Dodaj do ulubionych

Nie daj się głodzić

IP: *.devs.futuro.pl 26.06.06, 09:58
Droga dziennikarko!
W jakże żałosny sposób załatwiasz swoje prywatne porachunki z jakimś
restauratorem. No cóż - musi poczuć, co to jest czwarta władza. Kto was tam
warsztatu uczy drogie dzieci?!
Pewnie teraz przyjmiesz przeprosiny i dasz się zaprosić na darmowy posiłek!
To po prostu żenujące!
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: Nie daj się głodzić IP: *.uwm.edu.pl 26.06.06, 10:50
      Z przykrością muszę stwierdzić,że spotkałam sie z bardzo podobnym przypadkiem w
      tej samej restauracji. Kelner przyjął od nas zamowienie, po czym -przy naszym
      ciągłym czekaniu- zaczął obsługiwać gości,którzy przyszli po mnie. I to oni
      dostali posiłek w pierwszej kolejności. Zaznaczam, że ten sam. Czekałam 40 minut
      i w końcu się doczekałam ale to była moja ostatnia wizyta w restauracji Weranda
      Grill.
      Nie wspomnę juz o tym,że w każdej szanującej się restauracji każydy stolik ma
      swojego kelnera. Tutaj jeden stolik był obsługiwany przez dwóch.
      Nie polecam.
    • Gość: ola Re: Nie daj się głodzić IP: *.uwm.edu.pl 26.06.06, 10:52
      Z przykrością muszę stwierdzić,że spotkałam sie z bardzo podobnym przypadkiem w
      tej samej restauracji. Kelner przyjął od nas zamowienie, po czym -przy naszym
      ciągłym czekaniu- zaczął obsługiwać gości,którzy przyszli po mnie. I to oni
      dostali posiłek w pierwszej kolejności. Zaznaczam, że ten sam. Czekałam 40 minut
      i w końcu się doczekałam ale to była moja ostatnia wizyta w restauracji Weranda
      Grill.
      Nie wspomnę juz o tym,że w każdej szanującej się restauracji każydy stolik ma
      swojego kelnera. Tutaj jeden stolik był obsługiwany przez dwóch.
      Nie polecam.
    • Gość: studenr Re: Nie daj się głodzić IP: *.uwm.edu.pl 26.06.06, 10:57
    • Gość: robert Re: Nie daj się głodzić IP: *.uwm.edu.pl 26.06.06, 11:00
      Drogi(a) BCrB:
      Czy byłeś kiedys w restauracji, która obsługuje w 10 minut?
      Widocznie nie skoro lubisz męczarnie w tej restauracji. Pozdrawiam
      • Gość: BCrB Re: Nie daj się głodzić IP: *.devs.futuro.pl 26.06.06, 15:09
        Nie chodzi o restaurację ludzie ale o formę, w jakiej piszą tutejsi
        dziennikarze. Więcej klasy mieli dziennikarze Gazety Olsztyńskiej w latach 70.
        i 80.
        • taras70 Re: Nie daj się głodzić 26.06.06, 17:44
          Gość portalu: BCrB napisał(a):

> Nie chodzi o restaurację ludzie ale o formę, w jakiej piszą tutejsi
          > dziennikarze. Więcej klasy mieli dziennikarze Gazety Olsztyńskiej w latach
          70.
          > i 80.
          tak, oczywiscie, zbiorowe zywienie stalo wtedy na najwyzszym swiatowym
          poziomie, wiec nie bylo nawet powodow do interwencji prasowych, zwlaszcza, ze
          ich ulubiona stolowka w KC PZPR posilki wydawala natychmiast !!!
          • Gość: kenor Re: Nie daj się głodzić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 14:35
            I można było dostac puree z dżemem
      • erriapo Re: Nie daj się głodzić 26.06.06, 15:45
        BCrB ma rację. To już nie dziennikarstwo, tylko wykorzystywanie stanowiska.
        • szpiro Tadeusz Szyllejko 26.06.06, 17:33
          Tadeusz Szylejko to byl dziennikarz z klasa.Zastapili go mlodzi
          bez klasy i bez stylu.
    • Gość: Krzysiaczek Re: Nie daj się głodzić IP: *.olsztyn.mm.pl 26.06.06, 20:38
      Niestety... Pani dziennikarko to jest o jeden krok za daleko. Podanie nazwy
      lokalu to cios poniżej pasa. Moje pytanie brzmi: Czy odwiedziła Pani wszyskie
      lokale na olsztyńskiej starówce, żeby móc stwierdzić w tym konkretnym lokalu
      podają posiłki najwolniej? Wydaje mi się, że lepiej było pouczyć nas
      czytelników, że 20 minut to wystarczająco długo aby opuścić jakikolwiek lokal...
      no i z drugiej strony dobrze by było się spytać przed następną wizytą ile będzie
      trzeba czekać na podanie posiłku. Minus dla lokalu - z tym się zgadzam - ale
      myślę że wieczorów jest tak dużo, że można każdy z nich sprawdzić samemu i
      wyrobić sobie własne zdanie.
      PS. Czy artykuł o ścieżkach rowerowych to również Pani dzieło?
      • Gość: sari Re: Nie daj się głodzić IP: *.ols.vectranet.pl 26.06.06, 21:26
        Też uważam, ten artykuł za żałosny! Byłam w tym lokalu kilkanaście razy,zawsze
        spotykałam się z miłą i sprawną obsługą. Co więcej bywałam tam z moim
        niecierpliwym 2,5 latkiem, który na naszą prośbę dostawał zamówione danie w
        pierwszej kolejności (żeby go czymś zająć). Taki artykulik to zwykłe świnstwo i
        prywata. Co będzie następne? Pierwsza strona o jakimś sklepiku, gdzie Wielka
        Pani Dziennikarka nie została odpowiednio potraktowana?????
        • Gość: prusak75 Re: Nie daj się ogłupic IP: 193.227.131.* 27.06.06, 08:54
          albo piesni pochwalne na temat sklepu, którego właścicielem jest dobra znajoma
          • Gość: mamut proponuje zrobic bardziej profesjonalny test. IP: 74.12.149.* 28.06.06, 00:42
            I proponuje zeby dziennikarze poswiecili ocenie restauracji troche wiecej
            czasu. To zwlaszcza w sesonie turystycznym mogloby byc interesujacym punktem
            kazdej gazety.. Turysta wiedzialby gdzie sie udac lub co ominac.. a przy okazji
            moze i Olsztynscy restauratorzy wzieli by sie powaznie za prowadzenie
            kulinarnego bisnessu. Proponuje aby poddac takiemu testowi np. 10 restauracji
            w Olsztynie.. Np. najbardziej znanych i popularnych Olsztyniakom. Na test
            proponuje jedna restauracje dziennie, o dokladnie tej samej porze dnia.
            Proponuje takze zamowic taki sam zestaw posilkow, napoji itp w kazdym lokalu.
            Nastepnie prosze wziasc pod ocene: szybkosc i uprzejmosc obslugi, jakosc
            posilku, sposob zaprezentowania posilku, estetyka i czystosc wnetrza, oraz
            klimat czyli wlasne osobiste odczucie i zadowolenie co do lokalu. Proponuje
            wprowadzenie tabeli punktowej od 1-10 w kazdym z punktow. 1-czyli niedobra
            obluga, fatalne zarcie, brudno itp. 5-nic specjalnego, ale da sie zjesc,
            jakosc nie najgorsza ale mogla by byc lepsze i etc. 10-wspaniala obsluga,
            smakowity posilek, czysto i schludnie, przyjemna atmosfera.. Wtedy mozna
            faktycznie uznac to za porzadna ocene lokalu.

Co do fatalnej obslugi w stylu o ktorym pisze autorka artykulu, niestety tez
            nie raz sie z tym spotkalem i takze tego nie lubilem. Powody takich sytlacji
            moga byc rozne...problemy w kuchni, o jeden etat kelnera/ki lub kucharza za
            malo, wyjatkowo pelny lokal i duzo zamowien itp.. jedno jest jednak pewne..
            klijent nie powinien sie o to martwic. Usadysfakjonowany klijent to taki
            klijent, ktory powraca do lokalu w ktorym byl dobrze potraktowany i gdzie
            smacznie zjadl. Jego nie powinny obchodzic wewnetrzne problemy placowki
            kulinarnej. Zadowolony klijent to potencjalny staly klijent, a to takze oznacza
            pewna ilosc gotowki wydana w lokalu podczas calego roku.. a to oznacza
            oczywiscie twardy grosz dla wlasciciela i zapewniony pewny byt. Czasem warto
            sie wysilic panowie i panie. Sukces sam nie przyjdzie, trzeba na niego
            zapracowac.

czuwaj
        • Gość: silla Re: Nie daj się głodzić IP: *.ols.vectranet.pl 28.06.06, 14:04
          Rozmrożenie w mikrofali trwa 2 minuty, ja wolę poczekac nawet 40 minut żeby
          dostać posiłek świeży i przyrządzony praktycznie na moich oczach, bo tak
          właśnie jest w tym lokalu. Widocznie pani "dziennikarka" bardziej ceni "słynne
          olsztyńskie zapiekanki" z Dworca Głównego, które (jeśli nie ma kolejki) można
          dostać w 30 sekund. Smacznego Pani Redaktor!!!
          • Gość: Zuzia Re: Nie daj się głodzić IP: *.olsztyn.mm.pl 28.06.06, 19:16
            Święte słowa o poziomie Gazety... Wiem, że Olsztyn to prowincja i w żaden
            sposób nie moze się równać ze Stolycą, skąd przybywa pani redaktor, ale to co
            ukazało sie na łamach to zwyczajna prywata i skandal. Jak sie nie podoba, to
            trzeba siedzieć w domu i samemu gotować żarcie a nie zapie..ć w Gazecie
            spox
            • Gość: Krysta Re: Nie daj się głodzić IP: *.ols.vectranet.pl 28.06.06, 19:35
              Zgadzam sie że czas oczekiwania na zamowiona potrawę nie powinien przekraczac 20minut.Ale rostrzasane przez Pania redaktor w Gazecie to czyn niegodny.
              Mogla Pani wybrać inny lokal. Stołówka KC PZPR serwowała dobre obiady.

• Gość: Kitzai Skandal!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 21:50
                Jestem z rzeszowa i nawet nie byłem w Olsztynie, ale to co napisała autorka to skandal. Powinny zostać wyciągnięte wobec niej konsekwencje!!! Wstyd Gazeto!!
                • taras70 Re: Skandal!!! 05.07.06, 23:59
                  dzisiaj rano, ukazal sie kolejny artykul pt>:"knajpa cienka jak nalesnik",
                  ktory zdecydowanie nie powinien sie ukazac w szanujacej sie gazecie. co
                  ciekawe, artykulu nie da sie bezposrednio skomentowac, ale jest juz post o tym
                  tytule.nigdy nie krytykowalem lokalnej GW, bo byla i tak nieistotnym dodatkiem
                  do prawdziwej Gazety, ale to co sie teraz dzieje, kaze mi odpowiedziec na inne
                  pytanie, ktore dzisiaj wieczorem stawia lokalny oddzial GW: ZDECYDOWANIE
                  ISTNIEJE GBUR WARSZAWSKI NA WARMII, A KONKRETNIE W OLSZTYNIE !!!polemiki ze
                  strony redakcji oczywiscie nie bedzie, bo redakcja marnuje czas na proby
                  zjedzenia posilku. a prob autorskiego, wyrazistego komentarza na palace tematy
                  brakuje ! kto jutro padnie ofiara pani W ? polityk czy kelner ? znacie
                  odpowiedz !!!!
    • olias Re: Nie daj się głodzić 06.07.06, 00:25
      to nie przyjeżdżaj na mazury. i powiedz innym warszwiakom, żeby tam nie
      zaglądali. Będą cie Mazury kochać za to.
    • olias artykuł sponsorowany? 06.07.06, 00:26
      konkurencja płaci za taki artykuł? a nawet w naturze przeleci jak pani ma chcice
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka