Dodaj do ulubionych

Projekt ustawy o zmianie ustawy o opiece .........

02.10.12, 22:41
Ustawa o zmianie ustawy o opiece nad dziećmi w wieku do lat 3 oraz niektórych innych ustaw .....

Projekt skierowany do konsultacji społecznych.
Obserwuj wątek
    • zielony_parasol Re: Projekt ustawy o zmianie ustawy o opiece .... 03.10.12, 20:58
      czy ktoś może mnie oświecić czy te zmiany wprowadzają jakieś ułatwienia ? czy zmienią się wymagania sanepidu?
      • szlendak24.waw Re: Projekt ustawy o zmianie ustawy o opiece .... 03.10.12, 21:47
        Z uzasadnienia projektu:
        Przedkładany projekt ustawy jest odpowiedzią na najczęściej zgłaszane problemy
        przy realizacji ustawy. Podstawowe zmiany dotyczą:
        1) umożliwienia podmiotom tworzącym żłobki lub kluby dziecięce oraz
        zatrudniającym dziennego opiekuna przetwarzania danych osobowych;
        2) możliwości łączenia instytucji opieki nad dziećmi w wieku do lat 3 w zespoły
        z przedszkolami, innymi formami wychowania przedszkolnego oraz szkołami;
        3) zebrania i ujęcia w jednym akcie prawnym wszystkich wymagań sanitarnych
        dotyczących żłobków i klubów dziecięcych;
        4) stworzenia podmiotom organizującym opiekę nad dziećmi możliwości
        przeprowadzenia procedury rejestracji żłobka i klubu dziecięcego poprzez
        platformę ePUAP;
        5) poszerzenia katalogu podmiotów mogących zatrudniać dziennych opiekunów.

Szczegółowe uzasadnienie znajduje się na końcu projektu ustawy. Zdanie na temat kierunku zmian trzeba sobie wyrobic samemu. Ustawa nie działa jak powinna, czy więc zmiany kosmetyczne coś zmienią? Wątpliwe.
    • sandra_53 [...] 31.10.12, 12:36
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • bj32 sandra_53 31.10.12, 13:10
        Nie reklamuj.
    • klubalto Re: Projekt ustawy o zmianie ustawy o opiece .... 05.11.12, 18:53
      witam,
      a ja mam pytanie o dofinansowanie, może ktoś z Was ma jakieś informacje
      Prowadzę Punkt Przedszkolny we Wrocławiu i jesteśmy dofinansowani, ale już w gminie obok Długołęka mam żłobek i dofinansowanie wg. Pani Wójt jest nieobowiązkowe (nie tak jak w przypadku przedszkoli) i Ona nie przewiduje finansowania opieki nad dziećmi do 3 lat.
      Może macie jakieś informacje, czy będzie zmieniona ustawa, ze takie dofinansowanie będzie od gminy wymagane ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka