lubie.blekit 21.09.08, 20:27 Czy taka zazdrość w istocie jest dowodem na miłość? Czy raczej na braki w wyobrażeniu miłości? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ursyda Re: Obsesyjna zazdrość 21.09.08, 20:28 nie wiem czym jest, ale na pewno nie dowodem na miłość raczej na zaborczość Odpowiedz Link
lubie.blekit Re: Obsesyjna zazdrość 21.09.08, 20:35 ursyda napisała: > nie wiem czym jest, ale na pewno nie dowodem na miłość > raczej na zaborczość A zaborczość? Chcę mieć, bo kocham...Takie wytłumaczenie też się słyszy:) ..tu i tam:) Odpowiedz Link
izabellaz1 Re: Obsesyjna zazdrość 21.09.08, 20:32 lubie.blekit napisała: > Czy taka zazdrość w istocie jest dowodem na miłość? Czy raczej na > braki w wyobrażeniu miłości? hahaha przeczytałam dowód na braki w "żywieniu":D Odpowiedz Link
lubie.blekit Re: Obsesyjna zazdrość 21.09.08, 20:34 :) Może być w żywieniu:) w żywieniu własnego ego, stąd zaborczość, czyli swego rodzaju łakomstwo:) Odpowiedz Link
wilowka Re: Obsesyjna zazdrość 21.09.08, 20:36 lubie.blekit napisała: > :) Może być w żywieniu:) w żywieniu własnego ego, stąd zaborczość, > czyli swego rodzaju łakomstwo:) A to bardzo ładna definicja jest :) Odpowiedz Link
lubie.blekit Re: Obsesyjna zazdrość 21.09.08, 20:38 :) Może i ładna, ale ja tam wolę, żeby mnie takie łakomstwo gdzieś bokiem obeszło, niż bokiem wyszło:))) Odpowiedz Link
izabellaz1 Re: Obsesyjna zazdrość 21.09.08, 20:39 lubie.blekit napisała: > :) Może i ładna, ale ja tam wolę, żeby mnie takie łakomstwo gdzieś > bokiem obeszło, niż bokiem wyszło:))) To Ciebie to łakomstwo dopada czy jesteś jego "ofiarą"?:D Odpowiedz Link
lubie.blekit Re: Obsesyjna zazdrość 21.09.08, 20:41 Boże broń bym była taka łakoma.Ale też nie cierpię kiedy zakusy są na mnie:) Odpowiedz Link
lubie.blekit Re: Obsesyjna zazdrość 21.09.08, 20:42 Dodam, że zawsze mnie przerażała taka zazdrość, nadal przeraża i nie rozumiem tego zjawiska. Odpowiedz Link
izabellaz1 Re: Obsesyjna zazdrość 21.09.08, 20:44 lubie.blekit napisała: > Dodam, że zawsze mnie przerażała taka zazdrość, nadal przeraża i nie > rozumiem tego zjawiska. No ja nie rozumiem, nie akceptuję, nie praktykuję etc. Odpowiedz Link
vicious.circle Re: Obsesyjna zazdrość 21.09.08, 20:38 Brak zaufania, egoizm. Nic wesołego. Odpowiedz Link
lubie.blekit Re: Obsesyjna zazdrość 21.09.08, 20:39 Ograniczenie wolności- coś strasznego! Odpowiedz Link
shine69 Re: Obsesyjna zazdrość 21.09.08, 21:32 bardzo destruktywne uczucie. Byłem kiedyś tak zazdrosny o jedną dziewczynę, wiele lat temu. Na szczęście bylismy za młodzi, żeby jakis poważniejszy związek tworzyć, bo kto wie, jakim nieszczęściem by się to skończyło. Mój poprzedni związek bardzo cierpiał przez wielką zazdrość mojej byłej pani, i poprzedni związek mojej obecnej dziewczyny też - przez zazdrość jej chłopca. Odpowiedz Link