abremer 11.08.08, 12:38 Drogie mamy, czy byłybyście zainteresowane żłobkiem prywatnym w pobliżu Centrum, tak abyście mogły zostawiać swoje dzieci w pobliżu/po drodze do pracy? Jaką max. cenę byłybyście w stanie zapłacić (czynsze w centrum nie są małe )? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
o.benedykt Re: do mam pracujących w centrum warszawy 11.08.08, 21:33 hm...dziwne...niedawno zapraszalas do swego prywatnego interesu (otwarta sobota) teraz pytasz o ceny?... Nie gra mi to...nie powinno odwrotnie?? Odpowiedz Link Zgłoś
abremer Re: do mam pracujących w centrum warszawy 11.08.08, 22:08 Tak, bo mam zupełnie nowy pomysł i zupełnie nowe pytania odnoszące się do niego. Odpowiedz Link Zgłoś
aventura1 Re: do mam pracujących w centrum warszawy 12.08.08, 08:39 Racje mialy dziewczyny piszace, ze dba pani o biznes, nie o ludzi i kontakt z nimi. Moj mail bez odpowiedzi, natomiast agitacje na forum prowadzi pani dzien i noc. Teraz testuje pani do jakiej kwoty moze pani podwyzszyc oplaty. za te jakosc uslug proponuje gratis opieke proponowac mamom Odpowiedz Link Zgłoś
o.benedykt Re: do mam pracujących w centrum warszawy 12.08.08, 14:40 aventura1 napisała: > Racje mialy dziewczyny piszace, ze dba pani o biznes, nie o ludzi i > kontakt z nimi. Moj mail bez odpowiedzi, natomiast agitacje na forum > prowadzi pani dzien i noc. Teraz testuje pani do jakiej kwoty moze > pani podwyzszyc oplaty. za te jakosc uslug proponuje gratis opieke > proponowac mamom Dokładnie takie same mam odczucia.Ta pani chwaliła sie że założyła żłobek na ochocie.Ponoc miała komplet dzieci....Jak to jest abremer, już masz nowy pomysł?T Odpowiedz Link Zgłoś
abremer Re: do mam pracujących w centrum warszawy 12.08.08, 16:41 Pani Aventura, pomyliła mnie Pani z kimś innym, to o innym klubiku pisano rzeczy, które Pani powtarza, proszę dokładnie sprawdzić. Poza tym czy Pani szuka tu pomocy, czy taniej sensacji? Jeśli pierwszego, to pozostaję do dyspozycji, jeśli tego drugiego, to Pani wybaczy, ale jestem zbyt poważnym człowiekiem. Jeśli uważa Pani, że dbam tylko o własne interesy, bo nie odpisałam NATYCHMIAST na Pani maila, to coś jest nie tak. Bo akurat odpisanie byłoby bardzo w moim interesie, nie uważa Pani? Jestem samotną matką, która stara się coś w życiu zrobić coś fajnego . I proszę mi uwierzyć, że będąc mamą na ¾ etatu i prowadząc własną firmę nie jestem w stanie odpisywać na maile w ciągu minuty, lub czasami nawet jednego dnia – jak jest w Pani przypadku, bo przecież napisala Pani do mnie maila wczoraj. Pani komentarze są dla mnie bardzo krzywdzące, tym bardziej, że nie ma Pani żadnych podstaw aby w ten sposób pisac o człowieku, którego w życiu Pani nie widziała i kompletnie go nie zna, że nie wspomnę o tym, że nie ma Pani kompletnego pojęcia jak prowadzę swój klub, bo tu by się Pani bardzo zawstydziła, jeśli ma Pani choć trochę poczucia moralności! Również nowy wątek, który obudził tyle kontrowersji jest dla mam. Staram się o dotacje dla pracowników, aby firmy pokrywały część kosztów żłobkowych. Ponieważ nie jest u mnie tanio, a ja nie mogę obniżyć cennika(!), który jest często jedyną barierą dla rodziców. Dlatego chciałam wiedzieć ile max. w stanie są zapłacić rodzice! Nie dlatego, że chciałabym podwyższyć cennik! Czy to takie straszne? I samolubne? To jest chore co tu wypisujecie!!!! Nie doszukujcie sie we wszystkim złych intencji! Odpowiedz Link Zgłoś
dzieckotoja Re: do mam pracujących w centrum warszawy 12.08.08, 09:30 1000 zł z wyżywieniem. Poważnie. Jeśli miałabym płacić za żłobek więcej niż za nianię, to nie dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
bazylea1 Re: do mam pracujących w centrum warszawy 12.08.08, 10:31 nie - wolę żłobek blisko domu żeby a) nie ciągać dziecka - szczególnie w zimie- komunikacją miejską, b) ktoś inny mógł odebrać i przyprowadzić do domu jak ja nie mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
abremer Re: do mam pracujących w centrum warszawy 12.08.08, 19:51 I jeszcze jedno, w życiu nie chwaliłam sie że mam komplet dzieci. Byłby to szczyt głupoty z mojej strony, żeby wmawiać ludziom po miesiącu działalności, że mam komplet. Proszę mi wierzyć, jestem poważnym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mamciulka-nikulka Re: do mam pracujących w centrum warszawy 12.08.08, 21:36 niestety wirtualnie nie jest łatwo odróżnić brzydkich tekstów wiecznie niezaspokojonych i niezadowolonych matek od podszywających się pod takie matki właścicieli klubików próbujących oczerniać w każdy możliwy sposób konkurencję, można się jedynie domyślać. Zbyt dużo czarnego PR na tym forum. W odpowiedzi na pytanie, ja korzystam z klubiku w centrum Warszawy, jako że oddaję synka na godziny, bo często zostaje z nim babcia, wychodzi nam 90zł za dzień (12zł/h bez wyżywienia). Gdyby było to 10zł/h byłabym zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
moooii Re: do mam pracujących w centrum warszawy 12.08.08, 22:00 smutne to, ze spolecznosc internetowych rodzicow pisze kompletne bzdury nie majace nic wspolnego z rzeczywistoscia o wlascicelce klubika, do ktorego posylam swojego 11 miesiecznego synka. tym bardziej, ze robia to na forum majacym informowac, a nie rozmydlac obraz, a zarzuty, ktore stawiaja sa kompletnie wyssane z palca. nie rozumiem tego kompletnie. wiecie, latwo jest bezmyslnie rzucac oskarzenia chowajac sie za anonimowymi nickami. smutno bardzo, ze krzywdzi sie osobe, ktora jest aktywna, ma fajne pomysly i zalezy jej na tym, zeby stworzyc fajny zlobek. dziwie sie. autentycznie. zapewniam, ze maly odkrywca to zlobek o bardzo wysokim poziomie, zarowno pod wzgledem opieki, troski, zabawy, jak i wnetrz o klimacie przedwojennej starej ochoty, nawet nie wspominajac o ogrodzie i tarasie. Odpowiedz Link Zgłoś
abremer Re: do mam pracujących w centrum warszawy 12.08.08, 22:20 Dzięki mooii, ale obawiam się, że teraz i Tobie sie oberwie, albo ja zostanę oskarżona o podszywanie się pod twojego nicka. W końcu w interesie innych klubów nie jest powstawanie nowych, lepszych miejsc. Ja mam to w nosie. Cieszę się, że w mojej ekipie są mamy takie jak Ty i tak trzymajmy Odpowiedz Link Zgłoś
mamciulka-nikulka Re: do mam pracujących w centrum warszawy 13.08.08, 09:27 zawsze jak czytam takie zarzuty w kierunku osób zakładających klub malucha to się zastanawiam: o co kurna chodzi, czy takiej matce nie zależy na nowym miejscu, nowych możliwościach, przecież im więcej klubów tym lepiej, większy wybór, coraz to dogodniejsze lokalizacje, coraz lepsze warunki dla dzieci, tym bardziej, że jak wszyscy wiemy miejsc w państwowych żłobkach zawsze będzie za mało, to przecież nic tylko się cieszyć. Czy oby napewno to pisze matka?!? Odpowiedz Link Zgłoś
abremer Re: do mam pracujących w centrum warszawy 13.08.08, 09:48 Jestem coraz bardziej skłonna myśleć, że więcej jest tu właścicieli uprawiających czarny marketing niż matek poszukujących żłobków czy wymieniających się doświadczeniami. Ech ... Ci pierwsi zamiast pilnować tego co się dzieje w ich klubikach siedzą na forum i oczerniją innych by zdobyc klientów. I trafiają do nas dzieci z miejsc niedopilnowanych, zaniedbanych, dzieci niedopojone, z odparzonymi pupami, itd. itp. Moim zdaniem nie tędy droga. Ale to tylko moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
malgoska182 Re: do mam pracujących w centrum warszawy 14.09.08, 22:50 Witam drogie Mamy. Szukam miejsca w zlobku dla mojej kuzynki. Zazanaczam z,e nie mieszakm w Polsce. miejsce w zlobku w Nowym Jorku kosztuje $150 tygodniowo. Dziecko moze przebywac w zlobku od 7 rano do 18. Rano sniadanie( bialy tostowy chleb lub zupa mleczna), obiad- zupa, kotlecik, lub jezeli malenkie dziecko to butelka), kompot, herbatka (rodzice zglaszaja zapotrzebowanie).Podwieczorek owoce, ciastko, kompot,herbata, platki-w zaleznosci od tego co zglaszaja rodzice co lubia dzieci pochrupac). W takim zlobku jest profesjonalna opieka, logopeda pracujacy indywidualnie , nauczyciel od gimnastyki korekcyjne).Zaznaczam ,ze sa to prywatne przedszkola tzw.Day Care. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cobia Re: do mam pracujących w centrum warszawy 13.08.08, 22:12 mysle, ze nie tedy droga jesli chodzi o sposob zadania pytania. jesli to pracodawcy mieliby dofinansowywac, to raczej pytanie ile oni byliby sklonni doplacic... jesli dofinansowanie ze strony pracodawcow byloby twoja konkurencyjna przewaga (bo nie jest to praktyka powszechna), to wszystko ponizej sredniej ceny rynkowej (dajmy na to 1000-1100 dla centrum jako srednia - przykladowo) jest juz okej. Ale to oczywista oczywistosc ktora pisze tylko dlatego, ze troche dziwi mnie sposob postawienia pytania. jesli zadajesz pytanie w taki sposob (ile max jestescie w stanie zaplacic) to nie dostaniesz dobrej odpowiedzi. bo mi sie cisnie na usta odpowiedz: "jak najmniej za jak najwiecej")). mysle, ze wiesz o co mi chodzi. Spojrzyjmy na to inaczej: zlobek panstowy to jakies 300 pln, najtanszy klub prywatny w w-wie to chyba teraz 800. tak wiec wszystko pomiedzy tymi dwoma zakresami jest sukcesem oczywistym, bo na zlobek panstwowy nie kazdy sie zdecyduje, i oczywiscie problem jest z dostaniem sie do niego. powyzej 800 pln tez jesli chodzi o centrum, ale juz mniej. ale pomysl godny nasladowania. W jednej podwarszawskiej miejscowosci gmina sama dofinansowuje kluby malucha - 315 zl za kazde dziecko zameldowane w tej miejscowosci uczeszczajace do klubu. wez i to pod uwage, chociaz chyba Twoja gmina do tych preznych nie nalezy raczej.... sa tez zakusy, zeby zmienic ustawe o zfss i wlaczyc w zakres refundacji koszty zlobkow i przedszkoli. jak znam zycie i ustawodawce, to beda to jednostki panstwowe albo prywatne z pozwoleniem, ale kto wie, moze do tego czasu i u Ciebie sprawy potocza sie inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
maliziaa Re: do mam pracujących w centrum warszawy 02.09.08, 16:50 Czytalam na tym forum nawet ze ktos poszukiwal zlobka w centrum, bo to bardzo dogodna lokalizacja jakby nie patrzec. mysle ze znajdziesz wielu chetnych. Odpowiedz Link Zgłoś