olamortel 02.11.06, 20:21 dziewczyny oddje swoją 11m córeczkę do żłobka.Co jedzą dzieci w tej najmłodszej grupie? W domu Oliwka je juz kanapeczki, parówki, ziemniaczki, mięsko i oczywiscie kaszke na gęsto, soczek, deserki?A jak w żłobku?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maja234 Re: co jedzą? 03.11.06, 09:20 Witaj, mogę podać Ci przykładowy jadłospis n: I sniadanie zupa mleczna z makaronem, płatki kukurydziane z mlekiem, bułka wrocławska z szyneczką, pastą twarogową, pastą rybną ze szczypiorkiem II sniadanie:legumina, kisiel owocowy, gruszka w sosie waniliowym, bobofrut Obiad: zupa: pomidorowa, ogórkowa, kapusniak, rosół, porowa, jarzynowa II danie: leniwe pierogi, ziemniaczki, klopsiki jajeczne, potrawka z kurczaka, klopsiki w sosie własnym, klopsiki z wątróbki, indyk w sosie, surówki i jakiś kompot. Takie jest menu dla mojej córki, która ma 17 m-cy i jest w I grupie. Odpowiedz Link Zgłoś
olamortel Re: co jedzą? 03.11.06, 11:02 moja ma 11 miesiecyL u nas dzieci 17 m sa już w drugiej grupie ale dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: co jedzą? 03.11.06, 12:50 W grupie mojego małego (od 4 miesięcy) podstawą do roku czasu jest mleko modyfikowane (wybierane przez rodziców) oraz zupki, dostosowane konsystencją do wieku i możliwości niemowlaka. Oczywiście picie i deserki itd. Po roku, gdy dziecko potrafi już swobodnie gryźć i stałe produkty swobodnie pochłania, przechodzą z mleka modyfikowanego na krowie. Oczywiście, jeśli nie ma żadnych uczuleń i sprzeciwów pediatry. Docelowo przechodzą na taki mniej więcej jadłospis, jak podał ktoś wczesniej. Najlepiej będzie, jak zapytasz w konkretnym żłobku. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy_dziob Re: co jedzą? 03.11.06, 23:38 parówki?????????????????????? dla 11 miesiecznego dziecka??????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś