biala.rzepa 17.10.06, 19:48 Jak jes w Waszych mieszkaniach? Czy komuś sąsiad wkuł się z rurą wścianę dzielącą lokale i ma jazdę tak jak ja? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bri Re: akustyka 18.10.06, 09:56 U nas nie słyszymy w zasadzie sąsiadów ale mieszkamy na ostatnim piętrze i sąsiadujemy z kimkolwike tylko jednym bokiem (ściana kuchenna i łazienkowa). Ciekawa jestem czy my komuś przeszkadzamy. A'propos akustyki. W sobotę zaprosiliśmy gości więc może być u nas głośniej niż zazwyczaj. Z góry przepraszamy za ewentualne niedogodności (blok nr 4, kraniec południowy) Odpowiedz Link Zgłoś
lazurowa1 Re: akustyka 18.10.06, 14:38 tylko blagam, nie wychodzcie na balkon i nie drzyjcie sie na cala okolice!!! Ostatnim razem jak ktos inny urzadzil sobie imprezke, trzeba bylo zamykac okna. Odpowiedz Link Zgłoś
mirekczar Re: akustyka 18.10.06, 15:08 nie podejrzewałbym o to Bri ale jest wolność słowa :))) Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: akustyka 18.10.06, 16:16 Też nas wkurzało to darcie się na balkonie. Goście będą wychodzić na papierosa ale będziemy pilnować żeby się nie darli. Odpowiedz Link Zgłoś
falkenstein Re: akustyka 17.12.06, 14:11 No tak wprawdzie nikt nie wkuł się w moją ścianę, ale aktualnie jakiś miłośnik muzyki łomotanej rozkręcił na cały regulator swoją aparaturę, w wyniku czego muszę słuchać jego muzyki niemal tak samo głośno jakbym sam sobie ją nastawił. Tyle tylko, że aktualnie mam coś znacznie ważniejszego do roboty i Bummm-Bummm Piiing-Pong Buum-Buum Piiing-Pong trochę mi w tym przeszkadza. Zastanawiam się czy nie taniej zamiast inwestować w głośniki i wzmaczniacze jest kupić porządne słuchawki, nawet bezprzewodowe i dać sobie w uszy aż do ogłuchnięcia bez niepokojenia innych? Odpowiedz Link Zgłoś
izeszczy Re: akustyka 20.12.06, 09:39 >Zastanawiam się czy nie taniej zamiast inwestować w głośniki i wzmaczniacze jes > t > kupić porządne słuchawki, nawet bezprzewodowe i dać sobie w uszy aż do > ogłuchnięcia bez niepokojenia innych? Oczywiście, że taniej ale to nie o koszty chodzi tylko o jakość dzwięku a tu już żadne słuchawki nie zastąpią kompletu dobrze ustawionych głośników. Ps. A może by tak zapukać do sąsiada w tak tej muzyki i poprosić o ściszenie? - czasem działa;) Odpowiedz Link Zgłoś
trojkat_bermudzki Re: akustyka 08.02.07, 12:27 tak tak i ja muszę dodoać ze muzyka na tym poziomie glośności zwlaszcza o 2 w nocy jest nie na miejscu rozumiem imprezy jak najbardziej kiedys tez studiowalam i imprezowalam ale cierpliwosc ludzka nie zna granic ile mozna znosic te chalasy musyk ai krzyki na balkonie piski kolezanek przychodząccyh na imprezki to za duzo. Jak nie bedziemy mowic na ten temat to nikt niepomysli ze jest problem i ze w ogole cos slychac Odpowiedz Link Zgłoś
slaweks75 Re: akustyka 07.03.07, 13:30 Dołączam się do poprzedników. Czy ktoś chce czy nie chce, jako mieszkaniec bloku powinien dostosować się do zachowania "niskiego poziomu hałasu" po godzinie 22:00. W ostatnim czasie w trzecim etapie po godzinie 22:00 dochodzą denerwujące dźwięki dudniącej muzyki, które nie pozwalają nam spokojnie zasnąć. Jesli ktoś koniecznie musi słuchac muzyki do snu to niech chociaż obniży do minimum poziom basów. Jeśli sytuacja ta będzie się powtarzać to znajde delikwenta i w inny niemiły sposób będę zatruwać życie jego rodzinie. Mam jednak nadzieję iż każdy konflikt można rozwiązać na drodze pokojowej. Odpowiedz Link Zgłoś
pedro76 Re: akustyka 07.03.07, 14:13 myślę że do media markt jest niedaleko a słuchawki są niedrogie ... w razie krnąbrności 3 stopnia można skazać na pocięcie jajcarnią lub zelżyć słownie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
edyta_i_adam Re: akustyka 07.03.07, 14:17 proponuje najpierw zapukać do sąsiada i poprosić o sciszenie muzyki... może pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
ezimow Re: akustyka 07.03.07, 18:37 do slaweks75: No ładnie, nie poznaję sąsiada :)). Jakby co to mąz pomoże w ramach solidarności sąsiedzkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mirekczar Re: akustyka 13.03.07, 22:33 Chciałbym szczerze i bez zawoalowanego sarkazmu podziękować, że w kontekście akustyki naszych mieszkań nikt nie narzeka na płaczące w nocy dzieci... mojemu się zdarza ale pracujemy nad tym :) Dziękuję w imieniu swoim i mojego Synka-Szymka Odpowiedz Link Zgłoś
slaweks75 Re: akustyka 26.03.07, 11:22 Dopóki dzieci nie płączą głębokim basem to jest OK :) Odpowiedz Link Zgłoś