17.09.10, 23:24

Tak sobie trochę surfowałam po necie n/t coby trochę zorientować się co jest grane z tym Zakajewem, bo zbytnio zdania nie mam, bo jakoś się nie interesowałam problemem. No i coś gdzieś, ktoś wspomniał, że oni w czasie wojny z Rosjanami to ostro pograli, a potem ten teatr i Biesłan. No i te mordy wojenne. Natknęłam się na potworne filmy o tym. Kto nie ma silnych nerwów niech nie otwiera bo makabra. Ale chciałam się dowiedzieć co myślicie n/t. Te filmy są autentyczne? To Czeczeni tak zarzynali Rosjan?:
www.truthtube.tv/play.php?vid=2761
www.truthtube.tv/play.php?vid=2133
Obserwuj wątek
    • berta-live Re: Czeczenia 18.09.10, 00:12
      Filmów nie obejrzałam, co sobie będę koszmary na noc fundować. Ale myślę, że cokolwiek na nich jest to może być prawdą. Homo sapiense takie już są, że wyrżną wszystko co znajdą na swojej drodze.
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Czeczenia 18.09.10, 13:57
      Szczerze.
      A co za różnica jak się ginie...
      Czy od kuli z karabinu czy od noża, czy naszpikowanym odłamkami granatu, czy z urwaną nogą.
      Ostateczny rezultat jest taki sam.
      • stedo Re: Czeczenia 18.09.10, 17:22
        No wiesz!!! Dla mnie jest różnica zasadnicza jeśli chodzi o sposób zabijania. Chyba sobie kpisz!!
        • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Czeczenia 19.09.10, 09:20
          stedo napisała:

> No wiesz!!! Dla mnie jest różnica zasadnicza jeśli chodzi o sposób zabijania. C
          > hyba sobie kpisz!!

Ostateczny rezultat jest dla zabijanego taki sam. Oczywiście brutalne mordy(czy ogólniej walka twarzą w twarz) wywierają inny efekt psychologiczny niż ostrzał z moździerza czy samolotu, ale stawianie jednego sposobu śmierci powyżej drugiego jest hipokryzją i próbą uczłowieczenia zabijania.
    • thank_you Re: Czeczenia 18.09.10, 14:40
      Wiesz stedo, terroryzm czeczeński to jest dośc skomplikowana sprawa. Przypomnij sobie, że częśc tych terrorystów to są ludzie nasiąknięci nienawiścią. Wysadzały się kobiety, które straciły wszystko - dom, męża, dzieci, ojca itp. Owszem, trzeba to tępic ale nie jesteś w stanie ich zrozumiec? W teatrze ludzie zginęli przez cudownie przeprowadzoną akcję rosyjskich antyterrorystów.

I trochę mnie dziwi, że pytasz, czy Czeczeni zarzynali tak Rosjan. Ano zarzynali. A Rosjanie nie? Wojna rządzi się swoimi prawami. Obejrzyj sobie zdjęcia np. z Groznego. Prawie jak Warszawa po PW.

Potem się jeszcze wypowiem na ten temat, bo teraz muszę znikac.
    • forumowicz_pospolity Re: Czeczenia 18.09.10, 21:29
      nie oglądając odpowiem: TAK
      barbarzyństwo jest stare jak świat, w obliczu wojny czy jakiegos konfliktu sie budzi ze zdwojoną siłą
    • puszysta_gimnazjalistka Re: Czeczenia 20.09.10, 15:21
      Chłopaki z Czeczenii raczej nie żartują, ale w całym Kaukazie mają taki styl rozwiązywania konfliktów, ot taka kultura.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka