kas78 20.01.06, 22:24 Witam, czy ktos moze sie orientuje do jakiej spoldzielni mieszkaniowej przynalezy ul.Polaka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
horpyna4 Re: ul. Polaka 21.01.06, 11:41 Ludzie, to nie jest ulica Polaka, tylko Benedykta Polaka! To nie jest nazwisko, tylko przydomek nadany przez Włochów. To tak, jakby mówić na Kazimierza Wielkiego po prostu "Wielki". A jeżeli takie napisy pojawiają się oficjalnie, na przykład na budynkach, to urzędasów należy zawrócić do szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
waldhaus Re: ul. Polaka 21.01.06, 13:07 co ty taka nerwowa jesteś? to na ZWM mam mówić Związku Walki Młodych, bo to komónistyczna młodzieżówka była, a na Bacewicz, Grażyny Bacewicz bo pięknie grała na skrzypcach? a KEN? też za każdym razem mam mówić w całości? Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: ul. Polaka 21.01.06, 13:19 Dla mnie argumentacja horpyna4 jest przekonująca. Nazwy ZWM,KEN, ani Bacewicz, nie sugerują nic innego niż znaczą w rzeczywistości. Podane przez nią przykłady - tak. Kolejny przykład: czy można mówić - ul. drugiego o Jana Pawła II ? Odpowiedz Link Zgłoś
verbena Re: ul. Polaka 21.01.06, 19:08 Witam! Polaka nalezy do SM "Na Skraju". Właśnie siadło ogrzewanie, ciekawe, czy do nocy się uporają... Odpowiedz Link Zgłoś
black_currant Re: ul. Polaka 21.01.06, 19:16 Siadło już kilka godzin temu... Trzymam za nich kciuki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
verbena Re: ul. Polaka 21.01.06, 19:24 Własnie dzwoniłam do SPEC-u. Usterka zlokalizowana, mają nadzieję szybko się z nią uporać... Odpowiedz Link Zgłoś
black_currant Re: ul. Polaka 21.01.06, 20:08 Oby... Biedne ludki - nie zazdroszę pracy na zewnątrz w taki mróz... Mam nadzieję, że szybko skończą :-) Odpowiedz Link Zgłoś
milka323 Re: ul. Polaka 21.01.06, 20:35 Ugh.......zaraz zamarznę ;-). Niech pracuja nad ta usterka bo nocy nie przetrzymam :p. Pozdrawiam cieplutko ;) (a razcej zimniutko ;]) Odpowiedz Link Zgłoś
kas78 Re: ul. Polaka 21.01.06, 23:05 dziekuje za odpowiedz, wspolczuje ze grzanie nie dziala, trzymam kciuki za SPEC :) Odpowiedz Link Zgłoś
milka323 Re: ul. Polaka 22.01.06, 16:45 Och mają SPECe szczescie ;). Nad ranem bylo juz cieplo ;]. Och...jak ja lubie, pomimo ich nieszczesnego wygladu, cieple kaloryfery..... ;] (przy mrozie -20 ;]) Odpowiedz Link Zgłoś