wilowka 28.10.11, 10:52 Czyli ciekawostki z aplikacji: Informacje dodatkowe: Stałe połączenie z internetem w domu, użytkownik Allegro Zainteresowania: Sztuka piękna Przydałaby mi się sygnaturka "a będzie jeszcze gorzej..." Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
redundant Dawaj ją, tutej się nada. :) 28.10.11, 11:15 Gdyż u nasz gront to umiłowanie wyszszej kultury. :) I dziewczę pasuje, pisze, jakby nasz profil przeczytała: klik Odpowiedz Link
gupia_rzona Re: Rekrutuję 28.10.11, 12:25 sztuki piękne :) no po prostu się zakochałam :D Odpowiedz Link
sru_karka Re: Rekrutuję 28.10.11, 13:26 Nie no, użytkownik allegro i do tego adept sztuki... Wilowka, bierz w ciemno:))) Ja ostatnio dostałam CV, gdzie uwagę przykuł stan cywilny: wolny (do wzięcia) :P Odpowiedz Link
berta-death Re: Rekrutuję 28.10.11, 15:59 Musiała bestia wiedzieć, że rekruter jest płci żeńskiej. Inaczej jeszcze by była jakaś wzmianka o ponętnym ciele, młodym wieku i wolnych wieczorach. Odpowiedz Link
wilowka Re: Rekrutuję 07.11.11, 21:23 W dniu dzisiejszym odnotowano: W zakładce: DANE OSOBISTE - nr telefonu, datę i miejsce urodzenia, oraz brak imienia i nazwiska. Nie było ich też w żadnej innej części CV. Może to jaki świadek koronny? Każda w zainteresowaniach ma LITERATURĘ, pytane z życzliwym zainteresowaniem: - co ciekawego ostatnio przeczytały - w 90 % purpurowieją. Wszystkie KREATYWNE - pytam co ciekawego ostatnio wymyśliły... One w ogóle czytają co piszą? Odpowiedz Link
swiete.jeze Re: Rekrutuję 07.11.11, 22:25 > Każda w zainteresowaniach ma LITERATURĘ, pytane z życzliwym zainteresowa > niem: - co ciekawego ostatnio przeczytały - w 90 % purpurowieją. Z drugiej strony napisać prawdę też nie zawsze wypada. Mnie interesują łatwi mężczyźni i zimne piwo i tego nie wpisuję:) Odpowiedz Link
berta-death Re: Rekrutuję 07.11.11, 22:27 Z drugiej strony do czego pracodawcy taka informacja jak zainteresowania kandydata może się przydać? Odpowiedz Link
swiete.jeze Re: Rekrutuję 07.11.11, 22:37 Koleżance się raz przydało, bo wpisała działalność w takiej uczelnianej organizacji (nic naukowego:)), a szef wszystkich szefów kiedyś był tej organizacji prezesem. Powiedzieli jej jak już pracowała, że jakby dała dupy na testach, to i tak by się dostała. Odpowiedz Link
berta-death Re: Rekrutuję 07.11.11, 23:16 Bo te rekrutacje w korporacjach to zazwyczaj jest element kreowania wizerunku firmy, nic więcej. I tak się dostaje kto się ma dostać, najczęściej albo protegowani, albo na chybił trafił, albo ktoś się spodoba rekruterowi od pierwszego wrażenia. Chodzi o to, żeby sprawić wrażenie powagi sytuacji i tego, że firma zatrudnia najlepszych z najlepszych skoro takie robi jakieś wyjątkowo skomplikowane rekrutacje, sprawdza kandydatów na wylot, egzaminuje ich, nierzadko poniża. A dodatkowo ci, którzy robotę dostaną mają się poczuć wyróżnieni, jakby samego pana boga za nogi złapali. Wtedy jest większa szansa, że będą siedzieć cicho, robić co do nich należy i nie podskakiwać. A już na pewno nie czepiać się nadgodzin i niskich pensji. Zwłaszcza jak sobie pomyślą, że w razie utraty pracy czeka ich rekrutacyjna powtórka z rozrywki. Odpowiedz Link
liisa.valo Re: Rekrutuję 15.11.11, 16:47 berta-death napisała: > Z drugiej strony do czego pracodawcy taka informacja jak zainteresowania kandyd > ata może się przydać? No, właśnie. Ja jakbym miała pisać prawdę, to musiałabym napisać, że interesują mnie słodkie wypieki, Jared Leto i kilku siatkarskich ulubieńców. Odpowiedz Link
berta-death Re: Rekrutuję 15.11.11, 18:07 A ja bym się nie przyznała co ciekawego ostatnio czytałam. Jednak książka o psychopatach mogłaby nie wywrzeć najlepszego wrażenia. ;D Odpowiedz Link
liisa.valo Re: Rekrutuję 15.11.11, 18:10 Heh, matka mi ostatnio wyznała, że zaczyna się o mnie martwić. Bo ostatnio tylko czytam książki i oglądam filmy w stylu: kto zabił. Odpowiedz Link
berta-death Re: Rekrutuję 15.11.11, 18:27 Ale ta książka naprawdę jest ciekawa. "Psychopaci są wśród nas" Robert D. Hare. Polecam. Autor to psycholog, który całe swoje życie poświęcił na badaniu psychopatów. Psychopaci jak psychopaci, choroba nie wybiera, więc są jacy są. Bardziej fascynującym zjawiskiem są te rzesze wielbicielek tworzących fankluby poszczególnych seryjnych morderców i gwałcicieli. Ich niestety nikt nie badał. Odpowiedz Link
liisa.valo Re: Rekrutuję 15.11.11, 18:36 Ale ja też takie czytam. Ostatnio czytałam o seryjnych mordercach, niestety, nie pamiętam autora. No. W każdym razie matka się niepokoi :) Odpowiedz Link
berta-death Re: Rekrutuję 15.11.11, 18:43 Wczoraj sobie znalazłam jakiś dokument o Tedzie Bundym. Matka nic o tym nie wie. Facet dostawał dziennie 200 listów miłosnych. Zatłukł prawie setkę kobiet. ;D Odpowiedz Link
berta-death Re: Rekrutuję 07.11.11, 22:26 Przecież nikt nikogo nie uczy jak się cv pisze i jak się odpowiada na pytania na rozmowie kwalifikacyjnej. CV są najczęściej zerżnięte z szablonów ściągniętych z sieci a rozmowy są spontaniczne, bo do tego jak się zaprezentować to trudniej się w sieci dokopać. Dlatego wychodzi jak wychodzi. Problem jest też po drugiej stronie, bo zdarzają się kandydaci perfekcyjnie przygotowani zarówno od strony cv, listu motywacyjnego jak i rozmowy. I wtedy tak perfekcyjnie potrafią się zaprezentować, że rekruter nawet nie zauważy, że zatrudnia najbardziej niekompetentną i niewykwalifikowaną osobę jaką można na rynku znaleźć. Kiedyś sama poczyniłam ogłoszenie rekrutacyjne. Jako że stwierdziłam, że nie chce mi się czytać szablonowych cv ani żadnych głupot z listów motywacyjnych, nie zamierzam również bawić się w żadne rozmowy kwalifikacyjne, to w ogłoszeniu napisałam, żeby zainteresowani jedynie coś w rodzaju swojego portfolio przysłali. I zaznaczyłam, żeby darowali sobie cv bo dowód na to, że coś potrafią jest w zupełności wystarczający. Jak na ogólnopolski portal ogłoszeniowy, z którego podobno pracodawcy potrafią i po kilkaset cv dostawać, to ja otrzymałam 3 odpowiedzi. Słownie trzy. I żadna z nich nie zawierała tego co chciałam. Od tego momentu dałam sobie spokój z rekrutacjami. Wiem już dlaczego pracodawcom bardziej opłaca się zatrudniać po znajomości. Odpowiedz Link
redundant Re: Rekrutuję 09.11.11, 22:29 > Wszystkie KREATYWNE - pytam co ciekawego ostatnio wymyśliły... ... oraz czy lepiej dziecku tyłek podcierać w stronę aniołków, czy odwrotnie, ku Matce Ziemi? I dlaczego właśnie tak? :> Odpowiedz Link
simon_r Re: Rekrutuję 15.11.11, 15:40 redundant napisał: > > Wszystkie KREATYWNE - pytam co ciekawego ostatnio wymyśliły... > > ... oraz czy lepiej dziecku tyłek podcierać w stronę aniołków, czy odwrotnie, k > u Matce Ziemi? I dlaczego właśnie tak? :> > jak ojciec dwójki odpowiem Ci fachowo... dziewczynce podciera się w stronę pleców czyli do aniołków czyli od cipki coby jej goowna w cipkę nie wetrzeć a chłopakowi można w obie strony... zalezy jak leży :P I co??... zdziwiony, że to jednak taki powazny temat?? Odpowiedz Link
redundant Re: Rekrutuję 23.11.11, 01:12 Uważaj, gośció, cobyś nie utonął we własnej głębi. A o pełnej fachowości można byłoby mówić, gdybyś był hermafrodytą. Odpowiedz Link
redundant Nosz qrña, jak mogłę zapomnieć!!! 23.11.11, 01:08 Tak jest adekfątne, że aż nie wiem! Na szpilce powinno być. www.youtube.com/watch?v=b56eAUCTLok Odpowiedz Link