Dodaj do ulubionych

Centrum Artystyczne Pastela

10.01.11, 15:44
Drodzy rodzice, czy slyszeliscie cos o Centrum Artystycznym Pastela dla malych dzieci na ul. Kazury? Czy moze Wasze dzieci tam chodza, czy jestescie zadowoleni?
Jestem ciekawa opinii.
Obserwuj wątek
    • 29listopad Re: Centrum Artystyczne Pastela 17.02.11, 23:40
      Jestem bardzo zadowolona, moja córka chodziła przez prawie rok do Klubiku, a teraz chodzi na zajęcia dodatkowe. Pani Asia jest bardzo profesjonalną osobą oraz ciepłą dzieci ją uwielbiają. Polecam
    • assiah Re: Centrum Artystyczne Pastela 18.02.11, 13:16
      moja 3 letnia corka chodzi tam na dodatkowe zajecia z plastyki i na tance
      jest bardzo zadowolona, zajecia bardzo sympatyczne
    • janmariahusaria Re: Centrum Artystyczne Pastela 18.03.11, 00:03
      A ja tego miejsca nie polecam.
      Być może sprawdza się ono w okolicznościowych imprezach czy zajęciach tanecznych.
      Są to jednak dodatki do statutowej działalności jaką jest codzienna, mozolna opieka i praca z maluchami a w tym wypadku bywa na Kazury różnie.
      Poziom miejsca i klasę pedagogów wyznacza moim zdaniem nie to jak dobrze się bawimy kiedy jest fajnie. To potrafi wielu. Chodzi o to jak radzimy sobie z trudnymi sytuacjami bo w grupie 2-3 i 4 latków do spięć jak świetnie wiemy dochodzi często. A w tym aspekcie klubik Pastela ma moim zdaniem fundamentalne braki.
      Nie twierdze że Centrum Artystyczne ma same minusy /zajęcia plastyczne są na naprawdę wysokim poziomie/ chodzi mi jednak o to jak rozkłada się tam podział na sprawy ważne i drugoplanowe.
      >Jestem bardzo zadowolona, moja córka chodziła przez prawie rok do Klubiku, a teraz >chodzi na zajęcia dodatkowe. Pani Asia jest bardzo profesjonalną osobą oraz ciepłą >dzieci ją uwielbiają.
      Dzieci uwielbiają różne rzeczy. Cukierki, kałuże i wsadzać palce między drzwi a futrynę.
      Ale nie wszystko musi być na kilogramy. Trzeba umieć mówić stop.
      Konkrety na priv.
      Życzę rozsądku
      • paula29 Re: Centrum Artystyczne Pastela 18.03.11, 21:38
        prosze o informacje na priv o co codzi, bo chciałąbym posłac dziecko do tego klubku i zatrzymałam sie przy PAni poscie
    • zigi_1974 Re: Centrum Artystyczne Pastela 06.02.12, 09:23
      Nasz syn chodzi do tego klubiku i jesteśmy mega zadowoleni. Mani Joanna i Pani Marysia to bardzo profesjonalne i cieple osoby i doprawdy nie rozumiem o co co chodzi komuś o nicku janmariaawaria czy jakoś tak. Podejrzewam konkurencje o probe zniechęcania potencjalnie zainteresowanych. Jakies konkrety poprosze, panie awaria. Moim zdaniem kubik jest prowadzony bardzo profesjonalnie, dzieci sa dopieszczone i dopilnowane - jako dowód mogę powiedzieć ze nasz syn właśnie tam został nauczony jak przestać korzystając z pieluch a zacząć z toalety. Dodatkowo to właśnie tam zaczął tolerować noszenie "zaślepki" na oku przypisanej przez okulistę, bo Pani Joanna ma fantastyczne podejście do dzieci. Powiem wiecej - poważnie rozważaliśmy przeniesienie naszego starszego syna z przedszkola publicznego właśnie do Pasteli - dlatego ze widzimy atuty tego klubiku. I na koniec - z pewnością poślemy tam naszego najmłodszego synka, jak tylko osiągnie właściwy wiek.
      zigi@op.p
    • la_mamma_13 Re: Centrum Artystyczne Pastela 16.09.13, 13:52
      Zgadzam się z informacją krytyczną, zamieszczoną poniżej. W marcu otwarto nową placówkę, w której niestety ani angielskiego, ani rytmiki... nic zapewnionego w ramach abonamentu. Właścielka traktuje nową placówkę po macoszemu, wcale się tam nie pojawia wszystkie sprawy załatwiając przez panią Marię i jakąś nową panią w okularach. Ta nowa pani nie ogarnia dzieci, kiedyś przyszłam po dziecko tuż przed spaniem i brudne dzieci biegały po całym klubiku, a dziewczyna stała bezradna między nimi. Inna rzecz to higiena - a raczej jej brak. W toaletach brud, ręczniki aż się lepią, w dużej sali zabaw chyba od otwarcia nie było odkurzane, a w podłogi chyba nigdy nie widziały mopa, bo można się przykleić. W umowie napisane jest, że klubik realizuje podstawę programową wychowania przedszkolnego - nie realizuje. Podpisując umowę karmiona byłam bajkami typu "bardzo dużo jesteśmy na dworze", "z niczym nie ma problemu"... No jest problem. I jeszcze fałszywa osobowość Właścicielki, zawsze najwazniejsza jest KASA, a dzieci gdzieś na końcu. Więcej info też na priv.
      • mama.81 Re: Centrum Artystyczne Pastela 18.09.13, 13:53
        Moje dziecko było rok na kazury, i poza minusami lokalowymi nie bardzo miałam się do czego doczepić, z dziećmi głównie jest właścicielka, tą nową młodą panią w okularach miałam okazję poznać, rzeczywiście nie ogarnia tematu, jak z kosmosu, dzieciaki biegają krzyczą a ona jest w innej bajce.Zwróciłam uwagę kilka razy na angielski i rytmikę, kiedyś przychodziła pani z rytmiki ale od jakiegoś czasu sa ćwiczenia korekcyjne, i tak jak angielki raz są raz ich nie ma..wyszłam z założenia no trudno.. ale najważniejsze dla mnie było to, że dziecko bardzo lubiło tam chodzić, i dobrze się bawiło, co w tym wieku jest bardzo ważne.. zabawa a nie sztywne ramy programu nauczania, przedszkole jest głównie do 3 lat, więc odpuściłam angielki i rytmikę, jeszcze się dziecko zdąży nauczyć.
        warto się zastanowić czy w naszym domu też mamy zawsze czyściutkie pachnące ręczniki, błyszczącą podłogę, a dziecko siedzi w czyściutkim ubraniu.
        Co do postu powyżej, nie twierdze, że tak nie jest/ nie było, ale może warto porozmawiać z właścicielką, jesteśmy tylko ludźmi, a jeśli to nie przyniesie efektu, nie pozostaje nic innego jak zmiana przedszkola,
        • katuka789 Re: Centrum Artystyczne Pastela 19.09.13, 21:27
          Witam,
          z negatywnymi opiniami sie nie zgadzam.
          Uważam ze dzieci są najważniejsze i ze usmiech dziecka jest najważniejszy. Fakt czasem może sie zdarzyć ze dziecko ma brudną koszulkę, ale czesto tez moze być nasza wina bo nie dajemy ubranek na zmiane, albo zbyt malej ilości. Prosze zwrocić uwage iz my mamy tylko jedno dwoje dzieci i czesto one tez lataja brudne i na ogól wokól panuje bałagan, prosze pomnożyc to razy 8 i prosze troche wyrozumiałości do pań pracujących. W przedszkolach państwowych nie jest wcale lepiej. Wiem to. Czasem nawet jest tam gorzej.
        • mamiiiiiii Re: Centrum Artystyczne Pastela 19.09.13, 21:39
          Moje dziecko chodzi od września do nowego klubiku i jestem bardzo zadowolona. Panie maja bardzo profesjonalne podejście a jednocześnie są barrdzo cieple w stosunku do dzieci, adaptacje przeszliśmy bardzo gładko i juz po tak krótkim czasie córeczka zna nowe piosenki itd. Ruszyły również zajęcia dodatkowe, wiec naprawdę nie mam się do czego przyczepić jako rodzic.
          • zulus1111 Re: Centrum Artystyczne Pastela 20.09.13, 09:22
            A gdzie jest ten nowy klubik?
      • julo1963 Re: Centrum Artystyczne Pastela 20.09.13, 16:39
        Zwykle jako tata nie lubie wypowiadać się na forach w sprawie dzieci ale kiedy mus to mus. Muszę publicznie oddać sprawiedliwość tej placówce i pani Asi i Marii.
        W swojej opinii opieram się na uśmiechu i humorku mojego dziecka a skoro jemu jest tam dobrze to znaczy, że warto płacić te KASE o której wspomina lamama a zresztą nie słyszałem przynajmniej tu na ursynowie o podobnych placówkach które robią to za darmo. Moje dziecie uczęszcza obecnie na angielski i plastyke a od pażdziernika będzie chodzić na rytmike czyli że zajęcia są. Przed oddaniem dziecka do klubiku dyskretnie sprawdziłem to miejsce (myśle, że każdy tak robi) i co do czystości z pełnym przekonaniem stwierdzam, że nie mam uwag jako facet oczywiście. Moja żona często dłużej zostaje (nawet za często musze sie tym bardziej zainteresować) w pracy a ja mam przyjemność samodzielnie zajmować się moją drużyną i chociaż bardzo się staram ich pilnować to zawsz się ubrudzą bo są ruchliwe, wesołe i zdrowe.
        Oczywiście niewszystko jest idealne ale swoje uwagi i wątpliwości można bez obaw przekazać pani Asi nie robi z tego powodu problemów bo jako zawodowiec bierze za to właśnie KASE. Jak stwierdzę kiedyś, że jest niedobrze to napisze.
        Dziś 20 września 2013 mogę polecić klubik innym rodzicą.
        • mama.81 Re: Centrum Artystyczne Pastela 24.09.13, 15:22
          chyba nie podsumowałam mojej wypowiedzi;) oczywiście ja też bardzo polecam placówkę, byliśmy mega zadowoleni, dziecko chętnie zostawało, uśmiechnięte wychodziło i opowiadało co się dziś działo. I ja byłam pewna i spokojna, że jest bezpieczny, gdy miałam wątpliwości dzwoniłam rozmawiałam.. naprawdę rozmowa nie boli,
          Dlaczego wybraliśmy to miejsce, testowaliśmy kilka na ursynowie, krótka historia z innej placówki, przyszliśmy w czasie drugiego śniadania, dzieci jedzą mielonke tyrolską z biedry za 5zeta, pani szybko posprzątała, a niewiele pózniej opowiada jak to dzieci ucza sie u nich samodzielności i opowiada o dziewczynce, która samodzielnie jadła dziś kanapki z szynką... ale zaraz ja widziałam i czułam tyrolską..ale ok zostajemy na próbę, ja z dzieckiem, w miedzy czasie inna mama zostawia swoje 1,5 roczne dziecko do adaptacji, mała sie bawi, wszystko ok, widze, ze wychodzi z sali na korytarz, siada przy swoich butach i sobie popłakuje, NIKT jej nie widzi, po dłuższej chwili panie miedzy sobą wymieniaja spojrzenia, gdzie jest mała, biegają szukają... i jeszcze kilka rożnych doswiadczeń mamy, niezbyt ciekawych,
          To sa jeszcze małe dzieciaki, powinny czuc sie przede wszystkim bezpieczne i szczęsliwe, i tak własnie czuł sie Mój Syn u Pani Asi, czesto odbierałam go umorusanego jedzeniem, lub farbami, ale wiecznie przynosił rózne prace, ale czasami też chciał sobie poleżeć na poduchach w rogu, i dosypiał:) śpiewał coś po swojemu, a ze nie nauczył sie angielskiego..;) ciesze sie ze po Polsku zaczyna ładnie mówic:)
          Pozdrawiam, wszystkich Rodziców, zyczę rozsadnych wyborów, trzeba poswiecic kilka dni obejrzeć rózne placówki i pobyc w nich troche, razem z dzieckiem:) i warto również popatrzeć na dziecko a nie na ilośc zajęć dodatkowych,
          Przepraszam, za chaotyczną wypowiedz, ale czasami muszę..
    • baron245 Re: Centrum Artystyczne Pastela 20.12.14, 12:17
      Ta placówka ostatnio schodzi na psy, pracownicy zmieniają się jak w kalejdoskopie, dziecko nawet nie zdąży się przyzwyczaić a już jest nowa ,,ciocia". Zajęcia dodatkowe, które są tak szumnie wymienione na stronie internetowej istnieją tylko na papierze, a w praktyce nic się tam nie dzieje. Nie wiadomo jaki program jest tam realizowany, chyba żaden, króluje jedna wielka improwizacja. Ogólnie jest źle, a pewnie będzie jeszcze gorzej, nie polecam, omijajcie to miejsce z daleka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka