Dodaj do ulubionych

Warszawa - Anin, Wawer, Marysin, Międzylesie

16.11.04, 22:40
Zakładam ten wątek, bo mnie o to proszono. Wierzę na słowo, że takie
dzielnice w Warszawie istnieją i to mniej więcej koło siebie smile)

Ale treścią, to go sobie same zapełnijcie wink
Obserwuj wątek
    • klamot2004 żłobek na Potockich Marysin 17.11.04, 08:45
      Witam
      Poszukuję wszelkich opinii na temat tego żłobka, zarówno dobrych jak i
      negatywnych. Od grudnia muszę wysłać do żłobka swoją 6 miesięczną Nataszkę a do
      wyboru mam tylko 2 żłobki ten i na Sygietyńskiego. O ile o Sygietyńskiego
      opinii jest dużo to na temat żlobka na Potockich nie znalazłem kompletnie nic.
      Bardzo proszę o wszelkie info.
      • asiax Re: żłobek na Potockich Marysin 19.11.04, 13:25
        Cześć
        Ja tam dzwoniłam ale otrzymałam tylko informację, ze miejsc nie ma i niewiadomo
        kiedy, i czy bedą.
        Pozdrawiam i czekam na wpisy o złobkach w tej okolicy.

glenkora 1 napisała w innym wątku:

W Międzylesiu przyjmują dzieci od 1 roku - takie już chodzące. 600 zł
        miesiecznie, ogród, tylko 6-10 dzieciaczków.

Bardzo liczę na jakiś kontakt do tego żłobka. Glenkora 1 odezwij się smile
        Pozdrawiam
        Asia_mama_Adasia (28.09.2003)

• adria11 Re: żłobek na Potockich Marysin 20.11.04, 20:43
          Prowadzam moją 2 letnią córeczkę do Klubu Malucha w Aninie. Dzieci są w
          jednakowym wieku. Wraca wpaćkana farbą i zadowolona. Jest tam bardzo ładnie,
          duża sala i miłe opiekunki. Jedyny minus to to że nie można dzieci zostawić na
          cały dzień. Dzieci są karmione i zmieniane mają pieluchy, podobno jedynym
          waruniem jest to aby dziecko chodziło samodzielnie.
      • lapeta Re: żłobek na Potockich Marysin 21.11.04, 10:12
        Pracowałam w tym żłobku krótko jako pedagog i moja opinia jest następująca. W
        lipcu zmieniła sie władza z gminnej na miejską i to wpłynęło na niekorzystne
        notowania wszyskich żłobków w Warszawie. Głownie chodzi tutaj o teror jaki
        wprowadziła nowa dyrektorka zespołu żłobków miejskich. Opiekunki zostały
        pozbawione części swojego wynagrodzenia, uszcuplone zostały stawki żywieniowe i
        pogorszyła się jakość produktów spożywczych do przygotowywania posiłków.
        Kierowniczka żłobka walczyła z nową włodzą jak lwica o komfort i jakośc opieki
        nad dzieciakami ale tym naraziła sie dyrektorce żłobków miejskich i doztała
        wymówienie z w trybie natychmiastowym. Tak wygląda sytuacja która niekorzystnie
        odbije się na jakość usługi. Zwolniona została intendentka, przeniesiona
        pielegniarka pozostałe opiekunki siedzą jak na drożdżach i boją sie o swoją
        posadę a są naprawde dobre i napewno dbaja o dzieci jak o swoje ale wiadomo to
        tez ludzie. Ja odradzam jakikolwiek żłobek miejski ze względu na władzę
        zwierzchnią dokąd ten twór zwany ZESPOŁEM ŻŁOBKÓW MIEJSKICH /darmozjadów którzy
        pospadali z innych stołków w dzielnicach bo się nie sprawdzili np pani dyrektor
        wyleciała z Pragi płd/się nie rozleci. Pani jeszcze zapyta w naszej gminie w
        międzylesiu Pani NAczelnik zdrowia i spraw społecznych może ona coś pani
        podpowie PANI NACZELNIK JEST BRODZO MIŁYM I RZETELNYM CZŁOWIEKIEM.
    • mysz78 Re: Warszawa - Anin, Wawer, Marysin, Międzylesie 20.11.04, 09:34
      Ja również poproszę o info na temat żłobka w Międzylesiu !!!!! Jestem w trakcie przeprowadzki z 3miasta właśnie do Międzylesia, kompletnie nie znam tych okolic Wa-wy, a temat żłobka bardzo mnie interesuje. Glenkora1, proszę, napisz coś !!!
      • zechoffska Re: Warszawa - Anin, Wawer, Marysin, Międzylesie 22.11.04, 15:39
        Drogie mamy poszukujace złobka w Miedzylesiu: "Calineczka", tel. +691614048.
        Moj syn Mikolaj chodzi tam od wrzesnia, 600 zł. mies. dwie wspaniałe "ciocie",
        pyszne jedzenie, domowa atmosfera.
        Jesli macie pytania chetnie odpowiem
        • mysz78 Re: Warszawa - Anin, Wawer, Marysin, Międzylesie 22.11.04, 18:09
          serdecznie dziękuję za odpowiedź - też mam synka Mikołaja smile)) mam oczywiście parę pytań: od jakiego wieku przyjmują tam dzieci? w jakich godzinach działa żłobek? i gdzie się mieści dokładnie - poza tym napisz wszystko, co Ci przyjdzie do głowy o tym żłobku, jak tam jest, co dzieci robią, jakie są panie opiekunki ??? pozdr. kasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka