Gość: fizyk IP: *.ntp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 09:54 jestem przeciwko gołym klatom w autobusach, na ulicach i w kawiarniach... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Niepoprawny Re: bydło po prostu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 11:12 Jako mezczyzna z zaciekawieniem przeczytalem powyzszy artykul i z cala sila podkreslam, ze zniesmaczeniem reagowalem na golizna zarowno kobiet jak i mezczyzn. Wypowiedz pani Domagalik trafnie ujela rowniez i moja opinie na ten temat. A moja poprzedniczka, ktora swoj post zatytulowala "bydlo po prostu" ma w tym krotkim stwierdzeniu wiele racji. A w koncu chyba wszyscy wolelibysmy zyc wsrod ludzi...tego sobie i Wam zycze:) Odpowiedz Link Zgłoś
tow.stalin Re: bydło po prostu 31.05.05, 11:39 a mnie się podoba ten tekst o "częsciowo zakrytym torsie gladiatorów" :) no luuz, nie wiedziałem, że względy estetyczne miały takie znaczenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gienek Re: bydło po prostu IP: *.sympatico.ca 31.05.05, 17:59 ulica to nie plaza! chyba,ze to jest molo np.w Sopocie,ale tylko jesli ktos ma co pokazac! na stronie na temat miss universe-ktos napisal,ze :w Polsce ladniejsze dziewczyny ,niz te na konkursie-mozna spotkac na ulicy;ta kanadyjka,ktora wygrala,sadzac z nazwiska-jest chyba rosjanka;co moge odpowiedziec:jestescie lucky,poniewaz raczej spotykam-kaszaloty;pozdrowienia od Gienia!coz swiat sie zmienia Odpowiedz Link Zgłoś
noadam Re: bydło 31.05.05, 13:00 >"To przejaw zwykłego bezguścia. Nie sądzę, żeby jakakolwiek kobieta potraktowała to jako podnietę."< - Nie bezguście a natura. Lepiej tak niż z przepoconą koszulą. Cywilizacja jest czasem sprzeczna z naturą niestety. W dodatku wyszedł kompleks pana Starowicza - nie podoba mu sie jego klatka, hehe, i dlatego pisze o próbie podniecenia kobiet gołym torsem, choć tu przecież chodzi o coś zupełnie innego. >"Każdy powinien mieć jakąś tajemnicę, która będzie intrygować."< - Tajemnicę to ja mam gdzie indziej, pani Domagalik:) W ogóle bezsensu to wszystko. Wyobraźmy sobie wolne, przyjazne społeczeństwo, w którym widok kawałka ludzkiej skóry nie powoduje od razu orgazmu lub oburzenia. Założę się, że jakby pan Lew z panią Małgorzatą wybrali się na Jamajkę lub do Kenii to by im gołe torsy nie przeszkadzały. Badźmy normalnymi ludźmi i zasłaniajmy genitalia:) Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d noadam 31.05.05, 16:07 > Badźmy normalnymi ludźmi i zasłaniajmy genitalia:) a dlaczego? przeciez to tez kawalek skory..wiec po co zaslaniac?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noewa Re: bydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 18:06 noadam napisał: Nie bezguście a natura. Lepiej tak niż z przepoconą koszulą. Cywilizacja jest czasem sprzeczna z naturą niestety. > W ogóle bezsensu to wszystko. Wyobraźmy sobie wolne, przyjazne społeczeństwo, w > którym widok kawałka ludzkiej skóry nie powoduje od razu orgazmu lub oburzenia. > Po pierwsze należy sie myć. Po drugie uzywać antyperspirantów. Po trzecie - natura to jest dobra w dżungli, a nie w mieście. A po czwarte - zarośnięte, spocone, tłuste, a często jeszcze zniekształcone "klaty" powodują odruch wymiotny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oum Lew Starowicz na księżyc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.05.05, 18:46 Rodacy, rozumiem, że brzydka goła klata - wołosiała, tłusta i obwisła to estetyczny faux pas w dzisiejszym nastawionym na sterylne piękno społeczeństwie. Ale żeby o gołej miejskiej męskiej klacie mówić - ohyda, fuj, zniesmak, obrzydlistwo? Toż to znak już jakiś seksualnych problemów chyba. No i pan wielki narodowy xexuolo też - klata "fuj", klata "zgroza, postrach", wyczuwam tu powiew, sexo albo i nawet homofobii jakiejś. Cóż to za ogólnonarodowa pruderia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blondyn Re: bydło po prostu IP: *.k1.pl 31.05.05, 23:34 Moja klata jest sexi - owłosiona jak się patrzy, a nie gejowato-łysa Poza tym jest szeroka, i wzbudza zaufanie lasek, które się mogą na niej położyć. Tzn. główkę Reszta też spoko Niech żyją nagie, piękne, męskie torsy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: bydło po prostu IP: 80.50.41.* 10.06.05, 14:19 Gejowato-łysa?Homiki w większości lubią kudłatych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kki nietolerancja jest cecha glupcow IP: *.aster.pl 01.06.05, 00:11 a mi "nagie" torsy nie przeszkadzaja. Spora czesc jest calkiem ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg O'Hr Goła klata TAK!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 09:59 ...ale tylko w wykonaniu niewiast!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nobis Chetnie podam adres IP: 138.227.189.* 31.05.05, 12:24 mojej sasiadki ekshibicjonistki, ktora uwielbia obnazac swoje cialo i obserwowac reakcje mezczyzn. Jest sredniego wzrostu, szczupla, jasnej karnacji, ma 73 lata i mieszka w Warszawie. Zainteresowany?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Goła klata Polaka IP: *.man.rsk.pl 31.05.05, 10:03 Też jestem przeciw gołym klatom na ulicach, ble Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbulwersowana Re: Goła klata Polaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 10:10 Obrzydliwe, jeszcze jak siadasz sobie w kawiarence i wchodzi taki duzy facet (duzy w pasie i cialku), siada obok wymachuje rekoma potem czuc na pol pomieszczenia, i na dodatek ten widok spoconego torsu i plecow. Miesnia piwnego wylewajacego sie ze spodni. Panowie tak nie wypada, zapewne nie bylo by wam milo gdybyscie zostali tak zamknieci wszyscy w jednym pokoju i wzajemnie czuli swoje naturalne perfumki i patrzyli na te mokre i lepkie brzuszki i plecy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek zwykłe bamberstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 10:10 Nie widzę żadnego problemu z opalaniem sie bez koszulki na plaży (to oczywiste), w parku czy na rowerze jak najbardziej.... ale na ulicy czy tym bardziej w kawiarni - to już duuuuża przesada. Osobiscie nigdy nie pomyślałem, zeby w ten sposób paradpować po ulicach i wcale nie chodzi o kwestie odsłaniania ciała tylko o zwykłą estetykę i kulturę osobistą. Jeżeli ktoś tego nie rozumie to dalsze wywody i tak nie mają sensu. Podrawiam wszystkich z dobrym smakiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nutka Re: zwykłe bamberstwo IP: *.wirba.net / 195.116.157.* 31.05.05, 10:15 Jestem podobnego zdania. W parku mi to nie przeszkadza, na plaży można sobie nawet nago siedzieć ale na ulicy czy w kawiarni to raczej budzi niesmak niż podnietę. Kobiety też nie powinny przesadzać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luca Ooooo z tym się nie zgadzam IP: *.ifj.edu.pl 31.05.05, 10:16 kobiety jak najbardziej powinny przesadzać ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KF Re: Ooooo z tym się nie zgadzam IP: *.org / *.krakow.pl 31.05.05, 16:02 Ostroznie z takim stwierdzeniem! Na ulicy, w centrum miasta widzialam trzy kobiety ubrane w bermudy i biustonosze. Fakt ze byly mlode , ale nie mialy sie czym chwalic oprocz duzych , zwiednietych brzuchow, o biustach nie wspomne. W pierwszym odruchu pomyslalam , ze mimo wszystko przegiely. Smacznego( ogladania)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przekorny Re: Goła klata Polaka IP: *.zgora.dialog.net.pl 31.05.05, 10:17 No tak. Kobiety mają lepiej, bo noszą staniki. Jakby niewiasta pokazała się na ulicy tylko w takim stroju to nikt by jej tego pewnie nie miał za złe. No ale mężczyźni nie noszą staników, a pierś męska nie jest juz taka atrakcyjna jak kobieca, przynajmniej w niektórych wypadkach. Swoją drogą jak widzę niektóre kobiety w przykrótkich bluzeczkach odkrywających to co powinno być raczej zakryte grubym swetrem, to też bym ich do kawiarni nie wpuścił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mszym Re: Goła klata Polaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 10:28 Slyszalem, ze przed wojna mezczyzna, ktory w tramwaju zdjal marynarke i zostal w koszuli, dostal w twarz i musial wysiasc. Odpowiedz Link Zgłoś
petar Re: Goła klata Polaka 31.05.05, 10:31 Pozostaje dziękować Opatrzności za spadek temperatury dzięki któremu się goło- klaciarze pochowali. Szczególnie zaś Ci, którzy przy okazji mydło znają tylko z reklam i wychodzą z założenia, że (jak w średniowieczu) facet powinien ciągnąc za soba aromat "konia, potu i zbroi". Odpowiedz Link Zgłoś
a.lex CYCKI??? Paranoja... 31.05.05, 10:34 Szczerze współczuję wszystkim kobietom, których faceci mają cycki. A zupełnie poważnie - nie spaceruję "toples" po mieście, ale nie widzę powodu żeby oburzać się na kogoś kto przy 35 stopniowym upale zdejmie koszulę. Zapewne kwestią czasu jest kiedy feministki w ramach "zrównywania płci" zaczną postulować nakaz noszenia męskich staników - przecież według cytowanych tu pań męski tors jest taki obrzydliwy. Zwłaszcza owłosiony! Fuj! Golić! I depilować nogi! I malować się! O tempora... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nobis Niestety IP: 138.227.189.* 31.05.05, 12:32 moda ma dzisiaj zasieg globalny i estetyka rowniez. Jest wyrazny trend w kierunku nagich torsow meskich w sensie pozbawinych owlosienia na klacie i niewielkiego pod pacha. Estetyka i higiena koledzy jesli chcecie byc postrzegani jako osoby interesujace lub sexy. Dziewczynom tez sie cos nalezy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KF Re: Niestety IP: *.org / *.krakow.pl 31.05.05, 16:19 Jest wyrazny trend w > kierunku nagich torsow meskich w sensie pozbawinych owlosienia na klacie i > niewielkiego pod pacha. To stwierdzenie, to cos pieknego . Pozostaje miec nadzieje, ze ten belkot nie ma globalnego zasiegu. Polski jest trudny, a myslenie jeszcze trudniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nobis Re: IP: 138.227.189.* 01.06.05, 08:47 Podazaj za mysla ptaszynko bo w tekscie rozne koziolki mozna znalezc. Ze mysleni jest trudne widze po Twojej replice... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KF Re: IP: *.org / *.krakow.pl 01.06.05, 09:11 mysleni jest trudne widze po Twojej replice... szkoda, ze u siebie tego nie dostrzegasz, zoologu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nobis Re: IP: 138.227.189.* 01.06.05, 12:40 u siebie dostrzegam co chce, u ciebie to co widze A widze zes KaFar w dodatku upierdliwy, pozbawiony checi obcowania lub dyskutowania z innymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: typowy_kark cycki se usmaz IP: *.com.pl / *.zetosa.com.pl 01.06.05, 11:28 golenie klatki piersiowej (o ile ktos nia nie pracuje : model, kulturysta, meska dziwka) podobnie jak nog jest dla mnie beznadziejnym znakiem "mody i estetyki". pod pachami przy uzywaniu antyperspirantow jest to wygodne, ale na klatce antyperspirantow nie uzywam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lexa Re: CYCKI??? Paranoja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 18:10 a.lex napisał: > A zupełnie poważnie - nie spaceruję "toples" po mieście, ale nie widzę powodu > żeby oburzać się na kogoś kto przy 35 stopniowym upale zdejmie koszulę. .... > O tempora... A takoż o, mores!!! Niech sobie zdejmuje - na plaży, we własnym ogródku, podczas paceru po polu, lesie itp. Ale nie - na miłość boska - na ulicy, w kawiarni, autobusie itp. Ohyda, brrr Odpowiedz Link Zgłoś
daimona JA TAM LUBIĘ OWŁOSIONE KLATY 31.05.05, 18:22 takie porządnie porośnięte gęstym (nie rzadkim) futrem! Mniam! Ale w kawiarni to faktycznie lekka przesada ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Answer Re: Goła klata Polaka IP: 212.244.195.* 31.05.05, 10:38 A Ja jestem za tym żeby każdy chodził jak mu pasuje, sam czasami wyskakuje bez koszuli i nie widze w tym nic nie przyjemnego chociaż do kulturystów nie należę, Jak się komuś nie podoba to niech nie patrzy. A tereaz do wszystkich tych Pań zaprzeproszeniem feministek wykształconych mniej lub bardziej, popatrzcie jak Wy same sie uboieracie, ze wam stringi, i inne zacne rzeczy widac to ok? ale jak facet zrzuci koszul;e to wielikie oburzenia, i kto tu chce równouprawnienia. VIVA LA GOŁA KLATA, VIVA WOLNOŚĆ UBIORU. Pozdrowienia Antyfeminista. Pozdro dla kobietek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zambezi Re: Goła klata Polaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 12:24 A bez gaci też latasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KF Re: Goła klata Polaka IP: *.org / *.krakow.pl 31.05.05, 16:21 No to gdzie mam patrzec, pod nogi tylko? Jestem kobieta i lubie facetow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: estetka Re: Goła klata Polaka IP: *.chello.pl 31.05.05, 20:42 Uh, to fakt, że wyłażące ze spodni (spódnicy) stringi wyglądają obleśnie. Że o ramiączkach od biustonosza nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: none Re: Goła klata Polaka IP: *.zetobi.com.pl / *.zetobi.com.pl 31.05.05, 10:46 VIVA LA GOŁA KLATA, VIVA WOLNOŚĆ UBIORU Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Gust.. 31.05.05, 10:47 Jak mawiali Rzymianie - o gustach sie nie dyskutuje, ale w tym przypadku.... Bo to moze nie chodzi o gust ale o dobre wychowanie. Nie wybrazam sobie wyjscia na ulice/deptak czy do kawiarni/restauracji w krotkich spodenkach, sandalach i bez koszulki. Strojem obowiazujacym sa lekkie spodnie, mokasyny i koszula z krotkim rekawem. Mimo, ze jestem facetem szczuplym, to wedlug mnie, inny stroj wyjsciowy bylby przejawem braku szacunku wobec otaczajacych mnie ludzi. Tyle w tej kwestii. Jest jednak jeszcze druga sprawa - kobiety latem. Oczywiscie, ladne kobiece cialo jest wartoscia estetyczna sama w sobie i przyrownywanie lub odniesienia do meskich torsow nie maja tu zadnego sensu. JEDNAK dobre wychowanie i szacunek wobec bliznich nakazuje (moim zdaniem) kobietom nieco wiecej skromnosci w miejscach "uzytecznosci publicznej". Doprawdy nie rozumiem czym kieruje sie mloda kobieta ubierajac "bikini" gdy wychodzi na spacer po miejskim deptaku czy rynku. Wygodniej jej nie jest, przewiewniej tez nie. Nie wiem czy tez lepiej sie czuje, gdy spaceruje "obklejona" wzrokiem sliniacych sie facetow. No ale widocznie sie myle - w tym dodatkowym "odzieniu" widocznie czuje sie jednak lepiej.... Mowi sie o brzuszkach meskich, ale ostatnio panujaca nam moda na topy i odkryte pepki w polaczeniu z biodrowkami pokazala, ze polskie kobiety, mimo calego swego uroku, maja spore klopoty z takim charakterystycznym waleczkiem nad biodrami :) Kochani - wiecej samokrytycyzmu po prostu. Niestety, w wielu dziedzinach naszego zycia, ludziom demokracja myli sie z brakiem ograniczen, wlasnych ograniczen ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pav Re: Gust.. IP: 212.160.172.* 31.05.05, 10:51 Z gołą klatą faktycznie nie uchodzi, ale z tymi koszulkami na ramiączkach to już pani Domagalik przesadza Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Gust.. 31.05.05, 11:01 > ale z tymi koszulkami na ramiączkach to > już pani Domagalik przesadza Nie masz do konca racji. Sportowe koszulki na ramiaczkach przywedrowaly do nas z parkietow NBA. Tylko tam, sportowcy maja zadbane pachy. A moi kochani rodacy w takich koszulkach czesto prezentuja bardzo malo estetyczne owlosienie. Do tego jeszcze dochodzi kwestia higieny - na boisku sie pocisz tak czy siak, wiec tam nie odgrywa to wiekszej roli, ale gdy chodzisz w takiej koszulce po ulicy, to niezaleznie od jakosci antyperspirantu jaki uzywasz meska pacha bedzie wilgotna, a jej zapach w tak goracy dzien niezbyt mily. Resumujac - lepiej zakryc ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy JAK ZAKRYTE TO NIE SMIERDZI??? IP: *.swiftdsl.com.au 31.05.05, 11:34 HI HI HI.. masz dosc ciekawe podejscie to tego zagadnienia. :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: JAK ZAKRYTE TO NIE SMIERDZI??? 31.05.05, 11:50 hehehe zrob doswiadczenie: 1. Umyj sie, uzyj antyperspirantu 2. ubierz bawelniana koszulke z rekawkiem 3. posiedz spokojnie dwie godziny 4. powachaj 5. Umyj sie, uzyj antyperspirantu 6. ubierz koszulke bez rekawkow 7. posiedz spokojnie dwie godziny 8. powachaj 9. wyciagnij wnioski ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oRany! Re: JAK ZAKRYTE TO NIE SMIERDZI??? IP: *.reynet.pl 31.05.05, 12:23 no wlasnie! ludziska! co wy wygadujecie/wypisujecie? Dlaczego kobieta moze nosic bluzeczki na ramionczkach(czyli prawie w ogole jej nie ma) a faceci nie moga? mojej dziewczynie podobam sie gdy nosze koszulki bez rekawow i bede nosil gdy tylko zrobi sie znowu cieplej! Zakladamy ze czlowiek sie duzo poci, to jaka jest roznica miedzy spoconym cialem a przepocona koszulka z rekawami krotkimi lub dlugimi? Bo chyba nie ma watpliwosci, ze pocimy sie przy ponad 30°C czy mamy na sobie rekawy czy nie! Uwazam, ze gdy ich nie mamy potu jest znacznie mniej. Nie ma to jak przewiew! pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pav Re: JAK ZAKRYTE TO NIE SMIERDZI??? IP: 212.160.172.* 31.05.05, 12:31 Dokładnie. Problemem jest brak higieny a nie brak rękawów. U mnie antyperspirant działa (i to nie jest tak, że sam swojego zapachu nie czuję - jak jest co czuć, to czuję, ale po 2 godzinach od zaaplikowania antyperspirantu na pewno nie ma) i nie widzę problemu z chodzeniem w koszulce bez rękawów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: JAK ZAKRYTE TO NIE SMIERDZI??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 18:14 Gość portalu: pav napisał(a): > Dokładnie. Problemem jest brak higieny a nie brak rękawów. (...)nie widzę problemu z chodzeniem w koszulce bez rękawów. Ja przewaznie też nie, ale niech to będzie coś estetycznego i nie bieliźnianego, a nie rozciągniety sprany łach o 4 numery za duzy albo podkoszulka, która kiedyś była biała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy NIE ODPOWIEDZIALES NA MOJE PYTANIE IP: *.swiftdsl.com.au 31.05.05, 12:31 wiesz jak czlowiek jest czysty i uzyje dezodorant to po dwoch godzinach ciagle sie nic nie dzieje zapewniam.. no chyba , ze ktos jest jakims dziwnie wyjatkowym egzemplarzem. Normalnie prysznic ... dwa razy dziennie jest wystarczajacy. Pytanie bylo .. CZY JAK ZAKRYTE TO NIE SMIERDZI?? no bo przeciez taka masz wlasnie teorie. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: NIE ODPOWIEDZIALES NA MOJE PYTANIE 31.05.05, 13:47 > Pytanie bylo .. CZY JAK ZAKRYTE TO NIE SMIERDZI?? no bo przeciez taka masz > wlasnie teorie W przypadku pocenia sie (mimo antyperspirantu :)) w koszulce z rakawkiem i bez roznica polega na zjawisku dyfusji. W koszulce z rekawkiem pot jest szybciej rozprowadzany i odparowuje z wiekszej powierzchni, a co za tym idzie zapach nie jest skondensowany. W przypadku koszulki bez rekawka nastepuje kumulacja na niewielkiej powierzchni i zaden dezodorant sobie z tym nie poradzi. Proste, tylko troche trzeba pomyslec i troche trzeba wiedziec. Natomiast brudas bedzie smierdzial i nago i w korzuchu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: NIE ODPOWIEDZIALES NA MOJE PYTANIE IP: *.swiftdsl.com.au 31.05.05, 16:27 > Natomiast brudas bedzie smierdzial i nago i w korzuchu. Z tym sie absolutnie zgadzam. Nie zgadzam sie natomiast z tym , ze czlowiek czysty bioracy prysznic 2 x dziennie i uzywajacy dezodorantu bedzie smierdzial. Nie ma wtedy znaczenia czy ma koszulke z rekawkiem czy bez. Znam mnostwo mlodych dziewczyn , ktore nosza koszulki na ramiaczkach i nie smierdza. Mam wrazenie, ze nie nalezy w dyskusji , ktora prowadzimy mowic (pisac) , ze trzeba troche pomyslec i troche trzeba wiedziec. Co to Ci daje? podnosi to Twoja wartosc?? czy moze chcesz dolozyc drugiemu ? Jeszcze nie bylo na ziemi takiego , ktory by wszystko wiedzial. Pozdrawiam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: NIE ODPOWIEDZIALES NA MOJE PYTANIE 01.06.05, 09:07 Woootam, czepiamy sie. Dociekales uzasadniania, no to podalem, a chcac by zabrzamialo dobitnie to podparlem to frazesem o wiedzy :) Sorcia ;) A z pachami kobiet i mezczyzn jest ta roznica, ze kobiety ktore chodza z odkrytymi paszkami, naja je oczyszczone z wloskow - to zapobiega kumulacji kropel potu. Faceci nie gola sie tam "na zero" i pot utrzymuje sie na tych wloskach. Poza tym... kobiety ze wzgledu na nieco inna fizjologie poca sie mniej ;) Ale reasumujac - MYJMY SIE ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Gust.. 31.05.05, 23:24 O jak miło, że poruszono ten temat! Bo ja już zaczęłam się zastanawiać, czy na pewno nie jestem na plaży. ;) Na szczęście póki co koniec upałów; temperatura rzędu 15 stopni osobiście odpowiada mi dużo bardziej i dodatkowo umożliwia ekshibicjonistom ich praktyki... ;) Zaś co do koszulek - zasadniczo mi nie przeszkadzają, ale w pewnych granicach. Co powiecie na - dość "obluzowaną" - koszulkę i niezbyt długie spodenki jako strój szatniarza (raczej starszej daty) w bibliotece? I to nie w jakiejś biblioteczce osiedlowej, ale w jednej z głównych bibliotek w Wawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zambezi Re: Gust.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 12:38 r306 napisał: > Mowi sie o brzuszkach meskich, ale ostatnio panujaca nam moda na topy i > odkryte pepki w polaczeniu z biodrowkami pokazala, ze polskie kobiety, mimo > calego swego uroku, maja spore klopoty z takim charakterystycznym waleczkiem > nad biodrami :) Sorry, ale porównuj porównywalne. Czepiasz się wałeczka, a tu chodzi o gigantyczne męskie brzuszyska, obwisłe cycki, owłosione klaty, gąszcz pod pachami, albo (juz nie wiem co gorsze) zapadniętą klatę i chude rączki. Dopełnieniem dekoracyjnym w większości wypadków jest opalenizna w kolorze pomidora. Wiesz co, to ja juz wolę wałeczki. Przynajmniej wiem, że ich właścicielka rano się umyła. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Gust.. 31.05.05, 13:53 Chyba nie umiesz czytac ze zrozumieniem. Napisalem, ze pewne rzeczy sa nieporownywalne. Na wzrok padlo, czy na rozum? > Przynajmniej wiem, że ich właścicielka rano się umyła. Skad ta pewnosc? Chodzisz i obwachujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Goła klata Polaka IP: *.icpnet.pl 31.05.05, 11:07 A w dupie to mam, nie wiem o co chodzi z ta podnieta, ale rownie obrzydliwie wyglada przepocona smierdzaca koszulka co nagi tors. A mowienie o cyckach i intymnosci toplesu meskiego to juz dla mnie zenada. Oczywiscie co innego w kawiarence czy sklepie, chociaz to tez zalezy, w moim ulubionym miescie jest kilka kafejek z ogrodkiem kawalek od plazy, ludzie tam siedza wlasciwie wylacznie w strojach kapielowych. W kazdym razie z ta podnieta to mocna przeginka, moze ktos wpadl na to ze bez jest mniej goraco? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titt A moze by tak... IP: *.botany.gu.se 31.05.05, 11:21 a moze powinnismy zaczac czerpac mode z krajow afrykanskich (niektorych)- wielkie, luzne, bawelniane i przewiewne koszulisko i takiez gacie. Wyglada jak pizama ale cialo nie wystaje, a czlowiek sie tak nie poci... Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: A moze by tak... 31.05.05, 11:53 To nie tyle kraj afrykanski co... muzulmanski ;) Takie odzienia obowiazuja w muzulmanskiech krajach afrykanskich ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja jestem za 31.05.05, 12:56 r306 napisał: > To nie tyle kraj afrykanski co... muzulmanski ;) Takie odzienia obowiazuja w > muzulmanskiech krajach afrykanskich ;) Syria nie Afryka. A tam w takich dlugich koszulach chodza niemal wszysy mezczyzni. BArdzo to praktyczne. I estetyczne. Gallabija rulez! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goło_(kla)_ta Re: Goła klata Polaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 16:53 Gość portalu: Adam napisał(a): > A w dupie to mam,... dobrześ synek napisoł jak zaiś bydzie hic sam byda sagi lotał i wali mnie to fco sie komu widzi niechce nich sie nie gapi.. a kto mu karze? a mnie sie tyż nie podopajom wasze szpetne ryje .:) i co ?? - bez to we papirowych torbach bydziecie lotali :)))) gupieloki :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Goła klata Polaka IP: *.icpnet.pl 31.05.05, 19:52 jak tam chcesz, ja i tak nie zdejmuje, ale ani mnie to dziwi, ani specjalnie brzydzi jak ktos tak robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o co ten szum?? jak komus goraca to zdejmuje koszulke IP: *.net.btsnet.pl 31.05.05, 11:26 i o co ten wrzask?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubu_roy Re: jak komus goraca to zdejmuje koszulke IP: *.nyc.res.rr.com 31.05.05, 11:38 Mysle ze o poczucie zagroznia jakie wywoluje zrowy i umiesniony tors. Zakompleksiony i unikajacy wysilku pismak z zapadnieta klatka piersiowa musi czuc strach przed taka demonstracja i stad prawdopodobnie ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tony_montana Re: Goła klata Polaka IP: *.icpnet.pl 31.05.05, 11:50 No shoes - No shirt - No service Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facio Re: Co kraj to obyczaj:)))) IP: *.dip.t-dialin.net 31.05.05, 11:52 A ja myślę, że to dobry zwyczaj, te gołe torsy.Jak dodamy do tego te typowo polskie sumiaste wąsy,lekkie niedogolenie,to w sumie niezłe widowisko. Swego czasu pod jednym z konsulatów polskich w Niemczech zatrzymał sie Ford Transit, z którego wysiadło 8 facetów i każdy wyglądał niemal tak samo: -butelka piwa w ręku + papieros -dżinsowe wdzianko, ew. z kurtką jeansową -adidasy -zmęczony wzrok. Te gołe klaty to by było piękne uzupełnienie. A jeszcze ten uśmiech z brakującymi zębami:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Polak = CHAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 11:53 Spędziłem ponad pół roku w tropikach - na Karaibach, Małe Antyle - niestety w pracy, a nie na wakacjach. Jest tam o wiele cieplej niż w Polsce - 30stC to chłodny dzień. Tam NIE WYPADA paradować bez koszuli czy podkoszulka po ulicach. Podobnie traktowne są kobiety - bikini czy stroje kąpielowe są tolerowane tylko na plaży! A topples czy całkowita nagość jest nawet na plaży nie tolerowana. Powiedzmy sobie wprost - paradowanie bez koszuli to brak kultury, na świecie jest to widok częsty w Rosji i niektórych poradzieckich krajach i nigdzie poza nimi i to przez najniźsze warstwy społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nygus Re: Polak = CHAM IP: *.icpnet.pl 31.05.05, 12:24 a ja spedzilem prawie pol roku na Jamajce i Haiti i zapewniam ze wielu ludzi chodzi w upal bez koszulki lub w koszulce na ramiaczkach a na imprezach laski bawią się w samych stringach i faceci pocieraja im w tancu lechtaczke. Polska to raczej pruderia, ktora powoduje takie protesty. A w Wielkiej Brytani byles w goracy dzien? Albo tam gdzie wypoczywaja Anglicy w Hiszpanii? Albo Tajlandia, czy Kambodza, to samo, rozpiete koszule, gole klaty, lub zdjete zupelnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dddddddddddddddddd Re: Polak = CHAM IP: *.Korbank-do-Telbank.Korbank.PL 31.05.05, 12:29 A Angole to wsiurstwo bijące nas na głowę. Wystarczy obejrzeć sobie stronę www.chavscum.co.uk - to jest Anglik, o którym mówisz, angielski synonim polskiego drecha. Ja znam natomiast Anglików, którzy nawet przy upale noszą długi rękaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kultura Re: Polak = CHAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 18:18 Gość portalu: nygus napisał(a): > a ja spedzilem prawie pol roku na Jamajce i Haiti i zapewniam ze wielu ludzi > chodzi w upal bez koszulki lub w koszulce na ramiaczkach a na imprezach laski > bawią się w samych stringach i faceci pocieraja im w tancu lechtaczke. No, imprezy w burdelu raczej nie są dobrym wzorem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Polak = CHAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 07:30 Napisałem: "Karaiby, Małe Antyle" - tym własnie róznią się od Wielkich Antyli (Jamajka, Haiti), że dociera tam mniej turystów i mają jeszcze zasady moralne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddddddddddddd Re: Polak = CHAM IP: *.Korbank-do-Telbank.Korbank.PL 31.05.05, 12:26 bez koszulki wcale nie jest chłodniej, a rzeczywiście potu jest trochę mniej, bo jak się koszulkę zmienia często, to pot jest wchłaniany przez nią (oczywiście mówię tu o naturalnych surowcach - bawełna szczególnie); generalnie chodzenie bez koszulki to element bodybildystycznego szpanu moim zdaniem; sam osobiście nie mam warunków na gołą klatę, ale mimo wszystko nie zdejmowałbym koszulki; zalatuje mi to wiochą w stylu niegdysiejszego noszenia dresów; i pewnie w większości to kolesie od dresów teraz się obnażyli. generalnie wsiurstwo na maksa. Odpowiedz Link Zgłoś
noadam Re: Polak = CHAM 31.05.05, 13:03 Gość portalu: gość napisał(a): > Spędziłem ponad pół roku w tropikach - na Karaibach, Małe Antyle - niestety w > pracy, a nie na wakacjach. > Jest tam o wiele cieplej niż w Polsce - 30stC to chłodny dzień. > Tam NIE WYPADA paradować bez koszuli czy podkoszulka po ulicach. > Podobnie traktowne są kobiety - bikini czy stroje kąpielowe są tolerowane tylko > na plaży! > A topples czy całkowita nagość jest nawet na plaży nie tolerowana. > > Powiedzmy sobie wprost - paradowanie bez koszuli to brak kultury, na świecie > jest to widok częsty w Rosji i niektórych poradzieckich krajach i nigdzie poza > nimi i to przez najniźsze warstwy społeczeństwa. To wszystko brzemię misji katolickich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X DO NIEDAWNA TOPLESS KOBIECY BYL TRENDY IP: *.crowley.pl 31.05.05, 15:28 Zdecydujcie sie wreszcie "postepowcy". Do niedawna fakt, ze kobiekty we Francji i innych panstwach parawowaly topless bylo objawem "cywilizacji i kultury" a Polska "ciemnogrodem" Teraz gdy wybiorcza co klapnie ju zjest odwrotnie. JESTESCIE ZWYKLYMI GEGACZAMI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sirek Re: Goła klata Polaka IP: *.telpol.net.pl 31.05.05, 12:19 Mężczyźni powinni nosić koszulki to fakt bezapelacyjny ale co do krótkich spodenek to niech się kobiety odczepią:p Nie wiem co to znaczy "za krótkie" spodenki ale w skwar bez shortów nad kolano się nie ruszam. Kobietom to łatwo mówić, bo nikt im nie każe zakładać długich spódnic czy sukienek a wręcz odwrotnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elibre Re: Goła klata Polaka IP: *.reynet.pl 31.05.05, 12:33 takim to wszystko mozna :/ Choc to mile gdy kobietka jest skapo ubrana (no,jeszcze zalezy jaka) to dlaczego im wszysko wolno? Facetom juz mniej? bo to brzydsza plec? hehe nie zawsze choc jestem facetem, wole zdecydowanie dziewczynki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Mam śliczną klatę!!! IP: 213.120.245.* 31.05.05, 12:29 Mam 6 treningów siłowo / aerobowych w tygodniu i piękne mięśnie. Z przyjemnością chodzę w gorące dni bez koszulki i obserwuję rozmarzone oczy kobiet i zawistne spojrzenia spasłych facetów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddddddddddddddd Re: Mam śliczną klatę!!! IP: *.Korbank-do-Telbank.Korbank.PL 31.05.05, 12:30 stary, jak to piszesz na serio to mi ciebie szkoda; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fredek Re: Mam śliczną klatę!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 12:46 ja tesz mam slicznom klate...mama ja sprzata raz na tydzien, choiaz ludzie zucaja pety i zostawiajom butelki...ale moja klata i tak najsliczniejsza w bloku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Mam śliczną klatę!!! IP: 213.120.245.* 31.05.05, 12:52 Buziak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pav Re: Mam śliczną klatę!!! IP: 212.160.172.* 02.06.05, 08:20 A ja myślę, że to udana prowokacja. Jak sobie przeczytać ten artykuł, to sugeruje się tam, że problemem jest nie chodzenie bez koszuli samo w sobie, ale to, że Polacy mają niezadbane klaty i kobiety patrzą na nie z obrzydzeniem. W domyśle - jeśli ktoś ma fajną klatę, to może (albo i powinien) chodzić bez koszuli. Powinni po prostu powiedzieć: paradowanie bez koszuli w miejscu publicznym jest niekulturalne i tyle, bez względu na stan klaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcinlet Re: Mam śliczną klatę!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 16:40 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > Mam 6 treningów siłowo / aerobowych w tygodniu i piękne mięśnie. Z przyjemności > ą chodzę w gorące dni bez koszulki i obserwuję rozmarzone oczy kobiet i zawistn > e spojrzenia spasłych facetów. To zwykła sublimacja popędu ekshibicjonistycznego i narcyzm, jak cała kulturystyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozmarzona kobieta Re: Mam śliczną klatę!!! IP: *.fbx.proxad.net 01.06.05, 00:23 AAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: typowy_kark lecz sie IP: *.com.pl / *.zetosa.com.pl 01.06.05, 11:34 mam mniej wiecej ta sama chorobe co ty, ale walcze z tym z coraz lepszymi wynikami. nie wszyscy na ulicy i plazy cie podziwiaja, nie wszystkie kobiety porzuca tych spaslych facetow dla ciebie, chocbys mial najpiekniejsze cialo w promieniu 5 km. to tylko zludzenie chorej psychiki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr. Zet Jakoś w tym tygodniu wszystko idzie jak ... IP: *.b.dial.de.ignite.net 31.05.05, 12:30 ... po sznureczku. Jak po sznureczku. Widać, że pod każdym względem jesteśmy narodem przodującym, wodzem de l'Europe commune. Hahaha. Bravo Dominique! A głupim nadzieja... Cóż, czekać na nowe polecenia z Ereca i Berlina, może coś wymyślą. Ukraina? Argentyna? Chiny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr. Zet Re: Jakoś w tym tygodniu wszystko idzie jak ... IP: *.b.dial.de.ignite.net 31.05.05, 12:35 Zresztą nie tylko u nas wszystko jak po sznureczku. Pozdrawiam Piterskiego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr. Zet Re: Jakoś w tym tygodniu wszystko idzie jak ... IP: *.b.dial.de.ignite.net 31.05.05, 13:35 Natomiast prawdą jest, że Francja działa na zasadach podobnych do reguł gry w Watykanie. Chirac mówi o rządzie "Moi, je décide, et lui, il exécute" – i tak jest. Stąd myślowo niezależne talenty takie jak Ratzinger i de Villepin za kardynalstwa i premierostwa (lub jako minister) są zmuszeni do trzymania się linii watykańskiej i elizejskiej, nowy styl i kierunek wprowadzają dopiero będąc u władzy. Po starych tyranach zostają wówczas jedynie dewocjonalia. Ainsi soit-il, tout en gardant en vue les perspectives de Monsieur le Maire, bien entendu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcinlet Re: Jakoś w tym tygodniu wszystko idzie jak ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 16:43 Jesteś pewien, że odpowiadasz na właściwy wątek? Odpowiedz Link Zgłoś
a.lex czyli kobiety brzydzą się facetami!?!?!?!?!? 31.05.05, 13:23 Drogie Panie! Już wcześniej pisałem, że sam nie chodzę półnagi, ale w rozpiętej koszuli i owszem. Wydawało mi się, że to rzecz oczywista - jeśli jest gorąco to człowiek raczej się rozbiera, zamiast zakładać dodatkową odzież. A teraz przykro mi, bo dowiedziałem się, że wiele kobiet brzydzi się widokiem nagiego męskiego torsu... Jak one cierpieć muszą we własnej sypialni, gdy mąż zrzuci dodatkowo slipy!!! Prawie słyszę te wrzaski "Wiesiek! Zgaś światło jak spodnie ściągasz bo robi mi niedobrze!!! Jesteś obrzydliwy!!!" Wynika z tego, że Waszym wzorcem estetyki jest facet, który w upalny dzień zakłada piękną (najlepiej niebieską) koszulę po to by z wdziękiem prezentować cudowne mokre plamy pod pachami, na plecach i - jak to ładnie Pani Domagalik nazywa - na cyckach? Cóż - o gustach się nie dyskutuje. O tempora... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odp - tak Re: czyli kobiety brzydzą się facetami!?!?!?!?!? IP: *.pkobp.pl 31.05.05, 14:47 A ty lubisz oglądać kobiety ( nie zawsze mlode i piękne ) spocone, owlosione, gdzie z pod rozpiętej bluzki wylewa się nie zawsze zadbane cialo? Mój facet dba o siebie i wystarczy, ze sobie go w domu poogladam ( ma zakaz biegania po domu w samych slipach i bez koszulki). Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kulczyk Re: czyli kobiety brzydzą się facetami!?!?!?!?!? 31.05.05, 16:00 A może bez krawata też do sypialni nie wpuszczasz? To się nazywa tresura... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guess who Hahahaha IP: *.riz.pl / 195.94.202.* 31.05.05, 18:06 Zabko, to zastanow sie czy masz faceta czy pudelka w domu... Ja jak tylko mam na to ochote to chodze po domu bez majtek a zakazy mojej kobiety nie wystepuja - na poczatku nauczylem ja ze zakazywac to ona sobie moze swojej mamie a nie mi. A jeszcze jedno - mam mlode i zadbane cialo, bez brzucha i tluszczu - jesli zaczne zle wygladac to sam sie ogranicze w pokazywaniu na ulicy tego co mam do pokazania. Szczegolnie zabawne sa te damskie dywagacje w swietle paru nasilajacych sie ostatnio zjawisk - mianowicie coraz czesciej widac na ulicach kobiety wystawiajace swoje nadmuchane (ciaza) brzuchy lub mlode opasle panienki z opona tluszczowa skrzetnie wyeksponowana za pomoca zbyt krotkiej koszulki o stringach wygladajacych z majtek naciagnietych na spasione posladki nie wspomne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żona Marka Re: czyli kobiety brzydzą się facetami!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 18:22 a.lex napisał: ... dowiedziałem się, że wiele kobiet brzydzi się widokiem nagiego męskiego > torsu... Jak one cierpieć muszą we własnej sypialni, gdy mąż zrzuci dodatkowo > slipy!!! Prawie słyszę te wrzaski "Wiesiek! Zgaś światło jak spodnie ściągasz > bo robi mi niedobrze!!! Jesteś obrzydliwy!!!" To co Wiesiek i jego żona robia w ich sypialni to ich sprawa. Ja nie mam ochoty patrzeć na półnagiego spoconego Wieśka na ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smurf Re: Goła klata Polaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 13:29 To jest nie tylko w złym guście, ale objaw zwykłego plebejskiego schamienia, cuchnącego wschodnim wyobrażeniem o tzw. luzie, a z seksem to ma tyle wspólnego, co Putin z demokracją. Odpowiedz Link Zgłoś
more.words Re: Goła klata Polaka 31.05.05, 13:31 hah... a jak may reagowac bez zniesmaczenia...jak widzi sie tylu oblesnych i tlustych kolesi ??????? heh...nie powiem...:)) było pare momentow ze az mi sie ciepło robiło...tacy fakjni panowie :DDD <ale to mało ich było> sesesese Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gvido Re: Goła klata Polaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 13:46 to nowe oblicze polskiego dresiarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nietutejsza Re: Goła klata Polaka IP: *.chello.pl 31.05.05, 20:36 To raczej stare oblicze polskiego wieśniactwa. Przywykł jeden z drugim, że na pole w upał to bez koszuli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Goła klata Polaka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.05.05, 13:56 Zgadzam się z przedmówcami występującymi w artykule o gołej klacie polskiego samca, ale proszę pamiętać, że w owe upalne dni także kobiety prezentują najczęściej nagie "klaty"pod byle czym, tak aby jednocześnie można było zobaczyć maksymalnie dużo golizny. A ztą gołą piersią kobiecą również bywa różnie i często najsmaczniejsza nie jest, pamiętajmy o tym ażeby nie dopadła nas prawda starego przysłowia przygarniał kociął garnkowi, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przegrzmot pan samiec seksuolog IP: *.dyn.iinet.net.au 31.05.05, 13:58 Panie samiec. Jak samica chodzi czesto z ledwie okrytymi sutkami, watpliwa jakoscia biustu ,zwalami loju wylazacymi nad stringami,to jest ok? I ona ma szanse u samca ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Goła klata Polaka IP: *.sympatico.ca 31.05.05, 14:00 Eh, nie miala baba wiekszego zmartwienia.. jak zacznie pojawiac sie klimatyzacja tu i tam lacznie z autobusami to i nagie klatki znikna...a poki co to niech pani reporter znajdzie sobie lepiej cos lepszego do roboty..a nie pisze o kompletnych banialukach. Odpowiedz Link Zgłoś