2szarozielone 18.04.09, 16:01 Wyszedł mi genialny sos do makaronu. Jestem kulinarnym geniuszem :P Albo artystką :) A przynajmniej bywam... Miewam przebłyski. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
i.nes Re: pyszny obiad :) 18.04.09, 16:03 to się podziel, bo zaczniem podejrzewać, że zalałaś wrzątkiem zawartość jakiejś torebki z tablicą Mendelejewa... ;P Odpowiedz Link
2szarozielone Re: pyszny obiad :) 18.04.09, 16:06 Oj tam, w zasadzie taki zwykły pomidorowo-mięsno-warzywny. Mielona wołowina, warzywa w dużych ilościach, podlane czerwonym winem, sporo tymianku i oregano. Ale jakoś wyjątkowo pyszny wyszedł. Do tego pełnoziarnisty makaron, sałata z dobrą oliwą i kieliszek wina - i mi dobrze :) Odpowiedz Link
i.nes Re: pyszny obiad :) 18.04.09, 16:08 O, też lubię makaron pełnoziarnisty, zwłaszcza penne :) Ale z sosów najbardziej śmietanowo-serowe mmmmmm :D Odpowiedz Link
2szarozielone Re: pyszny obiad :) 18.04.09, 16:13 Właśnie mam penne :) A ja najbardziej takie warzywno-miesne wariacje lubię. Mogę jeść na okrągło - jak dobrze zrobione. I mam taką miłą świadomość, że to przy okazji zdrowe jest i dietetyczne :P Ale lubię też bardzo taki prosty sos z pleśniowego sera, śmietanki i koperku. Zamiast koperku mogą być podprażone orzechy... Odpowiedz Link
obywatel_js Re: pyszny obiad :) 18.04.09, 16:22 > Mogę jeść na okrągło > I mam taką miłą świadomość, że to przy okazji zdrowe jest > i dietetyczne :P jak na okrągło to dietetyczne niekoniecznie ;-P Odpowiedz Link
2szarozielone Re: pyszny obiad :) 18.04.09, 16:29 Można często ale w małych ilościach :) Odpowiedz Link
obywatel_js Re: pyszny obiad :) 18.04.09, 16:36 mała ilość się szybko kończy i albo kółko sie przerywa albo trzeba następną porcję jeść co nie jest dietetyczne :) Odpowiedz Link
2szarozielone Re: pyszny obiad :) 18.04.09, 16:41 Heh, nieważne zresztą, ja nie tyję :) Idę po dokładkę :P Odpowiedz Link
llatarnik Re: pyszny obiad :) 18.04.09, 16:17 i.nes napisała: > to się podziel, bo zaczniem podejrzewać, że zalałaś wrzątkiem zawartość jakiejś > torebki z tablicą Mendelejewa... ;P > Niech lepiej się przyzna, ile dni nie jadła przed tym posiłkiem... Odpowiedz Link
llatarnik Re: pyszny obiad :) 18.04.09, 16:38 2szarozielone napisała: > ?? żartowałem, kurde.... Odpowiedz Link
dr.verte Re: pyszny obiad :) 18.04.09, 16:44 i.nes napisała: > to się podziel, normalnie idziesz do tesco i kupujesz taki marki Pudliszki , podgrzewasz i walisz wątek na forum Odpowiedz Link
mason_i_cyklista Re: pyszny obiad :) 18.04.09, 16:42 to w sensie że nas zapraszasz na obiad? właśnie myślałem co by tu zjeść Odpowiedz Link
mason_i_cyklista Re: pyszny obiad :) 18.04.09, 17:26 ale to że gdzie?:P kleję dętki tera - jutro pierwszy maraton w tym sezonie:) Odpowiedz Link
2szarozielone Re: pyszny obiad :) 18.04.09, 17:30 Koło stadionu Lecha. A właściwie koło hotelu Gromada na Babimojskiej. W Posen :) Odpowiedz Link
mason_i_cyklista Re: pyszny obiad :) 18.04.09, 17:31 no ładnie - dokładnie z drugiej strony Poznania. ja winogrady... Odpowiedz Link
2szarozielone Re: pyszny obiad :) 18.04.09, 17:32 Ale co to dla cyklisty... i masona :) Odpowiedz Link
2szarozielone Re: pyszny obiad :) 18.04.09, 17:34 Hah, jak chcesz, sos się ładnie odgrzewa o dowolnej porze. Tyle że ja dziś jestem skacowana, nieżywa i nie chce mi się sprzątać :) Odpowiedz Link
mason_i_cyklista Re: pyszny obiad :) 18.04.09, 17:36 łe jak skacowana to Cię nie będę męczył. wkręcę się na obiad jak będziesz bardziej do życia:P mi na szczęście kac już minął, teraz głód trzeba jeszcze przegonić Odpowiedz Link
2szarozielone Re: pyszny obiad :) 18.04.09, 17:38 ale serio :) już Ci pisałam kiedyś, że ja niedużo osób w Poznaniu znam i lubię towarzystwo - no i fajnie by było Cię poznać. A obiad zawsze przyjamniej się gotuje dla kogoś, a nie tylko dla siebie. Odpowiedz Link
mason_i_cyklista Re: pyszny obiad :) 18.04.09, 17:40 serio serio, ja pełnowartościowy student jestem, więc obiadu (i alkoholu) nie odmawiam:P Odpowiedz Link