Dodaj do ulubionych

Goła klata Polaka

IP: *.ntp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 09:54
jestem przeciwko gołym klatom w autobusach, na ulicach i w kawiarniach...
Obserwuj wątek
    • Gość: Estetka bydło po prostu IP: *.aster.pl 31.05.05, 09:57
      • Gość: Niepoprawny Re: bydło po prostu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 11:12
        Jako mezczyzna z zaciekawieniem przeczytalem powyzszy artykul i z cala sila
        podkreslam, ze zniesmaczeniem reagowalem na golizna zarowno kobiet jak i
        mezczyzn. Wypowiedz pani Domagalik trafnie ujela rowniez i moja opinie na ten
        temat. A moja poprzedniczka, ktora swoj post zatytulowala "bydlo po prostu" ma
        w tym krotkim stwierdzeniu wiele racji. A w koncu chyba wszyscy wolelibysmy zyc
        wsrod ludzi...tego sobie i Wam zycze:)
        • tow.stalin Re: bydło po prostu 31.05.05, 11:39
          a mnie się podoba ten tekst o "częsciowo zakrytym torsie gladiatorów" :) no
          luuz, nie wiedziałem, że względy estetyczne miały takie znaczenie :)
        • Gość: Gienek Re: bydło po prostu IP: *.sympatico.ca 31.05.05, 17:59
          ulica to nie plaza! chyba,ze to jest molo np.w Sopocie,ale tylko jesli ktos ma
          co pokazac!
          na stronie na temat miss universe-ktos napisal,ze :w Polsce ladniejsze
          dziewczyny ,niz te na konkursie-mozna spotkac na ulicy;ta kanadyjka,ktora
          wygrala,sadzac z nazwiska-jest chyba rosjanka;co moge odpowiedziec:jestescie
          lucky,poniewaz raczej spotykam-kaszaloty;pozdrowienia od Gienia!coz swiat sie
          zmienia
      • noadam Re: bydło 31.05.05, 13:00
        >"To przejaw zwykłego bezguścia. Nie sądzę, żeby jakakolwiek kobieta
        potraktowała to jako podnietę."< - Nie bezguście a natura. Lepiej tak niż z
        przepoconą koszulą. Cywilizacja jest czasem sprzeczna z naturą niestety. W
        dodatku wyszedł kompleks pana Starowicza - nie podoba mu sie jego klatka, hehe,
        i dlatego pisze o próbie podniecenia kobiet gołym torsem, choć tu przecież
        chodzi o coś zupełnie innego.

>"Każdy powinien mieć jakąś tajemnicę, która będzie intrygować."< - Tajemnicę to
        ja mam gdzie indziej, pani Domagalik:)

W ogóle bezsensu to wszystko. Wyobraźmy sobie wolne, przyjazne społeczeństwo, w
        którym widok kawałka ludzkiej skóry nie powoduje od razu orgazmu lub oburzenia.
        Założę się, że jakby pan Lew z panią Małgorzatą wybrali się na Jamajkę lub do
        Kenii to by im gołe torsy nie przeszkadzały.
        Badźmy normalnymi ludźmi i zasłaniajmy genitalia:)
        • camel_3d noadam 31.05.05, 16:07
          > Badźmy normalnymi ludźmi i zasłaniajmy genitalia:)

a dlaczego?
          przeciez to tez kawalek skory..wiec po co zaslaniac??
        • Gość: noewa Re: bydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 18:06
          noadam napisał:
          Nie bezguście a natura. Lepiej tak niż z przepoconą koszulą. Cywilizacja jest
          czasem sprzeczna z naturą niestety. >
          W ogóle bezsensu to wszystko. Wyobraźmy sobie wolne, przyjazne społeczeństwo, w
          > którym widok kawałka ludzkiej skóry nie powoduje od razu orgazmu lub
          oburzenia.
          >
          Po pierwsze należy sie myć. Po drugie uzywać antyperspirantów. Po trzecie -
          natura to jest dobra w dżungli, a nie w mieście. A po czwarte - zarośnięte,
          spocone, tłuste, a często jeszcze zniekształcone "klaty" powodują odruch
          wymiotny.
      • Gość: oum Lew Starowicz na księżyc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.05.05, 18:46
        Rodacy, rozumiem, że brzydka goła klata - wołosiała, tłusta i obwisła to
        estetyczny faux pas w dzisiejszym nastawionym na sterylne piękno społeczeństwie.
        Ale żeby o gołej miejskiej męskiej klacie mówić - ohyda, fuj, zniesmak,
        obrzydlistwo? Toż to znak już jakiś seksualnych problemów chyba. No i pan
        wielki narodowy xexuolo też - klata "fuj", klata "zgroza, postrach", wyczuwam
        tu powiew, sexo albo i nawet homofobii jakiejś.
        Cóż to za ogólnonarodowa pruderia?
      • Gość: Blondyn Re: bydło po prostu IP: *.k1.pl 31.05.05, 23:34
        Moja klata jest sexi - owłosiona jak się patrzy, a nie gejowato-łysa
        Poza tym jest szeroka, i wzbudza zaufanie lasek, które się mogą na niej
        położyć.
        Tzn. główkę
        Reszta też spoko
        Niech żyją nagie, piękne, męskie torsy!!!!!

• Gość: ! Re: bydło po prostu IP: 80.50.41.* 10.06.05, 14:19
          Gejowato-łysa?Homiki w większości lubią kudłatych!
      • Gość: kki nietolerancja jest cecha glupcow IP: *.aster.pl 01.06.05, 00:11
        a mi "nagie" torsy nie przeszkadzaja. Spora czesc jest calkiem ok.
    • Gość: Greg O'Hr Goła klata TAK!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 09:59
      ...ale tylko w wykonaniu niewiast!!!
      • Gość: nobis Chetnie podam adres IP: 138.227.189.* 31.05.05, 12:24
        mojej sasiadki ekshibicjonistki, ktora uwielbia obnazac swoje cialo i
        obserwowac reakcje mezczyzn. Jest sredniego wzrostu, szczupla, jasnej karnacji,
        ma 73 lata i mieszka w Warszawie. Zainteresowany??
    • Gość: Asia Re: Goła klata Polaka IP: *.man.rsk.pl 31.05.05, 10:03
      Też jestem przeciw gołym klatom na ulicach, ble
      • Gość: zbulwersowana Re: Goła klata Polaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 10:10
        Obrzydliwe, jeszcze jak siadasz sobie w kawiarence i wchodzi taki duzy facet
        (duzy w pasie i cialku), siada obok wymachuje rekoma potem czuc na pol
        pomieszczenia, i na dodatek ten widok spoconego torsu i plecow.
        Miesnia piwnego wylewajacego sie ze spodni.
        Panowie tak nie wypada, zapewne nie bylo by wam milo gdybyscie zostali tak
        zamknieci wszyscy w jednym pokoju i wzajemnie czuli swoje naturalne perfumki i
        patrzyli na te mokre i lepkie brzuszki i plecy...
      • Gość: Marek zwykłe bamberstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 10:10
        Nie widzę żadnego problemu z opalaniem sie bez koszulki na plaży (to
        oczywiste), w parku czy na rowerze jak najbardziej.... ale na ulicy czy tym
        bardziej w kawiarni - to już duuuuża przesada. Osobiscie nigdy nie pomyślałem,
        zeby w ten sposób paradpować po ulicach i wcale nie chodzi o kwestie
        odsłaniania ciała tylko o zwykłą estetykę i kulturę osobistą. Jeżeli ktoś tego
        nie rozumie to dalsze wywody i tak nie mają sensu. Podrawiam wszystkich z
        dobrym smakiem :)
        • Gość: nutka Re: zwykłe bamberstwo IP: *.wirba.net / 195.116.157.* 31.05.05, 10:15
          Jestem podobnego zdania. W parku mi to nie przeszkadza, na plaży można sobie
          nawet nago siedzieć ale na ulicy czy w kawiarni to raczej budzi niesmak niż
          podnietę. Kobiety też nie powinny przesadzać.
          • Gość: luca Ooooo z tym się nie zgadzam IP: *.ifj.edu.pl 31.05.05, 10:16
            kobiety jak najbardziej powinny przesadzać !
            • Gość: KF Re: Ooooo z tym się nie zgadzam IP: *.org / *.krakow.pl 31.05.05, 16:02
              Ostroznie z takim stwierdzeniem! Na ulicy, w centrum miasta widzialam trzy
              kobiety ubrane w bermudy i biustonosze. Fakt ze byly mlode , ale nie mialy sie
              czym chwalic oprocz duzych , zwiednietych brzuchow, o biustach nie wspomne. W
              pierwszym odruchu pomyslalam , ze mimo wszystko przegiely. Smacznego(
              ogladania)!
    • Gość: przekorny Re: Goła klata Polaka IP: *.zgora.dialog.net.pl 31.05.05, 10:17
      No tak. Kobiety mają lepiej, bo noszą staniki. Jakby niewiasta pokazała się na
      ulicy tylko w takim stroju to nikt by jej tego pewnie nie miał za złe. No ale
      mężczyźni nie noszą staników, a pierś męska nie jest juz taka atrakcyjna jak
      kobieca, przynajmniej w niektórych wypadkach. Swoją drogą jak widzę niektóre
      kobiety w przykrótkich bluzeczkach odkrywających to co powinno być raczej
      zakryte grubym swetrem, to też bym ich do kawiarni nie wpuścił.
    • Gość: mszym Re: Goła klata Polaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 10:28
      Slyszalem, ze przed wojna mezczyzna, ktory w tramwaju zdjal marynarke i zostal
      w koszuli, dostal w twarz i musial wysiasc.
    • petar Re: Goła klata Polaka 31.05.05, 10:31
      Pozostaje dziękować Opatrzności za spadek temperatury dzięki któremu się goło-
      klaciarze pochowali. Szczególnie zaś Ci, którzy przy okazji mydło znają tylko z
      reklam i wychodzą z założenia, że (jak w średniowieczu) facet powinien ciągnąc
      za soba aromat "konia, potu i zbroi".
    • a.lex CYCKI??? Paranoja... 31.05.05, 10:34
      Szczerze współczuję wszystkim kobietom, których faceci mają cycki.
      A zupełnie poważnie - nie spaceruję "toples" po mieście, ale nie widzę powodu
      żeby oburzać się na kogoś kto przy 35 stopniowym upale zdejmie koszulę.
      Zapewne kwestią czasu jest kiedy feministki w ramach "zrównywania płci" zaczną
      postulować nakaz noszenia męskich staników - przecież według cytowanych tu pań
      męski tors jest taki obrzydliwy. Zwłaszcza owłosiony! Fuj! Golić! I depilować
      nogi! I malować się!
      O tempora...
      • Gość: nobis Niestety IP: 138.227.189.* 31.05.05, 12:32
        moda ma dzisiaj zasieg globalny i estetyka rowniez. Jest wyrazny trend w
        kierunku nagich torsow meskich w sensie pozbawinych owlosienia na klacie i
        niewielkiego pod pacha. Estetyka i higiena koledzy jesli chcecie byc
        postrzegani jako osoby interesujace lub sexy. Dziewczynom tez sie cos nalezy...
        • Gość: KF Re: Niestety IP: *.org / *.krakow.pl 31.05.05, 16:19
          Jest wyrazny trend w
          > kierunku nagich torsow meskich w sensie pozbawinych owlosienia na klacie i
          > niewielkiego pod pacha.
          To stwierdzenie, to cos pieknego . Pozostaje miec nadzieje, ze ten belkot nie
          ma globalnego zasiegu.
          Polski jest trudny, a myslenie jeszcze trudniejsze.
          • Gość: nobis Re: IP: 138.227.189.* 01.06.05, 08:47
            Podazaj za mysla ptaszynko bo w tekscie rozne koziolki mozna znalezc. Ze
            mysleni jest trudne widze po Twojej replice...
            • Gość: KF Re: IP: *.org / *.krakow.pl 01.06.05, 09:11
              mysleni jest trudne widze po Twojej replice...
              szkoda, ze u siebie tego nie dostrzegasz, zoologu
              • Gość: nobis Re: IP: 138.227.189.* 01.06.05, 12:40
                u siebie dostrzegam co chce, u ciebie to co widze
                A widze zes KaFar w dodatku upierdliwy, pozbawiony checi obcowania lub
                dyskutowania z innymi.
        • Gość: typowy_kark cycki se usmaz IP: *.com.pl / *.zetosa.com.pl 01.06.05, 11:28
          golenie klatki piersiowej (o ile ktos nia nie pracuje : model, kulturysta, meska dziwka) podobnie jak nog jest dla mnie beznadziejnym znakiem "mody i estetyki". pod pachami przy uzywaniu antyperspirantow jest to wygodne, ale na klatce antyperspirantow nie uzywam.

• Gość: lexa Re: CYCKI??? Paranoja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 18:10
        a.lex napisał:
        > A zupełnie poważnie - nie spaceruję "toples" po mieście, ale nie widzę powodu
        > żeby oburzać się na kogoś kto przy 35 stopniowym upale zdejmie koszulę. ....
        > O tempora...

A takoż o, mores!!! Niech sobie zdejmuje - na plaży, we własnym ogródku,
        podczas paceru po polu, lesie itp. Ale nie - na miłość boska - na ulicy, w
        kawiarni, autobusie itp. Ohyda, brrr
      • daimona JA TAM LUBIĘ OWŁOSIONE KLATY 31.05.05, 18:22
        takie porządnie porośnięte gęstym (nie rzadkim) futrem! Mniam!

Ale w kawiarni to faktycznie lekka przesada ;-)
    • Gość: Answer Re: Goła klata Polaka IP: 212.244.195.* 31.05.05, 10:38
      A Ja jestem za tym żeby każdy chodził jak mu pasuje, sam czasami wyskakuje bez
      koszuli i nie widze w tym nic nie przyjemnego chociaż do kulturystów nie
      należę, Jak się komuś nie podoba to niech nie patrzy. A tereaz do wszystkich
      tych Pań zaprzeproszeniem feministek wykształconych mniej lub bardziej,
      popatrzcie jak Wy same sie uboieracie, ze wam stringi, i inne zacne rzeczy
      widac to ok? ale jak facet zrzuci koszul;e to wielikie oburzenia, i kto tu chce
      równouprawnienia.
      VIVA LA GOŁA KLATA, VIVA WOLNOŚĆ UBIORU.
      Pozdrowienia Antyfeminista.
      Pozdro dla kobietek.
      • Gość: zambezi Re: Goła klata Polaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 12:24
        A bez gaci też latasz?
      • Gość: KF Re: Goła klata Polaka IP: *.org / *.krakow.pl 31.05.05, 16:21
        No to gdzie mam patrzec, pod nogi tylko? Jestem kobieta i lubie facetow!
      • Gość: estetka Re: Goła klata Polaka IP: *.chello.pl 31.05.05, 20:42
        Uh, to fakt, że wyłażące ze spodni (spódnicy) stringi wyglądają obleśnie. Że o
        ramiączkach od biustonosza nie wspomnę.
    • Gość: none Re: Goła klata Polaka IP: *.zetobi.com.pl / *.zetobi.com.pl 31.05.05, 10:46
      VIVA LA GOŁA KLATA, VIVA WOLNOŚĆ UBIORU
    • r306 Gust.. 31.05.05, 10:47
      Jak mawiali Rzymianie - o gustach sie nie dyskutuje, ale w tym przypadku.... Bo
      to moze nie chodzi o gust ale o dobre wychowanie.
      Nie wybrazam sobie wyjscia na ulice/deptak czy do kawiarni/restauracji w
      krotkich spodenkach, sandalach i bez koszulki. Strojem obowiazujacym sa lekkie
      spodnie, mokasyny i koszula z krotkim rekawem. Mimo, ze jestem facetem
      szczuplym, to wedlug mnie, inny stroj wyjsciowy bylby przejawem braku szacunku
      wobec otaczajacych mnie ludzi.
      Tyle w tej kwestii.
      Jest jednak jeszcze druga sprawa - kobiety latem. Oczywiscie, ladne kobiece
      cialo jest wartoscia estetyczna sama w sobie i przyrownywanie lub odniesienia
      do meskich torsow nie maja tu zadnego sensu. JEDNAK dobre wychowanie i szacunek
      wobec bliznich nakazuje (moim zdaniem) kobietom nieco wiecej skromnosci w
      miejscach "uzytecznosci publicznej". Doprawdy nie rozumiem czym kieruje sie
      mloda kobieta ubierajac "bikini" gdy wychodzi na spacer po miejskim deptaku czy
      rynku. Wygodniej jej nie jest, przewiewniej tez nie. Nie wiem czy tez lepiej
      sie czuje, gdy spaceruje "obklejona" wzrokiem sliniacych sie facetow. No ale
      widocznie sie myle - w tym dodatkowym "odzieniu" widocznie czuje sie jednak
      lepiej....
      Mowi sie o brzuszkach meskich, ale ostatnio panujaca nam moda na topy i odkryte
      pepki w polaczeniu z biodrowkami pokazala, ze polskie kobiety, mimo calego
      swego uroku, maja spore klopoty z takim charakterystycznym waleczkiem nad
      biodrami :)

Kochani - wiecej samokrytycyzmu po prostu. Niestety, w wielu dziedzinach
      naszego zycia, ludziom demokracja myli sie z brakiem ograniczen, wlasnych
      ograniczen ;)
      • Gość: pav Re: Gust.. IP: 212.160.172.* 31.05.05, 10:51
        Z gołą klatą faktycznie nie uchodzi, ale z tymi koszulkami na ramiączkach to
        już pani Domagalik przesadza
        • r306 Re: Gust.. 31.05.05, 11:01
          > ale z tymi koszulkami na ramiączkach to
          > już pani Domagalik przesadza
          Nie masz do konca racji. Sportowe koszulki na ramiaczkach przywedrowaly do nas
          z parkietow NBA. Tylko tam, sportowcy maja zadbane pachy. A moi kochani rodacy
          w takich koszulkach czesto prezentuja bardzo malo estetyczne owlosienie.
          Do tego jeszcze dochodzi kwestia higieny - na boisku sie pocisz tak czy siak,
          wiec tam nie odgrywa to wiekszej roli, ale gdy chodzisz w takiej koszulce po
          ulicy, to niezaleznie od jakosci antyperspirantu jaki uzywasz meska pacha
          bedzie wilgotna, a jej zapach w tak goracy dzien niezbyt mily.

Resumujac - lepiej zakryc ;)
          • Gość: ciekawy JAK ZAKRYTE TO NIE SMIERDZI??? IP: *.swiftdsl.com.au 31.05.05, 11:34
            HI HI HI.. masz dosc ciekawe podejscie to tego zagadnienia. :))))))
            • r306 Re: JAK ZAKRYTE TO NIE SMIERDZI??? 31.05.05, 11:50
              hehehe zrob doswiadczenie:
              1. Umyj sie, uzyj antyperspirantu
              2. ubierz bawelniana koszulke z rekawkiem
              3. posiedz spokojnie dwie godziny
              4. powachaj

5. Umyj sie, uzyj antyperspirantu
              6. ubierz koszulke bez rekawkow
              7. posiedz spokojnie dwie godziny
              8. powachaj

9. wyciagnij wnioski ;)
              • Gość: oRany! Re: JAK ZAKRYTE TO NIE SMIERDZI??? IP: *.reynet.pl 31.05.05, 12:23
                no wlasnie! ludziska! co wy wygadujecie/wypisujecie? Dlaczego kobieta moze
                nosic bluzeczki na ramionczkach(czyli prawie w ogole jej nie ma) a faceci nie
                moga? mojej dziewczynie podobam sie gdy nosze koszulki bez rekawow i bede nosil
                gdy tylko zrobi sie znowu cieplej!
                Zakladamy ze czlowiek sie duzo poci, to jaka jest roznica miedzy spoconym
                cialem a przepocona koszulka z rekawami krotkimi lub dlugimi? Bo chyba nie ma
                watpliwosci, ze pocimy sie przy ponad 30°C czy mamy na sobie rekawy czy nie!
                Uwazam, ze gdy ich nie mamy potu jest znacznie mniej. Nie ma to jak przewiew!
                pozdr.
                • Gość: pav Re: JAK ZAKRYTE TO NIE SMIERDZI??? IP: 212.160.172.* 31.05.05, 12:31
                  Dokładnie. Problemem jest brak higieny a nie brak rękawów. U mnie
                  antyperspirant działa (i to nie jest tak, że sam swojego zapachu nie czuję -
                  jak jest co czuć, to czuję, ale po 2 godzinach od zaaplikowania antyperspirantu
                  na pewno nie ma) i nie widzę problemu z chodzeniem w koszulce bez rękawów.
                  • Gość: Jola Re: JAK ZAKRYTE TO NIE SMIERDZI??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 18:14
                    Gość portalu: pav napisał(a):
                    > Dokładnie. Problemem jest brak higieny a nie brak rękawów. (...)nie widzę
                    problemu z chodzeniem w koszulce bez rękawów.

Ja przewaznie też nie, ale niech to będzie coś estetycznego i nie
                    bieliźnianego, a nie rozciągniety sprany łach o 4 numery za duzy albo
                    podkoszulka, która kiedyś była biała.
              • Gość: ciekawy NIE ODPOWIEDZIALES NA MOJE PYTANIE IP: *.swiftdsl.com.au 31.05.05, 12:31
                wiesz jak czlowiek jest czysty i uzyje dezodorant to po dwoch godzinach ciagle
                sie nic nie dzieje zapewniam.. no chyba , ze ktos jest jakims dziwnie wyjatkowym
                egzemplarzem. Normalnie prysznic ... dwa razy dziennie jest wystarczajacy.
                Pytanie bylo .. CZY JAK ZAKRYTE TO NIE SMIERDZI?? no bo przeciez taka masz
                wlasnie teorie.
                • r306 Re: NIE ODPOWIEDZIALES NA MOJE PYTANIE 31.05.05, 13:47
                  > Pytanie bylo .. CZY JAK ZAKRYTE TO NIE SMIERDZI?? no bo przeciez taka masz
                  > wlasnie teorie

W przypadku pocenia sie (mimo antyperspirantu :)) w koszulce z rakawkiem i bez
                  roznica polega na zjawisku dyfusji. W koszulce z rekawkiem pot jest szybciej
                  rozprowadzany i odparowuje z wiekszej powierzchni, a co za tym idzie zapach nie
                  jest skondensowany. W przypadku koszulki bez rekawka nastepuje kumulacja na
                  niewielkiej powierzchni i zaden dezodorant sobie z tym nie poradzi. Proste,
                  tylko troche trzeba pomyslec i troche trzeba wiedziec.

Natomiast brudas bedzie smierdzial i nago i w korzuchu.
                  • Gość: ciekawy Re: NIE ODPOWIEDZIALES NA MOJE PYTANIE IP: *.swiftdsl.com.au 31.05.05, 16:27
                    > Natomiast brudas bedzie smierdzial i nago i w korzuchu.

Z tym sie absolutnie zgadzam. Nie zgadzam sie natomiast z tym , ze czlowiek
                    czysty bioracy prysznic 2 x dziennie i uzywajacy dezodorantu bedzie smierdzial.
                    Nie ma wtedy znaczenia czy ma koszulke z rekawkiem czy bez. Znam mnostwo
                    mlodych dziewczyn , ktore nosza koszulki na ramiaczkach i nie smierdza.
                    Mam wrazenie, ze nie nalezy w dyskusji , ktora prowadzimy mowic (pisac) , ze
                    trzeba troche pomyslec i troche trzeba wiedziec. Co to Ci daje? podnosi to
                    Twoja wartosc?? czy moze chcesz dolozyc drugiemu ? Jeszcze nie bylo na ziemi
                    takiego , ktory by wszystko wiedzial. Pozdrawiam :))
                    • r306 Re: NIE ODPOWIEDZIALES NA MOJE PYTANIE 01.06.05, 09:07
                      Woootam, czepiamy sie. Dociekales uzasadniania, no to podalem, a chcac by
                      zabrzamialo dobitnie to podparlem to frazesem o wiedzy :) Sorcia ;)

A z pachami kobiet i mezczyzn jest ta roznica, ze kobiety ktore chodza z
                      odkrytymi paszkami, naja je oczyszczone z wloskow - to zapobiega kumulacji
                      kropel potu. Faceci nie gola sie tam "na zero" i pot utrzymuje sie na tych
                      wloskach. Poza tym... kobiety ze wzgledu na nieco inna fizjologie poca sie
                      mniej ;)

Ale reasumujac - MYJMY SIE ;)
          • zewszad_i_znikad Re: Gust.. 31.05.05, 23:24
            O jak miło, że poruszono ten temat! Bo ja już zaczęłam się zastanawiać, czy na
            pewno nie jestem na plaży. ;) Na szczęście póki co koniec upałów; temperatura
            rzędu 15 stopni osobiście odpowiada mi dużo bardziej i dodatkowo umożliwia
            ekshibicjonistom ich praktyki... ;)
            Zaś co do koszulek - zasadniczo mi nie przeszkadzają, ale w pewnych granicach.
            Co powiecie na - dość "obluzowaną" - koszulkę i niezbyt długie spodenki jako
            strój szatniarza (raczej starszej daty) w bibliotece? I to nie w jakiejś
            biblioteczce osiedlowej, ale w jednej z głównych bibliotek w Wawie.
      • Gość: zambezi Re: Gust.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 12:38
        r306 napisał:
        > Mowi sie o brzuszkach meskich, ale ostatnio panujaca nam moda na topy i
        > odkryte pepki w polaczeniu z biodrowkami pokazala, ze polskie kobiety, mimo
        > calego swego uroku, maja spore klopoty z takim charakterystycznym waleczkiem
        > nad biodrami :)

Sorry, ale porównuj porównywalne. Czepiasz się wałeczka, a tu chodzi o
        gigantyczne męskie brzuszyska, obwisłe cycki, owłosione klaty, gąszcz pod
        pachami, albo (juz nie wiem co gorsze) zapadniętą klatę i chude rączki.
        Dopełnieniem dekoracyjnym w większości wypadków jest opalenizna w kolorze
        pomidora. Wiesz co, to ja juz wolę wałeczki. Przynajmniej wiem, że ich
        właścicielka rano się umyła.
        • r306 Re: Gust.. 31.05.05, 13:53
          Chyba nie umiesz czytac ze zrozumieniem. Napisalem, ze pewne rzeczy sa
          nieporownywalne. Na wzrok padlo, czy na rozum?

> Przynajmniej wiem, że ich właścicielka rano się umyła.
          Skad ta pewnosc? Chodzisz i obwachujesz?
    • Gość: Adam Re: Goła klata Polaka IP: *.icpnet.pl 31.05.05, 11:07
      A w dupie to mam, nie wiem o co chodzi z ta podnieta, ale rownie obrzydliwie
      wyglada przepocona smierdzaca koszulka co nagi tors. A mowienie o cyckach i
      intymnosci toplesu meskiego to juz dla mnie zenada. Oczywiscie co innego w
      kawiarence czy sklepie, chociaz to tez zalezy, w moim ulubionym miescie jest
      kilka kafejek z ogrodkiem kawalek od plazy, ludzie tam siedza wlasciwie
      wylacznie w strojach kapielowych.

W kazdym razie z ta podnieta to mocna przeginka, moze ktos wpadl na to ze bez
      jest mniej goraco?
      • Gość: titt A moze by tak... IP: *.botany.gu.se 31.05.05, 11:21
        a moze powinnismy zaczac czerpac mode z krajow afrykanskich (niektorych)-
        wielkie, luzne, bawelniane i przewiewne koszulisko i takiez gacie. Wyglada jak
        pizama ale cialo nie wystaje, a czlowiek sie tak nie poci...
        • r306 Re: A moze by tak... 31.05.05, 11:53
          To nie tyle kraj afrykanski co... muzulmanski ;) Takie odzienia obowiazuja w
          muzulmanskiech krajach afrykanskich ;)
          • rezurekcja jestem za 31.05.05, 12:56

r306 napisał:

> To nie tyle kraj afrykanski co... muzulmanski ;) Takie odzienia obowiazuja w
            > muzulmanskiech krajach afrykanskich ;)

Syria nie Afryka. A tam w takich dlugich koszulach chodza niemal wszysy
            mezczyzni. BArdzo to praktyczne. I estetyczne.

Gallabija rulez!
      • Gość: Goło_(kla)_ta Re: Goła klata Polaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 16:53
        Gość portalu: Adam napisał(a):

> A w dupie to mam,...
        dobrześ synek napisoł jak zaiś bydzie hic
        sam byda sagi lotał i wali mnie to fco sie komu widzi
        niechce nich sie nie gapi..
        a kto mu karze?
        a mnie sie tyż nie podopajom wasze szpetne ryje .:)
        i co ??
        - bez to we papirowych torbach bydziecie lotali :))))
        gupieloki
        :-D

• Gość: Adam Re: Goła klata Polaka IP: *.icpnet.pl 31.05.05, 19:52
          jak tam chcesz, ja i tak nie zdejmuje, ale ani mnie to dziwi, ani specjalnie
          brzydzi jak ktos tak robi.
    • Gość: o co ten szum?? jak komus goraca to zdejmuje koszulke IP: *.net.btsnet.pl 31.05.05, 11:26
      i o co ten wrzask??
      • Gość: ubu_roy Re: jak komus goraca to zdejmuje koszulke IP: *.nyc.res.rr.com 31.05.05, 11:38
        Mysle ze o poczucie zagroznia jakie wywoluje zrowy i umiesniony tors.
        Zakompleksiony i unikajacy wysilku pismak z zapadnieta klatka piersiowa musi
        czuc strach przed taka demonstracja i stad prawdopodobnie ten temat.
    • Gość: tony_montana Re: Goła klata Polaka IP: *.icpnet.pl 31.05.05, 11:50
      No shoes - No shirt - No service
    • Gość: facio Re: Co kraj to obyczaj:)))) IP: *.dip.t-dialin.net 31.05.05, 11:52
      A ja myślę, że to dobry zwyczaj, te gołe torsy.Jak dodamy do tego te typowo
      polskie sumiaste wąsy,lekkie niedogolenie,to w sumie niezłe widowisko.
      Swego czasu pod jednym z konsulatów polskich w Niemczech zatrzymał sie Ford
      Transit, z którego wysiadło 8 facetów i każdy wyglądał niemal tak samo:
      -butelka piwa w ręku + papieros
      -dżinsowe wdzianko, ew. z kurtką jeansową
      -adidasy
      -zmęczony wzrok.
      Te gołe klaty to by było piękne uzupełnienie.
      A jeszcze ten uśmiech z brakującymi zębami:))
    • Gość: gość Polak = CHAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 11:53
      Spędziłem ponad pół roku w tropikach - na Karaibach, Małe Antyle - niestety w
      pracy, a nie na wakacjach.
      Jest tam o wiele cieplej niż w Polsce - 30stC to chłodny dzień.
      Tam NIE WYPADA paradować bez koszuli czy podkoszulka po ulicach.
      Podobnie traktowne są kobiety - bikini czy stroje kąpielowe są tolerowane tylko
      na plaży!
      A topples czy całkowita nagość jest nawet na plaży nie tolerowana.

Powiedzmy sobie wprost - paradowanie bez koszuli to brak kultury, na świecie
      jest to widok częsty w Rosji i niektórych poradzieckich krajach i nigdzie poza
      nimi i to przez najniźsze warstwy społeczeństwa.
      • Gość: nygus Re: Polak = CHAM IP: *.icpnet.pl 31.05.05, 12:24
        a ja spedzilem prawie pol roku na Jamajce i Haiti i zapewniam ze wielu ludzi
        chodzi w upal bez koszulki lub w koszulce na ramiaczkach a na imprezach laski
        bawią się w samych stringach i faceci pocieraja im w tancu lechtaczke. Polska
        to raczej pruderia, ktora powoduje takie protesty. A w Wielkiej Brytani byles w
        goracy dzien? Albo tam gdzie wypoczywaja Anglicy w Hiszpanii? Albo Tajlandia,
        czy Kambodza, to samo, rozpiete koszule, gole klaty, lub zdjete zupelnie.
        • Gość: dddddddddddddddddd Re: Polak = CHAM IP: *.Korbank-do-Telbank.Korbank.PL 31.05.05, 12:29
          A Angole to wsiurstwo bijące nas na głowę. Wystarczy obejrzeć sobie stronę
          www.chavscum.co.uk - to jest Anglik, o którym mówisz, angielski synonim
          polskiego drecha. Ja znam natomiast Anglików, którzy nawet przy upale noszą
          długi rękaw.
        • Gość: kultura Re: Polak = CHAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 18:18
          Gość portalu: nygus napisał(a):

> a ja spedzilem prawie pol roku na Jamajce i Haiti i zapewniam ze wielu ludzi
          > chodzi w upal bez koszulki lub w koszulce na ramiaczkach a na imprezach laski
          > bawią się w samych stringach i faceci pocieraja im w tancu lechtaczke.

No, imprezy w burdelu raczej nie są dobrym wzorem

• Gość: gość Re: Polak = CHAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 07:30
          Napisałem: "Karaiby, Małe Antyle" - tym własnie róznią się od Wielkich Antyli
          (Jamajka, Haiti), że dociera tam mniej turystów i mają jeszcze zasady moralne.
      • Gość: ddddddddddddd Re: Polak = CHAM IP: *.Korbank-do-Telbank.Korbank.PL 31.05.05, 12:26
        bez koszulki wcale nie jest chłodniej, a rzeczywiście potu jest trochę mniej, bo
        jak się koszulkę zmienia często, to pot jest wchłaniany przez nią (oczywiście
        mówię tu o naturalnych surowcach - bawełna szczególnie); generalnie chodzenie
        bez koszulki to element bodybildystycznego szpanu moim zdaniem; sam osobiście
        nie mam warunków na gołą klatę, ale mimo wszystko nie zdejmowałbym koszulki;
        zalatuje mi to wiochą w stylu niegdysiejszego noszenia dresów; i pewnie w
        większości to kolesie od dresów teraz się obnażyli. generalnie wsiurstwo na maksa.
      • noadam Re: Polak = CHAM 31.05.05, 13:03
        Gość portalu: gość napisał(a):

> Spędziłem ponad pół roku w tropikach - na Karaibach, Małe Antyle - niestety w
        > pracy, a nie na wakacjach.
        > Jest tam o wiele cieplej niż w Polsce - 30stC to chłodny dzień.
        > Tam NIE WYPADA paradować bez koszuli czy podkoszulka po ulicach.
        > Podobnie traktowne są kobiety - bikini czy stroje kąpielowe są tolerowane tylko
        > na plaży!
        > A topples czy całkowita nagość jest nawet na plaży nie tolerowana.
        >
        > Powiedzmy sobie wprost - paradowanie bez koszuli to brak kultury, na świecie
        > jest to widok częsty w Rosji i niektórych poradzieckich krajach i nigdzie poza
        > nimi i to przez najniźsze warstwy społeczeństwa.

To wszystko brzemię misji katolickich.
      • Gość: X DO NIEDAWNA TOPLESS KOBIECY BYL TRENDY IP: *.crowley.pl 31.05.05, 15:28
        Zdecydujcie sie wreszcie "postepowcy".
        Do niedawna fakt, ze kobiekty we Francji i innych panstwach parawowaly topless
        bylo objawem "cywilizacji i kultury" a Polska "ciemnogrodem"
        Teraz gdy wybiorcza co klapnie ju zjest odwrotnie.

JESTESCIE ZWYKLYMI GEGACZAMI
    • Gość: Sirek Re: Goła klata Polaka IP: *.telpol.net.pl 31.05.05, 12:19
      Mężczyźni powinni nosić koszulki to fakt bezapelacyjny ale co do krótkich
      spodenek to niech się kobiety odczepią:p Nie wiem co to znaczy "za krótkie"
      spodenki ale w skwar bez shortów nad kolano się nie ruszam. Kobietom to łatwo
      mówić, bo nikt im nie każe zakładać długich spódnic czy sukienek a wręcz
      odwrotnie:)
      • Gość: elibre Re: Goła klata Polaka IP: *.reynet.pl 31.05.05, 12:33
        takim to wszystko mozna :/ Choc to mile gdy kobietka jest skapo ubrana
        (no,jeszcze zalezy jaka) to dlaczego im wszysko wolno? Facetom juz mniej? bo to
        brzydsza plec? hehe nie zawsze choc jestem facetem, wole zdecydowanie
        dziewczynki ;-)
    • Gość: Andrzej Mam śliczną klatę!!! IP: 213.120.245.* 31.05.05, 12:29
      Mam 6 treningów siłowo / aerobowych w tygodniu i piękne mięśnie. Z przyjemnością chodzę w gorące dni bez koszulki i obserwuję rozmarzone oczy kobiet i zawistne spojrzenia spasłych facetów.
      • Gość: ddddddddddddddd Re: Mam śliczną klatę!!! IP: *.Korbank-do-Telbank.Korbank.PL 31.05.05, 12:30
        stary, jak to piszesz na serio to mi ciebie szkoda;
        • Gość: fredek Re: Mam śliczną klatę!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 12:46
          ja tesz mam slicznom klate...mama ja sprzata raz na tydzien, choiaz ludzie
          zucaja pety i zostawiajom butelki...ale moja klata i tak najsliczniejsza w
          bloku...
        • Gość: Andrzej Re: Mam śliczną klatę!!! IP: 213.120.245.* 31.05.05, 12:52
          Buziak.
        • Gość: pav Re: Mam śliczną klatę!!! IP: 212.160.172.* 02.06.05, 08:20
          A ja myślę, że to udana prowokacja. Jak sobie przeczytać ten artykuł, to
          sugeruje się tam, że problemem jest nie chodzenie bez koszuli samo w sobie, ale
          to, że Polacy mają niezadbane klaty i kobiety patrzą na nie z obrzydzeniem. W
          domyśle - jeśli ktoś ma fajną klatę, to może (albo i powinien) chodzić bez
          koszuli. Powinni po prostu powiedzieć: paradowanie bez koszuli w miejscu
          publicznym jest niekulturalne i tyle, bez względu na stan klaty.
      • Gość: Marcinlet Re: Mam śliczną klatę!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 16:40
        Gość portalu: Andrzej napisał(a):

> Mam 6 treningów siłowo / aerobowych w tygodniu i piękne mięśnie. Z
        przyjemności
        > ą chodzę w gorące dni bez koszulki i obserwuję rozmarzone oczy kobiet i
        zawistn
        > e spojrzenia spasłych facetów.

To zwykła sublimacja popędu ekshibicjonistycznego i narcyzm, jak cała
        kulturystyka.

• Gość: rozmarzona kobieta Re: Mam śliczną klatę!!! IP: *.fbx.proxad.net 01.06.05, 00:23
        AAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: typowy_kark lecz sie IP: *.com.pl / *.zetosa.com.pl 01.06.05, 11:34
        mam mniej wiecej ta sama chorobe co ty, ale walcze z tym z coraz lepszymi wynikami.

nie wszyscy na ulicy i plazy cie podziwiaja, nie wszystkie kobiety porzuca tych spaslych facetow dla ciebie, chocbys mial najpiekniejsze cialo w promieniu 5 km. to tylko zludzenie chorej psychiki.
    • Gość: hr. Zet Jakoś w tym tygodniu wszystko idzie jak ... IP: *.b.dial.de.ignite.net 31.05.05, 12:30
      ... po sznureczku. Jak po sznureczku. Widać, że pod każdym względem jesteśmy
      narodem przodującym, wodzem de l'Europe commune. Hahaha. Bravo Dominique!

A głupim nadzieja...

Cóż, czekać na nowe polecenia z Ereca i Berlina, może coś wymyślą. Ukraina?
      Argentyna? Chiny?
      • Gość: hr. Zet Re: Jakoś w tym tygodniu wszystko idzie jak ... IP: *.b.dial.de.ignite.net 31.05.05, 12:35
        Zresztą nie tylko u nas wszystko jak po sznureczku. Pozdrawiam Piterskiego ;)
        • Gość: hr. Zet Re: Jakoś w tym tygodniu wszystko idzie jak ... IP: *.b.dial.de.ignite.net 31.05.05, 13:35
          Natomiast prawdą jest, że Francja działa na zasadach podobnych do reguł gry w
          Watykanie. Chirac mówi o rządzie "Moi, je décide, et lui, il exécute" – i tak
          jest. Stąd myślowo niezależne talenty takie jak Ratzinger i de Villepin za
          kardynalstwa i premierostwa (lub jako minister) są zmuszeni do trzymania się
          linii watykańskiej i elizejskiej, nowy styl i kierunek wprowadzają dopiero
          będąc u władzy. Po starych tyranach zostają wówczas jedynie dewocjonalia. Ainsi
          soit-il, tout en gardant en vue les perspectives de Monsieur le Maire, bien
          entendu.
          • Gość: Marcinlet Re: Jakoś w tym tygodniu wszystko idzie jak ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 16:43
            Jesteś pewien, że odpowiadasz na właściwy wątek?
    • a.lex czyli kobiety brzydzą się facetami!?!?!?!?!? 31.05.05, 13:23
      Drogie Panie!
      Już wcześniej pisałem, że sam nie chodzę półnagi, ale w rozpiętej koszuli i
      owszem. Wydawało mi się, że to rzecz oczywista - jeśli jest gorąco to człowiek
      raczej się rozbiera, zamiast zakładać dodatkową odzież. A teraz przykro mi, bo
      dowiedziałem się, że wiele kobiet brzydzi się widokiem nagiego męskiego
      torsu... Jak one cierpieć muszą we własnej sypialni, gdy mąż zrzuci dodatkowo
      slipy!!! Prawie słyszę te wrzaski "Wiesiek! Zgaś światło jak spodnie ściągasz
      bo robi mi niedobrze!!! Jesteś obrzydliwy!!!"
      Wynika z tego, że Waszym wzorcem estetyki jest facet, który w upalny dzień
      zakłada piękną (najlepiej niebieską) koszulę po to by z wdziękiem prezentować
      cudowne mokre plamy pod pachami, na plecach i - jak to ładnie Pani Domagalik
      nazywa - na cyckach? Cóż - o gustach się nie dyskutuje.
      O tempora...
      • Gość: odp - tak Re: czyli kobiety brzydzą się facetami!?!?!?!?!? IP: *.pkobp.pl 31.05.05, 14:47
        A ty lubisz oglądać kobiety ( nie zawsze mlode i piękne ) spocone, owlosione,
        gdzie z pod rozpiętej bluzki wylewa się nie zawsze zadbane cialo? Mój facet dba
        o siebie i wystarczy, ze sobie go w domu poogladam ( ma zakaz biegania po domu
        w samych slipach i bez koszulki).
        • jan.kulczyk Re: czyli kobiety brzydzą się facetami!?!?!?!?!? 31.05.05, 16:00
          A może bez krawata też do sypialni nie wpuszczasz? To się nazywa tresura... ;)
        • Gość: guess who Hahahaha IP: *.riz.pl / 195.94.202.* 31.05.05, 18:06
          Zabko, to zastanow sie czy masz faceta czy pudelka w domu... Ja jak tylko mam na
          to ochote to chodze po domu bez majtek a zakazy mojej kobiety nie wystepuja - na
          poczatku nauczylem ja ze zakazywac to ona sobie moze swojej mamie a nie mi.

A jeszcze jedno - mam mlode i zadbane cialo, bez brzucha i tluszczu - jesli
          zaczne zle wygladac to sam sie ogranicze w pokazywaniu na ulicy tego co mam do
          pokazania.

Szczegolnie zabawne sa te damskie dywagacje w swietle paru nasilajacych sie
          ostatnio zjawisk - mianowicie coraz czesciej widac na ulicach kobiety
          wystawiajace swoje nadmuchane (ciaza) brzuchy lub mlode opasle panienki z opona
          tluszczowa skrzetnie wyeksponowana za pomoca zbyt krotkiej koszulki o stringach
          wygladajacych z majtek naciagnietych na spasione posladki nie wspomne...
      • Gość: żona Marka Re: czyli kobiety brzydzą się facetami!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 18:22
        a.lex napisał:

... dowiedziałem się, że wiele kobiet brzydzi się widokiem nagiego męskiego
        > torsu... Jak one cierpieć muszą we własnej sypialni, gdy mąż zrzuci dodatkowo
        > slipy!!! Prawie słyszę te wrzaski "Wiesiek! Zgaś światło jak spodnie ściągasz
        > bo robi mi niedobrze!!! Jesteś obrzydliwy!!!"

To co Wiesiek i jego żona robia w ich sypialni to ich sprawa. Ja nie mam ochoty
        patrzeć na półnagiego spoconego Wieśka na ulicy.
    • Gość: smurf Re: Goła klata Polaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 13:29
      To jest nie tylko w złym guście, ale objaw zwykłego plebejskiego schamienia,
      cuchnącego wschodnim wyobrażeniem o tzw. luzie, a z seksem to ma tyle
      wspólnego, co Putin z demokracją.
    • more.words Re: Goła klata Polaka 31.05.05, 13:31
      hah... a jak may reagowac bez zniesmaczenia...jak widzi sie tylu oblesnych i
      tlustych kolesi ???????

heh...nie powiem...:)) było pare momentow ze az mi sie ciepło robiło...tacy
      fakjni panowie :DDD <ale to mało ich było> sesesese
      • Gość: gvido Re: Goła klata Polaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 13:46
        to nowe oblicze polskiego dresiarstwa.
        • Gość: nietutejsza Re: Goła klata Polaka IP: *.chello.pl 31.05.05, 20:36
          To raczej stare oblicze polskiego wieśniactwa. Przywykł jeden z drugim, że na
          pole w upał to bez koszuli...
    • Gość: adam Re: Goła klata Polaka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.05.05, 13:56
      Zgadzam się z przedmówcami występującymi w artykule o gołej klacie polskiego
      samca, ale proszę pamiętać, że w owe upalne dni także kobiety prezentują
      najczęściej nagie "klaty"pod byle czym, tak aby jednocześnie można było
      zobaczyć maksymalnie dużo golizny. A ztą gołą piersią kobiecą również bywa
      różnie i często najsmaczniejsza nie jest, pamiętajmy o tym ażeby nie dopadła
      nas prawda starego przysłowia przygarniał kociął garnkowi, pozdrawiam
    • Gość: przegrzmot pan samiec seksuolog IP: *.dyn.iinet.net.au 31.05.05, 13:58
      Panie samiec.
      Jak samica chodzi czesto z ledwie okrytymi sutkami, watpliwa jakoscia
      biustu ,zwalami loju wylazacymi nad stringami,to jest ok?
      I ona ma szanse u samca ?
    • Gość: mamut Re: Goła klata Polaka IP: *.sympatico.ca 31.05.05, 14:00
      Eh, nie miala baba wiekszego zmartwienia.. jak zacznie pojawiac sie
      klimatyzacja tu i tam lacznie z autobusami to i nagie klatki znikna...a poki co
      to niech pani reporter znajdzie sobie lepiej cos lepszego do roboty..a nie
      pisze o kompletnych banialukach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka