Dodaj do ulubionych

Szczuka najsłabszym ogniwem?

08.12.05, 10:25
Ale sexbomba !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: laleczka4you Re: Szczuka najsłabszym ogniwem? IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 08.12.05, 10:36
      I dobrze.

Reaguje alergicznie na glupote uczestnikow, a sama ma odpowiedzi na kartce.

• Gość: terpil Chamowate, aroganckie babsko IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.12.05, 12:05
        • Gość: maris Re: Chamowate, aroganckie babsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 12:37
          ale za to piękna kobieta !!!
          • atomm Re: Chamowate, aroganckie babsko 08.12.05, 14:11
            z ktorej strony????
            • robertw18 DNO. NIECH SAMA ODPOWIADA W KONKURSACH. 08.12.05, 19:14
              Rzeczywiście, rzadko można spotkać człowieka, który tak jak ona starał się
              wypłynąć przez swoje grubiaństwo i znajomości. NIKODEM DYZMA, jacy się mnożą w
              Polsce. A sam program był od początku głupi i ludzie jako tako rozsądni i
              odpowiedzialni nie braliby się za prowadzenie go.
              Jednak znająca z góry odpowiedzi prowadząca może odczuwała nieodpartą chęć żeby
              się "wymądrzać" z powodów osobliwości swojego umysłu...
              Pozdr.
              • robertw18 A CZY PODOBAJĄ SIĘ SERIALE "YURKA BOGAYEWICZA"? 08.12.05, 19:51
                To kolejny znajomek, który wyciąga "money" za nic.
                "Nie pozwolimy zmarnować tak interesującej osobowości i najpewniej wkrótce
                Kazimiera Szczuka dostanie nową propozycję zaistnienia w naszej stacji."
                Może niech stanie na rogu ulicy wykonując głęboki skłon, a chętni będą wyrażać
                swój pogląd o jej występach w TV swoimi nogami.
                Pozdr.
              • starawyjadaczka Re: DNO. NIECH SAMA ODPOWIADA W KONKURSACH. 22.12.05, 19:51
                robertw18 napisał:

> Rzeczywiście, rzadko można spotkać człowieka, który tak jak ona starał się
                > wypłynąć przez swoje grubiaństwo i znajomości. NIKODEM DYZMA, jacy się mnożą
                w
                > Polsce. A sam program był od początku głupi i ludzie jako tako rozsądni i
                > odpowiedzialni nie braliby się za prowadzenie go.
                > Jednak znająca z góry odpowiedzi prowadząca może odczuwała nieodpartą chęć
                żeby
                >
                > się "wymądrzać" z powodów osobliwości swojego umysłu...
                > Pozdr.

Bez przesady, Dyzma był burakiem bez wykształcenia, karierowiczem z przypadku,
                Szczuka jest wyksztalconą, mądrą, oczytaną i inteligentna kobietą. Co z tego że
                złośliwą? Tylko inteligentni ludzie potrafia byc złośliwi ;)
            • Gość: Magda Re: Chamowate, aroganckie babsko IP: *.mt.pl / *.mt.pl 09.12.05, 10:06
              Pani Szczuka, niech lepiej szuka pracy poza TVN. To fajna stacja i szkoda, by
              kipiąca arogancja, zadarty nos i cwaniactwo Pani Kazimier kojarzyły się nadal z
              TVN. Ponadto chcepowiedzieć, iż zdaniem moim i wielu moich
              znajomych, "Najsłabsze ognwo" to fajny pomysł na teleturniej, ale bufoniastwo
              Pani Szczuki sprawiało, że nawet widz czuł sie jak ostatni głupiecwobec
              wypowiadanych przez nią konkluzji kierowanych do uczestników programów.

Pozdrawiam
              M
              • starawyjadaczka Re: Chamowate, aroganckie babsko 22.12.05, 19:55
                Gość portalu: Magda napisał(a):

> Pani Szczuka, niech lepiej szuka pracy poza TVN. To fajna stacja i szkoda, by
                > kipiąca arogancja, zadarty nos i cwaniactwo Pani Kazimier kojarzyły się nadal
                z
                >
                > TVN.

Mi TVN kojarzy się z glupawymi serialami w stylu: na wspolnej itp, Big Brother
                itp rozmowy w toku, nigdy nie uwazalam tej stacji za interesująca, nawet FAKTY
                maja podane jak dla debila. Żeby ćwok zrozumiał. Brakuje tylko rozbierającej
                sie do naga pani od prognozy pogody ;)

Ponadto chcepowiedzieć, iż zdaniem moim i wielu moich
                > znajomych, "Najsłabsze ognwo" to fajny pomysł na teleturniej, ale bufoniastwo
                > Pani Szczuki sprawiało, że nawet widz czuł sie jak ostatni głupiecwobec
                > wypowiadanych przez nią konkluzji kierowanych do uczestników programów.
                >
                > Pozdrawiam
                > M

A nie zastanowiłaś się, że głownym motywem tego programu było
                właśnie "dowalanie" uczestnikom? Że własnie TO złosliwe dowalanie prowadzącej
                miało przyciągnąc telewidzów? Więc pretensje i skargi raczej do twórców
                programu a nie do prowadzącej która wykonała swoje zadanie.
            • bitch.with.a.brain Re: Chamowate, aroganckie babsko 13.12.05, 13:33
              z każdej
          • Gość: TomKs Piękna?!?!?! IP: 212.191.172.* 09.12.05, 09:15
            Maris, chyba ją z kimś pomyliłeś!
        • Gość: T. Re: Chamowate, aroganckie babsko IP: 217.67.220.* 08.12.05, 16:14
          Nikt Ci nie każe oglądać (ja nie oglądam).
          Chamskie odzywki wpisane są w scenariusz programu, dokładnie tak samo wygląda to
          w tv brytyjskiej i hiszpańskiej (i pewnie w innych, ale akurat tylko w tych
          miałem okazję zobaczyć).
          • qtasinski Re: Chamowate, aroganckie babsko 08.12.05, 22:42
            no to chyba masz problemy z angielskim i nie rozumiesz roznicy miedzy
            idzywkami "cietymi", a "chamskimi". nie trzeba byc chamem zeby kogos podsumowac
            jednym zdaniem ale co ty mozesz o tym wiedziec jak ty nie rozumiesz co
            ogladasz...
            oprocz ogladania trzeba jedszcze ruszyc glowka...
            • Gość: Ajgor Re: Chamowate, aroganckie babsko IP: 81.26.13.* 09.12.05, 09:25
              Taa, jak jestes taki madrala to podaj zdefiniowana roznice między cietymi a
              chamskimi odzywkami. Sa na to jakies normy? Cos co dla ciebie jest chamskie dla
              innych moze byc ciete i na odwrot. I jakos nie wydaje mi sie zeby twoja opinia w
              tym wzgledzie - jak i w kazdym innym - byla wzorcem dla calego swiata. No ale
              jak sie tego nie rozumie i do wszystkiego przyklada swoja miare, to wtedy
              najlatwiej napisac innym ze nie mysla i nic nie rozumieja. Wedlug ciebie to bylo
              grzeczne? Bo wedlug mnie takie bardzie chamowate raczej.
      • halszka17 Re: Szczuka najsłabszym ogniwem? 08.12.05, 13:28
        zadzam sie, czegos tak zenujacego jak ta"PAni Dr" dawno nie ogladalam!

• ferro2 Re: Szczuka najsłabszym ogniwem? 08.12.05, 19:29
          Dla mnie wyjatkowo bezczelna baba,bez kultury,a ma sie za nie wiadomo kogo,
          wreszcie jej nie bedzie, mnie sam rower jezdzil po piwncy, jak jej sluchal !!!!
        • fpitt a w jakich porach ona przyjmuje? 08.12.05, 22:54
          ..chyba tylko w sztruksach! Zlosliwosc jest, podobno, cecha intelgencii. Ale
          jej malpia zlosliwosc zaswiadcza o ... no, coz sama nazwa wskazuje o poziomie.
          Ona nie jest w stanie tego poziomu przekroczyc. Nawet jak ubierze to w
          "FEMINIZM" - jest zalosna. I Zal mi jej., bo robi kuku "feminizmowi" - a nie
          dorasta do roli apologety. Czy cos! Amen. CZy cos!
      • arius5 Zrobilo sie to nudne 08.12.05, 13:52
        Fajnie bylo pierwsze 2 tygodnie, ale ile mozna ogladac ?
        Ciagle to samo, nic sie tam nie zmienia, mozna umrzec z nudow.
        • ferro2 Re: Zrobilo sie to nudne 08.12.05, 19:30
          Zeby przynajmniej zmienila swoja garderobe, ale ta czern, potegowala ten
          nastroj programu!!!!
      • Gość: M@ROL KAZEK eSZ. FKOOŃCU, JAK FAJNIE, ŻE JUŻ IDZIESZ !P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 16:31
        BoSz ! jak ja tego babsztyla bez polotu i talentu, z aparatem
        na kaprawych zębiszczach z paskudnym półgębkiem fałszywego
        kocurka, nie mogłem znieść. Ale oglądaŁem przyznaje jak gŁupek
        na durnej zasadzie frustracjo / kompensacji. Podobnie jak lubie
        posłuchać, co tam znowu nowego, bredzą bełkoczą: kato-narodowcy
        ..albo Leppy. Se obejże, i sie wnerwie i od razu mi lepiej ..
        Bez kitu .. jakoś zapominam o własnych bzdetach. Przestaje
        sie wnerwiać na siebie, a zaczynam na takie kreatury jak
        ten: śliniacy fafluniący sie Kaczorek Duffie, nabzdyczony
        po dziurki w suficie, żałośnie uznający sie Intelektualistką

bo kartkuje dziennie ileś tam książek ! Ale Q.. jakich to jest
        jeszcze pytanie ! i co Ona z nich wogóle rozumie jeśli cokolwiek ?
        Ha ! Nic, w każdym bądź razie .. Przypatrzcie sie dziewczyny
        : co sie z Wami stanie jak staniecie sie sufrażystkami, jak
        ciężkie lezbijstwo, wodogłowie, i wiejskie gminne grubiaństwo
        sepleniącej sykofantki, oraz wperDooL na każdym osiedLu was
        czeka .. jak Kazelota Ściukę .. Psi Psii Psii Psii Giń nam
        z Oczu.. Pa Paszczurze, Paskudo, Pasztecie, Porfirionie PA !
        Kaziku ! twoja, tvMisja właśnie dobiegła końca musisz opuścić
        nasze telewizorki, w tym programiku splepsiłaś sie i sięgnełaś

dna dna ! .. KA-ZIK SZCZ-UKA, NA-LES-BOS ! .. : wszyscy Razem !!
        • the_thrill Re: KAZEK eSZ. FKOOŃCU, JAK FAJNIE, ŻE JUŻ IDZIES 08.12.05, 17:13
          M@ROL,musisz mieć jakieś potężne kompleksy,chłopczyku,może w dzieciństwie nikt
          Cię nie przytulał...:(poczytaj sobie siebie:"kato-narodowcy,Lepper,Kaczor-Duffie
          " wszyscy są znienawidzeni i na wszystkich leczysz swoje kompleksy:(
          Może naprawdę warto,żebyś zajął się sobą i swoimi problemami psychologicznie
          stłumionej agresji i niedowartościowania(jakaś terapia
          grupowa?,joga?,terminowanie u dalajlamy?)
          A odpowiadając na Twoje urocze sformułowania o wykształconych kobietach:"oraz
          wperDooL na każdym osiedLu was czeka .. " -
          (czyżbyś w sprawach gwałtu również był traumatycznie poszkodowany??) -To Ty
          się przypatrz,chłopczyku-co się z Tobą stanie jak za zwierciadło własnych
          frustracji będziesz obierał :Leppera,Kaczora-
          Duffie,sufrażystki,lesbijki,etc.Sam siebie zamarynujesz w wysokoprocentowym
          jadzie własnych kompleksów,zmienisz się w jednokwarkowy pixelek i znikniesz z
          powierzchni ziemi..A co najgorsze nikt nie będzie tęsknił:(
          • Gość: johnny_blaze Re: KAZEK eSZ. FKOOŃCU, JAK FAJNIE, ŻE JUŻ IDZIES IP: 217.41.240.* 08.12.05, 17:22
            swietny pamflet na tego pretensjonalnego babsztyla, a my Kazi nie lubimy i W.
            Pijanowskiego na jej miejsce wrzucimy...
          • Gość: TWOJ@ STAR@ JESTEŚ WREDNA ZŁA I LENIWA ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 17:35
            ZOSTAŃ FEMINISTKĄ .. znasz widze ten
            Plakat to fajniee
            "- Liga rządzi ? liga radzi !?" jaa jaa
            .. wiesz gdzie możesz sobie te pseudo froydowskie
            pitolenia pani psycholożki od 7 bolączek
            wsadzić ? ty i twój Kazik eSZsz .. to chłopaczek, sie nie zasłaniaj
            we wszystkim
            Vaginą jak Rejtan a pomyśl czasami, nie zaszkodzi Ci ..
            Widać że masz otrzaskanie
            w grupowych terapiach ..
            gratuluje SUUUPER .. może Żmijówki ?
            .. w Sprawie, Samogwałtu ? oo,A-i-owszem !! jahahasneee
            AAA i innych słówek jak komplexy już nie znasz ? ty i
            twój kazik to chodzące komplexy .. sie od moich komplexów
            odfikaj ..
            swoimi sie
            zajmij .. :/ pFFF eehehhheeeee
            i już napewno nie ty, będziesz
            tęskniła tey, i o to chodzi !
            Bingo !P nara
            • the_thrill Re: JESTEŚ kryptoanalfabetą ? 08.12.05, 18:58
              M@rol,M@rol,czy wiesz,że gdy glukozy we krwi jest za mało –gorzej pracuje
              mózg ? Problem mogłyby rozwiązać muesli z Kantem na śniadanie..
              EOT
              • Gość: M@RAS CI Z@RAZ .. TEEE, THE_BRRR .. PFFFF EEHEHEE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 05:45
                Lubisz Jacksona nie.. to sie rzuca od razu
                .. Auu .! the _ Brrrr !! ico ty wiesz o Kancie,
                Kanta w to nie mieszaj. Se Tuwima, najpierw doczytaj
                .. Z tym mózgiem to seriOO z autopsji - jaa ?. LoL !
                faAAjnooo, Wesołej lobotomii, pomyślnej tracheotomii,
                jednostko chorobowa : ucałuj ode mnie Dr Granata !P
                iNie kombinuj pod góre, bo za cienka jesteś, ..nara nara
          • Gość: greg Re: KAZEK eSZ. FKOOŃCU, JAK FAJNIE, ŻE JUŻ IDZIES IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 22:16
            M@ROL po prostu się wqrwill... i z pianą na ustach leci z tasakiem w łapie na
            każdego babochłopa
        • Gość: ddd Re: KAZEK eSZ. FKOOŃCU, JAK FAJNIE, ŻE JUŻ IDZIES IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.12.05, 10:11
          M@ROL wykazuje bardzo duzo agresji.To niezly idiota. Ale niestety pani Szczuka
          jest osaba wyjatkowo niesympatyczna. Moim zdaniem to wlasnie BRAK OSOBOWOSCI
          popychal ja do tak beznadziejnych komentarzy i reakcji.
          • Gość: TWÓJ ST@RY TO IDIOTA .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 17:20
            W Ustach Von Triera
            i twoich to Komplement, .. Polecam Ci "Idiotów" ..
            :P
      • Gość: zwierzak Re: Szczuka najsłabszym ogniwem? IP: *.chello.pl 08.12.05, 19:43
        może i tak ale jest członkiem PAN, wiec aż tak głupia chyba nie jest
      • Gość: teabag Re: Szczuka najsłabszym ogniwem? IP: 80.50.48.* 09.12.05, 12:54
        Racja, drogi przedmowco, calkowita racja. Np. Panu Tadeuszowi Sznukowi (Jeden z
        dziesięciu) rzeczona Pani nie dorasta do pięt.
    • Gość: dada Szczuka najsłabszym ogniwem? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.12.05, 10:38
      Ona jet okropna - DZIEKI BOGU ZA TĄ DECYZJE!!!!
      To ta pani jest najslabszym ogniwem... alergicznie niecierpie jej program za
      pseudo inteligentne odzywki, głos który nijak ma jakieś pozytywne emocje etc.

Ta pani wydaje się w tym programie cholernie zakompleksiona.

brrrrrrrrrrr
      • Gość: Yoga Re: Szczuka najsłabszym ogniwem? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.12.05, 12:01
        Ja tez nie cierpie tej pani. Jest po prostu glupia i ma okropny glos. Brrrr
      • Gość: Patrycja A kto to..? IP: *.246.jawnet.pl 08.12.05, 19:10
        a tssso to jesss ta sciuka? psecies ona nafet dyktsssje ma pfatalną, jak to
        bapssko sie dostalo do telefisji? :DDDDDD super ją w Antyradiu dzis rano
        wyszydzili, babola jednego:D feministka = najwiekszy wróg kobiety
      • Gość: tyfus Re: Szczuka najsłabszym ogniwem? IP: *.acn.waw.pl 08.12.05, 20:29
        biedne zakochane w sobie matołki - trochę inteligencji, polotu, smiechu z
        samych siebie i już się robi groźnie. JEsteście kulwa żałośni !! Kazia RULES !!
    • Gość: Lewy Re: Szczuka najsłabszym ogniwem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 10:41
      Nie było tak źle, widziałem angielską i francuską wersję tego programu i
      Kazimiera nie była taka zła i obraźliwa, była wręcz łagodnym barankiem przy tym
      co wygadywała pani z angielskiej wersji. Pozdrowienia
      • Gość: sssdgerw Re: Szczuka najsłabszym ogniwem? IP: 145.48.177.* 08.12.05, 14:01
        zgadzam sie ta kobieta z Anglii to po prostu potwor - kaze ludziom rozne rzeczy
        wyprawiac smieje sie z ich zawodow itp czasami to raczej szopka niz jakis
        teleturniej
        • Gość: Anjew Fuck, to juz musial byc horror... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 15:39
          Szczuka byla momentami wybitnie chamowata, ale jesli jest tak, jak mowicie, to
          znaczy, ze formula programu taka po prostu byc musiala... Dla mnie irytujace
          bylo, ze czlowiek posiadajacy naprawde spora tzw. wiedze ogolna, mogl po prostu
          nie trafic w pytania (niektore sa bardzo trudne/specjalistyczne) w danej
          rundzie, po czym byl besztany kiepskimi docinkami przez Szczuke... Dziwie sie,
          ze ludzie nie reagowali bardziej stanowczo na jej teksciki ponizej pasa. Chyba,
          ze to wycinali w montazu, hehehe. Generalnie zenua, choc jak pisza tutaj, w
          Polsce i tak bylo lajtowo... Moze po prostu ta formula nie pasuje do polskiej
          mentalnosci i poczucia humoru i stacja wreszcie to zrozumiala...
          • strachu-ra Re: Fuck, to juz musial byc horror... 08.12.05, 16:03
            Ja też widziałem wersję angielską. rzeczywiście, taka formuła programu, żeby
            docinać uczestnikom i zbijać ich z pantałyku. niestety, pani Kazimiera, choć
            równie złośliwa, jak angielska prowadząca, to poczuciem humoru ani inteligencją
            nie potrafiła jej dorównać. i stąd pewnie ta mała oglądalność. w tym programie
            to prowadzący ma być gwiazdą.
        • Gość: profesor Mad tak ale Anne Robinson jest przy tym dosc zabawna IP: *.bulldogdsl.com 08.12.05, 17:17
          cos jak jurorzy z idola, tez sprawia wrazenie chamskiej itd. ale program wcale
          nie nudzi, Szczuka probowala ja nasladowac ale jej nnie wychodzilo, jedyny raz
          kiedy mnie rozsmieszyla to bylo kiedy zadala pytanie: "co nazywamy populahnie
          phawkiem??"
          uczestnik : "?..? niewiem"
          Szczuka : "Phawo jazdy oczywiscie"
        • Gość: ewik Re: Szczuka najsłabszym ogniwem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 09:46
          A ja lubiłam ten program a p.Szczukę uwazam za bardzo inteligentną osobę,trzeba
          miec trochę oleju w głowie by wiedzieć o co w tym programie chodziło,żal że
          ogniwa juz nie bedzie.
      • tymon99 no właśnie!! 08.12.05, 16:26
        Gość portalu: Lewy napisał(a):

> widziałem angielską i francuską wersję tego programu i
        > Kazimiera (..) była wręcz łagodnym barankiem

dlatego była najsłabszym ogniwem, miało być na ostro a wyszedł budyń
        program który mógł być świetny spada z anteny..
        powinna to prowadzić olga bończyk!!!
        • Gość: Janek Re: no właśnie!! IP: *.stat.gov.pl 09.12.05, 09:42
          programu nie powinna prowadzic osoba, ktorej sie uroiło, że swym intelektem
          przerasta wszystkich i w każdym niemal zdaniu stara się to udowodnić. program
          sumie pewnie nie jest zły, przy tej prowadzącej jednak nie daje sie oglądać
    • Gość: more Re: Szczuka najsłabszym ogniwem? IP: *.iam.pl 08.12.05, 10:44
      marcz: "Kazimiera Szczuka niejednemu graczowi przytarła nosa, często w brutalny
      sposób wypominając im głupotę."
      Nie wydaje mi się, żeby brak wiedzy był głupotą. Brak myślenia jest głupotą.
      To, jaki poziom reprezentują uczestnicy programu jest osobnym tematem. Poza
      tym, jak słusznie zauważył autor tekstu, K.S. wypominała uczestnikom wiadomo
      co, często w brutalny sposób... Bez komentarza. Jeśli w telewizji (nieważne,
      czy prywatnej czy państwowej) chodzi o to, żeby kosztem takiego ludzika zabawić
      część Polski w godzinach największej oglądalności - to gratuluję Polakom
      telewizji. Dla przeciwwagi podam przykład teleturnieju "1 z 10". Od Tadeusza
      Sznuka Kazimiera Szczuka mogłaby się wiele nauczyć, o ile taktu i klasy można
      się nauczyć...
    • Gość: arceli Re: Szczuka najsłabszym ogniwem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 10:44
      dziennikarze, aleście jej dopiekli nazywając ją Gospodynią...
      • Gość: tak Re: Szczuka najsłabszym ogniwem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 11:33
        hehehe. własnie
    • Gość: ziom Re: Szczuka najsłabszym ogniwem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 10:47
      Nareszcie, dzięki Bogu to zdjeli!!! Szczuka zakompleksiona i zadufana w sobie
      paniusia, która sepleni i beszczelnie szuka wad u innych...hipokrytka
      • Gość: gość Re: Szczuka najsłabszym ogniwem? IP: *.246.jawnet.pl 08.12.05, 10:59
        Ona zachowuje się jak wsiowa gwiazda. Tak jak doktorantki, które brak
        inteligencji nadrabiają ryciem na pamieć.
        • Gość: AratorN Re: Szczuka najsłabszym ogniwem? IP: *.aster.pl 08.12.05, 11:20
          Jesli chamstwo, bezczelnosc i paskudna aparycja to elementy najslabszego ogniwa
          - TO TAK - ZGADZAM SIE!!!! Oto i cala Szczuka.
        • lwf9634 doktorantki 08.12.05, 11:28
          > Ona zachowuje się jak wsiowa gwiazda. Tak jak doktorantki, które brak
          > inteligencji nadrabiają ryciem na pamieć.
          Buhahaha - to o doktorantkach bardzo dobre - biedne (i biedni) zakompleksione z
          marnymi szansami na rynku pracy - teraz nadzieją polskiej nauki.
          Niestety wiadomo, że najlepsi nie zostaną robić doktorat = marnować cenne lata
          życia; naprawdę znam realia i wiem, co mówię.
          Ale Kazia jest i miła i wyjątkowo inteligentna - tylko beznadziejna była
          formuła tego teleturnieju (jak zresztą ich większości).
          • Gość: dagmara Re: doktorantki IP: *.rmf.pl / *.rmf.pl 08.12.05, 12:00
            Ale jesteście sterotypowi, też mi fachowcy od doktoratów i rynków pracy! Cóż to
            za fascunujące uogólnienia! Chyba jednak nie znacie realiów - ja akurat jestem
            doktorantką i pracuję zawodowo w bardzo dobrej firmie. Podobnie zresztą jak
            znajomi, równiez na studiach doktoranckich.

I mogę Was zaręczyć, że nie czuję się zakompleksiona w żadnym wypadku.
            • Gość: Krakowiak Chyba nie robisz doktoratu z polonistyki? IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 15:33
              Gość portalu: dagmara napisał(a):

I mogę Was zaręczyć, że nie czuję się zakompleksiona w żadnym wypadku.

Z kim nas chcesz zaręczyć? Czy to może ukryte stręczycielstwo. ZIOBRO -
              czujności!
              • Gość: I&I Re: Chyba nie robisz doktoratu z polonistyki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 07:26
                :-)otoż to
                • Gość: Da Re: Chyba nie robisz doktoratu z polonistyki? IP: *.chello.pl 11.12.05, 22:05
                  jesteście beznadziejni i bezsensownie złośliwi. Przecież wiadomo, że to była
                  literówka.
          • Gość: rwerp Re: doktorantki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 12:21
            Znasz realia jak kurczak rzeźnię. Mój kolega jest doktorantem i wygrał konkurs
            Euromanager 2005 w Polsce. Inni jeżdżą na staże zagraniczne, dostają posady w
            Oxfordzie. Tylko, że to nie są tzw. humaniści.
            • Gość: d. Re: doktorantki IP: *.rmf.pl / *.rmf.pl 08.12.05, 12:43
              Nie rozumiem Cię do końca - więc z jednej strony uważasz, że nie znam realiów
              (bo tak odczytuję Twoją drobną złośliwośćz poczatku postu), a z drugiej -
              pokazujesz sukcesy zawodowe znajomych doktorantów... I czy uważasz, że tzw.
              humaniści są przegrani? hm.
          • Gość: Ewunia 28 Re: doktorantki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 13:15
            kompleksy?
            nikt nie zaproponował doktoratu?
            monopol na wiedze?
            właściwie to wiem, dlaczego...
          • Gość: stagaz Szczuka Kazimiera ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 13:21
            ...zdobyła moje uznanie inteligencją, chociaz nie znoszę feminizmu, a także
            swoim podejściem do politologii jako kierunku kształcenia -to największa hucpa
            na polskich uczelniach.
        • Gość: kejsz Re: Szczuka najsłabszym ogniwem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 14:37
          Hłe hłe hłe. Brak inteligencji też, ale chyba raczej CHŁOPA!!!
    • Gość: ja Re: Szczuka najsłabszym ogniwem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 10:54
      nareszcie, nie cierpiałam tego programu. Nie lubię chamstwa i wyśmiewania
      cudzej niewiedzy. Jeszcze się nie urodziła osoba, która znałaby odpowiedzi na
      wszystkie pytania z każdej dziedziny. Ktoś kto nie zna odpowiedzi na
      jakiekolwiek pytanie nie musi od razu być głupcem, jak to pani Kazia lubiła
      podkreślać, poprostu nie zna odpowiedzi na to konkretne pytanie. To był tylko
      durny teleturniej, mający głównie na celu poniżanie uczestników, przez
      prowadzącą, czytającą pseudointeligentne dogadywanki z kartki podsuniętej jej
      pod nos przez scenarzystę.
      • Gość: lucusia Re: Szczuka najsłabszym ogniwem? IP: 212.244.186.* 08.12.05, 12:00
        Jestem za. Trzeba było już wcześniej wywalić takiego gniota. Następny program propagujący chamstwo i brak kultury, przy nieustannych biadoleniach jak spada poziom społeczństwa. Jeżeli się akceptuje takie zachowanie w telewizji, to znaczy, że jest ono w porządku i też można się tak zachowywać. Koszmar. Mam nadzieję, że ta pani się nie zachowuje tak na codzień.
    • Gość: Antek Re: Szczuka najsłabszym ogniwem? IP: *.lot.pl 08.12.05, 10:55
      Owa Kazia pogadałaby sobie z Kubą Zaściankowo-Wojewódzkim, boki zrywać,
      obrzydziła mi oglądanie teleturniejów na amen. Gdzie się rodzą takie złośliwe
      babsztyle? Kazia powinna być sprawozdawca sejmowym....
      • Gość: ja Re: Szczuka najsłabszym ogniwem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 10:57
        o tu by miała pole do popisu i nikt z telewidzów nie miał by jej za złe. Baaa
        oglądalność by wzrosła. Szczuka do Faktów !!!
    • Gość: bollo Raczej najmocniejszym ogniwem!!! IP: *.radom.pilicka.pl 08.12.05, 10:56
      To dla niej właśnie, a nie uczestników biorących udział w tym turnieju oglądałem
      ten program. Ona jak nikt tępiła bezmózgowie i ignorancje do ogólnej wiedzy,
      karciła i wytykała nieudactwo i tępote. Szkoda,że decydenci ulegli presji tej
      myślę gorszej i nierozgarniętej widowni. Czyżby szefowie poczuli się zagrożeni
      jej inteligencją? A może to oni są nieukami i matołkami. Taka Kazia zagoniła ich
      w kozi róg. Widać to po reakcji. Szkoda, że takie perełki Jak Kazia muszą odejść
      do lamusa przez opinię w większości niedouczonej szarej masy. Żal.
      • Gość: ja Re: Raczej najmocniejszym ogniwem!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 11:00
        jak ją tak ubóstwiasz to postaw ją po drugiej stronie, jako uczestnika tego
        durnego programu i sprawdź na ile pytań byłaby w stanie odpowiedzieć bez
        karteluszek z podpowiedziami
        • Gość: bollo Re: Raczej najmocniejszym ogniwem!!! IP: *.radom.pilicka.pl 08.12.05, 11:10
          Jeśli każdy wie ile zje i widzi czubek własnego tylko nosa to pogratulować.
    • Gość: Jonek Nie dało sie tego oglądać IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 08.12.05, 11:02
      Nie dało sie tego oglądać. A właściwie słuchać. Jak można do prowadzenia
      programu w TV dobrac osobe która mówi tak niewyraxnie. Czasem zastanawiałem sie
      co ona właściwie mówi bo gada baaardzo niezrozumiale. Marna dykcja albo wada
      wymowy. Program był ciekawy ale ta baba całkiem ten program rozłozyła.
    • Gość: Walpurg Re: Szczuka najsłabszym ogniwem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 11:03
      To zbyt inteligentny program jak na polskie moherowe głowy :-( Poziom programu
      BBC i poziom kobiety - pracowniczki PAN, to za wysoko, jak na nasz zaścianaek.

Polacy nie rozumieją konwencji tego programu. Wolą prostacką "Familiadę" czy
      idiotyczne "Załóż się"...

Ale też dużo w tym winy TVN - pora emisji "Najsłabszego ogniwa" to pora "M jak
      miłość" (poniedziałki, wtorki), a w srody są mecze piłkarskie. A z tymi
      pozycjami wszystko przegra.

Pozdrowienia dla pani Kazimiery. Jest pani fantastyczna! A w "Wydaniu drugim
      poprawionym" to w ogóle sam miód :-)
      • Gość: rrw Re: Szczuka najsłabszym ogniwem? IP: *.gdynia.mm.pl 08.12.05, 14:47
        Jeden normalny komentarz.
        • eleonorak Re: Szczuka najsłabszym ogniwem? 08.12.05, 15:21
          nareszcie ktoś cos mądrego napisał,bo już myślałam,że tylko ja lubię ten program
          -zgadzam się w 100%
          • Gość: meiga Re: Szczuka najsłabszym ogniwem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 17:26
            Mnie się wprawdzie formuła teleturnieju nie podobała, ale nie uważam, by był to
            powód, aby besztać wykształconą, inteligentną kobietę, mówić o niej per "Kazia"
            (no chyba, że to czyjaś koleżanka, to ok) i na dodatek naśmiewać się z jej
            aparatu i wady wymowy. To jest właśnie prostackie i świadczy o braku kultury
            osobistej i wyczucia dyskutantów.
            • Gość: yorbi Re: Szczuka najsłabszym ogniwem? IP: *.244.145.146.ip.tnp.pl 08.12.05, 17:48
              to jak nazwac zachowanie "Kazi" ordynarnie przedrzeżniającej swoim sepleniącym głosem człowieka mającego problemy z wymową wystepującego w programie?? było to we wrzesniu i dla mnie jak i współoglądających tak jak i ja przez przypadek ów program szczytem prymitywizmu i chamstwa. Widziałem raz i podziękowałem za oglądanie
              • Gość: turbak Re: Szczuka najsłabszym ogniwem? IP: *.upc.chello.be 08.12.05, 20:23
                W zalozenia tego turnieju bylo wpisane zeby ludzi dolowac, dowalac im. To nie
                jest program polski.
                Poza tym ludzie, ktorzy chcieli wziac w nim udzial pewnie wiedzieli na co ida.
                Podjeli takie ryzyko, dostali po bani i koniec.
      • dem0kryt Re: Szczuka najsłabszym ogniwem? 08.12.05, 16:14
        Pewnie nie powinienem się wypowiadać, bo nie widziałem żadnego odcinka tegoż
        teleturnieju. Ogólnie nie lubię teleturniejów, bo nie lubię oglądać ludzi
        robiących z siebie idiotów. Zupełnie dobrowolnie. Nawet za pieniądze. Być może
        pomysł tego akurat programu był interesujący, bo liczyła się w nim nie tyle sama
        wiedza, ile taktyka (to, co autor artykułu nazwał "cwaniactwem"), ale żeby od
        razu mówić, że to tak "inteligentny" program... Bez przesady.

Za Panią Szczuką nie przepadam z zupełnie innych powodów, ale jej krytykom
        chciałby przypomnieć: nikt Was nie zmuszał do oglądania "Najsłabszego ogniwa".
        Tak jak i mnie - więc ja nie oglądałem. Po co się katować?
    • Gość: ryms Teleturniej miał taki scenariusz... IP: *.acn.waw.pl 08.12.05, 11:09
      ... i nikt nikogo nie zmuszał żeby brać w nim udział.
      Być może tylko pierwsze osoby nie wiedziały czego się spodziewać (chociaż w to nie wierzę)

Jeżeli ktoś uważa że pani Szczuka jest właśnie taka jak w tym programie to prawdopodobnie wierzy jeszcze w to, że w filmach na prawdę się zabijają.

Spada oglądalność i trzeba to zdjąć. Koniec, kropka.
      A że pytania czasami były idiotyczne -> to do reżysera. (np. jak nazywa się pies Pascala Brodnickiego - hehehe w ogóle kto to jest i dlaczego ktoś ma wiedzieć jak się nazywa jego pies)
      • Gość: aaa Re: Teleturniej miał taki scenariusz... IP: 213.86.33.* 08.12.05, 11:59
        geniuszu, jak taki (a) modry (a) to Pascal Brodnicki występuje częściej w
        telwiji (akyualnie wszystkie kanały ze względu na reklamę) niż nasz prezydent
        elekt.
        • dem0kryt Re: Teleturniej miał taki scenariusz... 08.12.05, 16:20
          I co z tego, że występuje? Ale kto to jest? Też go nie kojarzę, może dlatego, że
          nie oglądam reklam, seriali, teleturniejów i tokszołów. Nie jestem więc ani
          geniuszem ani nawet "mondrym"...
    • Gość: Marek Ta "cieta sztuka miała wszystkie swoje cięte ... IP: *.supra.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 11:14
      odpowiedzi napisane na monitorze, przed oczami. Wykazywała sie tylko
      umiejetnością szybkiego czytania. I tyle. Na dodatek robiła przy tym (może nie
      tylko ona...) mnóstwo błędów, zarówno językowych, jak merytorycznych, również
      takich wynikających ze złej wymow (słynne, krakowskie piniondze też).
      • Gość: t Re: Ta "cieta sztuka miała wszystkie swoje cięte IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 08.12.05, 11:23

please -
        chyba jasne jest, że Szczuka nie zachowuje się tak, bo jest taka wredna i
        zakompleksiona, tylko taka jest konwencja teleturnieju.
        Jest to program na licencji, sformatowany, tzn. że zdefiniowane są wszystkie
        drobiazgi, łacznie z tym, jaki charakter ma mieć prowadzący
        (na tej samej zasadzie Karol opowiada zawsze drętwy dowcip na początku
        Familiady)
        Poza tym, Szczuka jest jedną z najinteligentniejszych obecnych "postaci
        medialnych", porównywanie jej z Wojewódzkim to jakaś pomyłka...

• Gość: Jonek Fatalna dykcja. IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 08.12.05, 11:29
        • horus8 Re: Ta "cieta sztuka miała wszystkie swoje cięte 08.12.05, 12:11
          Oj, chyba się mylisz.
          Trzeba było ją oglądać wcześniej w "Dobrych książkach"! Miało się wrażenie, że
          gotowa jest wrzeszczeć, byle przyznano jej rację. Jeżeli oceniała jakąś książkę
          to arbitralnie, bez cienia wątpliwości. Myślę, że jest to osobą bardzo okrutną,
          bezwzględną, żądną popularności i uznania, gotową dla nich zrobić wiele. Poza
          tym jest bardzo źle wychowana i nie potrafi nikogo uszanować. Ją i Kubę
          Wojewódzkiego stawiam na jednym poziomie. Są jak brat i siostra, dzieci od tej
          samej mamusi.
          Tragedia i samej pani Szczuki i psychologa, do którego powinna jednak
          koniecznie się udać.
          Odpadła, bo nikt jej nie chciał oglądać, nawet w najlepszym czasie antenowym.
          Została odrzucona i tak jest najlepiej.
          • Gość: boga141 Re: Ta "cieta sztuka miała wszystkie swoje cięte IP: *.elblag.dialog.net.pl 08.12.05, 13:05
            A Ty jesteś kompletnym baranem jeśli tak odbierałes ten program ja go ogladałam
            tylko dla niej i przeczytałam prawie wszystko co polecała
            • Gość: Jonek Re: Ta "cieta sztuka miała wszystkie swoje cięte IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 08.12.05, 13:22
              Czyli nie masz własnego zdania i dajesz sie kierować mediom. To upadek obecnego
              społeczeństwa. Zamiast samemu mysleć przyjmuje sie za pewnik wszystko co mówia w
              telewizji lub pisza w gazetach. Właśnie tacy jak Ty dali sie omamić podczas
              ostaniej kampani wyborczej: wszystko co mówią w telewizji napewno jest prawdą.
              Media zawładnęły Tobą i kieruja Twoim życiem.
            • Gość: Kurt Re: Ta "cieta sztuka miała wszystkie swoje cięte IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.12.05, 14:03
              Oczywiście, można napisać, że nikt tam nie każe nikomu występować i nikt nie
              musi tego oglądać. Natomiast wnioski narzucają się same. Jeśli ktos uważa się
              za krytyka literatury pięknej, musi mieć choć pierwiastek humanistycznej duszy,
              imho jest to niezbędne. Nie o to chodzi, że KS zgodziła się występować w
              programie, wiadomo, nie najwyższego lotu i prawdopodobnie wyłącznie dla
              pieniędzy, ale myślącego człowieka obowiązuje pewien etos. KS może być sobie
              prowadzącą jakikolwiek program, nie moja sprawa, ale po "Najsłabszym ogniwie",
              jej opinie dotycząca jakiejkolwiek książki, przestała mnie interesować.
    • hotrod404 może cięta ale mało inteligentna! 08.12.05, 11:21
      • jolunia55 Re: może cięta ale mało inteligentna! 08.12.05, 11:29
        Szczuka to zakompleksiona kobieta.Swoje frustracje i niechęc do wszystkiego co
        się rusza i nie jest kobietą pokazuje w bardzo odważny sposób.Mimo,że jest
        osobą inteligentną i oczytaną jej sposób mówienia i straszna wada wymowy
        powinna ją eliminować z wizji.nikt jej nie rozumie,Niech Szczuka wyżywa się
        raczej na papierze ,tam nie słychać jej seplenienia!
    • Gość: Łucja A może wystarczyłoby zmienić Prowadzącą? IP: *.crowley.pl 08.12.05, 11:33
      Np. na kogoś bez wady wymowy. Po co zaraz zdejmować z anteny teleturniej?
    • Gość: milena_w Re: Szczuka najsłabszym ogniwem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 11:35
      nareszcie
    • Gość: Henryk Re: Szczuka najsłabszym ogniwem? IP: *.wup.zgora.pl / *.wup.zgora.pl 08.12.05, 11:38
      Rzeczywiście, p.K.Sz. ze swoją złośliwością, była najsłabszym ogniwem, skądinąd
      bardzo interesującego pomysłu na program rozrywkowy w TVN. Uważam - nie
      wylewajmy dziecka z kąpielą - poszukajmy spokojniejszą osobę prowadzącą,
      bardziej życzliwą uczestnikom programu. Jak się nie wie, któ mógłbyn spełniać
      takie warunki, niechaj podpatrzy w pracy np. p. Tadeusza Sznuka z TV 2 ("Jeden
      z dziesięciu")
      • Gość: turbak Re: Szczuka najsłabszym ogniwem? IP: *.upc.chello.be 08.12.05, 20:28
        > wylewajmy dziecka z kąpielą - poszukajmy spokojniejszą osobę prowadzącą,
        > bardziej życzliwą uczestnikom programu. Jak się nie wie, któ mógłbyn spełniać
    • Gość: kiki Re: Szczuka najsłabszym ogniwem? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.12.05, 11:40
      bardzo lubie najslabsze ogniwo ale ostatnio widzialam same powtorki,szkoda mi
      tego programu,mozna sie bylo czegos wiecej nauczyc i poznac ,ale trudno, choc
      bardzo,bardzo szkoda.
      • Gość: gość Re: Szczuka najsłabszym ogniwem? IP: *.devs.futuro.pl 08.12.05, 11:53
        idea programu jest zeby prowadzacy nie oszczedzal uczestnikom krytyki... takie
        sa zasady no i skoro emitujemy nalezy sie tego trzymac. widzialam ten program
        kilka razy ale nie dalo sie tego ogladac, nie wolno - powtarzam NIE WOLNO -
        zatrudniac osobe z wada wymowy do programu w ktorym liczy sie czas... nie da
        sie zrozumiec tego co ona mowi i szybkie tempo nie jest utrzymane... co do tego
        czy jest wredna czy nie, to wierze ze jej 'wredota' na ekranie nie odbija jej
        prywatnej osobowosci, ale jesli ma udawac wredna to niech chociaz te uwagi beda
        na wysokim poziomie...niestety komentarze byly jakby sciagniete od dzieci z
        podstawowki- po prostu prymitywne! moze w koncu cos ciekawego zaczna puszczac o
        tej godzinie...? ;-)
    • Gość: kaska Przypomina mi pania Golinska z 9 LO w Krakowie IP: *.spidernet.net / *.spidernet.net 08.12.05, 11:50
      ten sam "blysk" w oku ma hetera ;)
      • Gość: giba Jestescie beznadziejne zakompleksione baby ze wsi IP: 129.175.173.* 08.12.05, 11:56
        Wg was to mial byc chyba turniej dla grzecznych panien. Taki byl pierwowzor
        tego turnieju. Nikt wam nie kazal tego ogladac a Szczuce nawet do piet nie
        dorastacie zakompleksione babska i chlopy ze "wsi"
        • Gość: Szpaku Re: Jestescie beznadziejne zakompleksione baby ze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 13:42
          ...kolezanka z ruchu feministycznego??
          Prawdziwa cnota krytyki sie nie boi... choc po programie SMS tylko sie
          utwierdzilem w swoim negatywnym stosunku wobec Pani Szczuki
    • horus8 Re: Szczuka najsłabszym ogniwem? 08.12.05, 11:56
      I bardzo dobrze.
      Ona jest inteligentna, wykształcona, ale czegoś jej, biduli, brak, bo uwielbia
      ludzi gasić. Oczywiście głupota może drażnić, lecz człowiek kultury, w dodatku
      mający się zapewne za kulturalnego nie powinien tego okazywać.
      Pani Szczuce proponuję wizytę u psychologa, lub stały związek.
    • Gość: ja !!!! BO TO NIE JEST TELETURNIEJ DLA MATOŁÓW !!!!! IP: 62.29.248.* 08.12.05, 12:06
      Niestety większa część z tych, którzy oglądają teleturnieje mają poziom
      umysłowy równy pięciolatkowi. Wydaje im się że jak wiedzą kto jest odtwórcą
      głównej roli w ich ulubionym serialu to znaczy że mają wiedzę kwalifkującą ich
      do Mensy.
      Kazimiera nigdy nie miała pretensji do ludzi, którzy nie znali odpowiedzi na
      trudne pytania - ba często była mile zaskoczona gdy ktoś na takie pytanie
      odpowiedział. Natomiast tępiła zawsze tych, którzy nie dość że nie mieli
      podstawowej wiedzy to jeszcze byli z tego dumni. (Wałęsa też był dumny, że nie
      przeczytał żadnej książki - bo w jego środowisku to tylko "inteligenty" coś tam
      czytają).
      Kazimiera też tępiła niechlujstwo w mówieniu czy w zachowaniu.

Niestety dla dużej części naszych telewidzów najważniejszy jest teleturniej
      gdzie uczestnik robiąc mądrą minę - wskazuje pudełko w którym może być nagroda -
      ach cóż za wiedzę i inteligencję trzeba mieć!!!!
      • Gość: zgred Re: !!!! BO TO NIE JEST TELETURNIEJ DLA MATOŁÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 12:23
        Tylko jakoś "Wielkiej gry" nikt nie zdejmuje z anteny. Jedni potrafią robić
        teleturniej, drudzy nie. A pytania w "Najsłabszym ogniwie" nigdy nie były trudne.
        • Gość: autor Re: !!!! BO TO NIE JEST TELETURNIEJ DLA MATOŁÓW IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 08.12.05, 19:40
          > Tylko jakoś "Wielkiej gry" nikt nie zdejmuje z anteny. Jedni potrafią robić
          > teleturniej, drudzy nie. A pytania w "Najsłabszym ogniwie" nigdy nie były trudn
          > e.

czy widzisz roznice ze specjalistycznym "teleturniejem" gdzie wszystkie
          pytania sa zwiazane z bardzo waska specjalizacja a programem dla mas, gdzie
          pyta sie uczestnikow o bardzo rozne sprawy i na bardzo roznym poziomie
          trudnosci??

poza tym akurat w "Najslabszym Ogniwie" nie chodzilo o to, zeby widz sobie
          przez godzinke posluchal przeplatanki "monotonne, nude, specjalistyczne
          pytanie" (takie, ze 90% widzow w ogole nie ma pojecia czego dotyczy pytanko)
          z "monotonna, nudna, specjalistyczna odpowiedz"; w "NO" chodzilo glownie o
          to, zeby widz mial rozrywke z obserwowania "typowych Kowalskich" besztanych i
          ponizanych przez "zlego prowadzacego";
          • Gość: lubie kazie Re: !!!! BO TO NIE JEST TELETURNIEJ DLA MATOŁÓW IP: *.thebestmedia.net 09.12.05, 01:23
            Aby wygrać najsłąbsze ogniwo nie trzeba mieć żadnej inteligencji. Pytania
            dotyczą jednej konkretnej dziedziny i można się po prostu wykuć tego na blachę.
            Większość osób, które skończyły politechnikę, medycynę czy prawo nie takie (i
            nie tyle) rzeczy wkuwało.
            żeby natomiast dobrze wypaść w Najsłabszym Ogniwie trzeba mieć po prostu wiedzę
            ogólną - taką jaką każdy inteligentny człowiek posiada plus jeszcze trochę.

W teleturnieju bardzo często występują studenci bądź absolwenci politologii,
            marketing i innych podobnych niby studiów - aby ukończyć takie studia nie
            trzeba być orłem - ten teleturniej to zresztą bezlitośnie obnaża
    • Gość: klon Re: Szczuka najsłabszym ogniwem? IP: *.provider.pl 08.12.05, 12:21
      W jednym z ostatnich odcinkow Najslabszego Ogniwa superinteligentna i
      blyskotliwa Szczuka nazwala osobe zajmujaca sie statysykami statysta. :-)
    • Gość: Gall Anonim fenomen telewizyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 12:21
      Zgodzę się z większością przedpiszców - Szczuka to wzór chamstwa i zadufania w sobie. Nie ma co dłużej roztrząsać sprawy, bo "jaki jest koń każdy widzi".

Dla mnie zaskoczeniem na miarę tego, że "kucharka może rządzić państwem" (a właściwie Państwem ;-)) był fakt, że program w telewizji może prowadzić osoba o nieciekawej powierzchowności, z wadą wymowy i na dodatek mimo posiadanego wykształcenia polonistycznego operująca okropną polszczyzną (w każdym programie pani Szczuka np. "mnoży przez", skoro wiadomo że "mnoży się razy" lub "dzieli się przez"). O tempora, o mores!

PS Ciekawostka - żona poinformowała mnie, że nikt z uczestników nie nosił w programie czarnej garderoby, więc zapewne ten kolor był zarezerwowany dla prowadzącej. Zapewne chodziło o lepsze wyeksponowanie, okazuje się jednak, że nawet nachalny "lans" ma swoje granice. Całe szczęście!
      • richard_bez_zeba beznadzieja 08.12.05, 12:53
        Dorzucam glos przeciw tej babie... to, ze taki mial byc scenariusz to nic
        nie znaczy, bo wszystko mozna robic z klasa, a ona jak sie zachowywala to kazdy
        widzial, brak slow, dla mnie to antykobieta odrzucajaca od siebie, nie ma w
        niej nic milego, a o wadzie wymowy tez szkoda wspominac, bo to smieszne zeby
        tak mowiac prowadzic program, o jej inteligencji ktos wspomnial- moim zdaniem
        nie wybija sie bardzo ponad przecietnosc, zreszta podobne zdanie mam o calym
        TVN.
    • Gość: A. Drumler Re: Szczuka najsłabszym ogniwem? IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 08.12.05, 12:39
      Jeden z nielicznych programów, w którym tępiono głupotę i ignorancję. Wszystkim
      ubolewającym nad wyśmiewanymi przez Kazimierę, zwracam uwagę, że nie kpiła z
      tych co prawidłowo odpowiadali a tylko z tych, którzy sami się o to prosili
      udzielając nierzadko debilnych odpowiedzi.
      • Gość: szpaku Re: Szczuka najsłabszym ogniwem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 13:52
        a np wczoraj w 1 z 10 pan Sznuk na odpowiedz "w Azji" na pytanie w Jakim kraju
        lezy polwysep Jutlandzki? odpowiedzial tylko niestety nie...w Danii
        I okazuje sie, ze mozna miec klase. Wiem inny scenariusz ale jednak... ciekawe
        jakby Kazimiera Szczuka zjadla ta osobe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka