prywatna.opieka 11.03.05, 21:07 drogie mamy, jaki jest wymarzony zlobek dla waszych dzieci? jakie oczekiwania powinien spelniac? nosze sie z zamiarem otwarcia prywatnego zlobka w wrszawie. co wy na to? chetnie wyslucham waszych opini. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sdomitrz Re: zlobek marzen - jaki powinien byc? 12.03.05, 09:27 Może od razu podpowiem - najlepsza lokalizacja dla takiego żłobka (bo jest największe zapotrzebowanie) to Mokotów/Centrum/bliski Ursynów. Ciągle widuję posty mam, które szukają złobka mianowicie w tych dzielnicach. (blisko pracy albo zamieszkania) Oczywiście miłe Panie, traktujące dzieci ciepło z miłością, indywidualne podejście do dzieci, zero zmuszania do czegokolwiek, ważne są warunki sanitarne, troska o higienę, racjonalne wietrzenie sali (brak przeciągów), jedzenie dostosowane do potrzeba alergików normalne łóżeczka zamiast rozkładanych porozciąganych leżaczków, współpraca z rodzicami, Grupy liczące max. 12 osób, no i godziny otwarcia dostosowane do potrzeba rodziców pracujących (nie 6-17, a np. 7-18-30(19) - dziecko może chodzić nie na cały dzień, a w dowolnie wybranych godzinach po wcześniejszym uzgodnieniu), To jest temat tak rozległy że chyba nie dam rady opisać wszystkiego. Niedługo znów będę szukała złobka już dla następnego dzidziusia i chętnie bym zasięgnęła informacji na temat lokalizacji i warunków "uczęszczania" do Pani żłobka Odpowiedz Link Zgłoś
prywatna.opieka odpowiadam 12.03.05, 10:46 seredcznie dziekuje za wskazowki moja propozycja: lokalizacja na ursynowie, natolinie otwarty 7 -.18.30 chcialabym ruszyc od wrzesnia tego roku w sierpniu zajecia adaptacyjne przed wakacjami dzien otwarty. oczywiscie male grupy odpowiednie warunki lokalowe, zajecia dla rodzicow, spotkania z pediatra psychologiem jezeli ma pani jeszcze jakiekolwiek sugestie bardzo chetnie sie z nimi zapoznam Odpowiedz Link Zgłoś
sdomitrz Re: odpowiadam 12.03.05, 12:35 Bardzo się cieszą, bo wiele rzeczy już mi pasuje - godziny otwarcia, lokalizacja i t.d. Chętenie bym przyszła na dzień otwarty. Ponieważ złobek prywatny w Warszawie to niesamowita rzadkość, sądzę, że będzie Pani miała wielu chętnych. Z tym że moje drugie dziecko się urodzi właśnie na przełomie sierpnia/września, dlatego na pewno od wrzesnia nie startujemy... ale na pewno zwrócimy się do Pani w przyszłym roku szkolnym. Od jakiego wieku dziecko będzie mogło uczęszcz.. do żłobka (dolna granica wiekowa) i do jakiego (górna granica)? Czy mogłabym prosić o jakiekolwiek namiary (tel, adres - żebym mogła w jakikolwiek sposób się skontaktować z Panią lub znaleźć placówkę) - oczywiście mozna także na mail gazetowy - sdomitrz@gazeta.pl , bo wiem, że różnie mogą to potraktować na Forum, a informacja jest bardzo dla mnie ważna Z góry dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś
prywatna.opieka Re: odpowiadam 12.03.05, 13:31 myslalam o dzieciach od 5 mies do 3 lat wlacznie. wszystkie namiary i info o dniu otwartym napewni podam na forum lub skontaktuje sie z pania poprzez e-mail. Odpowiedz Link Zgłoś
dorecha Re: odpowiadam 12.03.05, 15:19 Witam Chciałam się dowiedzieć jaki będzie pani chciała zatrudniać personel. Tak się składa że jestam opiekunką dziecięcą z dyplomem po Liceum Medycznym na Nowogrodzkiej i szukam właśnie pracy którą mogłabym zacząć od sierpnia. pozdrawiam Dorota. Odpowiedz Link Zgłoś
prywatna.opieka Re: odpowiadam praca 12.03.05, 17:09 zapraszam na forum opiekunek dzieciecych tam sa informacje Odpowiedz Link Zgłoś
sawa11 Re: odpowiadam 18.03.05, 14:49 Witam, Taki żłobek na Ursynowie to złoty interes!!!! Kiedy rozgladałam się za złobkami w okolicach Kabaty/Natolin, okazało się, ze są 3 złobki na Ursynowie, z czego tylko jeden ma grupę niemowlęcą. A prywatnego w ogóle nie znalazłam! Poproszę również o namiary jestem bardzo zainteresowana. Pozdrawiam, Sawa11 Odpowiedz Link Zgłoś
pantheraleo Re: zlobek marzen - jaki powinien byc? 23.03.05, 09:01 ja rowniez jestem zainteresowana Pani zlobkiem. nasza coreczka skonczy we wrzesniu 2 latka i chetnie poslalibysmy ja do zlobka, bardzo wiec prosze o blizsze informacje, gdy bedzie juz cos wiadomo. co do zlobka moich marzen, to bardzo bym chciala, by przebywaly w nim TYLKO dzieci zdrowe. odsylanie do domu dzieci podziebionych, kichajacych lub ze stanem podgoraczkowym jest dla mnie dobrym pomyslem i uczciwym wobec rodzicow pozostalych dzieci punktem umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
aagje webcamy 23.03.05, 09:42 dla mam stresujace jest to, ze nie wiedza, co sie z ich dziecmi dzieje w zlobku. ja chetnie poslalabym mojego malucha do zlobka, do ktorego moge zajrzec w kazdej wolnej chwili w pracy. prosze o tym pomyslec. inna rzecz to dieta. chcialabym, zeby moje dziecko jadlo zdrowo. i zebym miala wplyw na to, co jest mu podawane. pozdrawiam. gdyby ten zlobek powstawal, prosze o mnie pamietac. Odpowiedz Link Zgłoś
aagje miganie 23.03.05, 11:09 jak zlobek marzen, to pojade po calosci jeszcze MIGANIE. wyczytalam o tym na angielskim forum zaklinaczki. mamy migaja do swoich pociech juz od 6. miesiaca, a ok. 10. maluchy zaczynaja migac do mam. czyli mowia raczkami na kilka dobrych miesiecy zanim beda w stanie powiedziec buzia, ze chce im sie pic, jesc, boli brzuszek, chca sie bawic... ja sprawdzilam kilka slow i pokazuje mojemu synkowi, ze zaraz "mleczko", "kapiel", "zmiana pieluszki", "spacerek", itp. Odpowiedz Link Zgłoś
towita Re: personel 23.03.05, 15:26 Proszę uważnie dobierać personel. Samo odpowiednie wykształcenie niestety nic nie daje. Przyjęło się, że musi być to osoba po szkole medycznej. Dlaczego? Mój syn ma w żłobku ulubioną panią. Jest to osoba do pomocy a na głowę bije inne opiekunki - jest cudownie ciepła, cierpliwa i kocha dzieci -to widać a dzieciaczki to czują. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
martucha1 Re: zlobek marzen - jaki powinien byc? 11.04.05, 17:44 Ja tez bylabym zainteresowana . Bardzo prosze o kontakt. Marta Odpowiedz Link Zgłoś
justa52 Re: zlobek marzen - jaki powinien byc? 16.05.05, 00:12 jaka bedzie miesieczna opłata za pani żłobek ? jlj@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
koral777 Re: zlobek marzen - jaki powinien byc? 03.07.05, 18:20 Ja też bym chetnie skożystała. Tyle dzieci się rodzi na W-wskim Ursynowie. nawet połozne środowiskowy to zauważyły, gdy byłam z malutką w przychodni. A 3 żłobki państwowe przepełnione. Grupa niemowleca tylko w 1. A właśnie musze oddać w listopadzie 5-6 miesięczną córeczkę i nie chciałabym zostawiac jej pod okiem tylko 1 nieznanej mi opiekunki, a pod okiem fachowego personelu, pielęgniarki i opiekunek. Odpowiedz Link Zgłoś