Dodaj do ulubionych

Łilołka..

23.10.12, 19:43

.. działasz jeszcze ręczne roboty?? Jeśli nadal Cię to kręci to popatrz co ta kobitka wyczynia:
forum.gazeta.pl/forum/w,29055,139827817,139827817,bylam_na_szyszkach.html
Obserwuj wątek
    • swiete.jeze Re: Łilołka.. 24.10.12, 11:40
      www.przekroj.pl/artykul/938611,944345-Wkreceni-w-robotki.html
      W czasach cynicznych korporacji biznes z duszą wciąż ma się świetnie. Wystarczy spojrzeć na internetowe galerie sprzedające tzw. handmade, czyli rękodzieło, design i modę w krótkich, autorskich seriach. Kolejna taka galeria, niemiecka DaWanda, ostro rozpycha się na polskim rynku.
      • wilowka Re: Łilołka.. 24.10.12, 18:23
        Dziękuję za pomysły :)

Działam ja sobie jeszcze tylko w kąciku i póki co niewiele. Ostatnio zajęłam się wytwarzaniem prezentów świątecznych (4 szydełkowe chusty + ciasta w słoikach) Jeśli chodzi o galerie internetowe a zwłaszcza kiermasze, to moim zdaniem wieeele jest "artystów" którzy skubną 3 razy szydłem z włóczki co ją odzyskali ze sprutej wycieraczki i skarpetek męża. Dlatego jako letko perfekcjonizmem tknięta nie pcham się do sprzedawania swoich stworów, bo uważam, ze powinny być na najwyższym poziomie. Choć z drugiej strony jak coś ręcznie wykonane, to musi być trochę krzywo, żeby się od maszynowego różniło.
        Ale jest parę osób co naprawdę ładne rzeczy robi... :)

aaa długo bym tak mogła ;)

Na szyszkową choinkę zamierzam się już dobrych parę lat. Zmotywowałaś mnie!Jutro pojadę do znajomej na szyszki, orzechy mam odłożone w celach dekoracyjnych...Tak! Wenę na mnie zesłałaś Stedo :)
        • berta-death Re: Łilołka.. 24.10.12, 19:07
          Śmieją się z korporacyjnych, że ci w listopadzie święta zaczynają a rękodzielni to już w październiku choinki szykują.
          • wilowka Re: Łilołka.. 24.10.12, 20:17
            We wrześniu na forum szydełkowym laski się wzorami na śnieżynki wymieniały! :D
            • kukorica.aratas Maryla rulez!!! 25.10.12, 08:35
              Tatka tka i matka tka a praczka czka i też tam tka.*

Óczniks back!

_________
              * czy jak tam się ta czynność nazywa, co się ją robi maszyną. :P
              • wilowka Maryla rulez!!! 27.10.12, 08:47
                Ucznik Maryla poczesne miejsce w mej pamięci mieć będzie jako najpierwsza maszyna szkoleniowa, wiecie, pierwsza złamana igła, pierwsze "kurwa" przy zerwanej nitce... Wiele osób na nich zaczyna, sentyment do wyprodukowanych 25 lat temu (i naprawdę fantastycznych modeli )pozostaje, ale na forumach wszelakich wkrótce poznają się ( raczej jako czasownik iteratywny, nie czas przyszły ;) ) na ich jakości (zwłaszcza modeli "wyższych" niż Maryjka) i w porównaniu z japońskimi dostępnymi koleżankami machinerie Łucznicze wypadają kostropato,,,

Bo teraz Panie i Panowie na Janome się pedałuje! ;)
                • kukorica.aratas Re: Maryla rulez!!! 27.10.12, 10:50
                  > machinerie Łucznicze wypadają kostropato,,,

Co to sie panie z tym narodem porobiło, nic wyntydż nie opczaja. :>
                  Szczęśliwie w mieście Odzi urzędują fajnechlopaki.com , sie Derekcja zgłosi, to migiem naprostują. :P

> Bo teraz Panie i Panowie na Janome się pedałuje! ;)

To jakaś holenderka z wiklinowym koszykiem na kierownicy dla mieszczańskich trędi-paniuś? :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka