Dodaj do ulubionych

Brudny Ursynów

07.04.06, 11:02
Chcę tylko niesmiało zapytać [najchętniej władze Ursynowa] dlaczego po
trawnikach i wszelkich wolnych przestrzeniach fruwa tyle śmieci i toreb
plastikowych?Czy to jakieś zamierzone działanie? Może ma odstraszać duchy od
waszej dzielnicy?
Obserwuj wątek
    • silvio1970 Re: Brudny Ursynów 07.04.06, 11:08
      > Chcę tylko niesmiało zapytać [najchętniej władze Ursynowa] dlaczego po
      > trawnikach i wszelkich wolnych przestrzeniach fruwa tyle śmieci i toreb
      > plastikowych?

a może by tak psiarze wyłapywali fruwające torebkli i sprzątali do nich psie
      gówna. Rozwiązałoby to 2 problemy jednocześnie.
    • vei Re: Brudny Ursynów 07.04.06, 11:55
      naprawde myslisz, ze to wladze Ursynowa wyrzuciły wszytkie te smieci na
      chodniki i trawniki?
      • jesienna-pani Re: Brudny Ursynów 07.04.06, 12:31
        vei napisała:

> naprawde myslisz, ze to wladze Ursynowa wyrzuciły wszytkie te smieci na
        > chodniki i trawniki?
        Naprawdę myślisz ,że nic w tej sprawie nie można zrobić , bo to nie władza
        nabrudziła? A tak na marginesie to co ta władza właściwie robi ,skoro toleruje
        taki śmietnik?
        • vei Re: Brudny Ursynów 07.04.06, 13:14
          zawsze mnie dziwilo, ze ludzie wymagaja tylko od innych a nie od siebie
          zamiast posadzac dzielnice o spisek moze warto pomyslec o cudownych
          mieszkancach, ktorzy te gory smieci wyrzucili
          • jesienna-pani Re: Brudny Ursynów 07.04.06, 13:53
            Nie mieszkam na Ursynowie ,jedynie tam bywam. Tak ,oczywiście że naśmiecili
            mieszkańcy, ale walka z wszechobecnym brakiem wychowania wydaje się być walką
            z wiatrakami. Zalało nas chamstwo i bezczelność! Pytam jednak -nic nie można
            zrobić z tą górą śmieci która zasypała Ursynów {i inne dzielnice pewnie też}?

• p.o.box.77 Re: Brudny Ursynów 13.04.06, 11:19
              dzis wzdluz ulicy rosoła szła tyraliera (a w zasadzie dwie po obu stronach
              ulicy) sprzataczy. powiem szczerze ze jestem bardzo zadowolony z ich pracy.
              naprawde. to co sie dzialo po zimie poszlo w niepamiec. oby czesciej. i tu
              sklanialbym sie do opinni jesiennej pani, bo to ze to ludzie smieca nie jest
              nowoscia, ale to ze miasto nie sprzata to jest smutna (nowa) rzeczywistosc...
          • non_logos Re: Brudny Ursynów 15.04.06, 07:27
            Fakt jest faktem i nie ma co z nim dyskutować - bydło mieszka na ursynowie.
            Bez obrazy ale większość to ludność przyjezdna,która dostała służbową
            fure,laptopa,i wydaje im się,że złapali Boga za nogi,a z kulturą osobistą to
            trochę inaczej,tego nie da się wyuczyć-to trzeba wynieść z domu.
            ----------------------------------------------------
            Frak dobrze ,,leży,, dopiero na trzecim pokoleniu,
            • jan-w Przyjezdni to gorszy gatunek ? 15.04.06, 10:00

A przekonany jesteś, że kultura osobista, to monopol wieloletnich mieszkańców
              Warszawy ? Znam bardzo wielu, bardzo kulturalnych ludzi z innych miast, jak
              również ze wsi. Spotkałem też bardzo wielu prostaków - rdzennych Warszawiaków.
              Mam wrażenie, że procentowo, Warszawa wypada gorzej. Tylko nie odpowiadaj mi:
              odezwał się urażony wieśniak. Ja akurat ze wsi nie pochodzę, ale uważam że nie
              jest to żadnym powodem do dumy. Wywyższanie się ze względu na miejsce
              pochodzenia, jest objawem braku kultury i kompleksów.
              • non_logos Re: Przyjezdni 15.04.06, 10:46
                Zakomleksiony to chyba ty jesteś,ja nie mam żadnych kompleksów z tytułu
                urodzenia w Warszawie,i nie wywyższam się tylko stwierdzam fakt.A że Warszawa
                wypada gorzej w twoich rankingach to tylko twój punkt widzenia.Mieszkasz w
                kabatach i sam zobacz,ilu rdzennych warszawiaków mieszka ,,obok,,ciebie.Popatrz
                na numery rejestracyjne sąsiadów.Zawsze punkt widzenia zależy od punktu
                siedzenia.
                Niemniej nikogo nie chciałem urazic,i wszystkim życzę wesołych świąt.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka