Gość: robak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 22:47 :| i co niby mam stac na ulicy i czekac 50 min az oni zrobia swoje? 50 min to kupa czasu ;| Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1410_tenrok to za dużo tego dobrego! 27.03.07, 22:50 ktos im (Policji) powinien dac po łapach. To jest już bezczelność. A, że bezprawie - to jasne. synonim Orwella? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: to za dużo tego dobrego! IP: *.adsl.sky.cz 27.03.07, 22:54 za dużo nawet na policjantów.... czy oni myślą że policjant bedzie zapamiętywał 60 czy 70 różnych kolczyków tatuaży i jeszcze ich polożeń i na ich podstwaie zarzymywać? a może za każdym razem łączyć się z bazą... Odpowiedz Link Zgłoś
macu3 Polacy, naród malkonentów. 27.03.07, 22:55 Kiedy chodzi o zbieranie informacji do bazy danych, to jest narzekanie, że to długo trwa i jest zbyt wnikliwe. Ale kiedy ktoś straci telefon, to będzie wieszał psy, że policja nic nie umie zdziałać. puff. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hen Re: Polacy, naród malkonentów. IP: *.acn.waw.pl 27.03.07, 23:18 A jak strace pracę bo sie spóźnię to co? Jak nie zdążę na ważną rozmowę to co? Jak nie zdążę na egzamin to co? Jak nie zdażę do lekarza do którego zapisałem się trzy miechy temu to co? A komórki i tak nie znajdą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gem Re: Polacy, naród malkonentów. IP: *.e-wro.net.pl 28.03.07, 02:16 jak ktos charakterystycznie wyglada to i tak latwo go zidentyfikowac i zlapac wymowa akcji jest nastepujaca: im bardziej jednakowo wszyscy bedziemy wygladac i sie zachowywac - tym lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanalasz Re: Polacy, naród malkonentów. IP: *.wro.vectranet.pl 28.03.07, 09:43 znacze że cu, że w robocie wszytskie gównem mamy sie posmarowac bo Jontek na dole sie utytłał?? Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Polacy, naród malkonentów. 28.03.07, 06:01 Hahaha: w Polsce Zwiazek Radziecki odzywa! prawdziwe PRAWO i sprawiedliwosc. Zylem w Am.Poludniowej za czasow pewnej dyktatury wojskowej: nawet tam takie rzeczy sie nie zdarzaly! Jestesmy naprawde przodujacym narodem - w tworzeniu....niczego. Po stokroc ,brawo. Nic dziwnego,ze tylko na noworodkow licza,bo zaden chocby na wpol zorientowany czlowiek w tym kraju nie bedzie chcial zyc. LOL Nareszcie zrozumialem o co chodzi w tej ustawie o zakazie aborcji! Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Polacy, naród malkonentów. 28.03.07, 00:43 macu3 napisała: > Kiedy chodzi o zbieranie informacji do bazy danych, to jest narzekanie, że to > długo trwa i jest zbyt wnikliwe. > > Ale kiedy ktoś straci telefon, to będzie wieszał psy, że policja nic nie umie > zdziałać. ************************************ Oczywiście, że nic nie zdziała, bo będzie zajęta spisywaniem kolczyków i wpisywanie tego do komputera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Polacy, naród malkonentów. IP: *.stansat.pl 30.03.07, 19:04 tak napewno znajda kogos telefon po tatuazu na tylku lub po kolczy ktory w kazdej chwili mozna zmienic albo po kolorze po tym ze ktos mial akurat np czarna bluze z kapturem odrazu krag podejzenych sie zacisnie wystarczy w sprawdzic kto ma taka bluze i juz mamy przestepce no ja jestm za napewno sie sprawdzi :D Odpowiedz Link Zgłoś
sl4sh2 Re: to za dużo tego dobrego! 27.03.07, 23:42 eh... wprowadzają podatki za gniazdko z prądem, niedlugo pewnie za używanie tlenu...... a teraz jeszcze cos takiego :/ Jak jakiś policjany zatrzyma mnie na ulicy, że niby jestem podejrzany to podam tylko standardowe dane, a co do tatuaży i przynaleznosci do jakiejs subkultury - TA WARA PANOWIE ! zabiorą mnie na komisariat, to zasłonie się nietykalnością osobistą oraz ustawą o ochronie danych osobowych. Btw. po cholere im wiedziec czy mam tatuaż np. na tyłku :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMTe Re: to za dużo tego dobrego! IP: 195.136.140.* 28.03.07, 06:50 A ja akurat bilet do Anglii wczoraj kupiłem... Pa, pa! Męczcie się w tym grajdole sami, może wrócę za 3 lata, a może już nie wrócę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QtasempoPysku Sr.. na Kaczory, w pysk im pisiory IP: *.wro.vectranet.pl 28.03.07, 09:41 Ma ktos namiar mailowy do tego Cymbała Xerowanego (nigdy nie wiem który je który) !? Podrzućcie mu kto te komenty do lektury...A jak nie pomoże to tylko Rewolucja, obalimy 2 za jednym cieciem miecza, wkońcu w worze są dwa jaja ;)A wogóle to bedę strzelał...gdzie i jak potem się pochwalę :] Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: to za dużo tego dobrego! 28.03.07, 00:45 1410_tenrok napisał: > synonim Orwella? ******************************** Nie. Gomułki. Odpowiedz Link Zgłoś
way270 Re: Policja skontroluje tatuaże i kolczyki 27.03.07, 22:53 jak nie poddasz sie do ich kontroli, to wyladujesz na komisariacie na kilka godzin. Do tego moga jeszcze tobie zrobic rewizje osobista aby poznac i udokumentowac inne znaki szczgolne. Prawo jest po ich stronie, a nie po twojej. Jak chcesz to podaj ich do sadu, moze wygrasz, a moze przegrasz. Jak wygrasz to panstwo zaplaci, a nie pomyslodawca tego przepisu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QtasempoPysku Re: Policja skontroluje tatuaże i kolczyki IP: 88.156.80.* 27.03.07, 23:54 czyli że np. bym obrabował apteke i ktos jako znak szczególny wskaże mój Tatoos a i przy tym powie że pytałem o leki na hemoroidy to gliniarz na ulicy bedzie zagladał mi w doopsko !!?? To chore, przestepcy, ci groźni, i tak nie spacerują sobie po ulicach tylko wożą sie świetnie zamaskowanymi furaczami i mają wspólników którzy ich kryją a i tak młode "Pałki" będą na ulicach rozbierać młodych w kapturach bo taki stereotyp....kaptur to wywrotowiec ! czasem sie okaże że wywrotowiec to Pan Prezes co to na spacer albo jogging albo schadzkę w parku z kochanką sie wybrał a Pałki mu w doopsko zaglądają !!!! pogięło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Policja skontroluje tatuaże i kolczyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 22:54 Ta ta policja niech sie wezmie do roboty, bo do studentow to podchodzą i legitymują, ale jak stoi 10 dresów to już nawet nie patrzą w tamtą stronę... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Policja skontroluje tatuaże i kolczyki 27.03.07, 23:31 Gość portalu: gosc napisał(a): > Ta ta policja niech sie wezmie do roboty, bo do studentow to podchodzą i > legitymują, ale jak stoi 10 dresów to już nawet nie patrzą w tamtą stronę... Dziwisz się? Musieliby chodzić w grupach po 20-tu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DzikiPiesDingo Re: Policja skontroluje tatuaże i kolczyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 13:37 jak to??? przecież stoi za nimi prawo- po co 20-tu? No chyba ze prawo jest gó..ane, a kolejne update'y są tyle warte co ten komentowany. ps. zaraz jade przebić sobei napletek i wydziarać pośladki- "Tak, mam kolczyki, tatuaże- pokazać??" Odpowiedz Link Zgłoś
mlody261 Re: Policja skontroluje tatuaże i kolczyki 28.03.07, 19:21 Gość portalu: DzikiPiesDingo napisał(a): > jak to??? przecież stoi za nimi prawo- po co 20-tu? No chyba ze prawo jest gó.. > ane, a kolejne update'y są tyle warte co ten komentowany. > ps. zaraz jade przebić sobei napletek i wydziarać pośladki- "Tak, mam kolczyki, > tatuaże- pokazać??" >zrób te dziary henną.Po dwuch tygodniach bedziesz innym człowiekiem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyz Re: Policja skontroluje tatuaże i kolczyki IP: *.eranet.pl 28.03.07, 22:21 To że nie podchodzą do dresów to jeszcze pół biedy. Ale że ich sądy uniewinniają, jeżeli zabijają przypadkowego kierowcę i przykuwają pasażera do wózka, to jest już zbrodnia Państwa. Również ostatnio nasila się nadużywanie przepisu o prawie policji do przeszukania bez nakazu w wyjątkowych sytuacjach. To nie jest nic takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: huhub Policja skontroluje tatuaże i kolczyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 22:54 a jak ktoś śpieszy sie na spotkanie, pociąg lub do pracy to czy "policja" zwroci Mi ewentualne koszty za bilet lotniczy czy zwolnienie z pracy. Przecież mój szef może mieć to gdzieś że jakiś "policjancik" mnie spisywał prawie godzine. Czas zacząć myśleć o ludziach a nie o własnych dupach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Re: Policja skontroluje tatuaże i kolczyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 22:57 a jak ktos ma kolczyk w intymnym miejscu? to co - tez skontroluja? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Policja skontroluje tatuaże i kolczyki 27.03.07, 23:33 Gość portalu: ka napisał(a): > a jak ktos ma kolczyk w intymnym miejscu? to co - tez skontroluja? ;) No pewnie! Tylko dłużej potrwa, bo będą musieli z legitymowanym gdzieś się zaszyć w ustronnym miejscu, żeby się nie narazić na obrazę moralności publicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
szymon.niemiec Policja skontroluje tatuaże i kolczyki 27.03.07, 22:58 Rozumiem, że już nie wystarczy, że nasze służby zbierają wszelkie możliwe informacje o obywatelach? Mam takie pytanie, czy chcąc być w zgodzie z prawem, będę musiał na wezwanie Policji zdejmować na ulicy spodnie, żeby pokazać tatuaż na pośladku? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Policja skontroluje tatuaże i kolczyki 27.03.07, 23:36 szymon.niemiec napisał: > Rozumiem, że już nie wystarczy, że nasze służby zbierają wszelkie możliwe > informacje o obywatelach? > Mam takie pytanie, czy chcąc być w zgodzie z prawem, będę musiał na wezwanie > Policji zdejmować na ulicy spodnie, żeby pokazać tatuaż na pośladku? Zapewne. Przypuszczam jednak, że będziesz mógł poprosić, aby to legitymowanie odbyło się w jakimś odosobnionym miejscu, a nie - na oczach przechodniów, w tym - dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S.K. Re: Policja skontroluje tatuaże i kolczyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 22:59 hint: czytajcie ze zrozumieniem. Sprawa tyczy się w dużej mierze legitymowania prewencyjnego. Zabawne że do tej pory wystarczył rysopis oraz cechy szczególne podane przez ofiary i świadków po popełnieniu czynu zabronionego. Teraz prawnie usankcjonujmy: każdy z zakolczykowaną brodą to kryminalista. Prewencja na najwyższym poziomie. "Bo każdy pijak to złodziej!" Bareja wiecznie żywy. W normalnym kraju autor rozporządzenia już nigdy by nic nie rozporządził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolo nic dodać nic ująć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 23:16 :) nic by nie rozporządził. W innym poscie ktos wspomnial o dresach do ktorych boja sie podejsc , rzeczywiscie najlepiej legitymowac studenta z kolczykiem w nosie... Naprawde pora sie pakowac Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: nic dodać nic ująć 27.03.07, 23:39 Gość portalu: tolo napisał(a): > :) nic by nie rozporządził. W innym poscie ktos wspomnial o dresach do ktorych > boja sie podejsc , rzeczywiscie najlepiej legitymowac studenta z kolczykiem w > nosie... Naprawde pora sie pakowac Nie przesadzaj! Po prostu wyjmij kolczyk z nosa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ytst Re: nic dodać nic ująć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 23:43 Nie wiem czy umyślnie, ale trafnie ująłeś sedno sprawy! Tylko, że kurcze... to jest mój kraj i jeśli mam ochotę mieć kolczyk w nosie a nawet w dupie to jest to moja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: nic dodać nic ująć 28.03.07, 00:35 Gość portalu: ytst napisał(a): > Nie wiem czy umyślnie, ale trafnie ująłeś sedno sprawy! > > Tylko, że kurcze... to jest mój kraj i jeśli mam ochotę mieć kolczyk w nosie a > nawet w dupie to jest to moja sprawa. To Ci się tylko wydaje. Zresztą - pogadaj z Mamą i Tatą, a - jeszcze lepiej - z Babcią i Dziadkiem, którzy pamiętają pierwszą komunę, to Cię wyprowadzą z błędu. Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Re: nic dodać nic ująć 27.03.07, 23:48 > Nie przesadzaj! > Po prostu wyjmij kolczyk z nosa. A niby dlaczego mam wyjac kolczyk ( nie mam wprawdzie, ale zalozmy, ze mam ) ? Moje pieniadze, moje cialo i moja sprawa, czy mam kolczyk czy mam tatuaz, czy mam dildo w dupie. Nikomu nic do tego i policji spowiadac sie tez nikt nie musi. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: nic dodać nic ująć 28.03.07, 00:37 arius5 napisał: > > Nie przesadzaj! > > Po prostu wyjmij kolczyk z nosa. > > > A niby dlaczego mam wyjac kolczyk ( nie mam wprawdzie, ale zalozmy, ze mam ) ? > Moje pieniadze, moje cialo i moja sprawa, czy mam kolczyk czy mam tatuaz, czy > mam dildo w dupie. Nikomu nic do tego i policji spowiadac sie tez nikt nie musi. Na razie, ale - wraca stare... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Policja skontroluje tatuaże i kolczyki 27.03.07, 23:38 Gość portalu: S.K. napisał(a): > > Bareja wiecznie żywy. W normalnym kraju autor rozporządzenia już nigdy by nic > nie rozporządził. A czy ktoś twierdzi, że żyjemy w normalnym kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo a mnie się to podoba IP: *.171.76.162.crowley.pl 27.03.07, 23:02 i dodałbym do tego pstryknięcie fotki jak ktoś jest uczciwy to nie ma nic do ukrycia Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat A zoofilia też ci się podoba, frajerze? 27.03.07, 23:29 Gość portalu: leo napisał(a): > i dodałbym do tego pstryknięcie fotki jak ktoś jest uczciwy to nie ma nic do > ukrycia Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: a mnie się to podoba 27.03.07, 23:40 Gość portalu: leo napisał(a): > i dodałbym do tego pstryknięcie fotki jak ktoś jest uczciwy to nie ma nic do > ukrycia Nawet kolczyka w najbardziej intymnym miejscu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: a mnie się to podoba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 00:21 to jest ok (chociaż jakiekolwiek zatrzymywanie do legitymowania to domniemanie winnosci według mnie a powinno być odwrotnie) dopuki nie okaze sie ze z uczciwych ludzi (ale niewygodnych) będą robić nieuczciwych. taka baza danych to potężne narzędzie. przez jakiś czas ta baza bedzie sie tylko napełniać. potem będzie niebezpieczna jak google. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QtasempoPysku Re: a mnie się to podoba IP: 88.156.80.* 28.03.07, 00:23 "i dodałbym do tego pstryknięcie fotki jak ktoś jest uczciwy to nie ma nic do ukrycia" Nie wiesz co rzeczesz, uczciwy i sprawiedliwy...nie czytasz wiadomości jak to szczecińska policja "pomyliła się" i gościa do Zakopanego ...ze niby nozownik na gubałówce dźgał ...Chciałbyś tak, żeby jakiś cymbał wskazał cie że to ty zgwałciłes jego żonę/matkę/dziewczyne ?? Byłes "na dołku", słysząłes co tam sie dzieje, znasz realia ?? To nie pitol tu o uczciwości, bo jak cie raz namaszczą to jestes udupiony i twoja wiara w to że jestes uczciwy nie pomoże ci...Porozmawiaj sobie z kims kto był uczciwy i niewinny a podejrzany, wtedy się wypowiadaj !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol83 Re: a mnie się to podoba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 05:58 mnie tak zawinęli. W zasadzie za głupotę... Za to, że nie miałem przy sobie DO (dowodu osobistego) spędziłem na komendzie 3 (!!!) godziny. Siedziałem w zwyczajnej klatce, do której wsadza się kryminalistów. Miało to miejsce 4 miesiące temu. Od tego czasu wydałem conajmniej 3000 zł na psychoterapeutów - boję się wyjść na ulicę, jechać autobusem, cierpię na ciężką manię prześladowczą - czy Policja da mi za to jakąś rekompensatę - raczej nie... Zamierzam możliwie najszybciej opuścić ten kraj, nie czuję się jego "Obywatelem" ale niewolnikiem kolejnych obozów rządzących :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pyz Re: a mnie się to podoba IP: *.eranet.pl 28.03.07, 22:41 Jak tylko pojawia się dyskusja o policji pojawiają się ZAWSZE relacje takie jak ta. Ludzie! Co jest? za co niby miałby kochać swój kraj? Za bicie? za strzelanie do pasażerów? Za strzelanie do ofiar napadów? Za "nie ma ludzi niewinnych, tylko źle przesłuchiwani"? I jeszcze za takie państwo miałbym dać się zabić? Nie. Kończę doktorat i emigruję, a niech polacy sobie beze mnie budują IV... Rzeszę. To ma być policja, a nie gestapo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: Policja skontroluje tatuaże i kolczyki IP: *.gts.entel.pl 27.03.07, 23:10 a moze chca jeszcze wiedziec czy mam krzywego ptaszka idioci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elka Re: Policja skontroluje tatuaże i kolczyki IP: *.adsl.hansenet.de 27.03.07, 23:31 To co jest napisane w tym artykule to jest gorsze niz w PRL-u. A mowilo sie, ze w PRL-u ludzie nie mogli poruszac sie swobodnie. Przynajmniej w tamtych czasach nie zakladali kartoteki obywatelom zatrzymanym do legitymowania. To nie jest smieszne, to jest straszne - panstwo policyjne. Nie wolno sie bedzie smiac na ulicy, nie bedzie mozna biec, nie mozna sie upic, bo pojdziesz pod sad 24 godzinny, bo odpowiedziales niegrzecznie policjantowi i on poczul sie obrazony. Metody wprowadzane przez Kaczynskich, to jest stalinizm, wiem cos na ten temat bo nasluchalam ssie od moich rodzicow. To co robi PiS zaczyna wiac groza. Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Re: Policja skontroluje tatuaże i kolczyki 27.03.07, 23:44 Naprawde mowilo sie, ze w PRLu nie mozna bylo sie swobodnie poruszac ? :o) Mozna bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Policja skontroluje tatuaże i kolczyki 27.03.07, 23:42 Gość portalu: rob napisał(a): > a moze chca jeszcze wiedziec czy mam krzywego ptaszka idioci Oczywiście! Może się okazać wielce znaczącym szczegółem anatomicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QtasempoPysku Re: Policja skontroluje tatuaże i kolczyki IP: 88.156.80.* 28.03.07, 00:26 Ja mam !! :D i nim bede lał, po pysku, tych co legitymują i tych co rozporządzają i tych co mi yebneli lusterko w aucie na dzielni - wszystkim po równo, bo Polucja nic nie zrobiła ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r. NIGDY W ŻYCIU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 23:22 te przepisy myśle, że nadają się do zaskarżenie u RPO albo w jakimś Trybunale. Nie może być tak, że policjant będzie mi sprawdzał, czy na dupie mam wytatuowaną biedronkę w groszki. I tak żyjemy w kraju policyjnym, w którym za picie na ławeczce w parku można dostać 100 zł mandatu i zostać zabranym na Izbe Wytrzeźwień (uznaną zresztą za nielegalną przez ETS bodajże). DOŚĆ TEGO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: NIGDY W ŻYCIU 27.03.07, 23:45 Gość portalu: r. napisał(a): > te przepisy myśle, że nadają się do zaskarżenie u RPO albo w jakimś Trybunale. > Nie może być tak, że policjant będzie mi sprawdzał, czy na dupie mam > wytatuowaną > biedronkę w groszki. Nawet Ci policzy te groszki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ocb Policja skontroluje tatuaże i kolczyki IP: *.chello.pl 27.03.07, 23:24 To chyba jakaś paranoja!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Furman Policja skontroluje tatuaże i kolczyki IP: *.chello.pl 27.03.07, 23:25 No i oczywiście ktoś się włamie do beznadziejnie zabezpieczonej bazy danych i będzie super... o.0 kolejna bzdura... Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat A tatuaż na organach rozrodczych? Kto kontroluje? 27.03.07, 23:29 Też pomorze w identyfikacji? Co za biednym penisem trzeba być, żeby gliną / klawiszem zostać.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tellur Policja skontroluje tatuaże i kolczyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 23:39 A jak się jedzie na rowerze to inna rozmowa, tzn. coś tam za mną jakiś ważniak wołał, ale został daleko w... tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Policja skontroluje tatuaże i kolczyki 27.03.07, 23:47 Gość portalu: tellur napisał(a): > A jak się jedzie na rowerze to inna rozmowa, tzn. coś tam za mną jakiś ważniak > wołał, ale został daleko w... tyle. Teraz, zapewne, będzie miał prawo podstawić Ci nogę, żebyś rymsnął z roweru, co zapobiegnie Twojej ucieczce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytrus Policja skontroluje tatuaże i kolczyki IP: 212.122.214.* 27.03.07, 23:42 conajmniej dziwny pomysl :/ niedorzeczny... juz raz bylem kontrolowany za to, ze siedzialem w letni dzien na lace... dla policjantow byly to "krzaczory"... kontrola i tak trwala 20 minut... a teraz ma sie jeszcze przedluzyc? kpiny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sun Policja skontroluje tatuaże i kolczyki IP: *.acn.waw.pl 27.03.07, 23:43 Krótko: 1984. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Policja skontroluje tatuaże i kolczyki 28.03.07, 00:15 Gość portalu: sun napisał(a): > Krótko: 1984. Tak. A z olbrzymich telebimów będzie patrzył Mały Wielki Brat, jeden lub drugi, nieważne. I tak nie wiadomo który jest który. Co trochę będzie się rozlegał głos: Obywatelu nr 3874221 (bo na plecach będziemy wszyscy nosić duże numery, nadane nam dla celów łatwiejszej identyfikacji), zdejmijcie skarpetkę z lewej nogi i pokażcie piętę! Jako osoba z gruntu kulturalna, wspominam o skarpetce i pięcie, a nie o innych częściach garderoby oraz ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyz Re: Policja skontroluje tatuaże i kolczyki IP: *.eranet.pl 28.03.07, 22:51 > Jako osoba z gruntu kulturalna, wspominam o skarpetce i pięcie, a nie o innych > częściach garderoby oraz ciała. A oczywiście fakt, ze większość osób, które będą zmuszane do obnażania tych innych części ciała będą młodymi, ładnymi kobietami to będzie zupełny przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eurynomos Jakiej subkulturze kibicujemy? O_O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 23:55 A od kiedy to subkulturom się kibicuje? Albo jakiś matoł pisał ten artykuł albo kretyn w policji coś wymyślił czy ktoś ustawę debilną... kibicowanie subkulturze <lol2> a to dobre :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Podstawa prawna IP: 80.53.41.* 28.03.07, 00:00 zadajcie po prostu podania podstawy prawnej i potem sprawdzajcie czy policjant powiedzial prawde... poza tym mozna odmowic wylegitymowania sie... nazistowskie panstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Podstawa prawna 28.03.07, 00:18 Gość portalu: Vlad.H. napisał(a): > zadajcie po prostu podania podstawy prawnej i potem sprawdzajcie czy policjant > powiedzial prawde... poza tym mozna odmowic wylegitymowania sie... nazistowskie > panstwo... Eee tam, nie będzie można. Jak odmówisz, dostaniesz po zębach. I po co Ci to? Odpowiedz Link Zgłoś
milena.rl państwo policyjne 28.03.07, 00:15 efekt domino, ukiszeni frustraci ukiszaja innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walrus2 co Stare to nowe,znowu. IP: *.abhsia.telus.net 28.03.07, 00:58 Oh wszechmocna policyja kakaia ochrana w Kaczystanie.Dla nich wszystkich wygladamy jak bandyci, teraz nawet maja i normy do wykonania coby reszte przyzwoitosci z niektorych wyprac.Czy sie beda pytac o wyznanie i czy slub koscielny bywut.? To tez subkultura . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ant Re: Policja skontroluje tatuaże i kolczyki IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.07, 00:17 a na koniec zapyta czy nie chce ich pocałować w d..... ??? NIE CHCĘ !!! a może na koniec też zapyta w którą stronę mam PISiora skrzywionego ?? buhahahahaha hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 O kurczę, sama smarkateria na forum... 28.03.07, 00:26 ...co to nie pamięta pierwszej komuny... Przyjmijcie zatem do wiadomości, że SILNE PAŃSTWO może wszystko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veni Re: Policja skontroluje tatuaże i kolczyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 00:26 ano pieknie. mam tatuaz, kolczyki i blizny. jednakze oprocz tego donioslego faktu z punktu widzenia normalnego prawa jestem zwyklym obywatelem ktory szanuje mienie publiczne, kasuje bilety i placi podatki. z punktu widzenia kaczogrodu jestem stuknieta dewiantka i nalezy poddac mnie szczegolowej kontroli, jako ze na pewno jestem winna kradziezy, pobicia, a moze nawet gwaltu, bo takim wykolczykowanym pindom to diabli wiedza co do lba moze strzelic. i na pewno przestepczosc w tym kraju zmniejszy sie o polowe co najmniej dzieki temu genialnemu pomyslowi. teoretycznie, jako ze przestepstw na koncie nie mam i miec raczej nie bede to moga mnie cmoknac w moja zakolczykowana, pardon le mot, picz, ale strasznie nie lubie byc traktowana jako przestepca potencjalny. jakos taka przerazajaca ta czwarta rp :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QtasempoPysku Re: Policja skontroluje tatuaże i kolczyki IP: 88.156.80.* 28.03.07, 00:38 To może zacznijmy sami im wysyłać anonimowe zdjęcia swoich zakolczykowanych qtasów, piczek, wytatuowanych półdupków, schabów, kulasów...może jak ich zawalimy danymi to zamiast siedzieć i wklepywać do bazy to stare pryki zaczną szukać i rozpoznawać swoje córki i synów albo żony i sami odmówia tego procederu, odmówią poleceń i cały Kaczoplan pierdyknie w posadach...BO jak nie to ja spie..mento bo mi jaja zlustrują ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polamany a'propos IP: *.chello.pl 28.03.07, 00:33 może nie do końca na temat ale w pewnym związku z tematem. kumpel opowiadał mi o takiej akcji: zatrzymali do policjanci do rutynowego legitymowania i przy okazji spytali o to czy posiada telefon komórkowy. kumpel przyznał że tak na co oni poprosili go grzecznie o ten telefon, sprawdzili numer seryjny tego aparatu (IMEI czy jakoś tak, nieważne) w swojej bazie. ciekaw jestem czy można odmówić udostępnienia aparatu do takiej weryfikacji Odpowiedz Link Zgłoś
babette666 Wasze panstwo prawa PiSzczki !!!!! 28.03.07, 00:41 rezim totalitarno-policyjny, mieszkalismy w bajzlu, mieszkamy w wiezieniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selekta Polska to najbardziej policyjny kraj.. IP: *.ptr.magnet.ie 28.03.07, 00:44 ..w jakim byłem. No, może po USA. Nigdzie, nawet na Kubie, nie spotkałem tak przesadnej (a przy tym niedokładnej) kontroli granicznej, jak na wrocławskim lotnisku. Kilkukrotne i powolne sprawdzanie paszportów prze panów z grobową miną, absurdalne poszukiwanie baterii do aparatu, którą zobaczyli przy prześwietleniu. Wszystko to w nerwowej atmosferze, jakby zaraz na lotnisku miała wybuchnąć bomba.. Odpowiedz Link Zgłoś
pisowstrzymywacz_007 Re: Polska to najbardziej policyjny kraj.. 28.03.07, 00:52 no ciesz sie ze ci nie wysadzili torby z tym aparatem, bo ja w lutym na "Etiudzie" (szczurza jatka) musialem zdejmowac buty a ze nadal dzwonily to mi oderwali 1 flek, i znalezli "anti-vol" taki maly plasterek wklejony we fleku, zeby nie kradli butow w sklepie. Co za menda miala pomysl zeby wlozyc to do fleka?? Za buty pieniedzy nie zwrocili:((( Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Kiedy wojsko? 28.03.07, 00:49 - Policjant przystępuje do legitymowania, gdy np. zauważy na ulicy osobę, co do której ma realne podejrzenia, że może być sprawcą wykroczenia albo przestępstwa. Może się zdarzyć, że ktoś mu się wyda podobny do osoby poszukiwanej - mówi Janusz Jończyk ze śląskiej policji. ****************************************** Potem wojskowi będą jeździć po zakładach pracy, a potem... déjà vu? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Kiedy wojsko? 28.03.07, 00:57 maruda.r napisał: > > Potem wojskowi będą jeździć po zakładach pracy, a potem... déjà vu? Jakie "potem"?! Ja już mam to deja vu co najmniej od czasu, gdy Gomułka-bis wystąpił na masówce, tej w Stoczni Gdańskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
boy808 Policja skontroluje tatuaże i kolczyki 28.03.07, 00:51 I co jeszcze? Może mam podać jakiego koloru mam slipy, skarpety? A jeżeli mam tatuaż na pośladku, to też mam go pokazać? A może jeszcze na zakończenie i "miłą" rozmowę mam sobie pozwolić wszczepić chip, który umożliwi dokładną kontrole mojej osoby? PARODIA, PARODIA i jeszcze raz PARODIA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiratDziara Re: Policja skontroluje tatuaże i kolczyki IP: *.cache.telstra.net 28.03.07, 00:53 Nie "Parodia" kolego ale PARANOJA!!!!!! -paranoja rzadzacych debili z pisiorni i lagowcow faszystowskich!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś