Dodaj do ulubionych

Dzikie miasteczko bezdomnych na Kabatach

30.11.04, 04:41
Gonić to śmierdzące dziadostwo w cholerę!!! Niech wracają skąd przyszli, do
tego swojego "Lubelskiego, Mazur, Kielc, Radomia"... Inaczej zaraz
wszystkie "zagajniki" pod miastem będą obsrane i zaśmiecone... Niepotrzebni
ludzie nie muszą mieszkać w Mieście... bo są nuiepotrzebni... nikomu... to
może brutalna prawda ale jednak prawda...
Obserwuj wątek
    • Gość: autobus Re: Dzikie miasteczko bezdomnych na Kabatach IP: *.wesola.sdi.tpnet.pl 30.11.04, 05:51
      fajnie, nie?
      brawo, gazeta!
    • Gość: W Re: Dzikie miasteczko bezdomnych na Kabatach IP: *.chello.pl 30.11.04, 07:36
      Pan_pndzelek ma rację. Niech się wynoszą skąd przybyli. Tam też są dworce i
      inne obiekty które mogą sobie zaadoptować. W Warszawie mamy dość brudu i
      przyjezdnego chamstwa. Nasze nam wystarczy - a jest go na pewno dużo mniej.
      • Gość: rozbawiony Re: Dzikie miasteczko bezdomnych na Kabatach IP: 217.153.72.* 30.11.04, 11:22
        co się tak oburzasz, Ursynów to tylko 40% rdzennych Warszawiaków. Skoro w
        zamkniętych osiedlach mieszkają sobie napływowi którym się udało pozbawić pracy
        warszawiaków i liżąc d... wszystkim dokoła zdobyć mieszkanko w zamkniętym
        osiedlu to niech poczują się bardziej swojsko kiedy dołączą do nich inni
        sąsiedzi, w tym również ci mieszkający w kartonikach...
        • Gość: obserwator Re: Dzikie miasteczko bezdomnych na Kabatach IP: *.atman.pl / *.atman.pl 30.11.04, 11:35

> co się tak oburzasz, Ursynów to tylko 40% rdzennych Warszawiaków. Skoro w
          > zamkniętych osiedlach mieszkają sobie napływowi którym się udało pozbawić
          > pracy warszawiaków i liżąc d... wszystkim dokoła zdobyć mieszkanko w
          > zamkniętym osiedlu to niech poczują się bardziej swojsko kiedy dołączą
          > do nich inni sąsiedzi, w tym również ci mieszkający w kartonikach.

Widzę, że tandetna propaganda GW przynosi zamierzone efekty.
          Udało im się napsuć w już przecież chorych głowach.

A, i mieszkanka się nie "zdobywa", tylko kupuje. "Zdobywało" się
          za komuny, która kwitnie w twojej głowie.
          • Gość: xxx Re: Dzikie miasteczko bezdomnych na Kabatach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.04, 13:43
            Widzisz, istnieje cos takiego jak mieszkanie socjalne - a poniewaz zyjemy w
            biednum kraju, gdzie tych mieskan jest malo, to trzeba je zdobywac (w zasdzie bez
            ukladow rodzinnych, to sie chyb nie da...).
            • Gość: bary Re: Dzikie miasteczko bezdomnych na Kabatach IP: *.acn.waw.pl 01.12.04, 20:11
              rzeczywiście są takie mieszkania. Rozdano ich na Ursynowie w 2003 roku -
              jedno!!!!!. Wiekszość rozdawana jest w starych dzielnicach.
        • Gość: Gigli Re: Dzikie miasteczko bezdomnych na Kabatach IP: *.apmoller.net / 217.153.99.* 06.12.04, 12:17
          O matko! Super komentarz, podpisuję się pod tym jako rodowita warszawianka. Ja
          akurat mieszkałam od urodzenia na górnym Mokotowie i znam doskonale ten
          problem. Najbardziej bulwersuja sie właśnie tacy warszawiacy "od trzech
          miesięcy", którzy dostali stałe umowy o pracę i myślą, że teraz sobie porządzą.
          Wielkie mi Państwo, co na weekend jedzie po kartofle do mamusi w kieleckie,
          albo na inną wiochę i opowiada sąsiadom zza miedzy co to on nie znaczy w
          stolicy.
        • Gość: legion Re: Dzikie miasteczko bezdomnych na Kabatach IP: *.aster.pl 14.12.04, 10:48
          Nie każdy mieszkaniec osiedli zamkniętych to "przybysz". Nie mozna wszystkich
          wrzucać do jednego kotła.
          • Gość: xxx Re: Dzikie miasteczko bezdomnych na Kabatach IP: *.atman.pl / *.atman.pl 14.12.04, 10:58
            > Nie każdy mieszkaniec osiedli zamkniętych to "przybysz". Nie mozna
            > wszystkich wrzucać do jednego kotła.

Racja, ja sobie nie życzę, żebym był wrzucany do jednego kotła z localsami.
            • Gość: lu lu Re: Dzikie miasteczko bezdomnych na Kabatach IP: *.dsl.concepts.nl 26.12.04, 17:18
              boze ludzie skad wy jestescie ? Z warszawy ?Chyba nie!!!
    • Gość: smutna Re: Dzikie miasteczko bezdomnych na Kabatach IP: *.cm-upc.chello.se 30.11.04, 07:48

Bardzo tragiczna rzeczywistosc!!!!

Podziwiam tych ludzi ze sie nie zalamali, ze dalej chce im sie zyc i pracowac!!!
      Jestem pelna podziwu!
      Ale smutno mi ze w Warszawie, tak bogatym miescie, takie rzeczy maja miejsce!
      Ze nikt tym ludziom nie pomoze, gdzie sa sluzby socjalne!
      Wiadc ze idea noclegowisk nie zdaje egzaminu!!!!! i czas ja jak najszybciej
      zrewidowac!!! A wtenczas zginie problem z takimi ludzmi!
      Trzeba im dac normalne warunki zycia(przeciez oni tez ludzie,) a nie jakiec
      noclegowiska, gdzie nic nie wolno!!!, no moze poza przespaniem sie(dobrze ze
      chociaz to pozwalaja).
      Bo widac ze Ci bezdomni maja inicjatywe(sami! buduja swoje domu, sami! zbieraja
      rozne rzeczy, itd.) trzeba im pomoc w tym, czego sami nie sa wstanie zrobic!!

Trzymam kciuki!
      • Gość: Nikt Re: Dzikie miasteczko bezdomnych na Kabatach IP: 62.233.161.* 30.11.04, 16:37
        > rozne rzeczy, itd.) trzeba im pomoc w tym, czego sami nie sa wstanie zrobic!!
        >
        > Trzymam kciuki!

Trzymaj dalej. Zyj sobie wygodnie w Szwecji.
        P. S. : Tu jest Polska. Tu zyje sie nieco inaczej.
    • Gość: obuzona [...] IP: *.cm-upc.chello.se 30.11.04, 07:52
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: W Re: Dzikie miasteczko bezdomnych na Kabatach IP: *.chello.pl 30.11.04, 08:19
        Brawo !!! Najlepiej obrazić. Gorzej niż tow. Miller do posła Ziobro.
      • Gość: obuzona GW-a ma wladze IP: *.cm-upc.chello.se 30.11.04, 16:50
        Droga GW!
        Nie rozumiem dlaczego usuneliscie moja wypowiedz!
        Domyslam sie ze napisalam cos, co nie bylo po waszej mysli! Tylko nie rozumiem
        co?!
        Ja nazywam to cenzura!!!!
        Zycze dobrego samopoczucia.
    • Gość: xxx Re: Dzikie miasteczko bezdomnych na Kabatach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.04, 08:21
      To nie zadne Kabaty!! Najblizej temu miejscu do... Natolina. Ale dziennikarze
      Gazety nie odrozniaja takich szczegolow. Dla nich najwazniejsza jest sensacja typu
      "Slamsy na modnych Kabatach".
      • Gość: Ursyn Re: Dzikie miasteczko bezdomnych na Kabatach IP: 217.153.92.* 30.11.04, 09:22
        ok. Ogolnie mozna stwierdzic, ze Ursynow jest dla wszystkich nacji a nie tylko
        dla bogatych a dla wielu Ursynowian moga byc przykladem do nasladowania wiec
        niech sobie tam spokojnie mieszkaja
        • jerry21 Re: Dzikie miasteczko bezdomnych na Kabatach 30.11.04, 09:45
          pomysł jest taki
          by w nowej Polsce (odrodzonej i odzyskanej) puścić z torbami wszelkiej
          maści aferzystów - przenieść ich do slumsów , a mieszkańców slumsów i
          ogródków działkowych przesiedlić do skonfiskowanych lokali tych złodziei
          czerwonych i innych.
    • gibenrath Dwóch panów Tadeuszów, Stefan i Dariusz grzali się 30.11.04, 11:45
      wczoraj przy ognisku:)
      • Gość: Peppers Jestescie zalosni IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.11.04, 12:48
        Z malymi wyjatkami jestescie wszyscy zalosni. Ludzie cierpia pod waszymi oknami
        a wy zamisat im pomoc albo siedziec cicho wolicie ich gonic a tych nielicznych
        co ich bronia obrzucacie obelgami i mieszacie w to wszytsko jakies kretynskie
        hsala polityczne. Jestescie zalosni! Wstyd mi za was!

Pozdarwiam!
        • Gość: xxx Re: Jestescie zalosni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.04, 13:36
          Ale oni nie zebrza - nie chca pomocy. Zbieraja zlom, makulature (szkoda, ze
          czasem "robrajaja" pojemniki z makulatura...), pilnuja samochdow (ulatwiaja takze
          bezkolizyjne parkowanie i wlaczenaie sie do ruchu). Jakos sobie radza... Gdyby
          potrzebowali pomocy, to doskonale wiedza gdzie sie udac - chocby do
          wspomnianych tu noclegowni.

Moze zamiast sie wstydzic, zaproponujesz jak im pomoc - tak aby ta pomoc przyjeli
          i nie czuli sie upokorzeni jalomuzna.
          • Gość: Karacz86 Re: Jestescie zalosni IP: *.238.77.55.adsl.inetia.pl 22.12.04, 19:37
            Kiedyś przez takiego "przedsiębiorczego" osobnika wpadłbym do studzienki na
            Okęciu, bo ktoś zwinął pokrywę.Dobrze że szedłem metr obok.
            • Gość: xxx Re: Jestescie zalosni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.04, 19:53
              No widzisz. A ja kiedys prawie stracilem zycie w wypadku, gdy autobus potracil
              latarnie, a ta sie przewrocila prawie na mnie. Na szczescie bylo to na sasiedniej
              ulicy i 5 godzin wczesniej. Ale czesto tamtedy chodzilem o zbizonej porze!
        • Gość: lu lu Re: Jestescie zalosni IP: *.dsl.concepts.nl 26.12.04, 17:26
          Bo to wlasnie warszawka
      • Gość: lu lu Re: Dwóch panów Tadeuszów, Stefan i Dariusz grzal IP: *.dsl.concepts.nl 26.12.04, 17:24
        razem z panem redaktorem
    • Gość: gosc Gonic ich do noclegowni!!! IP: *.molgen.mpg.de 30.11.04, 13:31
      Mam zero sympatii dla ludzi, ktorzy wymuszaja pieniadze od wlascicieli
      samochodow. ("Popilnuje, moga zniszczyc"), sraja pod krzakiem i nie chodza do
      noclegowni.

Poza tym, tak sie tworza slumsy.
    • rubeus Jakie Kabaty !!!!! Natolin-Wyżyny 30.11.04, 13:34
      Abstrachując od meritum sprawy - dla panów redaktorów i develeporów, wszystkie
      tereny na tzw. Wysokim Ursynowie w pobliżu Lasu Kabackiego już wkrótce staną
      się Kabatami...
      Rejon o którym mowa w tekście to Natolin-Wyżyny ew. Natolin Zachodni a nie
      Kabaty !!!! Trochę rozeznania w terenie nie zawadzi...
      ale tytuł jakże nośny...........
      • Gość: Fuzzy Re: Jakie Kabaty !!!!! Natolin-Wyżyny IP: *.chello.pl 30.11.04, 14:39
        Brawo rubeus!!! A tak nawiasem mówiac, nie ma niepotrzebnych ludzi... Watek
        nietrafiony!

Pozdrawiam,
        Fuzzy, Warszawiak z urodzenia i pochodzenia, mieszkaniec Moczydla.
      • Gość: kabaciarz Re: Jakie Kabaty !!!!! Natolin-Wyżyny IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.12.04, 10:04
        jak juz , madralo to popelniles fopa
        nie Natolin-Wyzyny tylko od paru lat Kabaty-Moczydło
        a swoja droga trzea wypedzic tych dzikich bo zajeli nasza miejscowke na ogniska
        niech ida do pracy nieroby
        • Gość: Fuzzy Re: Jakie Kabaty !!!!! Natolin-Wyżyny IP: *.chello.pl 02.12.04, 13:13
          Sprawdz w najnowszym planie Warszawy, ze Natolin-Wyzyny wcale nie stal sie
          Kabatami-Maczydlem. Nawet moja komórka rozróznia te osiedla: jak jestem u
          siebie w domu, to podaje nazwe Moczydlo, a jak jestem no, troche dalej kolo
          kosciola p.w. Ofiarowania Panskiego, albo przy przychodni, to podaje mi nazwe
          Natolin- Wyzyny.

Pozdrawiam,
          Fuzzy
          • Gość: ja na ksiezycu Re: Jakie Kabaty !!!!! Natolin-Wyżyny IP: *.acn.waw.pl 17.12.04, 00:53
            ja bylem niedawno na ksiezycu, bo tak moja komorka miala na wyswietlaczu.
        • Gość: lu lu Re: Jakie Kabaty !!!!! Natolin-Wyżyny IP: *.dsl.concepts.nl 26.12.04, 17:42
          co ty piepszysz kabaciarz, przeczytaj ten artykul raz jeszcze, moze
          (ewentualnie) zrozumiesz ze oni pracuja tak jak moga,a cale zjawisko slamsow
          jest wina panstwa polskiego>mieszkam w amsterdamie tu tego nie ma ,bo sa inne
          rozwiazania problemu bezdomnosci.
          ps.mam 21 lat, przez 20 mieszkalam w warszawie-dzielnica Mokotow
          • Gość: zulu Re: Jakie Kabaty !!!!! Natolin-Wyżyny IP: *.dsl.concepts.nl 26.12.04, 17:45
            ta!!! kastracja
    • Gość: brut Re: Dzikie miasteczko bezdomnych na Kabatach IP: *.acn.waw.pl 30.11.04, 15:02
      ale z was beje, boze
    • Gość: Kasiac Re: Dzikie miasteczko bezdomnych na Kabatach IP: *.itpp.pl 30.11.04, 15:07
      nikomu nie można powiedzieć , że jest niepotrzebny.....
      życzę Ci więc abyś TY usłyszał, że nikt Cię nie potrzebuje.
    • Gość: balbina Re: Dzikie miasteczko bezdomnych na Kabatach IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.11.04, 22:15
      Pendzelek, a tobie tak walneło na dekiel, że już spać nie możesz? Czas się
      leczyć, może jest jeszcze dla Ciebie szansza
    • jaa_ga Re: Dzikie miasteczko bezdomnych na Kabatach 30.11.04, 22:21
      Ileż godności jest w tych ludziach...
      Jak bardzo chcą być pełnoprawnymi obywatelami...
      Jak bardzo chcą pracować, mieszkać i żyć JAK LUDZIE.
      Nalezy Im sie od nas wielki szacunek i pomoc.
      Ale Oni nie chca pomocy, chca sami decydowac o sobie
      i miec poczucie niczym niezmaconej wolnosci, wypada wiec
      uszanowac Ich wole.
      Wyrazy szacunku i sympatii od jaa_gi, Panowie:)
      • Gość: a Re: Dzikie miasteczko bezdomnych na Kabatach IP: *.acn.waw.pl 01.12.04, 10:42
        W ogóle nie zrozumieliście, co chciała wam zakomunikować Wybiórcza.
        Pociągnęliście tę swoją dyskusję w zupełnie złą stronę. Tu chodzi o to, że "na
        Kabatach tuż obok drogich nowoczesnych apartamentowców" (BTW, dwa kłamstwa w tym
        krótkim cytacie: ani Kabaty, ani nowoczesne apartamentowce) wyrosły slumsy, a wy
        tu pochylacie się nad bezdomnymi, zastanawiacie się nad losem ludzkim:)
      • Gość: jacek typowa dla jaa_gi hipokryzja IP: *.u.mcnet.pl 01.12.04, 10:54
        skad my to znamy ...
      • pan_pndzelek Jaa_guś! Przepraszam, co brałaś? 04.12.04, 11:12
        Jaa_guś! Przepraszam, co brałaś, że tak się monstrualnie uwzniośliłaś?
        Komentarz do Twoich słów poniżej:

jaa_ga napisała:
        > Ileż godności jest w tych ludziach...

Czego? W zapitych żulach z tekturowych domków jest godność?

> Jak bardzo chcą być pełnoprawnymi obywatelami...

To oni teraz chcą? A kiedyś, kiedy się staczali to nie chcieli? Jeśli to są
        obywatele to ja się z tego społeczeństwa wypisuję...

> Jak bardzo chcą pracować, mieszkać i żyć JAK LUDZIE.

No chyba nie za specjalnie chcieli skoro są tam gdzie są...

> Nalezy Im sie od nas wielki szacunek i pomoc.

Ani szacunek ani pomoc... co najwyżej pogardliwa litość... dla niepotrzebnych...

> Ale Oni nie chca pomocy, chca sami decydowac o sobie
        > i miec poczucie niczym niezmaconej wolnosci, wypada wiec
        > uszanowac Ich wole.

Tak jest. Uszanujmy ich wolę ale nie w tych zagajnikach. Ani w żadnych innych!
        Chcą być wolni niech będą ale na swoim. Nie mają swojego? Mają jeszcze jedno
        wyjście...

> Wyrazy szacunku i sympatii od jaa_gi, Panowie:)

Tu to już pancernie przesadziłaś! Nie chcąc być przykrym zwyczajnie nie
        skomentuję w żaden sposób...
        • jaa_ga Re: Jaa_guś! Przepraszam, co brałaś? 04.12.04, 14:47
          Ten typ tak ma he he.
          A pola negocjacji mamy chyba już dawno zakreślone, Pędzelku...
          PS. Gdyby amerykanie i arabowie np. nie zakreślili sobie powyższych,
          nigdy w życiu nie handlowaliby ropą naftową:)))
          Ty- radykał, ja- liberał, my- ...zielone ludziki, które mimo to jakoś się lubią
          nawet:)))
          • Gość: . Re: Jaa_guś! Przepraszam, co brałaś? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.12.04, 15:24
            > Ty- radykał, ja- liberał, my- ...zielone ludziki, które mimo to jakoś się lubią
            > nawet:)))

Ty "radykał", ja "liberał", cudowna będzie z nas para
            tyś jest chamior parszywy, a ja radna-przekręciara...
            • Gość: jaa_ga Re: Jaa_guś! Przepraszam, co brałaś? IP: *.acn.waw.pl 04.12.04, 18:14
              Poza tym dobrze się czujesz?
    • and192 Re: Dzikie miasteczko bezdomnych na Kabatach 01.12.04, 11:43
      Mieszkam na Ursynowie i cieszę się, że ci ludzie mają jakieś zajęcie, które
      pozwala im przeżyć nie kradnąc. Bywa, że stawiam pod śmietnikiem makulaturę
      albo klamot jakiś z piwnicy i znika w trymiga. A tym z Kabat to chyba zaniosę
      kilo gwoździ, których potrzebują.
    • Gość: gość "Komsomolskaja Prawda" w polskim wydaniu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.12.04, 23:25
      Tak, tylko:

- nie na Kabatach
      - nie obok "drogich, nowoczesnych apartamentowców"
      - nie żadne "miasteczko", tylko dwa namioty w krzakach

Czyli wszystko prawda, jak w gazecie "Komsomolskaja Prawda", albo w Radiu Erewań.
    • Gość: jacek a skad dziennikarze stolecznej moga to wiedziec ?? IP: *.u.mcnet.pl 02.12.04, 10:16
      oni sa przyjezdni - jak i ci nieszczesnicy
      • rubeus Re: a skad dziennikarze stolecznej moga to wiedzi 02.12.04, 15:16
        Hmmm... No co z tego, że przyjezdni... przeca wystarczy otworzyć plan Warszawy
        i popatrzeć o jakim rejonie Ursynowa się pisze... Ale to za trudne...
    • Gość: zteff Ursynów to Jary, za ul Ciszewskiego to już zadupie IP: *.acn.waw.pl 03.12.04, 12:25
      A po moim osiedlu na którym mieszkam ponad połowa samochodów nie ma rejestracji
      WN... tylko B... coś tam np, jakie to wojewodztwo?? Buraków ?? :P
    • Gość: Anty-dres Odczepcie się od nich! IP: *.chello.pl 04.12.04, 23:01
      Jeśli nie kradną niech sobie mieszkają! Natomiast straż miejska niech się lepiej
      zajmie tym dresiarskim badziewiem mieszkającym na Kabatach! Bezdomnym pomagać
      dresiarzy tępić !!!!!!!!!!!!!!!!!!1
      • Gość: liwia ZNISZCZYLI LASEK IP: 217.8.163.* 15.12.04, 10:03
        Niestety, w tamtym roku z powodu ogniska spalił się duży kawałek lasku
        brzozowego. Bezdomni zdewastowali część otuliny Lasu Kabackiego i jakoś nikogo
        to nie obchodzi.Ddzikie ścieżki, porąbane brzozy, zaśmiecony teren, ciągle się
        dymi. Współczuję tym ludziom i nie chcę, żeby tak żyli, ale nie zapominajmy
        też, że ich miszkanie w lasku to po prostu nieszczenie środowiska.
    • Gość: kabaczek Re: Dzikie miasteczko bezdomnych na Kabatach IP: *.aster.pl 05.12.04, 23:13
      ANI NIE MIASTECZKO BEZNDOMNYCH. ANI NIE NA KABATACH.
      GAZETO NIE ROZMIJAJ SIĘ TAK MOCNO Z PRAWDĄ PO DO RESZTY CZYTELNICY CIĘ OPUSZCZĄ.
      • Gość: morieris Re: Dzikie miasteczko bezdomnych na Kabatach IP: *.acn.waw.pl 13.12.04, 21:13
        Policja ani straż miejska nie bedzie ganiać drechów bo jak zdejmuja mundury to
        zakładają dresy ... i co swoich beda bić?! :)
    • Gość: lk Re: Dzikie miasteczko bezdomnych na Kabatach IP: *.poczta / *.poczta-polska.pl 16.12.04, 16:02
      czy jesteś pewien że nigdy do nich nie będziesz należał?. Życie nieraz jest
      bardzo przewrotne - trochę pokory i wyrozumiałości. Ludzie Ci choć śmierdzą to
      jednak często (nie znaczy że zawsze) zasługują na większy szacunek niż
      wypachnieni, elegancko ubrani siedzący w drogich samochodach. Ludzie Ci starają
      się uczciwie zarobić na kawałek chleba zbierając surowce wtórne. Nie kradną i
      nie napadają - a że śmierdzą - to nasza wina bo nie umiemy zabezpieczyć
      wszystkim odpowiedniej pracy czy warunków do mieszkania czy umycia cię - tym,
      którzy są słabsi czy mniej przebojowi...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka