pjpb Re: Goła klata Polaka 31.05.05, 14:41 zero tolerancji dla wrogow tolerancji... chodzenie w tandetnych t-shirtach z debilnymi haselkami to 'walka o wolnosc i tolerancje' a chodzenie ubranym tak jak komus odpowiada to wies ohyda i brak szacunku dla wspolobywateli. kod ubioru i estetyka jest kwestia normy obowiazujacej w danym spoleczenstwie. w zaleznosci od pogladow naruszanie tejze nazywa sie 'ekstrawagancja', 'oryginalnoscia'... lub 'bezgusciem', 'brakiem smaku'. zupelnie osobna kwestia jest higiena. ze wzgledow higienicznych malo kto akceptuje smrod niedomycia i przepocenia [ubranego czy nie] - czy tez narazenie na dotyk nagiego ciala - np w srodkach masowego transportu. rozumiem jednak, ze wzgledy higieniczne nie sa sola w oku autora artykulu. nie podoba sie i kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: estetyk Re: Goła klata Polaka IP: *.autocom.pl 31.05.05, 15:21 Autor pisze we wstępie że kobiety zareagowały zniesmaczeniem na nagie męskie torsy. Drogie panie ja też jestem zniesmaczony widząc te obwisłe piersi, celulit i fałdy tłuszczu jak u fok . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x DLACZEGO CHODZI TYLKO O POLAKOW??? IP: *.crowley.pl 31.05.05, 15:22 Rozumiem ze GW jak zwykle czepia sie tylko Polski i Polakow. Dlaczego w sondzie jest pytanie: "...czy POLSCY mezczyzni ..." ...a w innych nacji to niedotyczy? Byl ktos kiedys w Anglii lub Niemczech? ...ale ten szmatlawiec wykorzysta kazda okazje by pluc na wszysko co ma zwiazek z Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heheh Re: Goła klata Polaka IP: 81.19.200.* 31.05.05, 15:55 >często mocno owłosionymi torsami przesiadują w kawiarniach wow..w ktorych??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HYDRAULIK2 Re: Goła klata Polaka IP: *.131.28.71.ip.alltel.net 31.05.05, 16:12 cHODZAC PO ULICACH L.A. 99.9% PROCENT "FACETOW" PARADUJACYCH Z GOLYMI TORSAMI TO OBRZYDLIWE PEDALY Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: Goła klata Polaka 31.05.05, 16:15 ja mysle, ze to zakompleksione polglowki przesiadujace w pakerniach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Baca Plebs zapomnial jakie jest jego miejsce w szeregu IP: 195.117.157.* 31.05.05, 16:30 Te gole klaty to element szerszego zjawiska, ktore okreslilbym jako zapomnienie przez chamow gdzie jest ich miejsce. Kiedys cham wstydzil sie swojego chamstwa i staral sie maskowac brak oglady, bo gdzie mu tam do pana. Dzisiaj, cham do ktorego umizguja sie rozne "Fakty", "Bary", "Kiepscy" i Lepper z Milerem, sami poczuli sie jak paniska i dlatego puscily im wszelkie hamulce. Dlatego tez nie dziwia te gole torsy, oblesne brzuszyska (cham kiedys byl chudszy bo nie mial tyle pieniedzy, dzis "micha" potaniala no i chamidlo moze sobie dogadzac do woli), wulgarny jezyk, aroganckie zachowanie np. na drodze, no a rekordem sa "eksportowe" wystepy chamow na wakacjach za granica, tam bite sa po prostu rekordy prostactwa i obciachu. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d mylisz sie... 31.05.05, 16:32 wlasni eplepbs bierze gore!!! i dlatego jest tak a nie inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek szczecin Re: Goła klata Polaka IP: *.civeng.tuniv.szczecin.pl 31.05.05, 17:04 to moze teraz pogadajmy o nieogolonych nogach Pań, celulicie, grubych tyłkach i sadle na brzuchu - nasze Panie wlasnie to zaprezentowaly w te piekne upalne dni.... hie hie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Obwisłe babskie brzuchy IP: *.dclient.hispeed.ch 31.05.05, 17:55 Już któryś rok toleruję (z wysiłkiem) te gołe babskie brzuchy i nerki z wystającymi stringami lub koronkowymi gaciami. I to nie w Polsce, lecz Szwajcarii, wzorze nad wzory. Ratunku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyniu Re: Goła klata Polaka IP: *.org 31.05.05, 18:14 Warto dodać, że gołą klatą błyszczą przewaznie (a raczej wyłącznie) drechy i inne tego typu zwierzęta domowe żyjące w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fafik Re: Goła klata Polaka IP: 217.11.152.* 31.05.05, 18:34 W imieniu seksualnej mniejszosci heteroseksualnych mezczyzn bez koszul i reprezentujacego ich Stowarzyszenia Ochrony Praw Heteroseksualnych Mezczyzn Bez Koszul (SOPHMBK) chcialbym stanowczo zaprotestowac przeciwko temu nachalnemu i krzywdzacemu atakowi na nasza mniejszosc! Gazeta Wyborcza dala bezprecedensowy, koncertowy wrecz, przyklad braku tolerancji oraz lamania praw mniejszosci. Obawiamy sie, ze moze to stanowic sygnal do dalszych atakow na nasze srodowisko. Sytuacja ta jest dla nas tym bardziej smutna i niezrozumiala, iż ta sama GW oraz jej specjalisci stanowia forpoczte innych postepowych jak ruch feministyczny czy gejowski. W imieniu SOPHMBK chcialbym zaapelowac do wszystkich naszych czlonkow oraz sympatykow ruchu o wziecie udzialu w walce o nasze prawa. Niech do konca biezacego sezonu ogorkowego kazdy z nas, choc przez jeden dzien, przejdzie przez swoje miasto z dumnie wypietym, nagim torsem! W planach mamy rowniez parade bez- koszulek! Walczmy o swoje - niech wszedzie uslysza nasz protest! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graf Re: Goła klata Polaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 19:10 - Gentelaman nigdy nie powinien pokazywac się publicznie bez koszuli - A jeśli jest gorąco? - gentelmenowi nigdy nie jest gorąco :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qntaa Re: Goła klata Polaka IP: 212.122.214.* 31.05.05, 21:01 Pełne poparcie dla SOPHMBK. Chociaż dotychczas nie zdarzyło mi się wyskoczyć w miasto bez koszulki rodzi się we mnie zdecydowany bunt - gołoklatowy skrytożercom mówimy "nie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIPPP P........ IP: 195.47.201.* 31.05.05, 19:08 O co wam chodzi??? Chodzenie bez podkoszulki w taki upał to normalka, przecież człowiek nie rodzi się w ubraniu!! A to że niektórzy(kobiety jak i faceci) mają kompleksy co do swojej budowy ciała to juz ich sprawa i niech nienażucają innym soich nawyków ubaniowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miko Re: P........ IP: *.hal.komprin.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 19:36 ludzie... ale macie problemy... kolejny temat zastępczy a ty dyskusja jakby nie wiadomo o co chodziło... co by nie mówić: myć sie trzeba i tyle ;) i w krótkim rękawku czy w długim brudas i smierdziel pozostanie śmierdzielem... HOWG!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: van Re: Goła klata Polaka IP: *.bc.hsia.telus.net 31.05.05, 20:12 "No shirt, no shoes, no service" w kawiarniach i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid_usa warszawka to burakowo w skali swiata. IP: 192.5.109.* 31.05.05, 21:22 :) jesssu, jaka wies. moze jeszcze bez butow beda chodzic? bawilem ostatnio na poludniu usa i nawet w tym "redneck landzie" bez koszuli i butow do wiejskiego sklepu nie wpuszcza, o czym informuje wywieszka na drzwiach. :) warszawka jest jak zwykle 50 lat za najbardziej zburaczalymi stanami usa. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tymon Re: warszawka to burakowo w skali swiata. IP: *.ny325.east.verizon.net 01.06.05, 00:10 jezeli mieszkasz w usa to wiesz ze w ny tez chodza bez koszulek.buraki jak to ich nazywasz zyja wszedzie a warszawa nie ma nic do tego.oni sa wszedzie w miescie i na wsi.tak samo jak idioci.sam fakt ze kogsos widziano w warszawie bez koszuli nic nie mowi o warszawawie tylko o nim samym.nie szerz nienawisci do warszawy bopozniej warszawa rewanzuje sie tym samym.jak chcesz zmieniac swiat zacznij od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FC a ja to chrzanie IP: *.zlotoria.sdi.tpnet.pl 31.05.05, 22:02 za czesto na pogotowiu bywalem zeby bez zbroi i ochraniaczy rowerem jezdzic, niezaleznie od pogody. no chyba ze ww. panowie to metrocyklisci... :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !nKa Re: Goła klata Polaka IP: *.cache.iB1.rudanet.com / *.rudanet.pl 31.05.05, 22:43 Ok ja rozumie kolesia ktory ma genialnie zbudowana klate i na dodatek jakis malutki (co najmmniej malutki) kaloryfer na brzuszku i oprucz tego niech nie maja ich owlosionych jak szympansy !!!!!!!!!! Vitt power (rulezz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tymon Re: Goła klata Polaka IP: *.ny325.east.verizon.net 31.05.05, 23:19 co do golej klatki na ulicach to kwestia dobrego smaku i obnazaniu torsu jestem oprzeciwny ale przeciez nikomu tego nie bede zabranial.zyjemy w wolnym kraju i kazdy moze sobie robic co chce w granicach swobod obywatelskich ograniczonych prawem.koszulki na ramiaczka i krotkie spodenki to kwestia preferencji i pani domagalik to moze jedynie chciec ale jezeli juz wyrazamy swoje preferencje to ja protestuje przeciwko babcinym sweterkom z dziesiatkami malych guzikow ktore pani malgorzata lubi nosic.cofa mi sie sniadanie jak ja w takim sweterku widze i ja tez pragnalbym ich nie ogladac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Goła klata Polaka IP: *.k1.pl 31.05.05, 23:28 Moja klata jest sexi - owłosiona jak się patrzy, a nie gejowato-łysa Poza tym jest szeroka, i wzbudza zaufanie lasek, które się mogą na niej położyć. Tzn. główkę Reszta też spoko Niech żyją nagie, piękne, męskie torsy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaszub panie powinny sie odwdzieczyc tym samym IP: *.infinity.net.pl 31.05.05, 23:49 ja bym z checia popatrzyl na spocone cycki :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: Goła klata Polaka IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.05, 00:26 Hmmm.... pamiętam zajebisty wyjazd do Chile gdzie smażąc się w Santiago, z lekkim uśmiechem :-), bez koszulek, podziwialiśmy jakieś ichniejsze święto. Chwilę podziwiania przerwało dwóch kolesi ubranych na Policję stwierdzili po Hiszpańsku że jesteśmy w miejscu publicznym i należy ubrać koszulki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bilo Re: Goła klata Polaka IP: *.hsd1.il.comcast.net 01.06.05, 04:06 Golym klatom i parowkowym skrytozercom mowimy stanowcze NIE ! :} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr. Zet Re: Goła klata Polaka IP: *.tnt3.ber2.deu.da.uu.net 01.06.05, 04:34 Tak jest, mówimy im stanowczo NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fitter Re: TRZEBA POMYSLEC first IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 08:18 Po pierwsze co do kobiet mozna miec podobnie rozne zdanie. Przyjelo sie ze moga one pokazac to i owo a jednak liczy sie tez gust i smak i kobiety obficie prezentujace sadelko wylazace zza paska i tlusty brzuch (norma i wiekszosc) sa takze niesmaczne. Jezeli jest rzeczywiscie goraco a klimat, dzien, miejsce raczej rekraacyjne, powiedzmy ze facetowi czasem wolno sie w ten sposob ochlodzic. Podobnie jak u kobiet: tlusci, zbyt owlosieni powinni sobie darowac i najpierw spojrzec w lustro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolny Bezguście - prywatna rzecz IP: *.catv.net.pl 01.06.05, 08:22 Ludzie jak durnie podniecają się wszelkiej maści napiętnowaniem i nietolerancją. Z jednej strony jęczą o prawo do wolności, z drugiem bez mrugnięcia oka odbierają go sobie i innym. Co was obchodzi opinia jakiejś zabetonowanej emerytki?! Dziś precz z "gołą klatą Polaka" jutro precz z Polakiem. Precz z bezmózgim Yeti, które swoje pokrętne rozumowanie usiłuje narzucać wszystkim. To co wczoraj było bezguściem dzisiaj jest standardem. Bezguście to PRYWATNA SPRAWA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Studentka Pana S. Bezguście pana Starowicza IP: *.catv.net.pl 01.06.05, 08:28 Bezguściem Panie profesorze jest to jak ubiera się Pan na zajęcia ze studentami, Pana niedbałe gesty, niedbały sposób mówienia. Nie wspominając o całej pańskiej fatalnej aparycji. Niech się pan w swojej arogancji nie zapędza i nie decyduje za nas Polki. Odpowiedz Link Zgłoś
von-koza Dobrze powiedziane. 01.06.05, 12:59 Nie znam co prawda Pana Starowicza, jak również nigdy nie widziałem i choć cenię go za jego wiedzę i umiejętność jej szerszego rozpowszechniania, to jego wypowiedź jest rzeczywiście dość autorytarna. Gust to sprawa względna i co kogo zochydza to delikatna materia. Zaraz by się np. P. Domagalik zdziwiła co to może kogoś bardziej zochydzic niż krótkie szorty u faceta czy goły pępek u dziwczyny :) Poza tym rozumiem, ze ci co te rzeczone gołe klaty prezentują robią to ze względów praktycznych i zdrowotnych, żeby się schłodzić, odparować pot i dać skórze oddychać, a nie jak to jest sugerowane - ku estetyce :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Goła klata Polaka IP: *.kaczory.net.pl / *.kaczory.net.pl 01.06.05, 09:28 Ja też jestem przeciw. tak samo, jak jestem przeciw, umalowanym tanimi farbkami i śmierdzących tanim sprayem dziewczątkom z 20 kg nadwagi upchnięcytymi w za małe portki ze streczu i bluzeczkę na ramiączkach, oraz z tipsami pomalowanymi w kwiatki i żółtym uzębieniem. Z czarnymi odrościkami na żółtej główce.:) Odpowiedz Link Zgłoś