Dodaj do ulubionych

Pizzeria& Ristorante "Va Bene"

03.12.04, 13:32
Zebrałam inforamcje i już wiem - ta restauracja w dawnym autorexie będzie
nazywała sie Va bene. Wystrój w środku całkiem ładny, wejście też, na podwórku
choinka - podoba mi się. Na razie im kibicuję. Zobaczymy co będzie z
najważniejszym - jedzeniem...
Obserwuj wątek
    • lewe_oko Re: Pizzeria& Ristorante "Va Bene" 03.12.04, 13:40
      www.vabene.pl/
    • Gość: rtu Re: Pizzeria& Ristorante "Va Bene" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 19:31
      czy ktoś już był? proszę o opinie
    • miriam_73 Re: Pizzeria& Ristorante "Va Bene" 04.01.05, 23:53
      Znam Va Bene z Kasprzaka, ale tutaj na Stokłosach jest przestronniej i bardzo
      przyjemnie. Kelnerzy bardzo mili i baaardzo się staraja. Va Bene ma niezłe
      makarony w sporym wyborze - mozna wybierac rodzaj pasty i sosu w dowolnych
      kombinacjach. Jak byłam w up. tyg. to jeszcze nie serwowali alkoholu, ale
      powiedziano mi ze mają od 1 stycznia koncesję. Jeszcze nie testowałam pizzy,
      ale w srodku jest piec z prawdziwym paleniskiem, nie żadne elektryczne
      wynalzaki, co raczej dobrze rokuje. Ceny umiarkowane. Na terenie Ursynowa mozna
      zamawiać na telefon.
      • lewe_oko Re: Pizzeria& Ristorante "Va Bene" 05.01.05, 11:31
        Wg. mnie makarony mają znacznie lepsze niż pizzę. Do Parmy się mie umywa. A
        szkoda bo liczyłam na pizzę na poziomie Parmy, ale w ładniejszym wnetrzu.
    • mikskw Re: S U P E R "Va Bene" 10.01.05, 14:46
      Byłem sprawdzić w niedziele 9.01.05
      pizza extra z pieca palonego drewnem tak jak trzeba
      włoska ,
      na zewnątrz chrupiąca,
      cienka,
      do tego sosy o smaku sosów do pizzy( b ciekawy smak) a nie o smaku
      przyrządzonego koncentratu pomidorowego jak w całej prawie wawie.
      pasty nie próbowaliśmy ( innym razem)
      capriciosa (OK) i Va Bene (OK)
      karty dzałają
      jest naprawde OK
      chyba najlepsza Pizza Na URSYNOWIE
      NA PEWNO

alkoholu wciąż nie mają ( swoją drogą ciekaw jestem czym kieruje się jakiś
      urzędas nie dając in koncescji gdy obok jest sklep dawne Globi gdzie sprzedają
      alkhol od najtańszych alpag po 3,5zł począwszy)a ludzie do pizzy nie mogą się
      wina napić
      Może na poczatek zrobić ( bring your own bottle)!
      PS ciekaw jestem czy dowożą na Kabaty /obok STP Metro
      • Gość: Mania Naprawde super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 20:23
        Bylam przetestowac w niedziele o 14.30.
        Spodziewalam sie pustki, tymczasem ledwo dostalismy stolik. Wzielismy pizze -
        ogromne, pyszne, ciasto cieniutkie, pizza bogata, prawdziwy piec opalany
        drewnem. Desery tez pyszne. Dobre ceny.Mila obsluga. Bede czesciej zagladac.
        Makaronu jeszcze nie probowalam. Kawa tez bardzo dobra.
        Naprawde polecam. Szkoda, ze nie maja parkingu.
        • Gość: aksiak Bardzo fajne miejsce IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.01.05, 13:49
          byłam w sobote wieczorem i oto moje wrazenia:
          lokal fajnie urzadzony muzyka przyjemna dla ucha choc po dluzszym
          czasie nieco monotonna
          pizza bardzo dobra wlasnie to ze jest z pieca palonego dodaje jej smaku,
          ale uwazam ze jest droga biorac pod uwage ilosc skladnikow.ja wzielam z
          peperoni, bekonem ktorego prawie nie bylo i kaparami tez mozna policzyc na
          palcach jednej reki.wiem ze prawdziwe wloskie pizze tez sa ubogie w skladniki,
          jednak uwazam ze tych skladnikow mogloby byc wiecej i przepyszne tiramisu, co
          bylo dla mnie zaskoczeniem bo jadlam w wielu wloskich knajpkach i ten deser
          pyszny.
          ogolem :fajne miejsce i napewno tu wroce aha obsluga tez bardzo mila ,ale jak
          dla mnie troche to krepujace gdy tak stoja przy barze i czekaja w pogotowiu.
    • Gość: piccer Re: Pizzeria& Ristorante "Va Bene" IP: *.acn.waw.pl 23.01.05, 20:10
      starczy już tego picowania aż wymiotów dostaje od tych pochwał.ja uważam że tam
      nic specjalnego nie serwują,ceny wysokie ,sztuczny szpan,sala przypomina
      świetlicę,no może murek postawili i nie widać syfu obok pawilonu.,a najgorsze
      to robienie Itali /podróby /na siłę.Ursynowiacy wyluzujcie się ,przecież ta
      plackarnia to kicz .skąd ten zachwyt,co tam się wam podoba atrapa pieca?
    • Gość: aksiak Re: Pizzeria& Ristorante "Va Bene" IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.01.05, 12:47
      kazdy ma prawo do subiektywnej oceny, ktora
      moze sie podzielic na forum bo zdaje sie ze
      to do tego sluzy.
      krytykuje sie bardzo latwo gorzej z szacunkiem
      dla drugiej strony.
      pozdrawiam
      • Gość: zoza Re: Pizzeria& Ristorante "Va Bene" IP: *.janet.waw.pl 24.01.05, 20:42
        pizze takie sobie,wodniste jakieś,więcej nie kupię,ale wnętrze przyjemne
        • Gość: Pepe Re: Pizzeria& Ristorante "Va Bene" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 09:00
          Byłem tam w zeszłą sobotę z żoną i uważam ten lokal jako średni, uwagi:
          - za dużo kelnerów - nie mają co robić (chyba tylko szpaler przy wejściu i wyjściu)
          - muzyka motonna przez 1 h słyszałem 6 razy ten sam utwór w kominacji z 5 innymi
          - pizza - może być ale bez rewelacji
          - sałatki - do kitu
          - szarlotka - duża ale czegoś jej brakowało
          ceny jak na oferowany poziom usług o jakieś 15-20% za wysokie.
          Według mnie najlepsza pizza, sałatki, spagetti jest w pizzerii "al dente" na
          surowieckiego koło megasamu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka