cookie_monsterzyca 21.10.09, 15:39 który Was śmieszy, jak zaczniecie wnikać w niego, analizować go, powtarzać milion razy powoli, odkrywać na nowo :) U mnie są to rajstopy, kaloryfer, marchewka i nie pamiętam reszty teraz. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niski.oktan Re: taki wyraz 21.10.09, 15:44 Kóki, a po co takie długie? Wystarczy choćby ojciec. ojciec oj-ciec No zrywanie boków, w dupę-ż jeża! :D Odpowiedz Link
cookie_monsterzyca Re: taki wyraz 21.10.09, 15:50 Ojciec to bardzo brzydkie słowo jest :/ Ale jak chcesz krótkie, to proszsz: pawlacz for ekzampel :) i durszlak i kalesony, jakżesz mogłam zapomnieć :) Odpowiedz Link
liisa.valo Re: taki wyraz 21.10.09, 15:49 no, i "onomatopeja" oczywiście. Zagadka: czym jest topej? Odpowiedz Link
cookie_monsterzyca Re: taki wyraz 21.10.09, 15:53 Jak słyszę onomatopeję to od razu mi się kojarzy to co nawyprawiał grabaż i strachi na lachi i tej piosnce co to tam kimś chleb smarował i w ogóle, że dzieńdobry ale jak onomatopeja to i oksymoron! Odpowiedz Link
hsirk Re: taki wyraz 21.10.09, 15:53 ciąg i dym. zawsze sie zastanawiam, czy to rzeczowniki, czy czasowniki w trybie rozkazującym. Odpowiedz Link
cookie_monsterzyca Re: taki wyraz 21.10.09, 16:03 I tu się zaczęłam śmiać bo m się przypomniało jak daaawno temu był sobie taki wułefista, który zawsze mówił : "trzym tę listę!" kiedy oddawał osobom niećwiczącym dziennik, nie zauważając w tym fantastycznej okazji do poprzeprawiania ocen, której to sposobności my oczywiście nie omieszkaliśmy zauważyć i wykorzystać :) Odpowiedz Link
liisa.valo Re: taki wyraz 21.10.09, 16:10 U mnie w podstawówce polonistka mówiła: "Zdejm ten skafander" - co oznaczało prośbę o zdjęcie kurtki. O, właśnie, "skafander" - cudne słowo. Ja w ogóle lubię chyba wszystkie słowa z "f" :) Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: taki wyraz 21.10.09, 16:11 Ostatnio się roztkliwiałem nad mordoklejką :) Odpowiedz Link
sundry Re: taki wyraz 21.10.09, 16:14 Musik, ten z tysiąca. Nawet wnikać nie muszę,żeby mnie śmieszył do łez. Odpowiedz Link
8n Re: taki wyraz 21.10.09, 17:37 skwarki. nie wnikam i nie analizuję tego słowa, po prostu wydaje mi się urocze. Odpowiedz Link
hsirk Re: taki wyraz 21.10.09, 20:39 racja. i najlepiej brzmi w kofiguracji skwarki z nosa i strupy z dupy Odpowiedz Link
hanka19841 Re: taki wyraz 21.10.09, 19:23 mułek-uwielbiam i sikam jak P do mnie tak mówi kalosz i jeszcze poramańczowy(czyt. pomarańczowy)jedna dziewczynka tak mówi w przedszkolu, cudownie to wymawia Odpowiedz Link