Dodaj do ulubionych

"Wiadomości" wystartowały

IP: *.eimg.pl / 80.50.26.* 15.10.04, 10:08
mi strasznie nie podoba sie pogoda wszystko takie szare!!!!!!!!! Ble!!!!!
Polski na mapie europy nie widac - swiat powinien byc kolorowy a nie smukly i
szary!!! Wole wczesniejsza wersje!!!! Mam nadzieje ze nowa bedzie bardziej
zywa, bo ta bowiem jest martwa!! TVP1 ZMIEŃCIE SIĘ!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: agawa3 "Wiadomości" wystartowały IP: *.nowa-slupia.sdi.tpnet.pl 15.10.04, 10:15
      nowe studio nowym studiem i te wszystkie bajery, ale wiadomości bez
      Pieńkowskiej nie będą już takie same. Jak zauważyłam w tym roku TVP szybko
      pozbywa się zdolnych dziennikarzy, a szkoda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: pracownik TAI CZY PIEŃKOWSKA TO DZIENNIKARZ? IP: *.e-loko.pl 15.10.04, 11:59
        Były propozycje aby została korespondentem zagranicznym w USA. Ale ta pani sie
        do tego nie nadawała, bo jak się okazało nie ma zielonego pojęcia o tym jak
        wyglada praca reportera.
        Poza tym Pieńkowska niejednokrotnie wykazała sie niesamowitym kunsztem
        dziennikarskim odczytując "komunikaty rzadowe".
    • Gość: treść p. "Wiadomości" wystartowały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 10:18
      Jest to zdecydowanie jeden z najlepszych tekstów ostatniego dziesięciolecia,
      biorąc pod uwagę nie tylko polskie, ale i światowe dziennikarstwo. Jego treść
      niesamowicie mną poruszyła. Nadal nie moge opanować emocji, które zdają sie
      być niemal nagie, tak jak prawda obnażona w wyżej wspomnianym, tak nie waham
      się użyć tego słowa, dziele!
    • Gość: macmalk "Wiadomości" wystartowały za pieniądze podatnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 10:24
      widziałem, ale nie przykuły mojej uwagi :(.
      Pani prezenterka wypadła sztucznie. Poza tym popełniła sporo błędów
      interpunkcyjnych (pewnie wynikały z tremy), mam nadzieję, że sie poprawi! Toż
      to przecież telewizja publiczna i jako taka powinna ustrzegać się prezenterów
      nie władających poprawnie językiem rodzimym. A, że z naszych pieniędzy jest
      utrzymywana to nie powinna rywalizować ze stacjami komercyjnymi wyglądem
      tylko treścią...ale jak wszystko w tym kraju, telewizja też stoi na głowie.
      Dla porównania prponuje oglądnąć stacje komercyjne amerykańskie (np. CBS2) i
      publiczne utrzymywane z dotacji ludzi (PBS).
      Poza tym kamera nie skupiała sie na niej co powodowało, że nie było tak na
      prawdę z nią kontaktu. Ogólnie wolę Fakty i wiadomości Polsatu.

• Gość: xxxxxxxxxxx Re: "Wiadomości" wystartowały za pieniądze podatn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 10:44

Widomosci nigdy nie dorownywaly FAKTOM nawet wtedy gdy nie ma Lisa.
        Prezenterka w Wiadomosciach okropna jakby celowo wlasnie takiej szukano.
        To nie tylko w telewizji ale i w innych branzach wymienia sie lepsze na gorsze.
        Moze ktos mi wytlumaczy o co tu chodzi, bo chodza mi po glowie glupie mysli.
    • Gość: WM Dobrze to wygląda - fajna scenografia i prowadzący IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 10:33
      • Gość: koma Re: Dobrze to wygląda - fajna scenografia i prowa IP: 212.182.22.* 15.10.04, 10:46
        ogolnie nie jest zle, choc i mnie zaskoczyla zmiana prowadzacych
        Na pewno trzeba sie przyzwyczaic do nowego
        Mnie osobiscie draznily slabo widoczne "tytuly" kolejnych informacji pojawiajace
        sie w lewym gornym rogu - tuz pod zdjeciami. Szare to, cieniutkie, a moja zona z
        wada wzroku w ogole nie wiedziala, ze tam cos bylo napisane :-(
        To bym poprawil juz, a reszta sie dotrze!
        Powodzenia
    • Gość: beatapl Re: "Wiadomości" wystartowały IP: 217.11.136.* 15.10.04, 10:49
      a ja nie widzialam i nei bede sie utozsamiac z dzisiejszym newsem jak sadze ze "
      wiadomosci w nowej oprawie ogladalo iles tam milionow telewidzow"
      :)
      • Gość: telewidz Re: "Wiadomości" wystartowały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 11:02
        Fatalnie, drętwo, sztucznie. Przerost formy nad treścią a obiektywnej,
        pogłębionej informacji jak nie było, tak nie ma; jedynie nowa polityczna
        dyspozycyjność i polityczna poprawność, brak osobowości.
    • Gość: Bartel Re: "Wiadomości" wystartowały IP: 151.156.10.* 15.10.04, 11:15
      Bardzo nowoczesne i ladne studio,ale szkoda,bardzo szkoda,ze odeszla
      Jolanta Pienkowska- studio Tv z nia byloby jeszcze bardziej atrakcyjne.
    • Gość: gość Re: "Wiadomości" wystartowały IP: *.hcz.com.pl 15.10.04, 11:23
      Czy Wy Szanowni Telewidzowie nie macie innych problemów.Słuchanie bzdur
      puszczanych kilka razy przez sito to dla Was są wiadomości (podkładki migawek
      rok temu nagrywane).
    • Gość: jurek Re: "Wiadomości" wystartowały IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 11:33
      Błagam !!! Tylko nie wpuszczajcie tam Olejnik !!!

Baba z magla nie powinna wystepowac w takim programie !!!

Monisiowatemu dziennikarstwu mówimy NIE !!!
    • Gość: ja Re: "Wiadomości" wystartowały IP: *.dfdstransport.com 15.10.04, 11:48
      papugują po "FAKTACH". "WIADOMOŚCI" są lipne
    • Gość: Zdegustowany Re: "Wiadomości" wystartowały IP: *.centertel.pl 15.10.04, 11:55
      Osobiście uważam ze najlepsza wersja Wiadomości właśnie stała się elementem
      historii TVP. Generalnie nie można wiele zarzucić scenografii - kwestia gustu a
      nad tym trudno dyskutować. Ale prezenterka i sposób przekazania informacji były
      nie tyle nieprofesjonalne, co tandetne. Brakowało tego czegoś, co w wykonaniu
      Jolanty Pienkowskiej, Kamila Durczoka czy Tomka Lisa po prostu przykuwało uwagę
      i wprawiało w zainteresowanie nie zmuszając do zwracania uwagi na formę tylko
      na treść. Do wczoraj w rankingu programów informacyjnych na pierwszych
      miejscach były Wiadomości i Fakty (bez wskazania lidera), potem długo, długo
      nic i Informacje (teraz Wydarzenia) w Polsacie. Teraz to już chyba nawet Polsat
      stal się lepszy od TVP. Szkoda. W polskiej telewizji nie oglądałem Polsatu
      teraz zrezygnuje również z TVP…..
      • mimon1 Re: "Wiadomości" wystartowały 15.10.04, 12:29
        Zgadzam się ze Zdegustowanym!!! Ja też jestem zdegustowana prezenterką.
        Począwszy od nieprofesjonalnego wygladu ( włosy- fryzura pensjonarki, kostium
        mało elegancki i bez szyku) a skończywszy na sposobie przekazywania
        informacji!!! Nie skupiała mojej uwagi, nie zainteresowała mnie, wszystko było
        takie mydlane, bez ikry i bez tego czegoś co mają już Wydarzenia w Polsacie, co
        mają już dawno Fakty, a co miały odrobinę stare Wiadomości, szkoda, że tak
        wyszło....:(
      • Gość: basia1974 "Wiadomości" jak dawna telewizja dla rolnikow IP: *.iue.it 15.10.04, 12:35
        Ogladajac nowe Wiadomosci mialam wrazenie, ze to dawny "Kwadrans rolniczy"
        (przy czym absolutnie nie chodzi mi o rolnikow a o siermieznosc przekazu). I
        pisze to z przykroscia bo dawna forma byla duzo elegantsza!!! Ale nie chce
        zrzucac winy na Pania prowadzaca, choc dykcja tez pozostawia troche do
        zyczenia. Bardzo prosze stylistow - do roboty!! Biale marynarki w wieczornych
        wiadomosciach jesienia sa ZAKAZANE!! I fryzura.. Dobry poziom merytoryczny tez
        trzeba sprzedac! Ja z przyjemnoscia, co sama mnie zaskakuje, ogladam teraz
        Wydarzenia w Polsacie - forma, tresc - prawie bez zastrzezen (tylko ten sygnal
        muzyczny..) Tak wiec do pracy - widz jest coraz bardziej wymagajacy... W
        oczekiwaniu na poprawe pozdrawiam z Wloch, gdzie serwisy informacyjne sa chyba
        jeszcze bardziej niezjadliwe.
        PS Prosze wybaczyc brak polskiej czcionki
        • Gość: meerkat To w TVP sa WIADOMOSCI??? ;-)))))))))))))))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 12:51
          Jestem w RP od trzech miesiecy. Jesli chce sie dowiedziec co sie na swiecie
          wydarzylo (i w merytorycznie sensownej hierarchii) to mam do wyboru BBC i CNN.
          Polskie wiadomosci wszelakiego typu, sa z reguly spoznione i zaczynaja sie, jak
          za komuny, od przecinania wstegi i skandalu z kolejnym ksiedzem czy poslem.

Korespondentow te sieci nie maja prawie nigdzie. Jak potrzebny jest jakis
          aktualny material filmowy z Iraku, Sudanu, czy nawet Gruzji lub Abchazji, to
          polska telewizja kupuje go po prostu od CNN, BBC, FoxNews, czy SkyNews.
          To nie tylko siermiezne, ale i strasznie prarafianskie! :-((((((((((((((((((((
    • Gość: Zbud Re: "Wiadomości" wystartowały IP: 212.160.138.* 15.10.04, 12:30
      Wiadomości dobra zmiana i zamiana -szkoda że nie odszedł gdzieś
      Durczok ze swoim durnawym uśmieszkiem i postarzała Olejnik.Nie ma
      młodszych twarzy?
    • Gość: siker szkoda naszych pieniędzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 12:56
      Co to za cholerna moda na ciągłe zmiany czołówki i wystroju studia.Przerost
      formy nad treścią to cecha charakterystyczna pozorantów.Niewiele mają nowego
      ,orzywczego do nie z ich kieszeni.Ktoś sobie przy okazji zarobi.Ciekawe ile to
      wszystko kosztowało.Zmiany niewiele wnosły a przy prodnozie pogody wyszły na
      dużo gorszą czołówkę,czołowka sportowa-beznadziejna.Czy wreszcie kiedyś zapanuje
      rozsądek w tekj stajnim augiasza jaką jest TVP?
    • Gość: poldek5@nospa.pl Re: "Wiadomości" wystartowały IP: 195.117.38.* 15.10.04, 13:10
      Wiwdomości TVP,Wydarzenia Polsatu,poprawili swój poziom nadawania informacji.Z koleii przekazywanie przez TVN wiadomości są dobre,ale bez przesady.Studio TVNu zrobione z przepychem za duże pieniądze,które nic wielkiego nie wniosły do telewizji.Szkoda było wywalać tyle kasy na przepych,lepiej skupić się na informacjach. To najwięcej interesuje telewidza,a nie tło(studio).
    • Gość: s. Re: "Wiadomości" wystartowały IP: 217.17.46.* 15.10.04, 13:11
      no tak, popieram - ja tez zapamietalam tylko to ze na pogodzie nic nie widac
    • Gość: XXX Paclawski wracaj! Nowe Wiadomosci TVP to dno IP: *.client.mchsi.com 16.10.04, 22:52
      Beznadziejni nowi spikerzy, idiotyczny wystroj studia wzorowany na
      amerykanskiej TV. Skrocenie Wiadomosci do 20 min, zlikwidowanie Monitora
      Wiadomosci. Kazdy kolejny pomysl pampersow jest gorszy od poprzedniego.

Paclawski i Kwiatkowski wracajcie!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka