Dodaj do ulubionych

Gamanski wyrzucil Konopackiego

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 20:44
a co to za powod aby zastosowac dyscyplinarne wyrzucenie z pracy? to juz
skandal zeby ktos kto nie potrafi przetargu zorganizowac i przegrywa przez to
przed sadem w warszawie mial czelnosc zarzucac komus ze zle pracuje, i do
tego posilkowac sie do tego jakimis bredniami przyniesionymi w zebach pieska
cieslickiego ktory juz przebiera nozkami do posadki po swoim szefie, taki
maly brutusik;)
a w sumie ciekawe jak na takie male chelmno a dzieja sie takie swinstwa
polityczne jak w tv, gamanski i cieslicki kandyduja z jednej listy
przekretasow a biedny konopacki byl nie z tej bandy, i do tego porzadnych
ludzi
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Gamanski wyrzucil Konopackiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 21:09
      ja jestem za Panem Konopackim, bo widac ze jak on byl w PUPie to cos sie tam
      dzialo, zagonil tych leniwych urzedasow do roboty i to bylo to cale mobbowanie
      • Gość: autorytetC Re: Gamanski wyrzucil Konopackiego IP: 80.51.54.* 27.05.06, 09:44
        zbliżają się wybory !!! panie vice !!!G PROSZĘ zrobić też porządek z Centrum
        Pomocy Rodzinie i przewodniczacym ds. orzekania o niepełnosprawności a
        następnie podać się do dymisji i nie karać nas sobą !!!
        • Gość: jacenty Re: Gamanski wyrzucil Konopackiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 12:56
          nie wiem jak jest w centrum pomocy rodzinie ale w przypadku konopackiego to
          slyszalem ze nie robil nic zlego poza tym ze kazal lepiej pracowac nierobom,
          wiec chyba tam to juz jeden czlowiek wprowadzal porzadek ale to sie nie
          spodobalo panu majorowi, bo on widac nie lubi zmian poza taka ze zmieni stolki
      • Gość: los Re: Gamanski wyrzucil Konopackiego IP: 80.51.54.* 27.05.06, 22:41
        Czy ty nie uważasz ze obrażasz długoletnich i doswiadczonych pracowników PUP?
    • Gość: klient pupu Re: Gamanski wyrzucil Konopackiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 13:07
      za konopackiego to wreszcie cos sie dzialo w tym urzedzie, i pracownicy byli
      jacys bardziej mili dla petentow, a teraz to pewnie znowu bedzie jak za komuny,
      kawa przez caly dzien a petenci wyp.... za drzwi bo zajeci jestesmy,
      na tym przykladzie panie kapralu tylko pokazuje pan co by sie dzialo gdyby pan
      zostal burmistrzem naszego miasta,
      Chelminiacy nie mozemy dac zawlaszczyc naszego miasta przez takiego kolesia!!!
      • Gość: ...Pracownik... Re: Gamanski wyrzucil Konopackiego IP: 80.51.54.* 27.05.06, 18:37
        Co to ma być jeśli dla nich Jest zły Pan Marian Konopacki To oni niby sa lepsi
        moim Zdaniem Niesłusznie zwolniono Pana Mariana byl on Jednym z Najmilszych tam
        pracujących zawsze z usmiechem i z Otwartymi ramionami witał klijentów!!!
        Niesłusznie Go zwolnili Powinniśmy Protestować
        • Gość: ramirez Re: Gamanski wyrzucil Konopackiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 20:55
          ja tez uwazam ze ludzie dobrej woli powinni zaprotestowac przeciwko tym
          niespotykanym aktom terroru pana kaprala, a w szczegolnosci w obronie Pana
          Mariana bo nieslusznie go zwolniono i do tego dyscyplinarnie, to juz skandal
        • Gość: luz Re: Gamanski wyrzucil Konopackiego IP: 80.51.54.* 27.05.06, 22:44
          A moze bys tak wysłuchał argumentów tych co łzy wylewali bo podobno tacy sa?
          • Gość: Ona Re: Gamanski wyrzucil Konopackiego IP: 80.51.54.* 27.05.06, 23:21
            Ludzie taki PUP to tylko kropelka w tym kraju, tak się dzieje wszędzie
            i do kogo ludzie mają się poskarżyć?
            • Gość: ...Pracownik... Trzeba zorganizowac protes poto żeby Przywrócili K IP: 80.51.54.* 29.05.06, 14:21
              Niby tak robią Pracownicy Niektórzy(dzieńdobry panie dyrektorze MOże coś podać
              panie dyrektorze) a tak To Nóż w Plecy Wibijają(moim zdanie treba zrobić
              protest że pan Marian Wrocil Do pracy!!!)Zorganizowac treba Jakiś Protest!!!
              • Gość: jaśniepan Re: Trzeba zorganizowac protes poto żeby Przywróc IP: 81.* / 81.210.32.* 29.05.06, 16:24
                Ja proponuje blokade skrzyzowania przy PUP :D

Ale z Ciebie debil :)
        • Gość: luk Re: Gamanski wyrzucil Konopackiego IP: 80.51.54.* 28.05.06, 10:09
          "Pracownik" ty jesteś chyba pracownikiem ale napewno nie w PUP, a ponadto to
          najprawdopodobniej nie czytasz GP?
          Ja nie jestem pracownikiem ale czytałem w ubiegłym tyg. jak to pan Marian z
          usmiechem i otwartymi ramionami przyjmował kobiete ze wsi.Tylko dziwne, ze jak
          opisywała ta kobieta, po wyjsciu się popłakała. I jak wynika z treści nie były
          to łzy szczęścia.
        • Gość: gość Re: Gamanski wyrzucil Konopackiego IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 30.05.06, 11:50
          Szanowny Pracowniku zajmij Ty sie lepiej nauką ortografii, bo coś nie za bardzo
          z nią:) Wstyd!
      • Gość: Niewazne KTO!!!! Do Aniola IP: 80.51.54.* 29.05.06, 14:24
        A ty Aniolsie niewypowiadaj!!!Bo Niewiesz Nieznasz naprawde Pana KOnopackiego
        KTory dawal Ludzią prace!!!!
    • Gość: gosc 1 Re: Gamanski wyrzucil Konopackiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.06, 14:40
      Znam Mariana Konopackiego osobiście. Jakoś nie wierzę, że mógłby kogoś w pracy
      mobbować. Po prostu pewnie żądał od podwladnych uczciwej pracy za pobierane
      pensje, ot co. Marianowi, jest naprawdę bliżej do anioła niż diabła.
      • Gość: dawny bezrobotny [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 17:07
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: liz Re: Gamanski wyrzucil Konopackiego IP: 80.51.54.* 27.05.06, 22:39
      Człowieku co Ty wygadujesz.Gamanski "zwolnił" Konopackiego????? Konopacki
      sie sam "zwolnił" swoim postepowaniem.Jeżeli podobno pod pismem podpisało sie
      19 pracowników na 21 zatrudnionych to sadzisz ,ze to Gamanski na tych ludziach
      wymusił? Czy Ty Wiesz, ze tam jest podobno kilka osób które lecza rozstrój
      nerwowy spowodowany systematycznym stresowaniem ??? Chcialbyś takiego szefa
      który by stosował wobec Ciebie mobbing? Czy Ty uwazasz ,ze jezeli m. in.za
      Twoje podatki zatrudniał - co podawała prasa - bez konkursu dwóch kierowników w
      jednym dziale, to mozna to rozpatrywac w kategorii biedny Konopacki?? Czy Ty
      uwazasz, ze ciagłe negowanie decyzji oraz bezpodstawne podwazanie
      wykształcenia i doswiadczenia długoletnim pracownikom - nawet z
      certyfikatami - to jest normalne ?? Czy Ty sadzisz, ze w tym zespole jest 19
      głupich i zacietrzewionycy politycznie nierobów i tylko jeden madry Dyrektor???
      Zastanów sie czy Ty bredni nie wypisujesz nazywając łamanie prawa przez
      Konopackiego, świnstwem politycznym Cieslickiego albo Gamanskiego???
      • Gość: Aga Re: Gamanski wyrzucil Konopackiego IP: 80.51.54.* 28.05.06, 09:08
        To co pisze prasa nie zawsze musi być prawdziwe! A mobbingu jeszcze nikt mu nie
        udowodnił, to mówią tylko pracownicy, a pracownicy zawsze narzekają na swojego
        szefa. Jak na razie przeciwko Panu Konopackiemu są tylko słowa, a słowa to nie
        dowody.
        • Gość: Radek bulwarowka pomorska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 10:55
          GP a co to? masz na mysli gazete pomorska? przeciez to nie gazeta tylko wkladka
          do butow ewentualnie rozpalka do pieca, wiec to co tam napisano nie przemawia
          do mnie w ogole, a poza tym jestem za stary zeby nie znac roznych trickow
          dziennikarskich poprzez ktore bandziora mozna w danej sytuacji tak przedstawic
          ze bedzie aniolem, a z czlowieka uczciwego jakim jest Pan Marian zrobic
          pastwiacego sie nad biednymi leniami przelozonego
          • Gość: lik Re: bulwarowka pomorska IP: 80.51.54.* 28.05.06, 17:05
            "Radek" dziwię się ,że masz taka opinię o jednym z najpopularniejszych
            dzienników w naszym woj.Sadzisz, ze popularnośc jego wynika z tego ,ze czytaja
            go ludzie którzy nie potrafia odróznic ziarna od plew? W podobnym tonie jak w
            GP pisał Czas CH.Myslisz ,że tam też tricki stosują? Jestem ciekawy jaki Ty
            dziennik czytasz i jakie masz doswiadczenia dzienikarskie? Pochwal sie, może
            sie faktycznie czegos nauczymy i cos ciekawszego dowiemy? Chełmno jest małe i
            napewno masz w PUP jakiegoś znajomego. Moze bys u żródła zaczerpnął informacji?
    • Gość: Obserwator Re: Gamanski wyrzucil Konopackiego IP: 80.51.54.* 28.05.06, 21:55
      Każdego kiedyś wyrzucą jeden wiosna inny jesienią!
      Nawt idee Lenina nie są wieczne - jak nam wmawiali.
      Każdy kiedyś wyleci!
    • Gość: Obserwator Re: Gamanski wyrzucil Konopackiego IP: 80.51.54.* 28.05.06, 21:59
      Ramirez ty chyba nasz nie pokolei - robisz afere nawet w Brodnicy na ten temat
      ( tak przypadkowo wszedłem ). Swoje brudy pierze się u siebie, a nie po
      wszystkich postach.Pomyśl co robisz?
      • Gość: widz Re: Gamanski wyrzucil Konopackiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 00:46
        ,,Obserwatorze" masz absolutna racje swoje pierzemy u siebie.Chcialem dodac ze
        ludzie pracujacy w PUP sa bardzo sympatyczni i zyczliwi.Mialem kiedys
        przyjemnosc pracowac z nimi i sa naprawde kompetentnymi osobami na odpowiednich
        stanowiskach.Co do Pana Marian to generalnie napewno mial glowe do tej pracy
        ale faktem rowniez jest to, ze niektorzy pracownicy byli traktowani jak jakies
        przedmioty, a gdy chcieli cos Panu Marianowi podpowiedziec w celu poprawienia
        efektow pracy konczylo sie to albo przemilczeniem albo...szkoda gadac.
        Osobiscie do Konopackiego nic nie mam ale jedno trzeba uczciwie przyznac
        troszke zakrecony jest.
      • Gość: krzyzak55 Re: Gamanski wyrzucil Konopackiego IP: 80.51.54.* 06.06.06, 11:18
        ewidentne zatargi biórokratów dbających o swoje posadki !!a powołani po to by
        innym ułatwić podjęcie pracy :ich zajęcie to wydanie formularza ,
        rejestracja ,zbieranie podpisów i tak sobie ułatwili i poprawili samopoczucie
        że listy podpisuje się raz na trzy miesiące ; wizualnie mają mniej
        bezrobotnych ZWOLNIĆ CAŁE TO TOWARZYSTWO WŁĄCZNIE Z GAMAŃSKIM tylko jako
        bezrobotni docenią do czego byli powołani
        • Gość: kalina Re: Gamanski wyrzucil Konopackiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 12:27
          Krzyżak55 - Ty w ogóle nie masz pojęcia na czym polega praca w Urzędzie Pracy!
          Myślisz że cała rola tego urzędu kończy się tylko na rejestracji bezrobotnych i
          wydawaniu świstków do kuroniówek? Denerwują mnie wszyscy wypowiadający się tu
          ludzie, nie mający pojęcia o czym mówią! Łatwo jest wydać opinię bez
          przemyślenia i na podstawie tego, co widać na zewnątrz. Nie znacie realiów,
          które rządzą pracą w PUP-ie. Uważacie, że tamtejsi pracownicy to nieroby,
          którzy nic nie robią dla bezrobotnych? A macie pojęcie ile propozycji PUP-u
          jest przez tych "biednych, tak strasznie chcących pracować" bezrobotnych
          odrzucanych? Wiecie ile sie trzeba czasami napracować, żeby znaleźć jednego
          bezrobotnego na jedno miejsce pracy? Nie twierdzę, że wszyscy bezrobotni migają
          się od pracy bo tak oczywiście nie jest choć jest bardzo wiele takich
          przypadków. Ale dlaczego wy z góry zakładacie, że wszyscy urzędnicy to lenie,
          którzy cały czas w pracy spędzają na piciu kawki! Naprawdę, zanim wydacie jakąś
          opinię, dwa razy się zastanówcie, czy kogoś nią nie krzywdzicie.
    • Gość: jagoda Re: Gamanski wyrzucil Konopackiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 08:11
      Widać, ze nie masz kompletnego pojęcia o tym co się dzieje i działo. Marian
      Konopacki nie nadawał się na Dyrektora - takie są fakty, chodź dyscyplinarka to
      było za wiele. Najbardziej wkurza mnie twoja wypowiedź na temat Pana
      Cieslickiego - nie znam w Chełmnie tak uczciwego i szlachetnego człowieka -
      jeden z nielicznych KOMPETENTNYCH osób w tym mieście na wysokim stanowisku
    • Gość: Nie ważne kto.... [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 08:33
      • Gość: Anioł Re: Gamanski wyrzucil Konopackiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 09:53
        Do wszystkich co wypowiadają sie na temat zwolnienia Konopasia. Ludzie nie
        piszcie głupot jak wogole nie znać sytuacji w PUPie, ale po kolei.
        Ciągłe zmiany stanowisk,pokoi, pracowników koleś nawet nie wiedział kto się
        czym zajmuje, sa tam tacy co z nim ani razu nie rozmawiali. W tym urzedzie od
        pewnego czasu zapanował po prostu chaos, a to że jakoś urząd jeszcze funkcjonuje
        to własnie zasługa tego Cieślickiego bo Konopacki wogole jako anioł z głową od
        długiego czasu był w chmurach - jednym słowem zero praktyki, zero kontaktu z
        pracownikami, zero rozsądku. Jak ktoś jest w PISIORzie( Prawo i Sprawiedliwość
        i Ojciec Rydzyk) to nie czyni z niego zaraz anioła, a skargi na niego były już
        od dawna nie wspominajac o pozwach w sądzie. Do tych co go znaja- nie twierdze
        że to człowiek zły który zaplanował eksterminacje pracowników gościu po prostu
        się na takie stanowisko nie nadawał i tyle. Wiadomo zwolnienie dyscyplinarne -
        człowieka żal,ale co tu dużo mowić za darmo tego nie dostał.
        • Gość: Gosia S. Re: Gamanski wyrzucil Konopackiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 12:43
          Jedna z niewielu sensownych wypowiedzi na tym forum!...
    • Gość: stefa [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 11:25
    • Gość: luj Re: Gamanski wyrzucil Konopackiego IP: 80.51.54.* 29.05.06, 12:30
      Nareszcie przerwano te chore od lat uklady i zrobiono porzadek.Aby być szefem
      jednostki to trzeba mieć jakies predyspozycje.Nie wolno poniżac ludzi i trzeba
      potrafić z nimi wspólpracowac.Jestem przekonany ,że pod nowym kierownictwem ten
      wazny powiatowy urzad bedzie prawidłowo funkcjonował a pracownicy nie
      poddawani systematycznym stresom zajmą sie merytoryczna praca i uruchomia
      wszystkie swoje umiejetnosci.Szkoda tylko tych co stracili zdrowie!
      • Gość: jaq Re: Gamanski wyrzucil Konopackiego IP: 81.* / 81.210.32.* 29.05.06, 13:02
        znam p.Konpockiego z 7lat ówią na niego wirujacy sex:) człowiek został
        zwolniony za mobbing on sie sam nie zwolnił....a czy dobrze czy źle on sam
        jeden powinien wiedziec...
    • Gość: Ci z nieba... [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 15:00
    • Gość: IrekKrosny Re: Gamanski wyrzucil Konopackiego IP: 81.* / 81.210.32.* 29.05.06, 16:28
      SPRAWA JEST JUZ ZAMKNIĘTA WIĘC PROPONUJE ZAMKNĄC TEMAT - co, by gó..arze nie
      mieli na kim psów wieszać
      • Gość: rajjewski Re: Gamanski wyrzucil Konopackiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 19:36
        Porządnego człowieka długoletni specjalisci od bezrobocia wygryźli. Teraz bedą
        mogli odpocząć. Szkoda, że nie na zsiłku tylko na urzędzie. Pewnie nowy
        kierownik jakoś sie będzie musiał wkupić w łaski lub zapłacić haracz.
        • Gość: lik Re: Gamanski wyrzucil Konopackiego IP: 80.51.54.* 29.05.06, 21:05
          "Porzadnego" człowieka chyba nikt nie wygryzł. Jak wynika z przekazów prasowych
          to "specjalista od bezrobocia" sam sobie na taki koniec zapracował. Tyle co mi
          wiadomo to nowy szef nie bedzie musiał sie wkupic lub płacić haracz, tylko
          musi przekonać komisje, ze jest najlepszy i tym zamym wygrać konkurs na to
          stanowisko.A to róznica!
          • Gość: radek do lika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 21:22
            ty lik to zejdz na ziemie, jaki konkurs? to przeciez sobie pan G ustali kogo
            przyjmie i konkurs bedzie pod danego kandydata, ale mnie rozbawiles tym
            konkursem,:)))))))))))))))))))))))
            a co do prasy to nie czytam GP bo to strata czasu, Czas rowniez nie nalezy do
            wysokich lotow ale przynjamniej nie udaje czegos wiekszego niz spis plotek i
            nieobiektywnie przedstawionych paru zdarzen z poprzedniego tygodnia naszego
            powiatu, pomijajac fakt mnostwa bledow merytorycznych w drukowanych tam
            artykulikach oraz wielu jezykowych (sic!!), nie wiem czy za takie cos to jakas
            ustawa o jezyku polskim nie powinna na tych redaktorkow nalozyc jakiejs
            sankcji, a co do mojego stazu w mediach to nie pracuje w tej branzy obecnie ale
            pewnie i tak mam wieksze pojecie na ten temat niz ty piszac w tym czasie lub
            czyms podobnym,
            a moje dzienniki to tylko rzepa, jesli ma to jakies znaczenie w ocenie
            kompetencji do wyraznia opinii na temat chelminskich "mediow"
            • Gość: lik Re: do lika IP: 80.51.54.* 30.05.06, 08:21
              "Radek" masz wypaczony obraz demokracji.Sadzisz ,ze wprowadzono w Polsce
              konkursy aby w konsekwencji decydenci ustalali kogo przyjmą? Myslisz ,ze cała
              Polska funkcjonuje w tym zakresie na wariackich papierach? Musze Tobie
              powiedzieć ,ze nie pracuje ani nigdy nie pracowałem w zadnych mediach i nie
              przecze ,ze masz wieksze niz ja pojecie, tylko nie bardzo wiem w czym? Szkoda
              tez ,ze nadal nie moge sie dowiedzieć do jakiego dziennika masz zaufanie .
              Moze bym sie przekonał i nie tracił czasu na czytanie "brukowców"
              • Gość: Andrzej Re: do lika IP: 81.* / 81.210.32.* 30.05.06, 18:25
                To pracownicy PUP wyrzucili Konopackiego. Mam wrażenie, że komentarze pisze
                Konopacki i przeciwnicy polityczni Gamańskiego. Boją się go w nadchodzących
                wyborach.
                • Gość: ORAN Re: do lika IP: 81.* / 81.210.32.* 30.05.06, 18:38
                  Jak konopaś taki dobry to niech go ktoś zatrudni .Gaman uratował mu życie bo
                  nie miał sumienia wywalić go na bruk a należało mu się.
                  • Gość: +++ Re: do lika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 01:33
                    Wierz mi ze juz znalazl
              • Gość: gość Re: do lika IP: 81.* / 81.210.32.* 30.05.06, 22:21
                Jeśli tak wierzysz w uczciwość konkursów to przypomnij sobie konkurs na
                kierownika Powiatowego Centrum Pomocy Rodzinie (najpierw ważny później nieważny
                a osoba ta sama)
    • Gość: Aneta Re: Gamanski wyrzucil Konopackiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 14:49
      Jestem w autentycznym szoku po przeczytaniu wszystkich komentarzy! Zastanawiam
      się, kto napisał większość z nich! Bo na pewno nikt, kto miałby pojęcie, co
      działo się w PUP-ie pod kierownictwem p. Konopackiego. Ludzie, porozmawiajcie z
      kimkolwiek, kto pracuje w tym urzędzie, a naprawdę przekonacie się, co ten
      człowiek tam wyprawiał. Naprawdę aż trudno uwierzyć w to, że znaleźli się
      ludzie, którzy go bronią... Mam dość bliski kontakt z tym urzędem i wiem że
      jakiekolwiek sukcesy, które ma on na swoim koncie są zasługą S.Cieślickiego
      oraz pracowników, którzy jakimś cudem – pomimo niezbyt motywujących ich do
      pracy działań p.Konopackiego – naprawdę angażują się w to, co robią, starają
      się być kompetentni i rzetelni w wykonywaniu swoich obowiązków. I błagam, nie
      piszcie o tym, jak to pięknie potrafi się uśmiechać p.Konopacki do petentów bo
      jeżeli uważacie, że to jest wyznacznikiem kompetencji osoby pełniącej
      kierownicze stanowisko w ważnej ze społecznego punktu widzenia instytucji, to
      naprawdę lepiej nie wypowiadajcie głośno swojego zdania. Bo wstyd...
      • Gość: jrr Re: Gamanski wyrzucil Konopackiego IP: *.centertel.pl 31.05.06, 15:28
        Pracownicy PUP w Chełmnie są "...kompetentni i rzetelni w wykonywaniu swoich
        obowiązków.." - śmiechu warte. Był okres kiedy niestety musiałem być ich
        klientem - ci urzędnicy są tam chyba tylko sami dla siebie a nie dla ludzi... A,
        że Konopackiego wyrzucono to bardzo dobrze.
        • Gość: ODP Re: Gamanski wyrzucil Konopackiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 01:31
          Jak jestes idiota to jak chciales byc potraktowany-mogles byc tylko jak idiota.
    • Gość: lis Re: Gamanski wyrzucil Konopackiego IP: 80.51.54.* 31.05.06, 20:05
      Jak sie tak czyta te wszystkie posty to jest jeden wniosek.Gamanski słusznie
      postapił i chwała jemu.
      • Gość: Radek do lika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 17:39
        a czy nie zauwazyles co napisalem? czytam rzepe (rzeczpospolita) i nie namawiam
        cie do tego bo pewnie bys sie znudzil bo tam takie nudy pisza, malo bzdurek i
        ploteczek, i do tego w poprawnej polszczyznie
        • Gość: lik Re: do lika IP: 80.51.54.* 01.06.06, 18:44
          "Radek" domyslałem sie ,że chodzi o Rzeczpospolita ale sobie mysle, taki
          koneser jezyka polskiego jak Ty to chyba nie posługuje sie slangiem? Jest to
          opiniotwórczy dziennik ale radze od czasu do czasu poczytać gazety które
          opisuja co sie dzieje w regionie.Dziwie sie też ,że GP - tą "bulwarówkę" -
          wydają w nakladzie ok. 90 tys egz. i, ze społeczenstwo czyta to i nie uważa ze
          traci czas.A moze Ty jesteś nieobiektywny?
          A na temat stosunków panujacych w PUP, poczytaj jeszcze posty innych osób i
          porównaj z tym co pisała prasa. Okazuje sie ,ze jednak był pełen obiektywizm.
          • Gość: Radek do lika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 20:16
            ty albo udajesz albo naprawde wierzysz w ten kit ktory probujesz wciskac tutaj,
            bo jakim dowodem ma byc te kilka postow, w ktorych ich autorzy lub moze jeden
            autor niepochlebnie wypowiada sie o konopackim, to ja teraz po sto razy napisze
            ze gamanski to porzadny czlowiek i te jego kundelki to rowniez ludzie na
            poziomie i czy z tego powodu jutro gamanski stanie sie innym czlowiekiem? czy
            moze przestanie robic ze wszystkich swoich wspolpracownikow szpicli? czy moze
            zmieni swoje podejscie do ludzi? czy moze zatrze swoja niechlubna przeszlosc
            gdy nadawal na kadre wojskowa do wlasciwych wladz?
            nie stanie sie tak i ty to chyba tez wiesz, wiec moze zamilkniesz i
            przestaniesz bronic sprawy i ludzi ktorzy juz sie skompromitowali
            • Gość: lik Re: do lika IP: 80.51.54.* 01.06.06, 21:12
              Jesteś jakims dziwnym człowiekiem albo piszesz bzdury.Z postu w dn 29 05
              wynika ze pracowałeś w mediach ktore - jak sie domyslam - w tamtym okresie
              prezentowały wysoki poziom pod wzgledem merytorycznym i kultury jezyka. W
              ostatnim wszystko wskazuje, że i wojsko nie jest ci obce bo wiesz kto na kogo
              kablował.A czym sie aktualne zajmujesz to tez jest ciekawe bo dokladnie
              wiesz ,ze G. ze wszystkich współpracowników robi szpicli.Nie znam go bliżej
              ale sadze ,ze on szpicli nie potrzebuje żeby sobie dobrze radzić.
              A może Ty masz jakąś fobię??
    • Gość: ciekawy Re: Gamanski wyrzucil Konopackiego IP: 80.51.54.* 01.06.06, 23:55
      przeczytalem wszystkie posty i stwierdzam, ze bardzo latwo pisze sie o
      innych.nie wnikam w to, co dzialo sie w PUB, poniewaz nie pracuje tam, nie
      chodze i faktyznie nie wiem, co sie tam dzieje.zeby miec zdanie w jakiejs
      sprawie nalezy wysluchac obie strony i zweryfikowac wypowiedzi. kazda ze stron
      bedzie ciagnela line w swoim kierunku. faktem jest, ze znam osobiscie od wielu
      lat bylego kierownika. znam go prowatnie i sluzbowo. we wiele oskarzen nie chce
      mi sie wierzyc. jednak nie wypowiadam sie na ich temat, bo jak wspomnialem
      wczesniej nie znam tego od srodka. moge tylko powiedziec tyle, ze zawsze
      kierowal sie litera prawa i swoim sumieniem. nie wykorzystywal stanowiska do
      wlasnych celow i nie zgadzal sie na to, aby inni z tego korzystali.byl po
      prostu uczciwy i z tego powodu niewygodny dla niektorych. wymagajacy od siebie
      i innych. to oczywiscie nie moglo sie pobodac innym. wystarczylo znac kilka
      osob zatrudnionych w PUB, to mozna bylo ich widziec w miescie w trakcie godzin
      pracy, po prostu chodzili po sklepach i robili zakupy.uwazam, ze gdyby byl
      starosta, to sprawa przybralaby inny tok. ktos w sposob perfidny wykorzystal
      jego zwolnienie lekarskie.
      mam nadzieje, ze sprawa nie skonczyla sie. bedzie miala swoj epilog w sadzie i
      dopiero wtedy okaze sie, kto mial racje. byc moze nie nadawal sie do tego, aby
      rzadzic - czytaj kieorwac PUB, ale na pewno nie zasluzyl, zeby go wylac jak
      pomyje.
      co do prasy, to tematem mogliby sie zajac tylko ci, ktorzy potrafia rozwazyc
      wszystkie za i przeciw, ktorzy znaja sie na prawie i potrafia uczciwie
      skomentowac cala sytuacje.w lokalnych mediach takich nie widze.
      panie M.K. nie daj sie. walcz o dobre imie i nie miej skrupulow powiedziec to,
      co wiesz. spadna wtedy te wszystkie maski uczciwosci i ukaza sie prawdzie
      oblicza. mam nadzieje, ze doczekam sie prawdy i to w lokalnych mediach.
      • Gość: do ciekawy Re: Gamanski wyrzucil Konopackiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 00:34
        Jestes idiota lub kretynem czyli idealnym kolega M.K. do PUBu to ty se idz na
        piwko. Pozdrawiam cie i wiem ze na prawie to sie nie znasz bo kazdy szanujacy
        sie prawnik nie wchodzilby tutaj ja mam do siebie dystanst takze wszedlem tu a
        ty sie nie szanujesz bos....
        • Gość: do do ciekawy Re: Gamanski wyrzucil Konopackiego IP: 80.51.54.* 02.06.06, 21:52
          pokazales swoj obraz w tych kilku slowach. moja kultura nie pozwala mi na
          nawanie ciebie po imieniu.sam siebie okresliles.
          ja nidzie nie nazwalem siebie prawnikiem.na temat pomylki PUP nie bede sie
          usprawiedliwial, bo nie mam przed kim, a ty z pewnoscia nie zrozumiesz tego.
          bradzo prostym jest cos komentowac i to w sposob wulgarny, i prostacki -
          wlasnie tak jak to zrobiles. na nic wiecej nie stac ciebie.
      • Gość: :D Re: Gamanski wyrzucil Konopackiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 07:11
        hahahaha a co to jest PUB???.....
        • Gość: rafix do do ciekawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 10:35
          a kim Ty jestes? prawnikiem? i mowisz do kogos ze jest idiota mimo ze ta osoba
          nikogo nie obrazila? moze to po prostu jestes niewychowanym chamem,
          a czy poza tym ze ktos sie pomylil w pisowni skrotu nazwy urzedu to masz jakas
          merytoryczna uwage? z Twojej wypowiedzi wynika ze nie, moze to za trudny jezyk,
          latwiej jest kogos nazwac idiota albo po prostu mu przywalic co tez pewnie by
          Ci przyszlo z latwoscia
          • Gość: do rafix Re: do do ciekawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 12:54
            Prawnikiem nie jestem ale nie lubie glupoty, ktora ta osoba tu wypisuje.pozdro
            • Gość: do do rafix Re: do do ciekawy IP: 80.51.54.* 02.06.06, 21:55
              to ty jestes ta glupota
          • Gość: ciekawy do rafix Re: do do ciekawy IP: 80.51.54.* 02.06.06, 21:57
            nie staraj sie nawet wytlumaczyc cokolwiek tej niekulturalnej istocie.trudno to
            nawet nazwac czlowiekiem. kazda proba tlumaczenia czego kolwiek spelznie na
            niczym. on tego i tak nie zrozumie.
            • Gość: rafix Re: do do ciekawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 22:06
              nie pisalem do kogos ze jest glupota, napisalem jedynie ze ktos kto to obrazal
              bez powodu jest zwyklym chamem i moge mu to w oczy powiedziec jecli tego
              potrzebuje
              • Gość: ciekawy do rafix Re: do do ciekawy IP: 80.51.54.* 02.06.06, 22:32
                post do do rafix jest skierowany do tego, ktory pisal do rafix i do niego sa
                skierowane te slowa, to on jest glupota. sorki rafix, jezeli inaczej to
                odebrales
                • Gość: ,,niekulturalny" Re: do do ciekawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 00:51
                  Jezeli twoja kultura oceniana jest na wysokim poziomie przez innych to pech-
                  oklamuja Cie*.Nie chodzilem na religie ale na etyke, a tam mowiono ze wytykanie
                  komus niekulturalnosci to najwieksza oznaka , ze sie jest niekulturalnym
                  *zwracam sie do Ciebie z honorem i dlatego pisze duza litera tak jak przystalo
                  • Gość: rafix Re: do do ciekawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 00:09
                    a jezeli twoja ocena opiera sie na tym czxy ktos pisze duza litera lub mala na
                    forum w necie to to tez cos moze siwadczyc o tobie ale aby nie kontynuowac tego
                    watku nie napisze
        • Gość: pik Re: Gamanski wyrzucil Konopackiego IP: 80.51.54.* 03.06.06, 08:18
          Ludzie skończcie.Była bardzo merytoryczna dyskusja w temacie a przeistoczyła
          sie w pyskówke. A ponadto nie uzywajcie wulgarnego jezyka
    • Gość: ja Re: Gamanski wyrzucil Konopackiego IP: *.hq.culm.net / *.culm.net 03.06.06, 11:26
    • Gość: JA Re: Gamanski wyrzucil Konopackiego IP: *.hq.culm.net / *.culm.net 03.06.06, 11:31
      Zaprotestujmy przeciwko arogancji władzy!!!
      Przestańmy w końcu wybierać takich jak pan G!
    • Gość: ciekawy Re: Gamanski wyrzucil Konopackiego IP: 80.51.54.* 03.06.06, 18:42
      to jest swietny pomysl. nie nalezy wybierac arogantow i kombinatorow. moze ktos
      w koncu sie z nich obudzi sie i spostrzeze, ze tu chodzi o dobro mieszkancow,
      nasze dobro,a nie indywidualne swoje sprawy, a byc moze nawet popiranie jakis
      ukladow badz nawet w skrajnych przypadkach wykoprzystywanie stanowis do
      wlasnych celow. moze trzeba zawrzec niepisana koalicje przynajmniej na forum, a
      moze nawet pokusic sie o start w wyborach samorzadowych w celu udaremnienia
      zyskania poparcia dla niechcianych ludzi.
      • Gość: lib Re: Gamanski wyrzucil Konopackiego IP: 80.51.54.* 03.06.06, 19:42
        Nie bardzo wiem kogo uważasz za aroganta i kombinatora.A jak masz jakies
        watpliwosci co do sluszności tej decyzji to zapytaj kogos z PUP, bo ja pytałem
        i zmienilem zdanie.
        • Gość: radek do liba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 19:52
          a kogo pytales? moze tych leniwych ktorzy sie roboty boja? moze synka wojta z
          naszego powiatu ktory nic nie hcce robic i ma do teg ojeszcze wysokie wymagania
          placowe, no ale jesli pan g. ze swoim sponsorem panem m. z agromafii mysla
          rowniez o opanowaniu pawiatu poza miastem to pan marian musial byc cicho i
          wykonywac jakies bzdurne polecenia i do teg oingerujace w wewntrzne sprawy
          urzedu, a ze nie jest przekreciazem ani szmaciarzem ktory robi cos wbrew
          swojemu sumieniu to go bezczelnie wyrzucono
          • Gość: ciekawy Re: do liba IP: 80.51.54.* 04.06.06, 00:25
            widze, ze znasz przynajmniej troche temat. w pelni sie zgadzam z tym, co
            piszesz. niestety nie moge pisac wiecej na ten temat, ale zapewniam cie, ze
            duzo wiem i jest to porazajace. panie MK zacznij mowic to co wiesz i odslon
            zaslony prawdy. niektorzy moga wtedy zaniemowic, albo zaczac ubierac pampersy.
          • Gość: enter Re: do liba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 09:58
            strasznie naiwny jesteś Radek...
        • Gość: ciekawy Re: Gamanski wyrzucil Konopackiego IP: 80.51.54.* 04.06.06, 00:21
          ja tez pytalem i trwam przy swoim, a nawet zostalem utwierdzony w tym.
    • Gość: luj Re: Gamanski wyrzucil Konopackiego IP: 80.51.54.* 05.06.06, 08:15
      I DOBRZE ZROBIŁ ,ZE WYRZUCIŁ.
      • Gość: Kolega Re: Gamanski wyrzucil Konopackiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 16:26
        Jasne że tak.
        • Gość: ja! Re: Gamanski wyrzucil Konopackiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.06, 10:46
          Pracowałam kiedyś w PUP zatem mogę sie wypowiedzieć. Dawno powinni go
          wyrzucić!! Chyba nie wymaga komentarza fakt: Szef PUP-u podsłuchujący pod
          drzwiami!! i taki róznych numerów to sporo moge przytoczyć! :))) Ludzie
          przecież to chory człowiek, któremu trzeba pomóc. Wymaga opieki lekarskiej!!!
          To psychol :))) I TYLE POWIEM!!! ;)))
          • Gość: ? Re: Gamanski wyrzucil Konopackiego IP: 80.51.54.* 06.06.06, 11:48
            wydajesz opinie, a czy jestes specjalista z tej dziedziny. a moze masz do niego
            jakis uraz.
            • Gość: ja! Re: Gamanski wyrzucil Konopackiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.06, 13:07
              Absolutnie nie mam urazu do Konpackiego! Nie zwolnił mnie :)) A prawo do
              własnej opinii ma każdy :))Kiepski z niego szef był i tyle....
              • Gość: ? Re: Gamanski wyrzucil Konopackiego IP: 80.51.54.* 06.06.06, 16:21
                nazwanie kogos np pschycholem, a stwierdzenie, ze nie ma umiejetnosci do
                zarzadzania dwie znacznie rozne sprawy.mozna wyrazic oopinie o kims nie
                obrazajac go. a moze byl zbyt liberalny, pozwalal na zyt wiele ?
                • Gość: Kuba z 4b Re: Gamanski wyrzucil Konopackiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 17:19
                  Dajcie już spokój temu Konopasiowi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka