Dodaj do ulubionych

Wyjazd z BP

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.02.18, 09:30
Do wszystkich tłumoków wyjeżdżających z bp do głównej : USTĘPUJECIE WSZYSTKIM UCZESTNIKOM RUCHU co mówi znak przed skrzyżowaniem. Wielokrotnie wymuszają zwłaszcza tym którzy jadą spod wiaduktu w lewo. Druga strona większość jadących spod wiaduktu w lewo myśli że Ci z BP mają pierwszeństwo. To jest tragedia jaka jest nieznajomość znaków oraz przepisów. Myślcie!
Obserwuj wątek
    • Gość: kimu Re: Wyjazd z BP IP: *.dynamic.mm.pl 20.02.18, 10:43
      niestety wolska to kraj samych tłumoków. idiota na dole idiota na górze...
    • Gość: Kierowca Re: Wyjazd z BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.18, 10:53
      Kolego trzeba po prostu jechać i niech płaci :) osobiście tak robię i nawet jeśli rusza ktoś z BP to ja również jadę. Jeśli nie patrzy na znaki lub nie potrafi ich interpretować to jego problem
      • Gość: Ciekawy Re: Wyjazd z BP IP: *.dynamic.mm.pl 20.02.18, 17:00
        Ciekawe to wszystko. A gdyby wyjazd z BP był kilka metrów dalej to kto miałby pierwszeństwo? Też byś jechał? Wyjeżdżając z BP ustępuję wszystkim, ale jak opuszczę wyjazd to jestem na drodze z pierwszeństwem i mam pierwszeństwo przed tymi wyjeżdżającymi spod wiaduktu w kierunku biedronki.
        • Gość: do ciekawego Re: Wyjazd z BP IP: *.dynamic.mm.pl 20.02.18, 17:27
          Ale po ch...teoretyzujesz? Wyjeżdżasz z myjni i stoisz tak długo, aż będzie wolne i tyle. Jest prosty znak, zakładam, że znasz go i stosujesz. Proste?
        • Gość: .... Re: Wyjazd z BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.18, 17:31
          Gdyby był dalej to i owszem ale nie jest znaki pokazują ,że należy do skrzyżowania więc z BP ostatni.
        • Gość: D Re: Wyjazd z BP IP: *.play-internet.pl 20.02.18, 17:32
          Czyli startujesz za dupa tego co jedzie z góry od helvetii byle się wcisnąć przed tym z wiaduktu?no i właśnie przez to robią się niebezpieczne sytuacje. Stoisz i puszczasz. Co innego jak ten z wiaduktu jest dalej. Ale i tak musisz puścić tych z prawej
          • Gość: volvo Re: Wyjazd z BP IP: *.dynamic.mm.pl 20.02.18, 17:52
            Ludzie.Wyjeżdzając z BP wlączasz się do ruchu,jadąc od byłego wiaduktu jesteś w ruchu i ustępujesz tym od helvetii i wszystko jasne.
            • Gość: HicCup Re: Wyjazd z BP IP: *.dynamic.mm.pl 20.02.18, 18:25
              Wyjeżdżając z BP i ustępując wszystkim jak nakazuje mi znak wjeżdżam na drogę i jadę w kierunku biedronki. Czyli tak jakbym jechał od helwetii. Mam zatem takie samo pierwszeństwo jak Ci co jadą od helwetii. Jak to napisał jeden z przedmówców - jadę za dupą za gościem z Helwetii
              • Gość: gość Re: Wyjazd z BP IP: *.dynamic.mm.pl 20.02.18, 18:53
                A ja widzę, że najwięcej problemów mają nie kierowcy z BP, tylko mieszkańcy tego zakichanego bloku, bo ciągle im się spieszy. I wymuszają, na chama. Przyjrzyjcie się, większość wariatów nie wyjeżdża ze stacji, a z parkingu tego bloku.
    • Gość: pytek Re: Wyjazd z BP IP: *.play-internet.pl 20.02.18, 19:26
      sorry ale o jakim BP mowa...? co oznacza ten skrót..?
    • Gość: Do Karola Re: Wyjazd z BP IP: *.tvgawex.pl 20.02.18, 19:29
      Pewnie miałeś taką sytuacje jak ja że poprostu cwaniaczek Ci wyjechał z BP,to jeszcze nic na mnie jeszcze smiał baran zatrąbic i zagrozic żeby mnie żona nie przytrzymała to bym gnoja z auta wyciągnął i bym po tym łbie zakutym znakiem cwaniaczka nap......ał żeby zapamiętał że ustąp pierwszeństwa to ustąp wszystkim użytkownikom ruchu i czekaj a nie robi wymuszenia,pozdrawiam.
      • Gość: Karol Re: Wyjazd z BP IP: *.play-internet.pl 20.02.18, 20:06
        Tak dokładnie. Mało tego sprzedał mi fuck you i to jeszcze głupi cwaniak gebauer R. Ale takie sytuacje są często i zdziwieni że trabie i pokazuje na znak.
        • Gość: unfal Re: Wyjazd z BP IP: *.dynamic.mm.pl 20.02.18, 23:03
          Czasami "wine"ponoszą pipowaci kierowcy skręcający w lewo spod wiaduktu i potem ci z BP się wciskają/ Ja tam cisne na maxa i w koncu ktoś z BP bedzie moim sponsorem na lakiernika.
          • Gość: obserwator Re: Wyjazd z BP IP: *.dynamic.mm.pl 21.02.18, 15:45
            Jak czytam wasze wpisy to domyślam się że najwięcej agresji jest wśród królów szos którzy rocznie pokonują kilka tysięcy km. Sam dzienne pokonuję około 100 km i często tankuję na stacji BP. Owszem widzę niejednokrotnie przypadki wymuszania pierszeństwa przez kierowców wyjeżdżających z tamtąd, ale kieowcy którzy dużo jeżdżą nie mają z tym problemu. Nawet jak jakiś kierowca czy z powodu roztargnienia czy też niewiedzy wymusi pierszeństwo.
          • Gość: Papa Re: Wyjazd z BP IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.02.18, 15:51
            Obyś trafił na mnie :) oczywiście masz ustąp pierwszeństwa, lecz gdy już jesteś na drodze z pierwszeństwem to jedziesz, gdy będziesz skręcal na biedronke trafisz w bok i twoja wina, sprawdzone
            • Gość: Hehe Re: Wyjazd z BP IP: *.centertel.pl 22.02.18, 16:55
              Kolego przeczytaj sobie w ustawie Prawo o ruchu drogowym definicje skrzyżowania. Jakie „jesteś już na drodze”? Skrzyżowanie to PRZECIĘCIE, nie ma znaczenia gdzie jesteś w obrębie skrzyżowania, tylko ze wyjeżdżając z BP nie ustapiles pierwszenstwa i tyle.
              • Gość: Jan Re: Wyjazd z BP IP: *.play-internet.pl 22.02.18, 17:04
                Dokładnie. Tak to każdy wszędzie by wysunął się nawet metr i co już jest na drodze z pierwszeństwem? Nawet jeśli zdążysz się wcisnąć przed kimś to jest wymuszenie.widzisz samochód to czekasz i ustępujesz.jeśli więcej jest takich jak Papa to znaczy że ktoś zrobił błąd w nauce jazdy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka