qw994 04.11.09, 07:34 Jako że moderatorzy mają w rękach nożyczki, uprzejmie zapytowywuję się, co, waszym zdaniem, powinniśmy ciąć. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qw994 Re: Otwieram dyskusję :) 04.11.09, 07:39 A, tutaj jest coś, co napisałam panu W., ale potem stwierdziłam, że może warto to omówić. forum.gazeta.pl/forum/w,64121,102382722,102487331,Re_Jakie_macie_sposoby_na_zminimalizowanie_.html Odpowiedz Link
simon_r Re: Otwieram dyskusję :) 04.11.09, 14:27 Z tego co pamiętam w zamierzchłych czasach założenie było takie aby na TYM forum w przeciwieństwie do FK nie ciąć niczego :) Odpowiedz Link
heart_of_ice Re: Otwieram dyskusję :) 04.11.09, 07:56 > co, waszym zdaniem, powinniśmy ciąć. Najlepiej nic. Poza jakimiś trollowymi bluzgami. Chyba cenzura nie jest nam potrzebna:) Pauli -- Świat jest zbudowany z czterech elementów: Ziemi, Powietrza, Wody i Ognia. To fakt dobrze znany (...) a także błędny. Istnieje również piąty element, zwany ogólnie Niespodzianką. [T.P] Odpowiedz Link
laguerra Re: Otwieram dyskusję :) 04.11.09, 08:29 wszystko co się mod-osobie w danym momencie nie podoba zależnie od humoru i formy dziennej albo nocnej :D Odpowiedz Link
athroposs Re: Otwieram dyskusję :) 04.11.09, 09:16 menk.a napisała: > Trolle. ;) tylko i wyłącznie, całą resztę zostawić Odpowiedz Link
to.niemozliwe Stanford Prison Experiment-SPE 04.11.09, 09:34 pl.wikipedia.org/wiki/Eksperyment_wi%C4%99zienny normalnie tu zaraz będzie...qw994 już pyta, jak ma represjonowac niepokornych, wiarus dostał z.j.eba, bo strażniczka za nim nie przepada. Kto będzie miły dostanie po dodatkowej paczce szlugów. Raz na kwartał. A ja sobie postoję za szklaną szybą i poobserwuję :D Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Stanford Prison Experiment-SPE 04.11.09, 13:31 Też zawsze mam to skojarzenie w podobnych sytuacjach :) Odpowiedz Link
to.niemozliwe Re: Stanford Prison Experiment-SPE 04.11.09, 13:59 No, rola definiuje postawę, wynaturza osobowość, karykaturalizuje ;))) zdolność do logicznego myślenia, aż wypluwa z siebie, jak jakies obrzydliwe monstrum - człeka nadtrawionego, wątłego, pełnego wątpliwości większych niż miał jeszcze chwilę wcześniej :D Zauwazyłem, że oprócz zamiłowania do funky music, podobnego poczucia humoru podszytego Ćapkowko-Hrabalowską nutą, mamy sporo wspólnego. PS. A pamiętasz te historię, że geje na Wawelu składają kolorowe kwiatki na grobie jednego z królów? Temat się rozwija...:D krakow.naszemiasto.pl/wydarzenia/1066104.html jakie tam wieści z miasta koronacyjnego? Doszli? :D...chłopcy ? :) Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Stanford Prison Experiment-SPE 04.11.09, 14:05 Spotkanie z Wszechpolakami wydaje mi się sztampowe, ale geje kontra zombie to powiew świeżości. Zderzenie tych dwóch demonstracji może być fascynujące ! Odpowiedz Link
forumowicz_pospolity Re: Otwieram dyskusję :) 04.11.09, 09:38 jakieś chamskie trolle ewentualnie ekscesywnych spamerów ale ja tych 2 kategorii tu raczej nie spotkałem i oby tak dalej dyskusje forumowe lecą jak leciały jak ktos bedzie miał jakis problem to na maila ogólnie to piszcie tak jakby to miało miejsce gdyby to mod był na waszym miejscu a wy na miejscu moda :] Odpowiedz Link
mason_i_cyklista Re: Otwieram dyskusję :) 04.11.09, 13:30 nic. moderator to w moim mniemaniu na tym forum funkcja honorowa. jesli napiszę użytkowi X że jest głupią cizią, to znaczy, że tak uważam. imho to nie forum od głaskania się po główkach. tak samo jeśli ktoś uważa mnie za głupiego chuja to ma prawo tak napisać i niech żaden moderator na siłę mnie nie uszczęśliwia skasowaniem takiego postu. Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Otwieram dyskusję :) 04.11.09, 13:35 A jak ktoś napisze, że masz brzydki rower i krzywe koła ? Lub coś równie bolesnego ? :) Odpowiedz Link
thank_you Re: Otwieram dyskusję :) 04.11.09, 13:44 Np. że Adamek jest lepszy od Gołoty? :D Odpowiedz Link
sundry Re: Otwieram dyskusję :) 04.11.09, 13:40 Nie do końca się zgadzam.Można kogoś uznać za głupią cizię z jakiegoś powodu.Można napisać "nie lubię cię,nie podoba mi się to co piszesz",a niekoniecznie "jesteś chujem". Albo nie napisać nic. Świat nie będzie lepszy jak kogoś nazwiesz chujem, albo ktoś ciebie. Odpowiedz Link
mason_i_cyklista Re: Otwieram dyskusję :) 04.11.09, 13:47 ale nie bedzie też lepszy, jeśli takie stwierdzenie zostanie sztucznie usunięte. jesli ja napisze do kogos ze uwazam go za chuja/cizie to bedzie to świadczyło o mnie, nie o nim. w założeniach się zgadzamy chociaż wnioski z tego mamy inne;) Odpowiedz Link
qw994 Re: Otwieram dyskusję :) 04.11.09, 18:14 Absolutnie się zgadzam, ale weź pod uwagę to, że mogą na tym forum istnieć ludzie, którzy mogą sobie zwyczajnie nie życzyć, żeby np. "jesteś pizdą" skrobnięte przez jakiegoś typa, wisiało tu na wieki. Ja akurat należę właśnie do grupy, które sobie nie życzą. I co innego jeszcze bluzg w czasie dyskusji, która wymknęła się spod kontroli, a co innego nieuzasadniona niczym agresja. Odpowiedz Link
mason_i_cyklista Re: Otwieram dyskusję :) 04.11.09, 18:25 Więc zamierzasz kasować wszelkie ewentualne bluzgi na swoj temat? Odpowiedz Link
qw994 Re: Otwieram dyskusję :) 04.11.09, 18:30 Ja niczego nie zamierzam i niczego nie zakładam. Odpowiedz Link
mason_i_cyklista Re: Otwieram dyskusję :) 04.11.09, 18:37 hm... (a nawet hm... hm...!) Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: Otwieram dyskusję :) 04.11.09, 14:20 Wulgaryzmy i rażące literówki. Odpowiedz Link
niski.oktan Konto se załóżcie jakieś wspólne 04.11.09, 14:28 i zalinkujcie w nagłówku forum. moderacja69.5@gazeta.pl czy coś w tym stylu. Żeby wszystkie ewentualne prośby o moderację trafiały w jedno miejsce. I żeby ten z modów, który jest akurat w pobliżu, miał do nich dostęp. Odpowiedz Link
mason_i_cyklista Re: Konto se załóżcie jakieś wspólne 04.11.09, 14:28 i telefon alarmowy. kooooniecznie! Odpowiedz Link
funny_game Re: Otwieram dyskusję :) 04.11.09, 15:23 Skoro już musisz zakładać wątki o moderacji, to może najpierw zastanów się nad czymś konstruktywnym, co się z nią wiąże, a nie od razu cięciem. Z takim nastawieniem, to dópa. Strasznie mnie się podoba Cukierek na Szpilkach. Bardzo kreatywna z talentem do znajdowania fantastycznych tematów i prowadzenia szaleńczych dyskusji z charakterem. Szpilki mają jaja. W ogóle człowiek nie pamięta o czymś takim, jak moderacja tam. Ale jak zaczyna się urzędowanie od tematu "cięcie", to ja nie wiem :/ Odpowiedz Link
niski.oktan Re: Otwieram dyskusję :) 04.11.09, 15:51 Ale to autorski projekt cókierka - nie dość, że jest Matką Założycielką, to jeszcze sama generuje przynajmniej jakieś 70% ruchu na forum. I przy jej outpucie (żeby nie powiedzieć - hipertrofii :D) sposób na złoczyńców jest prosty - delikwent utonie w powodzi wpisów na innych wątkach oraz w pączkujących nieprzerwanie nowych wątków. W lepszych czasach podobna metoda działała też na 69,5 - setki nonsensownych wpisów na wątkach trolli i całkowita niesterowalność tych wątków sprowadzały próby trollowania do absurdu. I trolle wymiękali. Teraz też zresztą wymiękają, ale zapewne dlatego, że ruch jest taki sobie. I nie byłoby odzewu na trolling. Odpowiedz Link
qw994 Re: Otwieram dyskusję :) 04.11.09, 18:16 > Skoro już musisz zakładać wątki o moderacji, to może najpierw zastanów się nad > czymś konstruktywnym, co się z nią wiąże, a nie od razu cięciem. A z czym więcej może się wiązać moderowanie na tym forum ? Dobra, z wrzucaniem tematów na szpilkę, ale to akurat nie jest tak kontrowersyjne, jak cięcie. Ja nie muszę tutaj wymyślać żadnych tematów do rozmów, bo to forum kręci się samo. Odpowiedz Link
catthe Re: Otwieram dyskusję :) 04.11.09, 18:58 Mnie podobał się dotychczasowy sposób moderowania. Zero nadgorliwości, umoralniania itd. Czyli zostają wulgaryzmy, ostre dyskusje i wycinanie odbywa się tylko i wyłącznie na prosbę osoby pokrzywdzonej. Odpowiedz Link
niski.oktan Re: Otwieram dyskusję :) 04.11.09, 19:06 Najciekawsze jest to, że takie zasady są zapisane w pierdolonym regulaminie. Na który zresztą tutejsi niezłomni szermierze "wolności" najwyraźniej kładą huj w swojej obsesji poszukiwania orwellozy. Odpowiedz Link
catthe Re: Otwieram dyskusję :) 04.11.09, 19:12 niski.oktan napisał: > Najciekawsze jest to, że takie zasady są zapisane w pierdolonym regulaminie. > Na który zresztą tutejsi niezłomni szermierze "wolności" najwyraźniej kładą huj > w swojej obsesji poszukiwania orwellozy. Zgadzam się z Tobą bardzo. o. (p.s. czy huj to też jest penis czy to jakiś inny członek?) Odpowiedz Link
hsirk Re: Otwieram dyskusję :) 04.11.09, 19:14 chuj wyglada podobnie do penisa, ale jest dwa razy wiekszy Odpowiedz Link
catthe Re: Otwieram dyskusję :) 04.11.09, 19:15 Jak wygląda chuj to ja mniej więcej wiem gdyż mam google-grafika ale ja pytałam jak wygląda huj. Odpowiedz Link
niski.oktan Re: Otwieram dyskusję :) 04.11.09, 19:29 Jest to pierwszy - z przeproszeniem - człon akronimu HWDP. :) Odpowiedz Link
rozczochrany_jelonek Re: Otwieram dyskusję :) 04.11.09, 20:08 zostawić trole , całą resztę wycinać ;) Odpowiedz Link
rozczochrany_jelonek Re: Otwieram dyskusję :) 04.11.09, 20:30 będzie jak znalazł na mecz :) Odpowiedz Link
maraiss Re: Otwieram dyskusję :) 06.11.09, 22:38 rozczochrany_jelonek napisał: > będzie jak znalazł na mecz :) przecież ty pijesz tylko denaturat... Odpowiedz Link