2szarozielone 13.03.10, 19:18 Na kretynów urzędników, którzy chcą zamknąć mój ulubiony toruński klub, ostatnie miejsce, gdzie rozwijała się kultura niezależna. Nienawidzę tej bezsilności i bezradności :/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
g.r.a.f.z.e.r.o Re: wkurwiona 13.03.10, 19:44 Niech zgadnę - klub był tak niezależny że nie płacił czynszów? Odpowiedz Link
2szarozielone Re: wkurwiona 13.03.10, 19:53 Płacił. Regularnie. A jak miasto wystawiło kamienicę do przetargu, to właściciel klubu chciał ją kupić. Wtedy nagle miasto zmieniło zdanie i kazało się wynosić. Oficjalnego uzasadnienia nie ma. Żadnego. KAmienicę zajmie fundacja zarządzana przez znanych w mieście polityków. Klubowi w zamian zaoferowano o połowę mniejszy lokal, poza centrum, w nieprzystosowanych do funkcjonowania klubu warunkach. Wkurza mnie to straszliwie, bo akurat to był jedyny klub, który robił mnóstwo imprez artystycznych, zrzeszał mnóstwo środowisk, nie korzystał z samorządowych/miejskich dotacji i był rozpoznawalny poza Toruniem. Miasto powinno ich prosić, żeby zostali, a nie wykopywać na zbity pysk. Europejska Stolica Kultury... ja pieprzę... Odpowiedz Link
2szarozielone Re: wkurwiona 13.03.10, 21:36 Nie - eNeRDe. Od Nowy to za diabła nie ruszą, to studencki klub, przy UMK, z 50-letnią tradycją. Zostawią w tym mieście tylko zabytki, Kopernika, Rydzyka, Od Nowę - i tyle... :( Wkurza mnie, że miasto ordynarnie podkłada nogę ludziom, którym chce się coś robić - i którzy potrafią coś zrobić - i to ryzykując własnymi pieniędzmi, a nie dotacjami :/ Będzie dym... Odpowiedz Link
2szarozielone Re: wkurwiona 16.03.10, 12:24 Się afera w miasteczku moim zrobiła... Aż jestem dumna z ludzi :-D Może sie uda... trzymcie kciuki. Odpowiedz Link
sru_karka Re: wkurwiona 16.03.10, 12:31 Oby się udało!:) Piszcie petycje i naciskajcie. Nie można tak - ot sobie - zabrać czegoś, co jest ludziom potrzebne! Odpowiedz Link
2szarozielone Re: wkurwiona 16.03.10, 12:58 są petycje, listy, manifestacje, burza w internecie... chyba sie UM przestraszy :) Odpowiedz Link
lajton Re: wkurwiona 17.03.10, 12:32 o kurde, bywam tam jak zajadę do Torunia, szkoda będzie Odpowiedz Link
2szarozielone petycja 17.03.10, 12:59 podpisz! ;) www.petycje.pl/5059 Jestem poruszona odzewem w obronie klubu, mam nadzieje, że sie uda. Jadę w weekend, to pomanifestuje trochę ;) Odpowiedz Link
2szarozielone wygralismy! :) 24.03.10, 11:11 torun.gazeta.pl/torun/1,35576,7693206,Klub_eNeRDe_nie_zniknie_ze_Starowki.html Fajne uczucie - i czuje się zbudowana solidarnością wszystkich ;) i rewolucyjna atmosferą. Odpowiedz Link
sru_karka Re: wygralismy! :) 24.03.10, 11:23 Brawo! Nigdy nie wolno odpuszczać :) Mam nadzieję, że kiedyś tam trafię ;) Odpowiedz Link