Dodaj do ulubionych

Ładna pogoda jest

01.03.09, 11:34
Nie spać i nie siedzieć przed telewizorkiem dziś należy, tylko zwiedzać! :)
Obserwuj wątek
    • qw994 Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 11:37
      Daj człowiekowi odpocząć z rana :)
      • milleniusz Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 12:01

> Daj człowiekowi odpocząć z rana :)

Nie spać, zwiedzać, bo wyłączą słońce i co? I nic. Ciemność będzie!
        • qw994 Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 12:11
          No zaaaaraaaaz wychodzę... :)
          • milleniusz Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 21:19
            qw994 napisała:

> No zaaaaraaaaz wychodzę... :)

No i wyłączyli. Mam nadzieję, że zdążyłaś. :]
    • cookie_monsterzyca Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 11:45
      noo jest tak ładnie i słonecznie i wiosennie że aż widzę morze z okna :)
      • szwagier_z_niemodlina Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 11:46
        Jakby Justyska jeszcze raz dzis leciala na nartach to bym siedzial i ogladal :-)
        • razzmatazzy Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 12:15
          Jakby leciała na nartach wodnych, to mógłbyś u Cookie oglądać przez okno ;)
          • cookie_monsterzyca Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 12:22
            heh też, a jakby mu za daleko do morza było, to mam stawek/bajorko po drugiej stronie ulicy :)
            • szwagier_z_niemodlina Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 12:44
              Czesc wam, do morza to mam teraz daleko niestety. Kiedys mialem dwa w poblizu,
              tak ze srednio mam jedno. :-9
      • razzmatazzy Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 11:48
        Ja też tak chcę!!! Ale ja też widzę coś błękitnego - niebo. I dwie gołe brzozy ;)
        • cookie_monsterzyca Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 12:00
          no to ja od siebie widzę dużo lasu i dużo nieba, a jak wyjdę do kuchni to widzę morze :)
          • razzmatazzy Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 12:10
            Ale masz super!!! Ale ja też nie mogę narzekać, jak się trochę wychylę to widzę
            otwartą przestrzeń i trochę drzew. No i bloki, ale nie są aż tak inwazyjne.
            Morza jednak nie stwierdzono ;)
            • cookie_monsterzyca Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 12:19
              ja się kochana wychylać nie muszę, mieszkam na 10 piętrze w bloku przy lesie , pod blokiem mam tylko małe domki jednorodzinne więc nic mi nie zasłaniają :) a jak leżę w wyrku to widzę tylko niebo i mi chmurki prawie do pokoju wlatują przez moje duże ukochane okno :D
              • razzmatazzy Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 12:22
                To zbyt piękne, żeby mogło być prawdziwe! Może chociaż winda Ci czasem nie
                działa? ;)
                • cookie_monsterzyca Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 12:23
                  no muszę Cię rozczarować, winda działa, jest różowa , ma ładne lusterko i robi ding-dong jak się zatrzyma na właściwym piętrze :D
                  • razzmatazzy Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 21:21
                    Mieszkasz w Hiltonie? :-o?
          • razzmatazzy Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 12:11
            cookie_monsterzyca napisała:

> a jak wyjdę do kuchni to widzę
            > morze :)

A może lodówka Ci się rozmroziła? ;)
            • cookie_monsterzyca Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 12:16
              no , albo współlokatorka znowu mieszkanie zalała i tym razem dopłunęło aż do kuchni :)
      • milleniusz Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 12:02
        cookie_monsterzyca napisała:

> noo jest tak ładnie i słonecznie i wiosennie że aż widzę morze z okna :)

O, morze, fajnie. Chciałbym mieć takie okno. Jedno na morze, a drugie na góry!
        • gapuchna Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 12:10
          Zdecydowanie źle wyważyłeś przecinek!
          :DDD
          • milleniusz Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 21:15
            gapuchna napisała:

> Zdecydowanie źle wyważyłeś przecinek! :DDD

Ale jakbymż miał go rozważyć inaczej? Oświeć. :P
        • razzmatazzy Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 12:13
          Jakby z trzeciego był widok na jeziora i lasy to mogłabym z Tobą zamieszkać ;)
          • milleniusz Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 21:17
            razzmatazzy napisała:

> Jakby z trzeciego był widok na jeziora i lasy to mogłabym z Tobą zamieszkać ;)

A wiesz... Ja też bym mógł. Przynajmniej na próbę. :D
            • razzmatazzy Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 21:23
              I słusznie, że na próbę, bo ja jestem trudną współlokatorką ;)
              • milleniusz Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 21:27
                razzmatazzy napisała:

> I słusznie, że na próbę, bo ja jestem trudną współlokatorką ;)

Wiem, widzę. A i ja nie jestem łatwy. :)
                • razzmatazzy Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 21:29
                  Wiem, widzę ;) Ale ja na pewno robię większy bałagan!
                  • milleniusz Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 21:41
                    razzmatazzy napisała:

> Wiem, widzę ;) Ale ja na pewno robię większy bałagan!

Moglibyśmy się umówić, że do kuchni nie wchodzę. :D
                    • razzmatazzy Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 21:46
                      Do kuchni, łazienki, sypialni, salonu, mojego gabinetu, przedpokoju... Mamy
                      deal! Bo ja z tych, co potrzebują dużo przestrzeni dla siebie :D
                      • milleniusz Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 21:55
                        Aha. To protokół rozbieżności ustalony. Ciekawe, czy byłoby coś wspólnego.
                        Lubisz koty? :)
                        • razzmatazzy Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 21:59
                          Wolę psy, więc musiałbyś z kotem gdzieś po kątach przemykać ;)
                          • milleniusz Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 22:11
                            No chyba że bym sobie sprawił takiego:

https://img.dailymail.co.uk/i/pix/2007/05_02/tigerDM2805_468x472.jpg

I w przeciwieństwie do tych złych ludzi, nie trzymałbym go wcale w akwarium. :D
                            Śliczny kiciuś, prawda?
                            • razzmatazzy Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 22:16
                              Leżałby przed kominkiem? :DDD

PS Fajny, tylko ta porcja mała.
                              • milleniusz Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 22:21
                                razzmatazzy napisała:

> Leżałby przed kominkiem? :DDD

Też. Albo na wycieraczce, jeśliby mieli przyjść niepożądani goście. :)

> PS Fajny, tylko ta porcja mała.

Mała i pewnie na niej by się nie skończyło. Nie wiem, czy byś nadążyła z
                                kupowaniem piesków. :D
                                • razzmatazzy Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 22:26
                                  milleniusz napisał:

>
                                  > Też. Albo na wycieraczce, jeśliby mieli przyjść niepożądani goście. :)

Ja miałam co innego na myśli - stan w którym nie mógłby już nikomu zagrozić ;)

> Mała i pewnie na niej by się nie skończyło. Nie wiem, czy byś nadążyła z
                                  > kupowaniem piesków. :D

Uważaj konkubencie, bo zmienię zamki :D
                                  • milleniusz Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 22:31

> Ja miałam co innego na myśli - stan w którym nie mógłby już nikomu zagrozić ;)

E, nie, ja nie zabijam zwierząt. Dlatego uknułem tę swoją teorię, że zwierzaki
                                    do domu należy dobierać wg łańcucha pokarmowego. No ale trudno byłoby znaleźć
                                    coś co pożre takiego kota. :]

Aha, i nie nazywaj mnie wyrazami które zaczynają się od "konku". :P
                                    • razzmatazzy Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 22:36
                                      Ja też nie, myślałam o sztucznym ;)

Nie panikuj, słowo pisane na forum nie ma mocy sprawczej :P
                                      • milleniusz Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 22:40
                                        razzmatazzy napisała:

> Ja też nie, myślałam o sztucznym ;)

Psa sztucznego se spraw. Moj kot będzie jak najbardziej prawdziwy. :P

> Nie panikuj, słowo pisane na forum nie ma mocy sprawczej :P

Nie panikuję bynajmniej. Po prostu nie cierpię tego określenia. :]
                                        • razzmatazzy Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 22:43
                                          milleniusz napisał:

>
                                          > Psa sztucznego se spraw. Moj kot będzie jak najbardziej prawdziwy. :P
                                          >

Mój prawdziwy pies pogoni Ci kota ;)

>
                                          > Nie panikuję bynajmniej. Po prostu nie cierpię tego określenia. :]

No bo jest obciachowe - z rubryki policyjnej ;)
                                          • milleniusz Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 22:52

> Mój prawdziwy pies pogoni Ci kota ;)

Nie, nie, tak nie można żyć. Zwierze musi być wspólne! :]
                                            • razzmatazzy Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 22:57
                                              Ciężkie te negocjacje. Może jednak zostańmy sąsiadami? :P

PS A Ty psów nie lubisz, McMille? :-o?
                                              • milleniusz Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 23:08
                                                razzmatazzy napisała:

> Ciężkie te negocjacje. Może jednak zostańmy sąsiadami? :P

Nikt nie mówił że będzie łatwo. :D

Poza tym nawet bycie sąsiadami nie wyklucza posiadania wspólnego zwierzątka. Bo
                                                ja trochę chciałbym mieć, ale na całego to jestem zbyt nieodpowiedzialny, no i
                                                czasem zdarza mi się niebywać dłużej w domu. :)

> PS A Ty psów nie lubisz, McMille? :-o?

Ależ lubię. Tylko koty bardziej mi odpowiadają charakterologicznie ze swoja
                                                niezależnością. Często patologiczną. :]
                                                • razzmatazzy Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 23:19
                                                  milleniusz napisał:

> Nikt nie mówił że będzie łatwo. :D

Orka na ugorze ;)

>
                                                  > Poza tym nawet bycie sąsiadami nie wyklucza posiadania wspólnego zwierzątka. Bo
                                                  > ja trochę chciałbym mieć, ale na całego to jestem zbyt nieodpowiedzialny, no i
                                                  > czasem zdarza mi się niebywać dłużej w domu. :)

A to ja mam podobnie ;)

> Ależ lubię. Tylko koty bardziej mi odpowiadają charakterologicznie ze swoja
                                                  > niezależnością. Często patologiczną. :]

No widzisz, ja wolę psy bo są bardziej kontaktowe. Koty są ok, ale kota bym
                                                  niekoniecznie chciała mieć w domu. Z psem jest fajnie wyjść, gdzieś pojechać -
                                                  ten kontakt jest jakby na wielu płaszczyznach. Poza tym nie mogłabym chyba
                                                  wykastrować kota tak po prostu.
                                                  • milleniusz Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 23:30

> Orka na ugorze ;)

No ale jak już zaorzesz, posiejesz i coś wbrew wszelkiemu prawdopodobieństwu
                                                    wyrośnie, to tym bardziej cieszy. :]

> Poza tym nie mogłabym chyba wykastrować kota tak po prostu.

Oczywiście, że byś nie mogła! A już nigdy takiego, w którym miałbbym swoje
                                                    udziały. :D

Choć w zasadzie masz rację, że psy są wygodniejsze w obsłudze. To Ty się
                                                    zastanów nad modelem, a jutro dokończymy się kłócić. Tylko żadne dupelki, ani
                                                    inne jazgoczące kanapowce!

A tymczasem oddaję głos do studia. Dozoba.
                                                  • razzmatazzy Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 23:37
                                                    milleniusz napisał:

>
                                                    > No ale jak już zaorzesz, posiejesz i coś wbrew wszelkiemu prawdopodobieństwu
                                                    > wyrośnie, to tym bardziej cieszy. :]

Taaa... a Ty oglądasz to z OIOMu :D

> Oczywiście, że byś nie mogła! A już nigdy takiego, w którym miałbbym swoje
                                                    > udziały. :D

Ta męska solidarność! ;)

>
                                                    > Choć w zasadzie masz rację, że psy są wygodniejsze w obsłudze. To Ty się
                                                    > zastanów nad modelem, a jutro dokończymy się kłócić. Tylko żadne dupelki, ani
                                                    > inne jazgoczące kanapowce!

Jakiś duży i raczej włochaty. Z długimi uszami :)

> A tymczasem oddaję głos do studia. Dozoba.

Dziękujemy za to wejście, do zobaczenia w następnym serwisie ;)
                                                  • milleniusz Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 23:40
                                                    O, i nawet wątek się nasycił. Wiedziałem, że już czas. A za Ojom masz wdzioba. :P
                                                  • razzmatazzy Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 23:45
                                                    Nie wiem czemu. Jakiś agresywny jesteś, to niedobrze. Nie mogę mieszkać z
                                                    przemocowcem :D
    • cytrynka_ltd Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 12:11
      żeby tylko.
      ptaszki wiosenne ćwierkają, wczoraj przebiśniegi widziałam:)
      od takiej pogody czuję się, jak na fotce w mojej wizytówce.
      zaraz ruszam w tany:))
    • forumowicz_pospolity Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 12:21
      a ja jestem chory i leje na zwiedzanie z góry:)
      • gapuchna Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 12:22
        A co się stało?
        • forumowicz_pospolity Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 12:24
          gapuchna napisała:

> A co się stało?

przeziębiło się biedactwo
          • gapuchna Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 12:35
            Oj Niuniulku, nie wystawiaj noska spod kołderki, skarpetki nałóż, herbatuńki się
            napij z cytrynką i miodzikiem, daj - plecuchny natrę spirytusikiem.....

:)))))))

No żal mi ciebie, bo nic przyjemnego. Ale jesteś dzielny i wytrzymasz! :)
            • forumowicz_pospolity Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 12:40
              gapuchna napisała:

> Oj Niuniulku, nie wystawiaj noska spod kołderki, skarpetki nałóż, herbatuńki si
              > ę
              > napij z cytrynką i miodzikiem, daj - plecuchny natrę spirytusikiem.....
              >
              > :)))))))
              >
              > No żal mi ciebie, bo nic przyjemnego. Ale jesteś dzielny i wytrzymasz! :)

wytrzymam, tym bardziej ze wczoraj PolsatSport przywrócili do tv kablowej jupii;))
              • gapuchna Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 12:56
                forumowicz_pospolity napisał:

> wytrzymam, tym bardziej ze wczoraj PolsatSport przywrócili do tv kablowej jupii
                > ;))

Cholera - ale komentarz za tyle słodyczy. A .... w tym wyrze!
                :DDD
    • razzmatazzy Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 12:44
      Kawa wypita - czas iść się opalać - adieu! :)
    • baba_krk Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 13:31
      Właśnie zmęczyłam śniadanie i muszę się ekspresem ogarnąć bo za chwilę gram w
      pokera. Ale to chyba pod żadne zwiedzanie podpiąć się nie da, nie?
      • hsirk Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 13:53
        oł. ale na kase czy łachy ?
        • baba_krk Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 14:49
          Nieważne na co. Zamiast czystości umysłu miałam zapite komórki i przegrałam.
          • hsirk Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 21:25
            i tak siedzialas gola ???
            • baba_krk Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 21:59
              zostałam potraktowana ulgowo ze względu na okoliczności przyrody ;)
              • hsirk Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 22:03
                w przedszkolu graliscie ???
                • baba_krk Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 22:18
                  nie, zbiórka była u mnie... przedszkola nawet z okna nie widać ;)
                  • hsirk Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 22:23
                    to jakie okoliczosci przyrody ? przydatki masz przeziebione ?
                    • baba_krk Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 22:31
                      mam gigantycznego kaca, który dopiero teraz powoli mi mija
                      to chyba wystarczający argument na brak formy?
                      • hsirk Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 22:45
                        oj, fakt
                        • baba_krk Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 22:49
                          już jest dobrze, a będzie tylko lepiej ;)
    • i.nes w lesie byłam :) 01.03.09, 14:56
      cudnie!
      ptaki jakoś jeszcze nieśmiało, ale już zaczynają skrzypieć :D
      • milleniusz Re: w lesie byłam :) 01.03.09, 21:18
        i.nes napisała:

> cudnie!
        > ptaki jakoś jeszcze nieśmiało, ale już zaczynają skrzypieć :D

Ja do lasu jeszcze nie dotarłem. Trochę mokrawo będzie tam gdzie zwykle lubię
        łazić. Ale nie mogę się doczekać sezonu rowerowego!
        • i.nes Re: w lesie byłam :) 01.03.09, 23:17
          milleniusz napisał:

> Ja do lasu jeszcze nie dotarłem. Trochę mokrawo będzie tam gdzie
          > zwykle lubię łazić. Ale nie mogę się doczekać sezonu rowerowego!

ja też!! :)
    • juz_niedlugo_wiosna Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 21:42
      ale co zwiedzać ? ;)
      • milleniusz Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 21:56
        juz_niedlugo_wiosna napisała:

> ale co zwiedzać ? ;)

Przyrodę no. Czas na zwiedzanie wewnętrzne był w długie zimowe wieczory. :)
    • vandikia Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 21:44
      nałaziłam się od 13 az do teraz, z tego naprawde duza czesc na
      swiezym powietrzu.. pieknie dzis bylo i wiosenne powietrze
      • milleniusz Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 21:57
        vandikia napisała:

> pieknie dzis bylo i wiosenne powietrze

Prawda? Ślicznie. Mam nadzieję, że zima już nie wróci. Trzymaj ze mną kciuka. :)
        • catthe Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 22:00
          A oglądałeś dziś 16-dniową prognoze pogody na tvnie? Ja nie zdążyłam
          ale gdzieś tam indziej słyszalam, że za tydzień będzie jeszcze zima.
          W sensie zimno no. I deszcz ze śniegiem.
          • milleniusz Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 22:13
            catthe napisała:

> A oglądałeś dziś 16-dniową prognoze pogody na tvnie?

Nie, nie włączałem dziś telewizora i chyba już nie włączę. Zresztą, telewizja
            kłamie. A już metorolodzy ze swoją prognozą pogody od lat uwikłani są w
            polityczne rogrywki. Nie można im wierzyć! :)
            • vandikia Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 22:21
              ja ogladalam przypadkiem :) moja mama jest fanką, a akurat u niej
              byłam.. wiec ten tydzien ma byc cieply.. za pare dni nawet do 12
              stpni.. ok 12 marca ma byc zalamanie pogody do zero, a pozniej
              stopniowo temp ma wzrastac :)
              • milleniusz Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 22:22
                O, ta wersja mi się podoba. Z wyjątkiem tego załamania, które z pewnością jest
                polityczną manipulacją określonych sił!
              • catthe Re: Ładna pogoda jest 01.03.09, 22:23
                O, dzieki Wandzia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka