Gość: gr Re: Nowa Wyborcza IP: 82.160.69.* 08.03.06, 20:20 blagam wszystkich zwolennikow starej szaty graficznej piszcie pod adres conowegowgazecie@agora.pl bombardujmy ich dzien i noc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gr Re: Nowa Wyborcza IP: 82.160.69.* 08.03.06, 20:20 blagam wszystkich zwolennikow starej szaty graficznej piszcie pod adres conowegowgazecie@agora.pl bombardujmy ich dzien i noc moze sie opamietaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agent cooper Re: Nowa Wyborcza IP: *.chello.pl 08.03.06, 21:25 A po co błagać? Niech się sami wykończą! Odpowiedz Link Zgłoś
konopielka80 Re: Nowa Wyborcza 08.03.06, 22:32 Jeśli Agorze zalezy, to niech zrobi na stronce Wyborczej kolejną ankietę, tym razem na temat zmian, co o nich sądzą czytelnicy i na podstawie tego wyciągnie wnioski, co robić dalej. Myślę, ze dość drastyczne zmienianie szaty graf. gazety, która ma swoje tradycje, rozpoznawalny styl,stałych czytelników któzy mają swoje przyzwycajenia jest dość ryzykowne. Rozumiem, że szykują się na konkurencję, która niebawem wejdzie na rynek, ale czy takie zmiany na pewno sa potrzebne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: med nie taka zła IP: *.profinet.wlkp.pl 08.03.06, 23:07 Gazeta Wyborcza bardzo dawno nie zmieniała szaty graficznej, a raz na 10 lat jej się przyda, bo jak dla mnie stara oprawa graficzna była przestarzała i jakość ciężko mi się czasem czytało. Ale to co jest teraz nie jedt wcale takie złe, tylko pokazuje jak Polacy nie cierpią zmian!!! Zrozumcie, że gazeta nie może być identyczna przez 50 lat, stacje TV zmieniają oprawy i gazety też. Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Czyli nos dla tabakiery? 09.03.06, 09:40 Mówimy o produkcie rynkowym. Jeżeli wiem, że moi klienci są konserwatystami i mi na nich zależy, to staram się nie czynić im wbrew. Proste, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
jacqueline Re: Nowa Wyborcza 09.03.06, 14:08 A mnie się podoba. Mogliby ją tylko zszyć by kartki nie latały po całym pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRAFMASTA Re: Nowa Wyborcza IP: *.pnd.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 15:00 KUPA! nie bez jaj w tydzien bym lepszy projekt zrobil. Odpowiedz Link Zgłoś
etykieta.zastepcza wygląda jak Nowy Dzień 09.03.06, 15:02 Doprawdy trudno zrozumieć, czym kierowali się decydenci w GW, aby tak drastycznie zmienić layout. On naprawdę jako żywo przypomina ś.p. Nowy Dzień, przede wszystkim czcionką, rozkładem kolumn oraz wszechobecną czerwienią. Naprawdę - zbyt wiele czerwieni jak na poniekąd poważną gazetę. Wygląda to wszysko tak, że wydawcom żal się zrobiło tej pracy włożonej w ND i poprzez zmianę grafiki GW chcą, aby ND "pozostawał w sercach i umysłach" skoro nie może być na papierze. Ryzykowny to zabieg. Inna sprawa, ze GW w piórkach Nowego Dnia staje się tą wymyśloną przez redaktorów "gazetą środka". A to jest ryzykowne jeszcze bardziej. Przyznam szczerze, ze z uwagą oglądałem przemianę graficzną Rzepy w zeszłym roku. Najpierw takie zmiany "sygnalne" (kapitalny pomysł z logo w remoncie!), aż w końcu ujreliśmy efekt końcowy - wyraźną czcionkę (ta w GW jest podobna, ale za duża), stateczne nagłówki i przede wszystkim stonowane kolory. Rzepa stała się naprawdę gazetą elegancką (mówimy o wyglądzie) i nawet jej wielki format tak mocno nie przeszkadza jak przedtem. Swoją drogą, Rzepa chciała też zmienić format na poręczniejszy, ale kiedy została nagrodzona za layout... no to wydawcy mają problem, czy jednak format zmniejszyć, czy nie. Ja osobiście jednak bym w chwili obecnej nie zmniejszał. GW proponuję przede wszystkim staranniejszy dobór kolorów - obecnie jest za dużo tabloidowej czerwieni. Kojarzy się to z pewną agresywnością i krzykliwością, co raczej nie przystoi poważnemu dziennikowi opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
endrass Re: wygląda jak Nowy Dzień 09.03.06, 15:23 Polecam wszystkim rzucenie okiem na malutkie "okienko" w dzisiejszej GW gdzie przytacza się kilka wypowiedzi internautów odnośnie zmian w Gazecie. Osobliwie prawie same pochwalne. Czyli albo tutaj nikt z GW nie zagląda albo traktują to jak margines albo zacięli sie w sobie i przekonują, że jednak jest dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszu Jak 90% niezadowolonych staje się 66% zadowolonych 09.03.06, 15:46 Też na to zwróciłem uwage. W dzisiejszej GW na str. 2 na 6 opinii z forum gazeta.pl 4 sa pozytywne (czyli 66% czytelników jest za), 2 zaś tęskniące za dawną szata. Za to uzasadniano złe opinie, ze to zapewne "kwestia przyzwyczajenia" (ok. 33% czytelników uwaza, ze to kwestia przyzwyczajenia). I jeszcze jedna sprawa. Skąd redakcja wzięła te opinie??? Przecież tutaj, na Fomum-Media-Prasa-Nowa Wyborcza proporcje sa zupełnie inne. Tak na oko 90 % ocen negatywnych, a moze z 10 % pozytywnych. Ciekaw, co? Odpowiedz Link Zgłoś
evaww Re: Jak 90% niezadowolonych staje się 66% zadowol 09.03.06, 17:08 I jeszcze: czytając nową wersję GW czułam się jak szczur, na którym eksperymentuje jakiś szalony naukowiec. Brrr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf zaspana kampania bilbordowa starej GW IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.03.06, 18:13 Najbardziej mnie śmieszy ta akcja bilbordowa, zapewne po to by poprawić swój wizerunek przed nadejściem nowej gazety axel springer. Tylko dlaczego na tych bilboradch jest stara gazeta, a nie z nowym layoutem! (przynajmniej tak jest we Wrocławiu) No chyba ze ta zmiana jest tylko tak na kilka dni by ludzie łatwiej przeżyli odejście Nowego Dnia i niedługo wrócą do starej szaty graficznej. A jak nie to widzę ze miliony poszły w błoto, bo po co utrwalać wizerunek czegoś czego nie ma. Znów nie udana decyzja agory. A świadczy o tym ze nie było to przemyślane przedsięwzięcie Odpowiedz Link Zgłoś
marcinkozuch Re: Nowa Wyborcza 09.03.06, 18:13 Też mi nie odpowiada. Tabloizuje się "Wyborcza". Zapewne niedługo zacznę ją czytać dwa, trzy razy w tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeciarz Wygląd nowej Wyborczej zawiódł mnie bardzo :-((( ! 09.03.06, 19:06 Jako stały, wierny czytelnik czuję się mocno zawiedziony Jej nowym wyglądem :-( Może to również kwestia przyzwyczajenia ale skojarzenia ze śp."Nowym Dniem" nie sposób uniknąć i nie jest to przyjemne! Może umowa z firmą zewnętrzną która przygotowała wygląd "Nowego Dnia" zawierała klauzulę wyłączności o określonym czasie i aby nie płacić kar Agora była zmuszona go wykorzystać w nowej Wyborczej. Czekam powrotu starej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Nowa Wyborcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 19:42 Nowa GW jest gorsza, mniej tekstów, drętwa makieta, tabloidyzacja idzie pełną parą. Straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
stopierwszy Skąd te opinie? 09.03.06, 19:53 Zacząłem tego posta i po lekturze forum upewniam się, że nie jestem ślepy. Ale czarę goryczy przelała dzisiejsza GW. Jak można w taki bezczelny sposób manipulować czytelnikami?! Skąd oni wzięli te pozytywne opinie? Na pewno nie z tego forum, a tak sugerują w nagłówku. Czuję się więc paskudnie i nie znajduję innego słowa jak manipulacja. Jak oni mogą teraz z czystym sumieniem zarzucać komuś manipulację? Oj, chyba sobie nie przedłużę prenumeraty. I nie dlatego, że makieta jest nietrafiona, ale dlatego, że okłamują czytelników - także mnie. Jeśli wstarczy im samozadowolenie i potrafią sami siebie pochwalić, to niech zaczną wydawać wewnętrzny biuletyn, a nie gazetę z ambicjami. Niektórzy nazywają takie zachowanie spsianiem. Jestem głęboko zawiedziony! Odpowiedz Link Zgłoś
konopielka80 Re: Skąd te opinie? 09.03.06, 20:12 Kupiłam sobie dzisiaj Wyborczą, abys na spokojnie ja przejrzeć w domu. No i rzuciły mi się w oczy dwie rzeczy. Po pierwsze, ze artykułów chyba jest mniej a po drugie dział "gospodarka" , któy kiedyś wyraźnie sie odznaczał , teraz zlewa się w całość z resztą.... I jeszcze jedno..te opinie czytelników na temat nowej szaty graficznej..Naprawde dla przyzwoitości można było zamieścić chociaz jedną krytyczną uwagę..a tak to lukier aż spływa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Re: Skąd te opinie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 20:17 stopierwszy napisał: Czuję się więc paskudnie i nie znajduję > innego słowa jak manipulacja. Jak oni mogą teraz z czystym sumieniem zarzucać > komuś manipulację? ! No nie mów, ze do tej pory wierzyłes w niepokalany profesjonalizm "wybiórczej". Przecież wszyscy jestesmy z branzy i widzimy jak to wszystko wygląda. Bujać to my, a nie nas, panowie i panie z Agory. Odpowiedz Link Zgłoś
stopierwszy Re: Skąd te opinie? 11.03.06, 22:00 Gość portalu: Dawid napisał(a): > No nie mów, ze do tej pory wierzyłes w niepokalany profesjonalizm "wybiórczej". Przecież wszyscy jestesmy z branzy i widzimy jak to wszystko wygląda. Hmmm... Czytuję kilka tytułów codziennie, dlatego mam wyrobione zdanie o wydarzeniach. Mój udział w tej dyskusji wynika ze zdania o fatalnej decyzji dotyczącej zmiany makiety. A zamieszczanie w peiperowej GW opinni niby z forum zwyczajnie mnie poruszyło. Przecież skonfrontowanie zawarości forum i gazety odsłania nieprawdę. W sobotę znów wzięli opinię "z sufitu". Kto im zabrania cytowania opinii negatywnych, a potem... niereagowania na nie. Prawda? Ala jakże to potem wygląda prawdziwiej. "Wszyscy jesteśmy z branży" - tego nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Re: Nowa Wyborcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 20:13 Bardzo dobra decyzja. Oby ta lewacka szczekaczaka miała za dwa lata 200 tysięcy nakladu. Wolałbym, że stało sie to juz za rok, ale bądźmy realistami. Axel do boju. Odpowiedz Link Zgłoś
felietonista.pl Wyborcza sfakciała 09.03.06, 21:49 Kiedyś tu jęczałem, że się GW tabloidyzuje i zostałem na chwilę okrzyknięty głównym forumowym agorażercą. A tymczasem co mamy po pół roku, dziennik środka bez środka, jedno wydawnicze bankructwo po drodze i plany nabycia Rzepy. Po co ja się pytam? Agora najwyraźniej zżera swój ogon, przy okazji psując to co przez lata osiągnęła. Dramatyczna jest ta nowa makieta i jakość tekstów. JM Odpowiedz Link Zgłoś
preta nowy layout 10.03.06, 16:56 Szkoda, ze Wyborcza poszla w takim beznadziejnym kierunku. Najpiekniejsza makieta byla za czasow Dominique Roynette - nowoczesna, elegancka, przemyslana, pelna oddechu i powietrza. Potem Krzysztof Trusz wszystko zepsul, skulfonil, napackal. A redakcja zamiast pojsc w slady przepieknej Rzeczpospolitej - sprezentowala nam kolejnego kulfona- popluczyny po Nowym Dniu. W stopce nie ma nawet autora tej szaty graficznej! DLACZEGO? Autor nieznany? A moze wstydzi sie swojej "rzezby"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czapski Re: Nowa Wyborcza IP: *.utp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 18:11 A mi się nowy layout bardzo podoba. I tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf Re: Nowa Wyborcza IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.06, 21:26 Wstyd się przyznać, ale od wtorku nie przeczytałem żadnego dłuższego artykułu w gazecie. Po kilkunastu linijkach coś mnie odrzuca, już nie mogę i rzucam gazetę w kont, aż tu nagle... Przejrzałem dziś Gazetę (jaki miły opis gazety Fakt na stronie 30) i potem wziąłem dodatki do ręki, na pierwszy ogień „Wieża ciśnień” (dodatek wrocławski). I tak nagle jakoś samo zmogłem dwa jakieś większe materiały. Wywiad z dr Woźniakiem o wrocławskim skarbie i artykuł Zdrojewskiego o powstaniu Wrocławia, jako marki. Po tak szybkim przeczytaniu, byłem zdziwiony ze tak szybko spodobała mi się nowy layout, patrzę na tytuł... o, zostawili starą czcionkę, jak miło, patrzę na artykuł... o, nie ma dziwnych kreseczek, nie ma kropek na początku i końcu artykułu, nie ma u góry czerwonego koloru. Po prostu pięknie. Zapomnieli o tym dodatku, mam nadzieje, ze na stałe. Jest jakiś azyl... aby był za tydzień. O czym świadczy ten wątek, ze jednak stara szata graficzna była bardziej przyjemniejsza do czytania, przynajmniej dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Nowa Wyborcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 09:15 Farciarz, nam Stołek zmienili od razu, cholera :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf Re: Nowa Wyborcza IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.03.06, 17:37 A jednak zmienili, Piątkowa wieza ciśnien była juz w nowej szacie graficznej, nie stety... Zastanawia mnie skąd oni biorą te pozytywne opinie czytelników, bo chyba nie z forum. Jak jeszcze raz opublikuja jakieś pozytywy to obiecuje, wysle list(papierowy) na czerską Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xaliemorph Re: Nowa Wyborcza IP: *.icpnet.pl 11.03.06, 00:59 Nowy wygląd gazety wyborczej z nową czcionką to czysta porażka. Jak i może program z nowego dnia którego wzór przeszedł do wyborczej, jest jako tako bardziej atrakcyjny, tak nowa szata samej wyborczej jest kompletnie nieczytelna. Szanowni redaktorzy, marketingowcy i wreszcie szanowny panie Michniku: wasz nowy twór jest po prostu nieczytelny. Proszę sobie wziąść stary egzemplarz gazety, i nowy i po sekundzie stwiedzić o czym jest mowa, idę o zakład że znacznie szybciej pójdzie ze starym egzemplarzem, nie tyle z przyzwyczajenia a kompletnie nieczytelnej szaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moniks Re: Nowa Wyborcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 11:35 ja przestaje czytac wyborcza, z najbardziej intelektualnej gazety w polsc eprzerodzila sie w tabloid! w dzisiejszej swietecznej nie ma co czytac, nie wiem w ogole gdzie sa poczatki artykulow przez te dziwbe ramki.. jakies kropki w srodku... a informacje kulturalne to jak rubryka z faktu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhher Re: Nowa Wyborcza IP: *.icpnet.pl 11.03.06, 13:21 Ja byłam kiedyś zagorzałym i wiernym fanem GW, ale od pewnego czasu w kiosku stojąc przy stoisku z dziennikami, jakoś zawsze zdecyduję się na "Rzeczpospolitą", której kiedys nie znosiłam, a teraz coraz bardziej lubię: dział prawno-gospodarczy rewelacyjny, dobra firma - właściwie codziennie coś ważnego, reszta - kompetentnie. Skoro już nawet ja nie kupuję GW to chyba strzelili sobie niezłego samobója... A co do Nowego Dnia, to od razu wiedziałam, że to nie wypali. Chyba miałam nosa, jak widać. W wyborczej znośne są tylko jeszcze Wysokie obcasy. A teraz tak mnie nostalgia wzięła na stary, piękny Magazyn, który zbierałam, starą telewizyjną... nawet auto-moto było lepsze niż te wydumane obroty... I to wszystko jeszcze parę lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
konopielka80 Re: Nowa Wyborcza 11.03.06, 21:23 Ja kiedyś też kiedyś o wiele częściej kupowałam Wyborczą, chociażby dla Magazynu czy Telewizyjnej...Teraz już ograniczam się jedynie do soboty i Obcasów...Oby tylko ich nie zepsuli.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blanka36 Re: Nowa Wyborcza IP: *.toya.net.pl 12.03.06, 20:17 Te zmiany są dość zastanawiające.Niestey, miom zdaniem, gazeta niestey, powoli tabloidyzuje sie... Ten sensacyjny styl, te komentarze... Czy w redakcji uważaja, że ludzie nie potrafią sami mysleć i musz narzucać zdanie na opisywany temat? Oczwyiście, wszystko w tym samym, sensacyjno - histerycznym tonie... Żal gazety... Odpowiedz Link Zgłoś
blanka36 Re: Nowa Wyborcza 12.03.06, 20:23 Niestey, ale gazeta powoli tabloizuje się. Ten sensacyjny ton, te dramatyzne komentarze. Czy redakcja uważa, że czytelnicy nie umią myśleć SAMI!!! naprawdę byłoby duże lepiej, żeby gdyby ograniczyli sie tylko do podawania wiadomości i to tylko prawdziwych... Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: Nowa Wyborcza 13.03.06, 01:19 stopierwszy napisał: > Jak Wam się podoba nowa Wyborcza? Powiem szczerze, że za bardzo przypomina > Nowy Dzień. A tam rpzeszkadzał mi właśnie wygląd stron. Ciężko mi się połapać > w artykułach przy takim nowym wyglądzie. Poprzednia czcionka była lepsza - > bardziej dobitna i wyrazista. 2 starsze osoby w moje rodzinie chwala sobie nowa czcionke. Twierdza ze lepiej sie czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
preta Re: Nowa Wyborcza 13.03.06, 09:38 A w mojej rodzinie dwie starsze osoby przestaly czytac Wyborcza, bo nowa czcionka jest dla nich niewyrazna. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: Nowa Wyborcza 13.03.06, 17:35 preta napisała: > A w mojej rodzinie dwie starsze osoby przestaly czytac Wyborcza, bo nowa > czcionka jest dla nich niewyrazna. No to faktyvcznie .... Wspoczuje, tym bardziej ze jeszcze 10.06 nie mialy problemow ze wzrokiem. A moze w miedzyczasie przegladaly "Niedziele" i tak im sie porobilo? Odpowiedz Link Zgłoś
preta Re: Nowa Wyborcza 14.03.06, 11:25 > No to faktyvcznie .... > Wspoczuje, tym bardziej ze jeszcze 10.06 nie mialy problemow > ze wzrokiem. > A moze w miedzyczasie przegladaly "Niedziele" i tak im sie > porobilo? dr.szfajcner! Niby dlaczego uwazasz, ze 10.06 nie mialy problemow ze wzrokiem? Znasz ich? Rozumiemn, ze "Niedziele" przegladaly u Ciebie, bo u nas w domu takiej prasy z pewnoscia nie uswiadczysz. Jesli nie dostrzegasz roznicy w czytelnosci obecnego body tekstu w porownaniu z poprzednim to wspolczuc mozna Tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: Nowa Wyborcza 14.03.06, 17:46 preta napisała: > > No to faktyvcznie .... > > Wspoczuje, tym bardziej ze jeszcze 10.06 nie mialy problemow > > ze wzrokiem. > > A moze w miedzyczasie przegladaly "Niedziele" i tak im sie > > porobilo? > > dr.szfajcner! Niby dlaczego uwazasz, ze 10.06 nie mialy problemow ze wzrokiem? Ano z prostej przyczyny preta: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=645&w=38030056&a=38264466 Wyrazy wspolczucia rezerwuj dla potrzebujacych, np. dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
preta Re: Nowa Wyborcza 15.03.06, 13:24 Szfajcner! No i po co przytaczasz moj post? Co chcesz udowodnic? Nie napisalam w nim przeciez, ze ja nie czytam Wyborczej. Czytam ja od zawsze i dopoki bedzie sie ukazywac bede jej wiernym czytelnikiem, chocby miala makiete brzydsza od kupy. Taka juz jestem przywiazana. Ale nie znaczy to, ze starsi ludzie (czytaj - moi rodzice) beda tak samo wierni i wytrwali). Chodzi mi o dobro Gazety, a nie tylko beznamietne krytykanctwo. To fajnie, ze w Twoim otoczeniu znalazles dwie starsze osoby, ktorym nowy layout odpowiada. Mnie sie nie podoba i chyba moge miec swoje zdanie? Moi Rodzice kochaja Gazete, ale body tekst jest dla nich za okragly, za malo czytelny i widze, ze opuszczaja wiele cennych artytkulow nie mogac przez nie przebrnac ze wzgledu wlasnie na slabszy wzrok. Mysle, ze Gazeta sama sobie szkodzi (niestety!!!) takimi posunieciami. A ja chcialabym, zeby Wyborcza byla najlepsza, najpiekniejsza i w ogole same naj... Daruj wiec sobie pouczanki. Moj post z 10.03 i ten o 2 osobach, ktore przestaly czytac Gazete - nie przecza sobie w zaden sposob. Odrobina dobrej woli i sam to zauwazysz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Nowa Wyborcza IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 15.03.06, 13:38 Nie dyskutuj z nim. To agorowy naganiacz. On nawet bronił dodatku telewizyjego(!) "GW". Szkoda czasu na dyskusje z nim. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: Nowa Wyborcza 15.03.06, 20:16 Gość portalu: T-800 napisał(a): > Nie dyskutuj z nim. To agorowy naganiacz. Jawohl herr achthonded. Wysce sa ten springerowski wy-matacz? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: Nowa Wyborcza 15.03.06, 20:13 preta napisała: > To fajnie, ze w Twoim otoczeniu znalazles dwie > starsze osoby, ktorym nowy layout odpowiada. Nie napisalem ze im odpowiada nowy layot ( to po zydowsku? ), lecz czcionka, ktora wedlug mojej babci i mojego stryja jest czytelniejsza. > Mnie sie nie podoba i chyba moge > miec swoje zdanie? Pokaz mi gdzie i kiedy napisalem ze nie masz prawa miec wlasnego zdania. Moge zrozumies ze syndnrom oblezonej twierdzy panuje wsrod czlonkow i sympatykow rzadzacej w Polase partii, ( szykuja sobie niezle szubienice i wiezienia ) ale nie wudze powodu zeby ogarnal, rowniez milosnikow Gazety Wyborczej. Moze bys posluchal cennych rad, ktore co juz udzielaja innym czolowi politycy PiSu i udal sie do psychiatry? > Mysle, ze Gazeta > sama sobie szkodzi (niestety!!!) takimi posunieciami. A ja chcialabym, zeby > Wyborcza byla najlepsza, najpiekniejsza i w ogole same naj... Wydaje mi sie ze dla Ciebie odpowiedniejsze sa pisma typu Claudia,Twoj Styl. - Maja bardzo ladna szarę graficzną piękne zdjęcia, i tak niewiele tekstu, że rodzaj i wielkość czcionki nie powinny miec żadnego znaczenia. > Daruj wiec sobie pouczanki. Ty zaS przceiwnie - pouczaj sobie dalej ile chcesz i mozesz. Smiech zawsze sie przydaje. > Moj post z 10.03 i ten o 2 osobach, ktore przestaly zytac Gazete - nie > przecza sobie w zaden sposob. Odrobina dobrej woli i sam to zauwazysz... Ale wiedz ze gdybys przedtem napisal o tych 2 osobach, znajac Twoja powsciagliwosc uznalbym ze az osoby 4 przestaly czytac. Ale po tym Twoim histerycznym poscie coraz bardziej jestem przekonany, ze 5 zaczelo czytac! Odpowiedz Link Zgłoś
preta Re: Nowa Wyborcza 16.03.06, 10:57 szfajcner, ok. Jestes buc i bufon i rzeczywiscie nie ma sensu z toba dyskutowac. Mozesz sie wiec juz nie wysilac i nie odpisywac. Wysylam cie w niebyt. Na szczescie mam ta mozliwosc :-) A Ty w tzw. miedzyczasie popracuj nad pisownia, bo w twoich postach jest za duzo niestrawnych literowek. Bez odbioru - Preta (to imie zenskie, wiec nie wal do mnie w formie meskiej). Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: Nowa Wyborcza 16.03.06, 18:01 preta napisała: > szfajcner, > ok. Jestes buc i bufon i rzeczywiscie nie ma sensu z toba dyskutowac. Mozesz > sie wiec juz nie wysilac i nie odpisywac. Kazdego chama prawda boli, jakiej by nie byl plci. Jaroslaw K. jest najlepszym przykladem, ale ty nie odbiegasz daleko, w "tym temacie " od przecietnego pisiorka. by! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edvin A czemu bilbordy i reklama TV pokazuje stara GW? IP: 212.76.37.* 13.03.06, 22:59 chyba nie bredze - w kampnii reklamowej w tv i na bilbordach jest GW ze stara typografia i ukladem stron. Jesli tak to gratualcje dla marketingu Agory - sprawdzcie sprzedaz i czytelnictwo za ostatnie 10 dni, plis i to szybko Odpowiedz Link Zgłoś
szakal_el Re: Nowa Wyborcza 14.03.06, 19:06 Kiepsciuchno z Tą nową szatą graficzną. Nowy dzien im sie nie udal to przeniesli ja na Wyborcza:)) Nie podoba mi sie:( Odpowiedz Link Zgłoś
monika.c Re: Nowa Wyborcza 15.03.06, 10:48 ja juz nie czytam Wyborczej, poziom stracila bezpowrotnie wg mnie. przez jakis czas dam jeszcze szanse Wysokim Obcasom, ale swiateczna bedzie ladowala w koszu od razu... jaka szkoda, ze po tylu latach trzeba bedzie poszukac jakiejs innej gazety... Nie wiem, dlaczego wlasciwielom GW wydaje sie, ze potrzebujemy ramek w tekstach, zeby je lepiej zrozumiec. Jedyna prawdziwie intelektualna gazeta w Polsce wlasnie zamienia sie w intelektualny tabloid. szkoda..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Nowa Wyborcza IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 15.03.06, 12:15 Przejrzałem sobie papierową „GW” specjalnie na użytek tego wątku. ;-) Wypowiadam się jako „nieczytelnik” (a co najwyżej czytelnik niektórych tekstów online). Pierwsze na co zwróciłem uwagę, to wcięcie akapitowe. Poprzednie było bardzo płytkie. Mała rzecz, a bardzo drażniąca. Nowe jest głębsze, poprawne. I to jest na plus. „Tabloidyzacja”? Ramki? Kwestia gustu. Jednemu się podoba, innemu nie. Moim zdaniem tytuły w stylu „tabloidowym” nie przystoją poważnej gazecie, ale i nie dyskwalifikują jej. Choć wyraźnie odbija się tutaj cień „Nowego Dnia”. Natomiast totalną porażką jest czcionka body – nieczytelna i za wysoka. Nie da się tego czytać. Jak „GW” zmieni „body” (nawet windowsowy Times byłby lepszy) reszta, a co za tym idzie cała szata, będzie co najmniej poprawna. Oczywiście zawartości merytorycznej tutaj nie oceniam (gazetka głosząca „jedynie słuszną prawdę” w stylu „Trybuny” czy „Naszego Dziennika”, tyle że dla „inteligentów”). Szkoda na nią pieniędzy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pressforum Świąteczna 15.03.06, 13:35 Świąteczna jest po prostu brzydka. Nie chce się tego czytać, nie chce się na to patrzeć. A był to mój - do tej pory - ulubiony kawałek GW :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: analityk Gazeto na Boga.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 20:16 jesli chcesz przetrwac wroc do starej czcionki i makiety. I nie wycigaj wnioskow po rosnacej sprzedazy. To bowiem jest sukces tylko i wylacznie atrakcyjnej prenumeraty teczkowej. Jesli nie wyciagniecie wnioskow tak szybko jak to bylo w przypadku Nowego Dni to zobaczymy wyniki sprzedazy po zakonczeniu prenumeraty kwartalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evaww Re: Gazeto na Boga.. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.03.06, 19:36 Zgadzam się z Tobą - cieszę się nawet, że moja pani w kiosku nie chciała przyjąć prenumeraty "teczkowej", musiałabym teraz codziennie katować się widokiem dziwadła, jakim jest nowa GW. Może my jesteśmy mniejszością, którą ludzie biznesu mają w nosie? Robią gazetę dla kogoś innego. Czytanie było dla mnie relaksem, teraz się wkurzam - czas zmienić przyzwyczajenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pegi Re: Świąteczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 22:29 uważam, że to zacietrzewienie zawsze ma jakieś podteksty - nie podoba się to nie czytajcie i kwita Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drwal Re: Świąteczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 15:08 I tak wlasnie sie stanie. Mam nadzieje, ze Niemiaszki wprowadza na ry nek jakis lepszy, konkuencyjny i dla obiektywnych ludzi gazeta. Auf wiedersehen Odpowiedz Link Zgłoś
marcinkozuch Re: Nowa Wyborcza 15.03.06, 20:25 Źle, o wiele gorzej się czyta Nową Wyborczą. Same ramki, widzi się prawie tylko reklamy, powiększenie czcionki spowodowało, że teraz na kolumnę przypadają trzy mniej więcej wyrazy, wzrok się ślizga po tekście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollll Re: Nowa Wyborcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 15:44 nic z tego nie wyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geek Re: Nowa Wyborcza IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.06, 15:45 "Jedyna prawdziwie intelektualna gazeta w Polsce wlasnie zamienia sie w intelektualny tabloid. szkoda....." No bez jaj, wybiorcza intelektualna?? Wg badan chyba tylko Rzeczpospolita zasluguje na to miano-czytelnicy Rzpy sa wyksztalceni, naleza do polskiej namiastki klasy wyzszej sredniej i w gore. Gw od lat szla po rowni pochylej, z ta swoja smieszna gazetkowa ideologia, brataniem sie z "ludzmi honoru" typu Jaruzelski i Kiszczak. Chyba nawet dzial gospodarczy i sportowy jest tam antypisowski:) No i ten nachalny filosemityzm-u nas w Poznaniu juz tyle bzdur napisali o zydozercach tylko czychajacych na zburzenie synagogi poznanskiej. Zenada. Nie da sie tego czytac.. Layout tylko ich dobil.Ale mysle, ze wiekszosc konsumentow gazetki to doceni-i tak GW byla swoja oprawa i brakiem obiektywizmu blizsza Faktowi niz Rzepie (smieszne w ogole,zestawiac tabloida GW z Rzepa). pozdrwm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polka Re: Nowa Wyborcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 23:43 a mnie sie nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
jkd1987 Re: Nowa Wyborcza 20.03.06, 22:11 s1.bitefight.pl/c.php?uid=89329 tu jest coś wiecej na ten temat :D Odpowiedz Link Zgłoś