Gość: Przemek IP: 5.2.* / *.chello.pl 23.01.05, 05:50 SDPL powinno być prawdziwą socjaldemokrajcja na Ursynowie. SLD to samopomocPZPR. SDPL to odwga wyjścia na niewiadome, próba budowania nowej Socjaldemokracji. Mam nadzieje, że SDPL będzie tą siłą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sting Re: SDPL-nowa ku..ca IP: *.acn.waw.pl 23.01.05, 10:19 Farbowane lisy odcinają się od spalonej SLD. Chcą przejąć wolne pole po nieboszce a następnie przygarnąć rozbitków dryfujących pomiędzy zarządami spółek i aresztami. Jedna i ta sama chołota pilnująca tylko swojej kabzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: SDPL-nowal lewica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 16:22 Nic z tego - zbyt wielu zasluzonych aktywistow z SLD przeszlo do SDPL. Nie ma na to szans. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skubi Re: SDPL-nowal lewica IP: 5.2.* / *.chello.pl 23.01.05, 22:54 Czytając informacje na forum, chciałbym powiedzieć, że ludzie, którzy tworzą SDPL na Ursynowie w większości nie byli w SLD. A poza tym, to że ktoś był w Sojuszu, nie dyskwalifikuje go do końca życia przecież. Jedni ludzie uważają, żę SLD to lewica, natomiast Ci, którzy kształtują SDPL uważają, że formuła SLD sie wyczerpała, że trzeba tworzyć nową socjaldemokrację, która będzie gł. odnosciła się w swym programie do edukacji. Socjaldemokracja w Polsce jest potrzebna, tak jak i inne partie konserwatywne, czy liberalne. W różnorodności jest siła i bez wątpienia pluralizm, urozmaica scenę polityczną, ale i stabilizuje ją. Piotr Skubiszewski www.sdpl.urynow.prv.pl www.skubiszewski.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarJach Re: SDPL-nowal lewica IP: *.76.classcom.pl 29.01.05, 17:34 SDPL to nowa partia, która ma szanse na odbudowanie w Polsce lewicy - ważne jest aby ludzie budowali silną Socjaldemokrację bo bez niej nie ma stabilnego państwa - a co za tym idzie dobrego państwa - należy stawiać na nią gdyż to co proponuje jest siłą dla młodych ludzi, mianowicie kładzie nacisk na edukację, która jest niezbędna na budowanie solidnego i mądrego społeczeństwa. Marcin Jachym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warspite Re: SDPL-nowal lewica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 23:11 Kto stawia znak równości miedzy SLD a SDPL kompletnie nie rozroznia tych partii. SDPL powstalo poniewaz nie moglo tkwic w SLDowskim bagnie. SDPL jest zaprzeczeniem SLD. Bez frazesu, ale szczere jest to ugrupowanie. Stara sie realizowac program, ale SLDowski beton woli wchodzic w koalicje z LPR niż poprzec słuszne projekty. Pozostaje mieć nadzieję, że najbliższe wybory parlamentarne zweryfikują przydatność SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Tak, SDPL szansą dla Polski. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 23:17 Uważam, że SDPL jest jedynym poważnym ugrupowaniem, które pracuje na rzecz ludzi, a nie własnych karier. Dla mnie prawdziwym liderem, uczciwym człowiekiem jest Marek Borowski, który miał odwagę zerwać z SLD i rozpoczął bez żadnych pieniędzy budowę nowej formacji na zdrowych zasadach. Na pewno porę SDPL w wyborach, a nawet zastanawiam się czy nie zaryzykować i nie przyłączyć się do niej - mimo, iż dziś ogólnie politycy nie cieszą się wysokim prestiżem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: SDPL-nowal lewica IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.01.05, 23:18 Nadszedł juz najwyższy czas na reoragnizacje polskiej sceny polityczej.Czas nowych liderów któzy bedą mieli świeży nie spaczony komunitczną przeszłością światopogląd. SDPL może przy odpowiedniej organizacji i wspólnej parcy stac sie -kużnią nowej elity politycznej na lewej stronie; oby jedenk tej szansy nie zaprzepaściała i nie stała sie kolejnym ugrupowaniem lewicowym które odwróci sie od ludzi.Miejmy nadziej ze "urodzi sie "now siła na lewej stronie która posprząta po skostniałym betonie złodziejach i pokaze nowy styl uprawiania polityki godny XXI wieku. Ja mam głeboką nadzieje że tak sie stanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko Re: SDPL-nowal lewica IP: *.chello.pl 24.01.05, 21:38 SDPL jest na serio jedyną nadzieją. Po wyroku na Sobotce, nie mam ku temu wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Observer Re: SDPL-nowal lewica IP: *.aster.pl 25.01.05, 18:38 Socjaldemokracja. Czyli - demokracja socjalistyczna. Panom juz dziekujemy! Wystarczy nam sama demokracja, tak jak wystarczy nam samo krzeslo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doswiadczony Re: SDPL-nowal lewica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 21:00 Oprócz panów w SDPL są również panie. Mam do czynienia z taką jedną. Co innego mówi mediom, zupełnie co innego robi w życiu czyli nadal zakłamanie. Jakoś nie widzę u niej chęci do pozytywnych działań na rzecz ludzi. Kilka lat temu SLD też trębiła wszem i wobec że uczyni nas szczęśliwymi i nie powtórzy nigdy błedów AWS. Minęło kilka lat i jest dokładnie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gary Re: SDPL-nowal lewica IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 25.01.05, 21:27 Ludzie co wy gadacie.Muszą być nowe twarze.Przecież oni nawet kasy nie mają.Oni są tylko rozbitkami uciekli z tonącego okrętu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rat Re: SDPL-nowal lewica, he, he, he, he IP: *.acn.waw.pl 25.01.05, 21:29 a kto pierwszy ucieka z tonącego okrętu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: SDPL-nowal lewica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.05, 22:01 Gość portalu: Gary napisał(a): > Ludzie co wy gadacie.Muszą być nowe twarze.Przecież oni nawet kasy nie > mają.Oni są tylko rozbitkami uciekli z tonącego okrętu. He he. Dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SDPL Re: SDPL-nowal lewica IP: *.acn.waw.pl 25.01.05, 22:37 A co to za pani? Podaj jej imię/nazwisko/ksywę - jeśli jest tak, jak mówisz (" nie widzę u niej chęci do pozytywnych działań na rzecz ludzi. Kilka lat temu SLD też trębiła wszem i wobec że uczyni nas szczęśliwymi i nie powtórzy nigdy błedów AWS"), pożeganamy się z nią. Szybko się pożegnamy i nie będziemy tej Pani bronić, choc oczywiście sprawdzimy, czy jest tak, jak mnowisz. Tym się różnimy od SLD. Tylko musisz nas o niej poinformować. SDPL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenin Re: SDPL-nowe oszustwo IP: *.acn.waw.pl 26.01.05, 09:01 komunały, kto wam uwierzy? gdybyście wyrzucali tak łatwo to nikt by u was nie został, nawet nie byłoby komu zgasić światła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SDPL Re: SDPL-nowe oszustwo IP: *.acn.waw.pl 27.01.05, 01:22 to może zamiast wiary mały dowodzik przeprowadzimy? Podaj dane tej pani, a dalej, tak jak w moim wcześniejszym poście. SDPL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenin Re: SDPL-nowe oszustwo IP: *.acn.waw.pl 27.01.05, 08:57 "Ta Pani" to pseudonim, w rzeczywistości chodzi o niejakiego Marka Borowskiego. To właśnie chodzi o niego i Halinkę. Gęby pełne frazesów a tylko zgasną kamery i dziennikarze się rozejdą to prawda wypłwa na wierzch jak oliwa. Zresztą nie jest to przypadek odosobniony, można je długo przytaczać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miejscowy Pomozecie? - a g...o! IP: *.aster.pl 26.01.05, 09:15 Za stary wrobel jestem, zeby choc odrobine uwierzyc czemukolwiek, co ma przedrostek "soc-". Tak, jak wiekszosc myslacych ludzi w tym kraju, na szczescie. Towarzysze, to se ne vrati... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: SDPL-nowal lewica IP: 213.17.172.* 26.01.05, 12:24 jak dzięki SLD został radnym tak teraz o tym zapomniał, takich właśnie "młodych" członków miała ursynowska SLD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Warstwowa lewica IP: *.aster.pl 26.01.05, 22:38 A ja wam powiem, jak powinno byc - lewica warstwowa: Warstwa ziemi - warstwa SLD - warstwa ziemi - warstwa SDLP - warstwa ziemi - warstwa SLD - warstwa ziemi - warstwa SDLP - warstwa ziemi - warstwa SLD - warstwa ziemi - warstwa SDLP - warstwa ziemi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenin Re: Warstwowa lewica IP: *.acn.waw.pl 26.01.05, 23:31 Gufno prawda, na wierzchu powinny być trzy warstwy ziemi i metrowej grubości płyta żelbetowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doświadczony Na poważnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 09:42 Trochę zwsze mozna pożartować i tak chyba należy traktować ostatnie posty w sprawie lewicy, bo nie wierzę, że Polacy mogą się zdobyc na "uwarstwienie" lewicy. To po prostu nie w ich charakterze. Nie potępiałbym tak bezlitosnie tych dwóch "dezerterów" z tonącego okrętu - Guziała i Skubiszewskiego, bo może rzeczywiscie przejrzeli ( a ja może jestem naiwny, znowu wychodzi ze mnie Polak). Ale z drugiej strony trudno dziwic sie niektórym Watkowiczom w obliczu ciagłych kłamstw lewicy - ostatnim tego przykładem są wypowiedzi lewicy w sprawie terminu wyborów. Przecież lewica tak beszczelnie kłamie, że człowieka zatyka. Juz kilka razy wmawiali wszystkim, że są za przyspieszeniem wyborów do parlamentu, byle im tylko zaufać. I jak w pewnym sensie spoleczeństwo im zaufało, zaraz okazywało się, że kolejny raz skłamali. I dlatego chociaż dopuszczam zmianę nastawienia u tych dwóch panów, to należy być bardzo, ale to bardzo ostrożnym w bezgranicznym ufaniu SDPL - przecież większośc członków tej frakcji rekrutuje się z SLD. Sam znam bardzo dobrze przykład członka SDPL zachowującej się dokładnie tak, jak by była nadal członkiem SLD (ostatnio deklarowała się jako osoba niezależna).Kto wie, czy wkrótce ze względów koniunkturalnych znowu nie zmieni przynależności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenin Re: Na poważnie IP: *.acn.waw.pl 28.01.05, 09:45 kłamstwa lewicy i wynikające z tego konsekwencje odcisnęły się boleśnie na plecach Polaków od 1945 roku. Teraz mamy 2005 rok. Ile lat jeszcze upłynie, ile pokoleń się jeszcze musi zmienić żeby ludzi wreszcie zrozumieli, że lewica istnieje dzięki kłamstwom. Kłamstwo jest fundamentem wszelkich odmian ideologii lewicowych na którym to budowany jest zamek ze szkła, jak fatamorgana mamiący wyobraźnie szarego człowieczka. A ja jako człowiek z przeraźliwie logicznym sposobem myślenia jak słyszą "lewica" to widzę "złodziej" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socjal SDPL-nowa lewica IP: 5.2.* / *.chello.pl 29.01.05, 17:30 Przerażające są opinie niektórych „demokratów”. Potrzebna jest i lewica i prawica, dla równowagi. Ja mam poglądy socjaldemokratyczne, ale to nie znaczy, ze mam nie szanować innych. Przeraża mnie jednak też to, ze często ludzie prawicy chodząc do kościoła mają w sobie więcej nienawiści niż ci niby ateiści Socjaldemokraci. Socjaldemokracja to nie komuna, należy budować nową lewicę i dawać jej nowe twarze i wszystkim propoaństwowcom powinno na tym zależeć, a także tym z prawicy. Lewica to nie PRL. Budować trzeba przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenin Re: SDPL-nowa lewica, starzy towarzysze IP: *.acn.waw.pl 29.01.05, 23:05 A co to jest "socjaldemokracja" nowa forma okradania ludzi?. Typowy lewicowiec żyje dzięki temu, że trzyma rękę w kieszeni drugiego - a jest to zwykłe pasożytnictwo. Dla mnie równowaga to właściwa relacja pomiędzy klasą pracobiorców i klasą pracodawców dająca korzyści zarówno jednej jak i drugiej stronie. Mecz do jednej bramki, ulubiona gra lewicowców, i rozkradanie wszystkiego do ostatniego kamienia wymaga twardego NIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inny Lenin Re: SDPL-nowa lewica, starzy towarzysze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 08:09 Zgadzam się w pełni z leninem - nowi socjaldemokraci mają jak zwykle w ustach piękne hasła, z którymi trudno się nie zgodzić. Dlatego łatwo łapią się na nie naiwni. Też spotykam się z przypadkami ogromnej przepaści pomiędzy tym, co głoszą oficjalnie nowi socjaldemokraci a co czynią w rzeczywistości na codzień. Jak znakomicie ujął to lenin, trzymają rekę w kieszeni drugiego. Oczywiście, przez usta im już nie przejdzie, że właśnie dopuszczają się ordynarnej kradzieży. Głoszą, że chcą poprawy losu okradanego, wszystko dla niego zrobią, są tolerancyjni, wszyscy są równi itp. bzdety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art SDPL-nowa lewica, starzy towarzysze IP: *.acn.waw.pl 30.01.05, 17:39 Cholerni kretacze i kombinatorzy, to wasza radna Rogozinska kryje mahloje Edbudu, zarzadu i rady nadzorczej w spóldzielni Jary! I jeszcze piepszycie, że róznicie się od SLD. Cholerni kretacze tak jak oni! Niedaleko pada jabłko od jabłoni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yary Re: SDPL-nowa lewica, starzy towarzysze IP: *.acn.waw.pl 30.01.05, 19:06 No własnie, mógłby ktos napisać coś więcej o karierze tej pani w radzie nadzorczej jarów???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esmeralda Re: SDPL-nowa lewica, starzy towarzysze IP: *.acn.waw.pl 30.01.05, 20:16 a kto to jst Rogozińska? Odpowiedz Link Zgłoś
yary2005 Re: SDPL-nowa lewica, starzy towarzysze 30.01.05, 22:53 www.sdplursynow.republika.pl/mrogozinska.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miejscowy Re: SDPL-nowa lewica IP: *.aster.pl 30.01.05, 23:08 Taaa... Juz byli tacy "Budujmy normalnosc, wygrajmy przyszlosc". Kraj wyglada jak po tsunami. Odchylenie lewicowe powinno sie zwalczac, jak sympatie faszystowskie albo rasistowskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Re: SDPL-nowa lewica IP: *.acn.waw.pl 01.02.05, 07:50 Widzę, że pani Magdalena Rogozińska ma znakomite przeszkolenie do tego, co robi teraz w radzie nadzorczej Jarów. Długoletnia działalnośc w pszedszkolu aferzystów - SZSP, potem SLD, teraz dla niepoznaki SDPL. Nic dziwnego, że kryje kretactwa w spółdzielni Jary. Ale zmiana przynaleznosci nic tu nie pomoże, bo wiemy swoje. Lewica, obojętne nowa czy stara, chce tylko nas okradać. Odpowiedz Link Zgłoś