Dodaj do ulubionych

Bar Kabaczek - polecam!

22.08.04, 19:48
Byłam ostatnio w barze Kabaczek na Kabatach, przy ulicy (chyba) Zoltana Balo.
Koło szkoły fundacji Primus, na tyłach Wąwozowej. Ładny, "sterylny" wystrój,
smaczne jedzenie, miłe kelnerki (przynajmniej wtedy) i kącik dla dzieci z
zabawkami. Sporo mojego uznania wzbudziło też to, że właściciele postanowili
wydać trochę więcej pieniędzy, ale za to toaleta jest dostosowana do potrzeb
niepełnosprawnych. Bardzo to ładne i wciąż rzadkie niestety. Wg mnie bardzo
miłe miejsce.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kaa Re: Bar Kabaczek - polecam! IP: *.chello.pl 23.08.04, 08:52
      A co do jedzenia i w jakich cenach?

O wegetarian też zadbali? :)
      • lewe_oko Re: Bar Kabaczek - polecam! 23.08.04, 10:50
        Menu nie jest BARDZO bogate, ale jest spory wybór makaronów, sałatek, są
        pierogi i trochę też dań obiadowych. Sporo ryb. Ja jadłam penne z łososiem i
        kaparami. Bardzo smaczne. Przyznaję, że nie oglądałam karty bardzo dokładnie,
        następnym razem się poprawię :-) Tak by the way to w większości warszawskich
        knajpek-lunchowni podają to samo. Tzn. proste dania kuchni śródziemnomorskiej i
        desery...

A ceny są warszawskie, ale nie bardzo drogo. Za makaron zapłaciłam 20 zł.
        Pierogi kosztują 13. To pamiętam. Nie jest to zbyt tanio jak na knajpkę
        osiedlowa, daleko od centrum.
        • Gość: prawe oko Re: Bar Kabaczek - polecam! IP: *.acn.waw.pl 23.08.04, 11:35
          nie rob im reklamy.z cenami jak na osidlowa jadlodalnie to mocno prze
          sadzili/mska makaronu 16-20zl./kelnerka zaspana bo cco ma robic jak takie
          ouchy.chyb a zaraz sie zwina,nie polcam zwiedlego kabaczka.
          • lewe_oko Re: Bar Kabaczek - polecam! 23.08.04, 11:54
            Hmm... Mi się podobało, a ponieważ na Ursynowie jest wciąż bardzo mało knajpek,
            więc pomyślałam, że o tym napiszę. Starałam się być obiektywna pisząc, że menu
            nie jest zbyt bogate ani oryginalne, a ceny zbyt drogie jak na osiedlową
            knajpkę, choć nie zwalające z nóg. Byłam tam tylko raz, więc może miałam
            szczęście. Dlaczego cokolwiek się tu napisze jest się posadzonym o reklame. Na
            tej zasadzie to forum może niedługo stracić sens, bo nie można polecić knajpy,
            fryzjera czy sklepu. To idiotyczne. A co do tego, że padną to niestety możliwe -
            bo nie mają zbyt dużo klientów.
            • agatka_s Re: Bar Kabaczek - polecam! 23.08.04, 12:36
              Miejsce fajne, jedzenie też OK, tylko ceny trochę niedostosowane. Wiadomo, że
              w takie miejsca przyjdą ludzie, którzy albo pracują akurat w okolicy (a tych
              nie ma za wielu, a jeśli już to nie zarabiający kokosów bo ze sklepów, zakładów
              kosmetycznych i tym podobnych agencji nieruchomości) albo ci którym nie chce
              się akurat ugotować w domu. Nie jest to restauracja na jakieś specjalne
              wyjście, celebrowanie kolacji itp., ceny powinny być więc inaczej skalkulowane,
              tak aby były niewiele droższe od domowego obiadu, aby taki wypad nie bolał po
              kieszeni. A teraz boli, jak pójdę i ja i syn np. to już spory wydatek, więc
              nie chodzimy tak często jakbyśmy może chodzili gdyby było ciut taniej. Można
              poprostu do menu dodać kilka pozycji tańszych, wtedy z pewnością klientów się
              więcej uzbiera a i kelnerki zaczną się trochę szybciej ruszać, bo teraz
              rzeczywiście trochę jakby w letargu...
    • Gość: volta Re: Bar Kabaczek - polecam! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.08.04, 11:29
      A ja raczej nie polecam. Jedzenie takie sobie(pierogi rozgotowane i ledwo
      ciepłe) a ceny są wygórowane, jeśli chodzi właśnie o osiedlową knajpkę, która
      powinna liczyć na tzw. stałych klientów.
      Zresztą ludzie głosują nogami i stale przyglądam się ile tych nóg tam jest
      (zazwyczaj jest pusto - to chyba o czymś świadczy).
      Według mnie długo nie pociągną, choć wcale im tego nie życzę...
      • Gość: kw Re: Bar Kabaczek - polecam! IP: 213.120.245.* 24.08.04, 15:14
        Czy ktoś porównał ceny w Kabaczku z cenami położonego w centrum miata
        Krokiecika? Niestety Kabaczek przegrywa zarówno cenami jak i jakością jedzenia.
        • lewe_oko Re: Bar Kabaczek - polecam! 24.08.04, 17:39
          Usiłowałam wpaść tam wirzysmakueczorem, ale okazało się, że mają czynne do
          20tej... Mają u mnie dużą krechę :-(

A co do porównywania z Krokiecikiem, to chyba nie jest jadłodajnia, jak ktoś to
          nazwał. To miejsce, w którym się nie tylko je, ale i pije kawę. To raczej
          kawiarnio-lunchownia. Wystarczy spojrzeć na wystrój. Dlatego ja obiady jem na
          Lwowskiej w "Przysmaku". JADŁODAJNI, która działa już co najmniej 30 lat :-))))
          • Gość: gość Re: Bar Kabaczek - polecam>> SUPER IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.09.04, 16:18
            Zajrzałem po raz kolejny do Kabaczka
            Właśnie wprowadzają nowe menu->jest sporo nowych pozycji!
            Obsługa nadal dla mnie OK. Lokal dal niepalących-a to mi się też podoba.
            Otwarte rzeczywiście niezbyt długo-(do 20tej) szkoda!
            Mimo to odpowiada mi klimat( wtym nastrojowa muzyka)
            Ja polecam!
            • szpak25 Re: Bar Kabaczek - polecam>> SUPER 22.09.04, 22:31
              AMEN :)
    • Gość: Mia Re: Bar Kabaczek - NIE polecam! IP: *.k.mcnet.pl 24.09.04, 11:58
      Byłam tam ostatnio z córką. Zjadła ( próbowała zjeść) pizzę, ale ponieważ była z
      ketchupem zamiast sosu pomidorowego, to niechętnie. Ja próbowałam skonsumowac
      penne ze szpinakiem ale było tak ochydne, przepieprzone i ciężkie, że
      poratowałam się resztkami pizzy z ketchupem. Rachunek - 43 zł - paranoja - nigdy
      więcej.
      • osiolek Re: Bar Kabaczek - NIE polecam! 24.09.04, 15:57
        Ja też nie polecam. Miejsce fajne, fajny kąt dla małych dzieci, ale kuchnia
        fatalna. Synkowi po pierogach zrobiło się niedobrze - spróbowałem i nie dziwię
        mu się. Na małe conieco lepszy jest już Winkiel trzy kroki dalej - pyszna
        szarlotka z lodami.
        • Gość: gość Re: Bar Kabaczek - NIE polecam! IP: *.toya.net.pl 26.09.04, 11:49
          Podejrzewam ,ze synek najadł sie cukierków przed obiadem?
          Proponuje jednak inna kolejność: najpierw obiad póżniej ewent. deser!
          A pierogi w Kabaczku są super!Uważam sie bowiem za guru w temacie pierogów-
          zwłaszcza ruskich i tych z kapustą i grzybami.Próbuję je od lat we wszystkich
          miejscach, w których przychodzi mi jadać.
          Te w Kabaczku mają nie tylko super nadzienie i cienkie ciasto ale na dodatek
          odpoiwdają mi "gabarytami". S a naprawdę prawie jak "u Mamy" - a moja Mama
          zawsze robiła najlepsze!
          • honda11 Re: Bar Kabaczek - NIE polecam! 26.09.04, 12:18
            Ja jestem guru od spaghetti. Ich produkt jest słabiutki, chłodny i ma cenę
            niadekwatną do jakości. Podwyżka z 14 na 20 złotych po kilku dniach działania
            chyba nie jest usprawiedliwiona inflacją?
            • Gość: gość Re: Bar Kabaczek - OK IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.09.04, 13:27
              Nie próbowałam wszystkich rodzajów spagetti w Kabaczku
              ale carbonara jest OK a np. penne z kurczakiem i suszonymi pomidorami nawet
              super!!
            • zerocin Re: Bar Kabaczek - NIE polecam! 27.09.04, 18:05
              Lepsza kuchnia jest w barku "Na Wyzynach", Zabinskiego iles tam... :)
              • Gość: gość Re: Bar Kabaczek - Fajne miejsce! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 13:21
                Jak w tytule. Właśnie zjadłam super zestaw:
                krem z cukinii z groszkiem
                grillowaną pierś z kurczaka z pysznym sosem i ryżem
                świeżą surówkę
                Całość za jedyne 17 pln!
                Muzyczka taka jaką lubię: balladowo-jezzowa w tle
                Brakowało tylko kieliszka wina...
                Z pewnością do KABCZKA wrócę i to juz niebawem...
      • Gość: julo Re: Bar Kabaczek - NIE polecam! IP: *.acn.waw.pl 27.09.04, 19:37
        dobrze,że barek sałatkowy pod szkłem;bo śmierdzi stęchlizną.Ale kelnerki są
        naprawdę miłe.
        • Gość: nowa Re: Bar Kabaczek - SMACZNIE & MIŁO-POLECAM !! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.09.04, 09:03
          "Testowałam" wczoraj Kabaczka ze znajomymi;
          trafilismy na żeberka w zestawie dnia- były SUPER!A ten sos... palce lizać!
          Cały zestaw: zupa +żeberka, ziemniaki, surówki >> 17 pln
          Również inne potrawy wybrane przez nas z karty a więc:
          piers z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami w sosie pesto
          schabowy z grzybami
          pstrąg na parze
          były b. smaczne (ceny ca 20-22pln + dodatki)
          Widziałam ,ze maja tez domowe pierogi i wiele innych ciekawych (przynajmniej z
          nazwy)pozycji/. Z pewnościa odwiedzę ich znowu
          Pytałam o pizzę: podobno mają specjalny profesjonalny piec a ciasto robią sami
          -a więc i pizzę musze spróbować
          Generalnie "przypasowało" mi w "Kabaczku" nie tylko jedzenie ale również
          obsługa i nastrój. Fajnie, że w poszukiwaniu takiego miejsca nie musimy jechać
          do centrum..
          POLECAM!
          • Gość: volta Re: Bar Kabaczek - SMACZNIE & MIŁO-POLECAM ! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.09.04, 17:17
            Oj, nowa, coś mi sie wydaje, że polecasz zbyt gorliwie jak na osobę/tylko
            gościa. Czyżbyś miała z gościem z tego wątku coś wspólnego?(ip?)
            To polecanie to jakaś reklama?
          • Gość: a Re: Bar Kabaczek - SMACZNIE & MIŁO-POLECAM ! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.09.04, 22:15
            Jak się robi autoreklamę, to trzeba umieć robić to subtelnie, to może wtedy ktoś
            się nie połapie.

>Fajnie, że w poszukiwaniu takiego miejsca nie musimy jechać

Może i fajnie tylko nie wiem, czemu w tym kabaczku jest drożej niż w knajpach w
            centrum. Zestawy dnia są zawsze najtańszą ofertą obiadową, a 17zł to co to za
            okazja?
            No chyba, że jest to elegancka restauracja, a nie barko-knajpka, ale wtedy nazwa
            jest zupełnie nieodpowiednia.
            • Gość: kluska Re: Bar Kabaczek - SMACZNIE & MIŁO-POLECAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 23:02
              Pierogi obrzydłe. Zachwalanie nie pomogło zmienić smaku. A ceny są nienormalne.
              A miało być to miejsce , gdzie awaryjnie wpadnę po uczelni na obiad.
              Jednego klijenta macie mniej. Nie - nie jednego. Zawsze chodzimy w parę osób do knajpek. No to strata conajmniej 4 osób 3-4 razy w tygodniu.
              Muzykę przemilczę.
              • Gość: gość Re: Bar Kabaczek ->SYMPATYCZNIE:>>-POLECAM IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.10.04, 09:26
                Byłem w Kabaczku:
                Pierwsza uwaga- określenie: "bar" raczej do tego miejsca nie pasuje!
                Osobiście dodałbym obrusy + alkohol i zmienił nazwę na "restauracja"
                Wnętrze nowoczesne; widać ,że własciciele ( a może projektant?)chceli osiagnąc
                coś więcej niż tylko "upchnąć" maksymalną ilośc miejsc. Wygospodarowali miejsce
                zabaw dla dzieci a dodatkowo część lokalu przeznaczyli pod wygodne kanapy.
                Zajmując miejsca na kanapach ma sie chęć na coś więcej niż tylko szybki lunch
                czy obiad.. Menu-jak dla mnie - urozmaicone i zawierające to co lubię:
                tradycyjne polskie dania(schabowy,pierogi)oraz szereg pozycji z kuchni włoskiej.
                Na deser polecam tiramisu i pyszną kawę.
                Muzyka nie jest natrętna. Personel sympatyczny.
                Ceny- niestety "warszawskie" ale czego innego mogłem sie spodziewać na Kabatach?
                W sumie: POLECAM!
                • Gość: Zwolennik Zup Re: Upierdliwe Kabaczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 10:36
                  Baner postaw albo naganiaczy na ulicy. Kabaczkowi mówię DOŚĆ.
                  Bo zacznę reklamować usuwanie odcisków i wypalanie kurzajek !!!!!!
      • Gość: mag Re: Bar Kabaczek - NIE polecam! IP: 217.153.35.* 18.10.04, 12:21
        dokłądnie jest bardzo drogo
    • Gość: lu Re: Bar Kabaczek - polecam! IP: 82.64.247.* 05.10.04, 17:12
      Mam wrazenie, ze duza czesc entuzastycznych postow na temat Kabaczka to po
      prostu KRYPTOREKLAMA bedaca dzielem wlascicieli i pracownikow. Mieszkam w
      poblizu, knajpa zwykle jest pustawa, a ta dyskusja ma tylko przyciagnac
      klientow (choc Lewe Oko zainicjowalo ja chyba nie w tym celu).
      • lewe_oko Re: Bar Kabaczek - polecam! 05.10.04, 23:37
        Stanowczo - nie w tym celu :-) Fajnie gdy na forum można dowiedzieć się czegoś
        o nowych miejscach, o których się jeszcze nie wie. Niestety chyba tego typu
        wątki są często wykorzystywane przez reklamujacych się. No cóż byłam naiwna...
        • Gość: Kornik Re: Bar Kabaczek i Ryberia-super IP: *.chello.pl 09.10.04, 20:46
          a ja byłem-i było smacznie.I nie jest to zadna kryptoreklama-po prostu mają
          dobre jedzonko. KRYPTOREKLAMĘ zarzucaja WŁAŚCICELE INNYCH KNAJP-bo KONKURENCJA
          ROŚNIE I JUZ NIE DA SIĘ ZDZIERAĆ ZA BYLE CO -ogromnych pieniędzy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka