Dodaj do ulubionych

znacie Partyzanta?

12.11.08, 22:43
Facet niesamowite rzeczy z gitarą robi :)
pl.youtube.com/watch?v=TFKkENSDDvU
pl.youtube.com/watch?v=DqCOzWCM6r0&feature=related
Chopin na gitarze:
pl.youtube.com/watch?v=ESN50lQN81k&feature=related
Z któregoś z komentarzy: "facet powinien sobie pianino kupić" :)
Obserwuj wątek
    • lew-salonowy Re: znacie Partyzanta? 12.11.08, 22:57
      Dobry jest ostatni komentarz do "Summer Time" :)
      • 2szarozielone Re: znacie Partyzanta? 12.11.08, 22:59
        No fakt, też zwróciłam uwagę :)
        Gośc był - z tego, co wiem - technicznym Dżemu. I jak kiedyś usłyszeli, co on
        wyprawia, to go zaczęli na koncertach na scenę wpuszczać :) Z Ciechocinka jest w
        ogóle, czyli po sąsiedzku dla mnie :)
        • lew-salonowy Re: znacie Partyzanta? 12.11.08, 23:03
          To ciekawe.
          Posłuchaj tego :)
          pl.youtube.com/watch?v=0LaTmJEM0d8&NR=1
          • 2szarozielone Re: znacie Partyzanta? 12.11.08, 23:04
            Czekam na Hsirka, on tu spec od ragtime'ów :)
            • puszysta_gimnazjalistka Re: znacie Partyzanta? 12.11.08, 23:18
              Nie wiem czy się doczekasz, Neko ostatnio w niego "chujami" rzucała, mógł się
              obrazić, nie widziałem go od tamtego czasu.
              • 2szarozielone Re: znacie Partyzanta? 12.11.08, 23:22
                Neko rzucała we mnie Hsirkowymi chujami - chyba, że o czymś innym mówisz. A
                Krish chyba się nie przejmuje takimi rzeczami... Nie wiem sama.
            • staryigruby Hsirk..... 13.11.08, 10:05
              a znasz się trochę na klawiaturach sterujących? Puszysta...ty coś
              kumasz w temacie?
    • puszysta_gimnazjalistka Re: znacie Partyzanta? 12.11.08, 23:05
      Wyjdę na kompletnego palanta, ale co tam, gitara to najcudowniejszy instrument a
      to co ten facet robi to wielka kicha.
      Za to jak zagrał summertime, obciąć jajka, za to jak zagrał little wing oblać
      smołą, obtoczyć w pierzu i wrzucić do rzeki.
      • 2szarozielone Re: znacie Partyzanta? 12.11.08, 23:06
        Ale dlaczego? :)
        • puszysta_gimnazjalistka Re: znacie Partyzanta? 12.11.08, 23:16
          Bo to są dla mnie absolutne świętości, to są utwory jedyne w swoim rodzaju,
          perełki, czegoś podobnego już nikt nigdy nie osiągnie. Geniusz zamknięty w kilku
          minutach dźwięku, coś co mnie upaja i przenosi do równoległego wszechświata.
          Nieliczni tylko mogą się z tym mierzyć.
          Ktoś kto to bezcześci nie może liczyć na moją przychylność.
          • 2szarozielone Re: znacie Partyzanta? 12.11.08, 23:20
            Hmmm... Ja już pisałam dużo o coverach - bo sama mam często radykalne o nich
            zdanie (np. 02.12 usłyszycie o brutalnej napaści na Braci Cugowskich - to będę
            ja i moje pomidory). Ale to, co robi ten facet, dla mnie jest fajne. Bo:
            - nie robi tego dla sławy i taniego poklasku, ani dla kasy
            - robi to inaczej, po swojemu - a nie kopiuje oryginał
            - traktuję to jak hołd, a nie jazdę na czyichś plecach

I dla mnie to już OK, może się nie podobać - wszystko się może nie podobać - ale
            mojej agresji i pogardy nie wzbudza.

Ale to moje zdanie na ten temat :)
            • puszysta_gimnazjalistka Re: znacie Partyzanta? 12.11.08, 23:30
              Jeżeli chodzi covery gitarowej klasyki to ja jestem radykalnym wzorcem
              radykalizmu i jestem z tego dumny.
              Gdy coś kocham to nie jestem skłonny do kompromisów lub taryfy ulgowej.
              Czy facet bierze za to pieniądze czy nie jest mi obojętne, to co liczy się dla
              mnie to czy jest to dobre czy też nie, moim zdaniem nie jest.
              • 2szarozielone Re: znacie Partyzanta? 12.11.08, 23:39
                Ale chcesz zabronić wszystkim w ogóle prób zabierania się za to? Nikt nie jest
                absolutnym geniuszem trafiającym w Twe gusta od urodzenia - a muzyka czasem
                umiera, jak nie jest reinterpretowana i grana od nowa. Choć sama pewnych rzeczy
                nie dopuszczam...
                Nie znam tego faceta, ale mnie uderzył Twój ton - chociaż gość nie bije po oczch
                swoimi interpretacjami, nie pcha się do tv, nie okresla się jako geniusza,
                skromnie uczy dzieci gry na gitarze. I tak się zastanawiam - czy wywaliłbyś mu w
                twarz, że to rzygi :(
                • puszysta_gimnazjalistka Re: znacie Partyzanta? 13.11.08, 12:33
                  Twarzą w twarz powiedziałbym, że bardzo mi się nie podoba. Chyba, że by mnie
                  wkurzył, wtedy powiedziałbym dosadniej.
                  Potrafię być bezpośredni i od początku nie ukrywałem swojego radykalizmu w muzyce.
                  Jednakowoż zamachów terrorystycznych na grających muzykę odbiegającą od tego co
                  chciałbym słyszeń na razie nie planuję, może na starość jak zrobię się jeszcze
                  bardziej radykalny.
          • lew-salonowy Re: znacie Partyzanta? 12.11.08, 23:22
            Nie przesadzasz czasem? Widać, że człowiek gra z pasją. Być może jest tylko
            świetnym rzemieślnikiem, ale podstawą wszystkiego jest dobre rzemiosło.
      • lew-salonowy Re: znacie Partyzanta? 12.11.08, 23:07
        A potem zbezcześcić grób.
      • zdegrengolowany_mizogin Re: znacie Partyzanta? 12.11.08, 23:09
        a mi wlasnie little wing w jego wykonani usie podobalo, natomiast rozowa pantera, summertime, chopin w ogole. za duzo efekciarstwa, jak dla mnie za malo emocji(wyjatek z tego co udalo nie sie przesluchac to little wing).
        • puszysta_gimnazjalistka Re: znacie Partyzanta? 12.11.08, 23:12
          Little Wing Ci się podobało, którędy do diabła, przecież to było pijane,
          amatorskie, rzadkie, rzygowe.
          Można zagrać nuty, a można zagrać muzykę, to drugie potrafią nieliczni.
        • 2szarozielone Re: znacie Partyzanta? 12.11.08, 23:13
          A mnie gość urzeka głównie tym, że skromny jest i z pasją. I odwala kawał dobrej
          roboty - moim zdaniem. Ale ja głucha na dwa ucha, mogę się mylić :) Troszkę mnie
          ośmiela to, że Rysiek Riedel go odkrył i docenił. Jak jestem niepewna, to się
          wspieram czyimś zdaniem - wiem, że to oznaka słabości i konformizmu :)

"Pantera" mi się spodobała i "Summertime".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka