karolina1000_net 07.10.07, 22:39 Chce zalozyc w Warszawie nowy kluba malucha dla dzieci od 6 m-cy do lat 3. Gdzie jest najbardziej potrzebny? Jaką opłatę byście zaakceptowały? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bbalexandra Wawer/Wesoła 08.10.07, 00:18 W okolicach nie ma takich dla zupełnych maluchów. Odpowiedz Link Zgłoś
alex359 Targówek/Bródno/Zacisze 08.10.07, 10:55 tu jest tylko 1 prv i 3 państwowe zapachen na maxa. Z tego co wiem na Białołece nie ma żadnego, a coraz więcej ludzi się tam sprowadza. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina1000_net Re: Targówek/Bródno/Zacisze 08.10.07, 19:38 a jakie opłaty byście zaakceptowały? Odpowiedz Link Zgłoś
alex359 Re: Targówek/Bródno/Zacisze 09.10.07, 08:36 na Zaciuszu za prv żłobek mamy płacą ok 800 zł za miesiąc. Stawka wynosi ok 4-5 zł/h, a i tak podobno są wolne miejsca. Mamy wolą czekać na liście rezerwowej do państwowych żłobków bo miesięczny koszt to 180 zł (9 zl za dzień). Trudno mi jest ocenić jaka stawka byłaby do zaakceptowania przez mamy. Ja byłabym w stanie płacić za prv żłobek 500 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina1000_net Re: Targówek/Bródno/Zacisze 09.10.07, 23:07 w żłobkach państwowych jest spore dofinansowanie z gminy. Prywatne żłobki, które rzadko spełniają warunki ZOZ nie mają niestety co na to liczyć. I mogę ci od razu powiedzieć, że 500 zł jest nie do osiągięcia w Warszawie przy takich cenach nieruchomości (wynajmu, kupna) i takich oczekiwaniach finansowych wykwalifikowanego personelu (co najmniej 2.500 brutto miesięcznie) Odpowiedz Link Zgłoś
alex359 Re: Targówek/Bródno/Zacisze 10.10.07, 10:33 dzisiaj się dowiedziałam, że w Puchatku miesięczna opłata za całodzienny pobyt dziecka to 750 zł myślę, że całkiem do przyjęcia. Idę dzisiaj zobaczyć jakie są tam warunki, niestety jak większośc mam czekamy na swoje miejsce w żłobku państwowym i trzeba szukać na razie innych rozwiązań. Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: nowy klub malucha w W-wie 11.10.07, 13:52 Włochy cierpią na niedobór takich miejsc dla maluszków (Misiowy Ogródek i Akademia Pluszowych Misiów przyjmują starsze dzieci). Zaakceptowałabym opłatę 1000zł za taką lokalizację (gdybym nie miała pod ręką teściowej, która zajmuje się moim synkiem ))). Można by też było pomyśleć o dużych centrach biznesowych (np. Domaniewska czy Al. Jerozolimskie) i kierowac swą ofertę do rodziców, którzy tam pracują - mieliby blisko, żeby np. w czasie przerwy na lunch sprawdzić, co się dzieje z dzieckiem, no i żeby oddać i odebrać je po pracy (co jest często sporym problemem, gdy rodzic pracuje na drugim końcu Warszawy do 17.00, a żłobek jest czynny do 17.30). Dodatkowo ulotki reklamujące żłobek zostawia się po prostu na recepcji (można się z kims dogadać), no i tam jest wiele osób dobrze zarabiających, więc opłaty mogłyby zrekompensować wynajem lokalu w takim miejscu... Kurczę, powinnam pobierać opłaty za konsulting )))))) Odpowiedz Link Zgłoś
karolina1000_net Re: nowy klub malucha w W-wie 12.10.07, 23:08 Mniemanologia, pomysł wydaje sie wysmienity, ale mysle, że głównie dla matki. Nie wiem, czy sama chciałabym zostawic dziecko na 8 godzin w "centrum biznesowym" - raczej bez szans na ogródek - nawet jeśli warunki w sali będa fantastyczne, dziecko będzie musiało spedzic tam zamkniete caly dzien. Zreszta odwiedziny podczas dnia pracy to, po pierwsze stres dla mamy, która po pół godzinie musi wracac do pracy i po drugie - ogrony stres dla dziecka. Zlobki i przedszkola wrecz nie zalecaja odwiedzin w trakcie dnia, bo konczy sie placzem malucha a potem calej grupy. Juz lepszy jest dostepny teraz monitoring on line dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
achaja17 do mniemanologia 15.10.07, 20:07 Witam, Dla sprostowania dodam że Misiowy Ogródek przyjmuje dzieci poniżej 1 roku życia najmłodszy miś ma 6 m-c. a co do ceny wynajmu lokalu to nawet przerosło moje wyobrażenia (niestety) Zapraszam Misiowy Ogródek www. misiowyogrodek.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: do mniemanologia 16.10.07, 09:30 Na stronie piszecie, że od 8 miesiąca życia i tym się kierowałam Odpowiedz Link Zgłoś
rafaucio Re: nowy klub malucha w W-wie 18.10.07, 08:42 Jest też nowe przedszkole z grupą żłobkową koszt niesięczny to 790 zł dziłają od 7.00 - 18.30 Odpowiedz Link Zgłoś
agajew Re: nowy klub malucha w W-wie 12.10.07, 22:08 Jezeli szuka Pani miejsca na założenie żłobka/klubu malucha polecam bliską Wolę. Ja od ponad pół roku szukam czegoś w okolicy - niestety bez skutku. Próbowałam wręcz namawiać istniejące kluby malucha do założenia filii w tej okolocy. Co do ceny, myslę, że powina oscylować około 800 złotych. Oczywiście, zależy to od tego, czy cena obejmowałaby także wyżywienie oraz ile dzieci przypadałoby na jedną opiekunkę. Życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina1000_net Re: nowy klub malucha w W-wie 12.10.07, 23:11 znalazłam interesujące miejsce na Wilanowie i jeżeli udadzą się negocjację w sprawie czynszu, spróbuję tam. Mamy, które są zainteresowane tą lokalizacją proszę o kontakt pod numerem 22 360 10 73. Pozdrawiam i liczę na wasze wszelkie komentarze odnośnie do waszych oczekiwań. Odpowiedz Link Zgłoś
mary37 Re: nowy klub malucha w W-wie 13.10.07, 22:39 Jeśli nadal szuka Pani miejsca w żłobku dla swojego dziecka zapraszam na Jelonki-do prywatnego domu z ogrodem.Więcej informacji pod nr-em tel: 506/317-797. zapraszam! Odpowiedz Link Zgłoś
rafaucio Re: nowy klub malucha w W-wie 18.10.07, 08:47 jestem zainteresowany proszę o więcej informacji na adres arch_@onet.eu lub tel 602 287 177 Odpowiedz Link Zgłoś
dunisse Re: nowy klub malucha w W-wie 19.10.07, 16:52 prosze o kontakt na adres decelle@wp.pl pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
zabucha.pl Re: nowy klub malucha w W-wie 19.10.07, 21:13 A ja zapraszam do Klubu Malucha Żabuch na Piastów Śląskich 37. Dla dzieci od 0,5 do 3 lat; godziny otwarcia do ustalenia z rodzicami; ruszamy na początku listopada) tymczasowy adres strony: www.zapjar.czuby.net/ Odpowiedz Link Zgłoś
zosinamama1 Re: nowy klub malucha w W-wie 22.10.07, 10:54 Jeśli w Wilanowie, to daj pls znać na priva jak uruchomisz, bo mieszkam w pobliżu Odpowiedz Link Zgłoś
babsy Re: nowy klub malucha w W-wie 06.11.07, 21:58 Jeśli ktoś jest zainteresowany klubem dla maluszka na Żoliborzu lub Pradze Płd., niech napisze na mojego maila "gazetowego". Odpowiedz Link Zgłoś
atyde10 Re: nowy klub malucha w W-wie 08.11.07, 17:29 Witam, Poprosze namiary na klub malucha na Pradze PŁD. dziekuje Edtya Odpowiedz Link Zgłoś
atyde10 Re: nowy klub malucha w W-wie 08.11.07, 17:52 Praga Południe - nie may tutaj nic dla półroczniaków, od 7.00 do 18.00 prosze o informacje na atyde10@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
czarnastokrotka26 Re: nowy klub malucha w W-wie 09.11.07, 22:36 prosze o informacje na maila gazetowego na temat tego nowego klubiku w wialnowie. Odpowiedz Link Zgłoś
babsy Re: nowy klub malucha w W-wie 10.11.07, 16:34 Posucha pod wzgledem żłobków czy klubów o charakterze żłobka jest również na Żoliborzu. Jednak w styczniu 2008 r. ma się to zmienić, bo gdzieś w okolicach pl. Wilsona ma zostać otwarty taki klub. W razie czego mogę udzielić bliższych informacji pod mailem "gazetowym". Odpowiedz Link Zgłoś
kb2 Re: nowy klub malucha w W-wie 10.11.07, 17:11 Bardzo proszę o szczegóły przesłane na mój gazetowy adres. Odpowiedz Link Zgłoś
haanka Re: nowy klub malucha w W-wie 10.11.07, 17:14 mogę polecić ciekawe miejsce w okolich ul Obozowej- szczególy przez pocztę Odpowiedz Link Zgłoś
dziubciu Re: nowy klub malucha w W-wie 14.12.07, 21:26 Ja również poproszę o bliższe info. Dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś