Dodaj do ulubionych

Jak się ekspresowo wyleczyć?

30.01.11, 12:35
Albo chociaż nie chorować po raz kolejny?

Z okazji sesji w czwartek mnie rozłożyło tak konkretnie, 39 stopni, ogólny zgon i zwolnienie na tydzień, a tak się przypadkiem składa, że jutro mam dwa koła na których MUSZĘ być i muszę je zaliczyć. Są jakieś magiczne sposoby na wyleczenie? Bo ta sterta prochów od lekarza to jakiś fake jest:/
Obserwuj wątek
    • kkuki Re: Jak się ekspresowo wyleczyć? 30.01.11, 12:52
      Jej, niewiem, ale współczuję :/
      Mi na taką dziką temperaturę theraflu pomagało. Wypiłam to, pakowałam się pod kołdrę i umierałam. Pociłam się po tym tak, że w łóżku można by dreny zakładać. Wszystko było kompletnie mokre, ale temperatura spadała przynajmniej.
    • forumowicz_pospolity Re: Jak się ekspresowo wyleczyć? 30.01.11, 13:11
      ja to jak złapie to tak czy siak 7 dni mniej lub bardziej wyjete z zyciorysu wiec
      nie mam zadnych porad

mysle ze jak ekspresem to tylko silny antybiotyk ale to ma efekty uboczne

a na zrzucenie temperatury i oczyszczenie organizmu to trza sie chyba własnie wypocic
      czyli jakas mikstura albo smarowanie olejkiem kamforowym i do łózka, no albo banki po staremu

a prewencyjnie to dobra dieta chyba
      duzo witamin, mniej słodyczy (trawiąc sie demineralizuja ustrój)

no i klasyczne rzeczy w diecie typu czosnek, cebula, miód, malina, cytryna, imbir
      • zloty.strzal Re: Jak się ekspresowo wyleczyć? 30.01.11, 13:45
        Wcinam antybiotyk i chuj.
        • izabellaz1 Re: Jak się ekspresowo wyleczyć? 30.01.11, 14:22
          zloty.strzal napisała:

> Wcinam antybiotyk i chuj.

Podaj nazwę! Myślę, że wiele kobiet natychmiast się na niego rzuci :DDD
      • izabellaz1 Re: Jak się ekspresowo wyleczyć? 30.01.11, 14:21
        forumowicz_pospolity napisał:

> mniej słodyczy (trawiąc sie demineralizuja ustrój)

Cholera zjadłam dzisiaj kawałek brownie, potem kawałek brownie, a na deser Michałka :D

...dobrze, że przegrywam to wszystko pieprzem kajeńskim i imbirem :D
        • wilowka Re: Jak się ekspresowo wyleczyć? 30.01.11, 15:19
          Jak to wirus, to nie tylko chuj, ale i gówno Ci da. Ja właśnie się zbieram z wirusa grypopodobnego (bez gorączki) za pomocą specyfiku - Isoprinosin. Zbieram się od wtorku, bez niego pewnie też by tyle trwało, ale w teorii uodparniające też jest.
          Na receptę i drogawe :/
          • zloty.strzal Re: Jak się ekspresowo wyleczyć? 30.01.11, 16:28
            Lekarz wymyślił, że zapalenie gardła, chociaż gardło to chyba ostatnie co mnie boli. Jak jutro czwarty dzień będzie brania, to mam iść powiedzieć mu "co jest kurwa?"?
          • puszysta_gimnazjalistka Re: Jak się ekspresowo wyleczyć? 30.01.11, 17:44
            > bez niego pewnie też by tyle trwało

Podobno są jakieś badania mówiące o tym, że placebo działa nawet wtedy gdy pacjent wie, że to placebo. To znacznie ułatwia sytuację chorym, można łykać cukier wmawiając sobie, że to lekarstwo i istnieje niezerowe prawdopodobieństwo, że uzyskamy taki sam efekt jak przy pomocy drogich leków :)
    • hsirk rumianek 30.01.11, 16:02
      rum rozgrzeje, janek wyrypie i po grypie

tyle madrosc ludowa.

a tak na powaznie to rzeczywiscie troche mocnego alkoholu z goraca herbata i solidne ruchanie az sie z formy bedzie ulewac i jutro jestes jak nowa
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Jak się ekspresowo wyleczyć? 30.01.11, 18:02
      A co robiłaś w piątek, sobotę i dziś? Bo powinnaś leżeć plackiem w łóżko 22 godziny na dobę.
      NIC nie działa lepiej na choroby grypowe niż uczciwy odpoczynek.
      A w poniedziałek się przeżegnać, łyknąć pseudoefedrynę + jakiś przeciwgorączkowy (czyli mówić po ludzku jakiś lek przeciwgrypowy) i zdać kolokwia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka