Dodaj do ulubionych

Czy ktoś z Was biega bądź tupta?

07.12.08, 16:02
Bo może ja powinnam? Jak sie biega wieczorami? Jak sie ubrać, żeby się nie
rozchorować i nie zniechęcić i skąd wiedzieć ile się przebiegło (chyba średni
czas, bo odległości jak poznać w mieście)? A. I ja bym biegała powoli, bo jak
biegam szybko, to mne głowa boli.
No i co mi radzicie?
Obserwuj wątek
    • konstancja.wilde Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.12.08, 16:14
      ja wolę biegać rankiem. dresik, a na górę puchowy bezrękawnik +
      szalik.
      no i muzyczka w uchu, koniecznie!
      • cytrynka_ltd Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 21:34
        muzyczka to podstawa:)
    • simon_r Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.12.08, 18:06
      Żeby się nie zniechęcić to trzeba sobie kupić pulsometr.. najtańszy to ok. 70zł
      w decathlonie.
      Pulsometr pozwala ocenić wysiłek i jak się to robi to się okazuje, ze bieganie
      wcale nie musi być męczące. Ważne jest aby trwało odpowiednio długo tzn. min.
      pół godziny..
      jak chcesz coś więcej to sobie poczytaj tu -> treningkardio
      • wilowka Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.12.08, 18:58
        Dziękuję, poczytam :)
    • gapuchna Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.12.08, 19:06
      Ja bym chciała tuptać, ale mi pewna ułomność nie pozwala...., niestety.
      • konstancja.wilde Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.12.08, 19:09
        nie masz nóg?
        • gapuchna Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.12.08, 19:10
          Nie, no mam (jeszcze). Zaraz wybywam, więc nie wiem, w jakim stanie wrócę?
    • liisa.valo Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.12.08, 19:30
      Ja biegam, od września.
      Zaczęłam od marszobiegów w Poznaniu nad Maltą. Na jesień miałam spodnie
      legginsowate i bluzę z kapturem, teraz mam szersze trochę spodnie od dresu i
      bluzę z kapturem.
      I nie biegam na dystans, tylko na wytrzymałość w sumie, bardziej dla relaksu
      jednak, po prostu mi to przyjemność sprawia.
      • 8n Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 08.12.08, 18:35
        chudniesz od tego?
        • liisa.valo Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 17:19
          Chyba tak.
          Natomiast na pewno mam ładniejsze nogi i lepiej się czuję.
          A najgorzej bylo się zmusić pierwsze dwa tygodnie.
      • razzmatazzy Liisa... 07.02.09, 17:08
        Rzuć no mi trochę światła na kwestię ubioru, z łaski swojej. Jak jest taka
        pogoda jak dzisiaj, koło 8-10 stopni powiedzmy, to ile warstw nakładasz? I jak
        cienkie/grube masz spodnie? Przymierzam się do biegania, ale nie chcę się
        załatwić jakimś przeziębieniem tak na dzień dobry ;)
        • liisa.valo Re: Liisa... 07.02.09, 17:15
          Dzisiaj biegałam rano, bo dospać nie mogłam. Mam spodnie takie dresowe, ale
          obciślejsze i te takie... jak to się nazywa... getry sportowe, no, te takie na
          nóżki. A na górę mam T-shirt i taką bluzę z kapturem. Bardzo grube one nie są,
          ale też nie z kategorii tych najcieńszych. Po prostu idąc do sklepu poprosiłam
          Panią o strój do biegania i dostałam trzyczęściowy: spodnie, koszulkę i bluzę,
          teraz dokupiłam getry ostatnio. Nie marznę.
          Jeśli chodzi o nieprzeziębienie się, to po prostu pilnuj, żeby się za bardzo nie
          spocić, bo wtedy dopiero przeziębienie gotowe :)
          • razzmatazzy Re: Liisa... 07.02.09, 17:20
            Dzięki. Ale rozumiem, że zakładasz albo getry albo spodnie, nie jedno i drugie
            (tak, wiem, że zadaję głupie pytania ;).
            W kwestii getrów - jestem za! Byłam dziś na spacerze i minął mnie biegający pan
            w getrach o bosko wyrzeźbionych nogach :D

A powiedz jeszcze, jakoś sobie wyznaczałaś rytm tych marszobiegów?
            • liisa.valo Re: Liisa... 07.02.09, 17:29
              Kurna, nie, ja znowu nazwy pomyliłam... Nie getry, tylko te takie... jak się
              nazywa to, co piłkarze na łydkach noszą? No, to ja to zakładam na te spodnie.
              • razzmatazzy Re: Liisa... 07.02.09, 17:31
                Ochraniacze?? :D Nie mam pojęcia co to! ;)
                • liisa.valo Re: Liisa... 07.02.09, 17:34
                  No to - jak to się nazywa?
                  https://www.kasia06.superhost.pl/@%20e-price/GETRY%20(1).jpg
                  • razzmatazzy Re: Liisa... 07.02.09, 17:36
                    To też są getry, moim zdaniem. Ale rozumiem, że masz jakąś sportową wersję, no i
                    że nie biegasz w tych butach ;)
                    • liisa.valo Re: Liisa... 07.02.09, 17:42
                      Ja mam takie - takie same, a nie te same dla ścisłości :) i bez stóp :)
                      https://bi.gazeta.pl/im/3/5038/z5038533X.jpg

A buty - boskie czerwone pseudoadidasy.
                      • razzmatazzy Re: Liisa... 07.02.09, 17:44
                        :)
                        I koszulkę z numerem 7? :D
                        • liisa.valo Re: Liisa... 07.02.09, 17:46
                          No, koszulkę niestety nie, ale opaskę mam podobną :)
                          • razzmatazzy Re: Liisa... 07.02.09, 17:50
                            :)
                            Dzięki za info, będę się mogła przygotować do tego, by poczynić ten mały krok
                            dla ludzkości, lecz wielki dla mnie :D
    • shine69 Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 08.12.08, 18:20
      ja.

Mniej niż pół godziny się zupełnie nie opłaca; nie jestem fizjologiem, więc nie
      wytłumaczę dokładnie, ale dopiero po półgodzinie organizm zaczyna spalać tłuszcz
      i tak naprawdę poprawiać kondycję.

No i trzeba się zmęczyć, żeby coś z tego było.

Co do ubioru - najważniejsze to dobre buty, nie ma co przesadnie oszczędzać, bo
      sobie krzywdę zrobisz. Najlepiej mieć 2 pary wyłącznie do biegania i używać ich
      w miarę na zmianę, to nie będą tak śmierdzieć. Poza tym coś na głowę, a na ciało
      niekoniecznie bawełna, bo robi się mokra nie tylko od potu, ale też wilgoci
      wokół. Raczej coś oddychającego.

Muzyczka faktycznie się przydaje - albo towarzystwo. W tym przypadku, ja wolę
      muzyczkę.
    • liisa.valo Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 17:12
      Już ci mówiłam kiedyś, że ja biegam.
      Mam strój do biegania: spodnie 3/4 długości, koszulkę i bluzę z kapturem. Ja
      biegam wg własnych możliwości, na początku stosowałam marszobieg, żeby się nie
      przeforsować. Teraz biegam już odległością, bo mam swoją trasę. Chyba, że
      biegam, bo mam wkurwa, to biegam, aż mi minie.
      • razzmatazzy Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 17:14
        Ale nawet teraz biegasz w spodniach 3/4? A koszulkę masz bawełnianą, czy jakąś
        wypasioną specjalną kosmiczną?
        • liisa.valo Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 17:17
          Tak, ale mam jeszcze getry na nogach, żeby mi cieplej było :)
          Koszulkę mam... kurna, nie wiem co to jest, taki nieco śliski materiał. I bluzę
          z kapturem na suwak z tegoż samego materiału.
          • razzmatazzy Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 17:21
            Aha, czyli jakiś specjalny kosmiczny, muszę się rozejrzeć ;)
        • liisa.valo Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 17:18
          E, ale w zimie biegałam w takich grubszych i szerszych spodniach. Te są
          wiosenno-letnio-zimowe, a ja dziś wiosnę poczułam - to dlatego.
          • wilowka Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 17:20
            ej ale bez czapki?
            mnie nawet w maju uszy marzną
            • razzmatazzy Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 17:25
              Czyli zaczęłaś biegać? I jak kondycja?
            • funny_game Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 17:25
              A biegasz od tego grudnia?
              Ja od poniedziałku zaczynam akcje odchudzanie itp. i chyba też zacznę.
              Czy są efekty? Czy lepiej tradycyjnie pomachać nóżką w stylu Fondy?
              • liisa.valo Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 17:30
                W sumie to biegam Funiaczku od końca października. Ale nie codziennie, tak ze 3
                razy w tygodniu. Efekty są - tak mi się wydaje. Zmniejszył mi się cellulit, mam
                ładniejsze nogi, poprawiła mi się ogólna kondycja i samopoczucie. I nie ma nic
                lepszego na wkurwa, jak założyć dres, słuchawki i wybiegać to :)
                • liisa.valo Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 17:31
                  A czy ćwiczenia z Fondą albo Crawford lepsze to nie wiem, bo nigdy nie próbowałam.
                • razzmatazzy Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 17:33
                  Motywujące! :)
                • funny_game Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 17:39
                  liisa.valo napisała:

> W sumie to biegam Funiaczku od końca października. Ale nie codziennie, tak ze 3
                  > razy w tygodniu. Efekty są - tak mi się wydaje. Zmniejszył mi się cellulit, mam
                  > ładniejsze nogi, poprawiła mi się ogólna kondycja i samopoczucie. I nie ma nic
                  > lepszego na wkurwa, jak założyć dres, słuchawki i wybiegać to :)

Się zastanawiam się, czy to ok w przypadku początkowej, dość restrykcyjnej
                  diety. Będę głodna, słaba, będzie mi zimno. Ale w sumie wqrw będę też miała z
                  braku czokli np.
                  • liisa.valo Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 18:20
                    Będzie. Ja przez pierwsze dwa tygodnie musiałam się zmuszać. Ale teraz już to
                    jest mój odruch i przyzwyczajenie - tak jak mycie zębów po posiłku :)
                    • funny_game Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 18:31
                      Dam radę dwa tygi się zmuszać.
              • wilowka Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 17:33
                Co Wy, ja i bieganie?

Jeszcze nie zaczęłam, ale pamniętam jak dziewczęciem młodym byłam, to se
                marszobiegi urządzałam i ćwiczonka takie wg książeczki z Twojego Stylu

Smukła i sprawna się to nazywało?

Było super i zaczęłam wczoraj już ;)
                • wilowka Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 17:35
                  Się wepchałam myślałam że to do mnie.

A książeczka fajna jest. Ta z programem ćwiczeniowo marszowym :)
                  • razzmatazzy Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 17:37
                    No właśnie myślę, że marszobiegi byłyby niegłupie na początek. A jak długo
                    wczoraj biegałaś?
                • funny_game Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 17:42
                  Aha, no to ja od poniedziałku. Płytę z ćwiczeniami mam, będę tylko M. wywalać,
                  bo się zawsze nabija, jak mnie napada na domowe ćwiczenia.
                  A dopóki trochę nad sobą nie zapanuję w domu, to nie ma mowy o wyjściu to FC
                  żadnego.
                  I będę jeden dzień biegać, drugi ćwiczyć w domu i tak na przemian.
                  W marcu dołożę basen.
                  • wilowka Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 08.02.09, 01:35
                    Marszobiegałam ze 40 minut. w mojej magicznej książeczce jest napisane żeby
                    zaczynać od 20 min marszobiegów i 20 min ćwiczęn rozciągających.
              • razzmatazzy Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 17:35
                A masz jakąś zaplanowaną akcję?

Jak chcesz jak Fonda machać, to musisz mieć taki kostium z paskiem :D
                • funny_game Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 17:43
                  I, jak to mawia mój stary kumpel, strój kąpielowy na rajtuzy ;)
                  Mam ćwiczenia, ale nie Fondowe.
                  • razzmatazzy Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 17:46
                    No, o to mi chodziło ;)
                    Ale masz w domu jakiś sprzęt, żeby się rozgrzać przed ćwiczeniami i podwyższyć
                    tętno (pytam o sprzęt sportowy ;) ?
                    • funny_game Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 18:09
                      Np. drążek? :F

Poproszę Zwierzola, żeby mi przypomniał klasyczną rozgrzewkę.
                      To wuefista.
                      Od marca zacznę pokornie z tobołkiem łazić na basen do niego.
                      • funny_game Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 18:12
                        No i beauty moments muszę bardziej usystematyzować.
                        Póki M. siedzi z nosem w książkach, idę nałożyć zieloną maź na lico.
                        Zet Wu.

P. S. Wiesz może, kiedy przed tymi cholernymi Walę Tynkami Sephora planuje dzień
                        zniżek?
                        • razzmatazzy Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 18:24
                          Nie mam pojęcia w kwestii Sephory.

Nie zapomnij zdjąć maski :D
                          • funny_game Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 18:32
                            No właśnie idę do łazienki.
                            Bo się śmiać już nie mogę.
                            • razzmatazzy Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 18:34
                              No ładnie, jeśli się śmiałaś w masce to tylko utrwaliłaś sobie zmarszczki! :P
                              • funny_game Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 18:52
                                No się właśnie nie śmiałam, uhuuhu takie robiłam tylko, takie przeraźliwe, jak
                                robią ludzie świeżo po operacji centrali, jak się chcą śmiać, a nie mogą :F
                                • razzmatazzy Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 18:56
                                  Czyli dziubek, pani Serwusowa! :>
                                  • funny_game Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 19:07
                                    Czyli tzw. pomarszczone usteczka :D
                                    • razzmatazzy Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 19:14
                                      Wypełnij se silikonem, może został gdzieś po uszczelnianiu łazienki ;)
                                      • funny_game Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 20:22
                                        Pomarszczenie chwilowe, gópia!
                                        Poza tym już dawno nie mam!
                                        • razzmatazzy Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 20:28
                                          Nicole, to Ty? :D
                                          • funny_game Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 20:29
                                            Nie, ja tylko naturalne metody.
                                            Nie pytaj, co robiłam :F
                                            • razzmatazzy Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 20:57
                                              O hazard nie pytam ;)
                      • razzmatazzy Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 18:13
                        Albo woreczki z grochem :D

E, to masz fachowe zaplecze ;)
                        • funny_game Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 18:20
                          No mam, niestety zaplecze ma zboczenie zawodowe.
                          Chciałam kiedyś łazić na aqua-aerobic, ale siedemnaście godzin mi perorował na
                          temat bezsensowności tego typu zajęć :/
                          Zapomniał tylko nadmienić, że lepsze to, niż nic, a ja się już normalnie bałam
                          wychylać ;)
                          • razzmatazzy Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 18:22
                            Aqua aerobic mi się kojarzy z paniami koło 50 - kiedyś widziałam zajęcia 'przez
                            szybę' i taki był przekrój ;)
                            A siłownia Ci nie pasuje?
                            • funny_game Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 18:31
                              Ale mi się podobają te ćwiczenia i czniam grupę wiekową.

Siłownia?
                              A co ja, Nocne Mruczenie jestem? :DDD
                              Za miesiąc najwcześniej siłka lub coś innego "wyjściowego". Najpierw się muszę
                              lekko do porządku samodzielnie doprowadzić.
                              • razzmatazzy Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 18:33
                                Ja tam chodzę i jakoś nie mruczę. No może czasami... :D

A dietę jakąś katorżniczą zapodajesz?
                                • funny_game Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 18:49
                                  Ponad miesiąc temu rzuciłam fajki. Głód nikotynowy zajadałam i zasekszałam
                                  głównie, więc nie jest najgorzej. Tylko raz się pokłóciłam ewidentnie nałogowo.
                                  Ale czuję, że mnie niektóre ciuchy cisną w dupę. Na przykład czapka :D
                                  • funny_game Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 18:51
                                    Za szybko wysłałam.

Ale zanim rzuciłam, to już miałam wrażenie, że niepotrzebnie tu i ówdzie się
                                    zaokrągliłam.

Więc dieta będzie przez pierwszy miesiąc dość restrykcyjna. Po prostu CHCĘ
                                    chodzić po świecie głodna.
                                    • razzmatazzy Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 18:55
                                      Kurde, chyba zacznę palić, żeby rzucić - same przyjemności jak człowiek na
                                      głodzie ;)

Mi zawsze dobrze robi ABC - absolutny brak chleba. Oraz ABS - absolutny brak
                                      sera (żółtego). Chudnę w oczach, do czasu efektu jojo :D
                                      • funny_game Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 19:09
                                        :DDD

Moja przyjaciółka schudła ponad rok temu, a wcześniej zrobiła się zaprawdę
                                        słuszna, że hoho. Mojego wzrostu i rozmiar 46 zakładała.
                                        Teraz wskakuje w normalne 38, nie jest szczupluuuusia, tylko normalna i od roku
                                        zero jojo.
                                        Będę się Jej teraz słuchać jak pies :)
                                        No i plan mam dzięki Niej.
                                        • razzmatazzy Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 19:15
                                          Ja nie mam jakichś dramatycznych wahań, ale tak jak łatwo potrafię zgubić parę
                                          kilo, łatwo je też wrzucam.
                                          Ale z 46 na 38 to szacun!
                                          • funny_game Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 20:21
                                            Może raczej 44 :F

Cycki ma wielkie :D
                                            • razzmatazzy Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 20:26
                                              funny_game napisała:

>
                                              > Cycki ma wielkie :D
                                              >
                                              >

A nie, to ja nie mam tego problemu :D
                                              • funny_game Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 20:31
                                                Dupę miała wielką...
                                                Czekam, co napiszesz :D
                                                • razzmatazzy Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 20:58
                                                  A nie, nie mam takiego problemu :P
                                                  Wystarczy już tego opisu, Funny :D
                                                  • funny_game Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 21:03
                                                    Wielkie mi halo, ja mam wielką :D
                                                  • razzmatazzy Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 21:10
                                                    Ja mam gorzej: mam wielkie ego :D
                                                  • funny_game Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 21:17
                                                    Nie mam okularów...
                                                    Masz wielkiego??? :F
                                                  • razzmatazzy Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 21:25
                                                    Nie masz okularów, bo ich nie widać zza (moj)ego :D
                                                    Gigant, mówię Ci Malęka ;D
                                                  • funny_game Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 21:48
                                                    Qrde, jesteś kochana!
                                                    Jak ostatnio robiłam foty pt. okulary i koty to mi się akumulatorki bateryjne
                                                    wyczerpały!
                                                    A jutro dwa umówione spacery jeśli będzie pogoda.
                                                    Muszę naładować cholerstwo :)))
                                                    Sęks :)
                                                  • razzmatazzy Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 21:54
                                                    funny_game napisała:

> Qrde, jesteś kochana!
                                                    > Jak ostatnio robiłam foty pt. okulary i koty to mi się akumulatorki bateryjne
                                                    > wyczerpały!
                                                    > A jutro dwa umówione spacery jeśli będzie pogoda.
                                                    > Muszę naładować cholerstwo :)))

No to dajesz Malęka! :D

> Sęks :)
                                                    >

Seks? Na naszym forum?! Zwariowałaś, bana chcesz dostać??! :D
                                                  • funny_game Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 22:16
                                                    Oj, chcę!
                                                    Zaprosić Papryczkę albo Pascala? Oni mi dawali chętnie, ten drugi zwłaszcza :D
                                                  • razzmatazzy Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 22:23
                                                    Ja nawet nie chcę słuchać o tym zbereźnym trójkącie! :D
            • liisa.valo Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 17:32
              No, bez czapki. Ale ja nie noszę czapek, chyba że jest minus pięćdziesiąt.
              Ale mam od bluzy ten kaptur.
    • dr.verte Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 17:19

biegałem ale pies mi się spasł i już mu się nie chce więc mi też nie,
      a trzeba faktycznie minimum godzinę
      • razzmatazzy Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 17:21
        A jak często biegałeś?
        • dr.verte Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 17:23

hyhyhy codziennie o 6 rano , przez pewien okres , ale to se ne vrati
          • razzmatazzy Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 17:23
            dr.verte napisał:

>
            > hyhyhy codziennie o 6 rano , przez pewien okres , ale to se ne vrati

Ale przez tydzień? :D
            • dr.verte Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 17:28

nie noo , parę miechów , 4-5 może
              • razzmatazzy Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 17:32
                Ja to codziennie nie dam rady, ale tak ze 3 razy w tygodniu by było dobrze ;)
                • dr.verte Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 17:38
                  pomyśl też o squashu , tu się można wyszaleć
                  • razzmatazzy Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 17:41
                    Grałam parę razy, faktycznie nieźle można się wybiegać. Ale nie mam sprzętu i
                    partnera za bardzo.
                    • dr.verte Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 17:45

hehe jak byłem właśnie na kortach politechniki to wisiało tam kilka
                      ogłoszeń:szukam partnera do gry w squasha , więc musi być jakiś
                      niedobór , z reguły rakietki wypożyczają na miejscu
                      • razzmatazzy Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 17:47
                        W sumie to niegłupi pomysł.
                        Grałam kiedyś trochę w badmintona, ale mało jest miejsc koło mnie gdzie można
                        pograć, tak żeby było boisko do badmintona i siatka.
    • llatarnik Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 17:49
      Nie lubię biegać, ale lubię pływać, więc pływam
      • razzmatazzy Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 17:51
        Ja na basenie jakoś mam tendencje do skręcania w stronę sauny albo zjeżdżalni... ;)
        • llatarnik Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 18:26
          Od grudnia do maja przerwę sobie robię. A w basenie kąpię się 5-6 razy w roku i
          to po pijaku, przeważnie przy okazji jakichś imprez u znajomych.
          • razzmatazzy Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 18:32
            Kurde, moi znajomi raczej nie mają basenów... :/
            • llatarnik Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 19:17
              Ja też nie mam i większość moich znajomych nie ma. Kilku jednak ma. To nie jest
              aż taki majątek.
    • polla.k Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 18:37
      Biega za psem teraz...a jak tylko przyjedzie wiosna znów bedzie jeździć na
      rowerze :)
      • razzmatazzy Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 18:43
        Teraz rozumiem, dlaczego się ociągasz z wyjściem ;)
        • polla.k Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 18:47
          walka wciąż trwa ;)
          • razzmatazzy Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 18:48
            Odwieczna walka dobra ze złem, czytaj lenistwa z obowiązkiem ;)
            • polla.k Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 18:51
              To fakt...bo to jest tak: jak nie pójdę z nim na spacer, to on to jakoś przeżyje
              - zawsze mogę go wypuścić do ogrodu, ale wtedy ryzykuję kolejnym wyrwanym
              krzaczkiem albo następną dziurą wyrytą na środku trawnika :)
              • razzmatazzy Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 18:56
                Jak masz ogród, to faktycznie możesz uśpić wyrzuty sumienia ;)
                A piesek jaka rasa...? ;)
    • cytrynka_ltd Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 21:33
      akurat biegać nie lubię. wolę rower:)
      chyba, że na autobus.
    • puszysta_gimnazjalistka Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 07.02.09, 21:45
      Ty się nie zastanawiaj ile trzeba przebiec, rób to dla przyjemności, czasy,
      odległości itp. są interesujące dla tych którzy mają konkretny cel, przebiec
      maraton albo zejść poniżej 38 minut na dyszkę.
      Biegaj i się tym ciesz, kilka razy się przebiegniesz i już dobrze będziesz
      wiedziała jak się ubrać, każdy człowiek ma swoje przyzwyczajenia i każdy
      organizm działa nieco inaczej, jedni mocno się pocą inni prawie w ogóle.
    • izabellaz1 Re: Czy ktoś z Was biega bądź tupta? 08.02.09, 16:12
      Ja biegam. Robię przerwę na zimę i teraz w tą syfiastą pogodę daję sobie spokój
      bo nie chce mi się zgnilizny wdychać w takich kosmicznych ilościach :)
      A ubierać się? To zależy od pory roku i pogody. Generalnie jakiś dres, obuwie
      sportowe. Prędkość dostosuj do siebie. Nic na siłę. To ma być przyjemność a nie
      przymus i wysiłek ponad miarę bo Ci się szybko znudzi.
    • razzmatazzy Jeszcze jedno pytanie do biegaczy 09.02.09, 09:46
      A jak z kondycją Waszych kolan? Nie czujecie, że za bardzo je obciążacie?
      • puszysta_gimnazjalistka Re: Jeszcze jedno pytanie do biegaczy 09.02.09, 12:05
        Bieganie jest wyjątkowo naturalnym przejawem aktywności fizycznej, szczerze
        mówiąc nigdy nie słyszałem aby jakiś biegacz miał problemy z kolanami.
        Uszkodzenia stawów kolanowych to raczej domena sportów mocno je przeciążających,
        najczęściej przy gwałtownych zwrotach, piłkarze, narciarze.
        Do najpopularniejszych kontuzji związanych z bieganiem należą naciągnięcia
        mięśnia dwugłowego uda, ścięgna Achillesa, uszkodzenia kości śródstopia. Czasem
        może zdarzyć się lekkie podkręcenie kostki w trakcie biegania w terenie lub po
        śliskich albo dziurawych chodnikach.
    • razzmatazzy Stało się... ;) 21.03.09, 16:13
      No, to zaczęłam. Dziś był mój drugi razz, pierwszy tydzień temu; potem zima się wtryniła, ale już se poszła.

Na razie marszobiegi uprawiam. Jest cudownie!!! W uszach muzyka, wokół już zielonkawo, przynajmniej pod stopami. No i ma się taką niesamowitą energię! :)

Kolana spoko, chyba gorzej będzie faktycznie ze ścięgnami Achillesa, ale mam nadzieję, że nie będzie to moja pięta achillesowa ;)

Dzięki wszystkim, którzy zechcieli się wypowiedzieć, mniej lub bardziej fachowo. ;)

Super sprawa! Polecam! :)))))
      • wilowka Re: Stało się... ;) 21.03.09, 16:39
        Ja czekam na moje kijki. Zamówiłam w drugim sklepie i jak przyjadą do mnie i
        będe zdrowa to od razu zacznę nimi machać, Może nawet W Twoją dzielnice się
        zapędzę ;)

(po 3 latach codziennych treningów) ;)
        • razzmatazzy Re: Stało się... ;) 21.03.09, 16:42
          Zapraszam! ;) Jest gdzie posuwać ;)) I ludzi z kijkami widuję.
          • wilowka Re: Stało się... ;) 21.03.09, 16:45
            O serio? Ja się koło siebie nie rozglądałam ostatnio, bo ciemno :)
            A jedna pani fizjoterapeutka mi mówiła że najefektywniejszy we wszystkim jest
            wysiłek intensywny, ale,żeby jeszcze można było rozmawiać :)
            O To tyle. Takam mądra, tylko kuźwa gdzie moje kijki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka