tak rozwalą, że nie będzie komu po nich już pozbierać i poskładać. A wogóle to uważam, że wszystkim należy się po równo bo wszyscy mamy równe żołądki. I pielęgniarki i tramwajarki ,fryzjerki i kasjerki , lekarze i ślusarze , betoniarze i bramkarze, murarze i malarze, naukowcy i sportowcy, górnicy i hutnicy, cinkciarze i kolejarze, sklepikarze i zbrojarze.... (Cinkciarze nie)..itd, itp, itd... Czyli komuno wróć gdzie wszyscy mieli pracę a ludziom żyło się dostatnio.. Jednak pielęgniarkom radziłbym wziąć z szpitalnej apteczki na chwilowe wstrzymanie i brać przykład z kolegów górników . Nie strajkują a cierpliwie czekają. Już za tydzień jak Beatka z PISiem obejmie rządy w mig rozwali wszelkie złodziejskie, dyktatorskie układy i kasa popłynie do ludu szerokim strumieniem. Będziem żyli jak te Greki, plaża wino ,dyskoteki…

• Gość: do rycha Re: zadyma w ZOZ IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.15, 10:21
              kolejna drwina w twoich słowach. jestem ciekaw, gdzie ty pracujesz, jakim jesteś pracownikiem, czy zarabiasz 1700 po 30 latach pracy itd. a może jesteś na utrzymaniu mamusi, która skacze koło ciebie, a ty tylko wybrzydzasz i nie shańbiłeś się jeszcze do tej pory żadną pracą. Widzisz wszystko dookoła, każdemu możesz coś zarzucić, bo porównujesz wszystkich do siebie, a ty jesteś ideałem
      • Gość: Doktor Re: zadyma w ZOZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.15, 23:34
        Musisz się leczyć
    • Gość: gość Re: zadyma w ZOZ IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.11.15, 11:33
      To niech pielęgniarki przedstawią swoją sprawę u wojewody, marszałka województwa a najlepiej telewizję lub prasę. Przypuszczam, że skutek będzie natychmiastowy (szczególnie jak tematem zajmą się dziennikarze z telewizji, oni bardzo lubią takie tematy)
    • Gość: do rycha Re: zadyma w ZOZ IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.11.15, 18:34
      A ty zrozumiałeś tylko, że sama zmiana władzy już wystarczy żeby było lepiej. Nic z tego . Czytając twój wpis widzę ile jeszcze pracy przed nowym rządem. To właśnie takie jak twoje podejście do otaczającej nas rzeczywistości spowodowało, że ostatnie 8 lat można uznać za stracone.
    • Gość: matka Re: zadyma w ZOZ IP: *.play-internet.pl 08.11.15, 19:35
      Co do naszych chełmińskich pielęgniarek to sorry ale im się podwyżka nie należy bo i za co?byłam u nas w szpitalu i sorry ale miały mnie głęboko w du...i lekarze tak samo.Choć byłam już po terminie do porodu z ułożeniem miednicowym to mnie wypisali i powiedzieli proszę chodzić jeszcze...na szczęście poszłam po rozum do głowy...wyszłam od tych konował?w i co zrobiłam?zadzwoniłam do Świecia i proszę bardzo przyjęli mnie natychmiast jeszcze tego samego dnia bez skierowania i co?i za dwa dni miałam cesarkę a teraz mam prawie półtora roczną c?rcię kt?ra przy cesarce z ulożeniem miednicowym ważyła 3600 i mierzyła 61cm a chełmiński szpital to tylko zaorać i zrobić tam cmentarz będzie z tego większy pożytek bo tam się tylko roi od korupcji...
      • Gość: vw Re: zadyma w ZOZ IP: *.play-internet.pl 13.11.15, 22:17
        A Pani "matka" to mogła do prokuratury podać a nie teraz szkalować personel. O obracaniu dziecka to Pani nie słyszała? No w Świeciu to na pewno personel milutki (Jak do mnie położna po zabiegu w CSW powiedziała: cewnika pani nie chciała a ja z panią chodzić nie mam zamiaru). Tak, tam sie podwyżka należy, tu nie.
        Na szczęście pielęgniarki i położne podwyżkę dostaną. Im sie najbardziej należy!!!
        • Gość: do matki Re: zadyma w ZOZ IP: *.logitus.pl 16.11.15, 18:00
          szanowna pani matko! należy rozróżnić lekarza-konowała, który o wszystkim decyduje, jest panem i bogiem od pielęgniarki, która wykonuje jego zalecenia. Tak jak w każdej pracy różnie ludzie podchodzą do swoich obowiązków, za równo pielęgniarki i lekarze. są wśród nich dobrze wykonujący swoje obowiązki, a także gromada leniwców i nieuków zatrzymanych w postępie do wiedzy zaraz po skończeniu nauki. Chełmno ma jednak pecha, ponieważ wśród lekarzy tych pierwszych jest bardzo mało, a wśród pielęgniarek znajdują się także z tej drugiej grupy. jednak wrzucać wszystkich do jednego wora nie można.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka