Dodaj do ulubionych

pediatria Na Uboczu

05.03.15, 13:20
mam pytanie dotyczące pediatrów w przychodni Na Uboczu. za kilka miesięcy urodzi nam się dziecko i zastanawiamy się, jak wygląda opieka nad dziećmi w tej przychodni (którą mamy w zasadzie pod domem). Czy to jest jakiś totalny armagedon i nie ma sensu tej placówki brać pod uwagę, czy jest w miarę ok? Jeśli tak, to czy polecalibyście lub odradzalibyście jakichś konkretnych lekarzy? A być może są lepsze alternatywne przychodnie, którymi warto się zainteresować?

z góry dziękuję za wszelkie opinie
Obserwuj wątek
    • molik28 Re: pediatria Na Uboczu 05.03.15, 13:29
      Armagedon. Jakiś czas temu wprowadzono idiotyczny przepis, że nie można zarejestrować dziecka rano ani prze telefon tylko trzeba z nim przyjść. Wprowdzono to niby dla dobra pacjentów żeby im zagwarantować, że na pewno będą przyjęci. Efekt tego jest taki, że nie przychodzi się na umówioną godzinę, tylko "z buta" i kwitnie wsród zarazków i marudzących dzieci tak długo aż lekarz przyjmie. Do tego lekarze przyjmują dzieci zdrowe tylko w godzinach gdzie normalni ludzie pracują i nawet jakąś kartę na kolonie, skierowanie do specjalisty trzeba załatwiać u dzieci chorych co tez naraża zdrowe dziecko na niepotrzebny kontakt z zarazkami. Na szczęście mam juz duże dzieci. Nie polecam.
    • ana119 Re: pediatria Na Uboczu 05.03.15, 17:48
      Mam inne zdanie ma temat braku zapisów na godz. Nie ma kolejek i cwaniactwa z oszukiwaniem na którą godz jest zapis bo tego doświadczyłam. Przychodzę po południu i nie czekam długo. Jeśli nie ma mojego lekarza to wchodzę do tego który jest w tej chwili. Czasami nie ma czasu na odwieszenie płaszcza. W ub tyg. kiedy był wysyp chorych było 4 osoby przede mna a w gabinecie obok wchodzili z marszu. nasz lekarz to dr Kupiecki. Polecam bo rzeczowy. inne lekarki tez kompetentne. przychodnia długo otwarta. A najwięcej zamieszania robią całe rodziny pod gabinetem. Przyszło by wam do głowy zabierać babcie na wiz dziecka?
      Dzieci zdrowe są przyjmowane przed południem ale to do przywykniecia
      • dunia34 Re: pediatria Na Uboczu 06.03.15, 21:26
        ja chodzę na Romera i tu numerki częściowo wróciły więc Na Uboczu pewnie też- można się zapisać na ostatnią godzinę przyjmowania lekarza. Na Uboczu polecam dr Matej kiedyś przychodziła prywatnie do dzieci-dobrze diagnozuje, miła.
        • dunia34 Re: pediatria Na Uboczu 06.03.15, 21:35
          forum.gazeta.pl/forum/w,643,144454964,147503727,Re_Sukces_czesciowe_przywrocenie_numerkow_.html
          • ana119 Re: pediatria Na Uboczu 07.03.15, 08:02
            Przeczytalam poprzedni wątek i jakieś bajki są tam wypisywane.
            Ludzie kiedy w przychodni na Uboczu był tłum ludzi pod gabinetem pomiędzy 18-19 30? W ub roku w tych godzinach bywałam i pustki zawsze. Najwyżej 1-2 pacjentów. Tak też bywało wcześniej w czasach zapisów a wtedy nie chciało mi się wisieć na telefonie wiec szłam z dzieckiem w tych godzinach bo wystarczyło zapytać lekarza czy przyjmie. Przyjmował zawsze bo przychodnia była pusta.
            Poza tym grafik lekarzy nie zmienia się co miesiąc i nie muszę dzwonić żeby ustalić kiedy przyjmuje lekarz mojego dziecka. Mozna to sobie zapisać w notesie...
        • ana119 Re: pediatria Na Uboczu 07.03.15, 08:05
          potwierdzam dr Matej
    • ana119 Re: pediatria Na Uboczu 07.03.15, 08:07
      Jeszcze jedna uwaga - przychodnie na Ursynowie są długo otwarte w porównaniu do np Bielan gdzie zamykają o 18
      • turtle3 Re: pediatria Na Uboczu 18.03.15, 09:27
        Dziękuję wszystkim za cenne informacje. Będziemy się zastanawiać:)
        • blueish Re: pediatria Na Uboczu 21.04.15, 19:52
          My chodzimy Na Ubocze od siedmiu lat i bardzo jesteśmy zadowoleni, także z beznumerkowego systemu,
          Lekarze są mili i kompetentni - mamy bardzo dobre doswiadczenia z drem Kupieckim, lubią go też nasze dzieci i chętnie współpracują przy badaniu. Polecam:)
    • astra124 Re: pediatria Na Uboczu 27.04.15, 10:01
      Polecam dr Matej - baaaardzo dobra lekarka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka