Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    15.01.10, 12:18
    podpowiedzcie proszę, jak sprytnie zamaskować wystający brzuszek? obcy ludzie pytają się czy jestem w ciąży :(
    Obserwuj wątek
      • anxipanxi1 [...] 15.01.10, 12:25
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • paulinaa Re: brzuszek 15.01.10, 12:46
        schudnąć ;]
        • izek86 Re: brzuszek 15.01.10, 13:10
          Ja mam podobny problem zawsze . Taka już moja figura że nogi i ramiona mam
          szczupłe natomiast mam tendencję do brzuszka. Dlatego nigdy nie ubieram
          obcisłych rzeczy bardzo polubiłąm tuniki są wygodne i super maskuja brzuszek
          albo bluzki czy swtery z marszczeniami albo fałdkami na brzuchu , które
          zamaskują defekdty :)
          • blu88 Re: brzuszek 15.01.10, 16:18
            moim zdaniem marszczenia w okolicach brzucha jeszcze bardziej skupiają uwagę na
            wystającym brzuchu. sprawdziłam ;)

moim zdaniem sprawdzają się luźne tuniki, to już zostało napisane. ponadto
            długie swetry-kardigany, i na pewno spodnie z wysokim stanem, z których nic się
            nie będzie wylewać.

ponadto nie wiem, jak u wszystkich, ale u mnie np. działa przewiązanie się
            paskiem w talii i puszczenie bluzki luzem. wtedy i talia jest podkreślona i
            brzuszek schowany.
            • lucusia3 Re: brzuszek 22.01.10, 20:37
              Ja też przetestowałam - wąziutkie góry, dobrze z dekoltem, rozszerzane LEKKO dołem, bo jak takie szerokaśne tuniki, to wygląda się na 100% jak w ciąży. Sukienki, Broń Boże empire - od razu 7 miesiąc. Dorze maskują żakiety, byle nie za krótkie, ale za to ładnie dopasowane w talii, takie rozpięte robią cuda.
              Super działa ciemna góra - golf, koszulka, bluzka, dół w tym samym kolorze (zlewa się)i jasny cardigan, żakiet czy koszula - ładnie jak taliowane.
        • atram83 Re: brzuszek 19.01.10, 13:57
          gdyby to było takie proste nie prosiłabym o pomoc :/
          • kadanka Re: brzuszek 22.01.10, 12:18
            moze zajzyj do ksiazki trinny i susannah "ksiega sylwetek" czy jakos
            tak. tam jest opisanych 12 typow "problematycznych " sylwetek, z
            czego kilka to brzuchate. sa tam ciekawe propozycje zestawow ubran
            na zamaskowanie roznych wad. rady sa naprawde spoko i chyba nie
            mozna sie przyczepic do ich slusznosci:)
          • sapalka1 Re: brzuszek 22.01.10, 12:39
            Jeśli to nie kwestia wagi radzę wybrac się do lekarza. Czasem taki problem z
            figurą ma przyczyny w stanie zdrowia.
            A maskowanie? Tuniki, eleganckie troszkę tylko dopasowane koszule, + elementy w
            górnej części bluzek (falbanki itp) - które odwracają uwagę.
          • scibor3 Re: brzuszek 22.01.10, 16:19
            > gdyby to było takie proste nie prosiłabym o pomoc :/

Ależ jest banalnie proste. Żreć połowę.
            • tetlian Re: brzuszek 23.01.10, 11:42
              scibor3 napisał:

> > gdyby to było takie proste nie prosiłabym o pomoc :/
              >
              > Ależ jest banalnie proste. Żreć połowę.

Denerwują mnie tacy ludzie jak Ty. Człowiek z tendencją do brzuszka może jeść
              nawet 1/4 tego co inni szczupli ludzie, i nic to nie pomoże. Nawet siłownia 3
              razy w tygodniu niewiele daje. Zapewne da się z tym uporać, ale nie jest to
              takie proste jak Ci się wydaje. Trzeba o wiele więcej poświęceń i wyrzeczeń.
              Pytanie tylko czy warto się tak katować?

Też kiedyś myślałem, że wszystko jest proste. Mam kolegę "kościotrupa", że się
              tak wyrażę. On bardzo by chciał przytyć. Ja się zawsze temu dziwiłem, bo
              myślałem, że przecież wystarczy jeść 2 razy więcej i same wysokokaloryczne
              rzeczy. Ale to nic nie daje. Ma szybką przemianę materii. Co zje, to zaraz wydali.

Dlatego nie rzucaj takich "mądrości" jeśli kompletnie nie znasz się na
              funkcjonowaniu ludzkiego organizmu, który każdy człowiek ma inny.
              • atram83 Re: brzuszek 27.04.10, 10:09
                Masz rację. Uważam że jeżeli ktoś ma pisać takie dyrdymały to lepiej żeby się
                powstrzymał.
      • aleska Re: brzuszek 15.01.10, 14:49
        Aktualna moda i zarazem oferta sieciówek jest łaskawa dla osób z
        brzuszkiem. Jak napisały dziewczyny wyżej, luźne tuniki świetnie
        maskują brzuszek. Z wąskimi spodniami (np. rurkami, ale niekoniecznie)i
        butami na obcasach świetnie wysmuklają sylwetkę. Zerknij sobie np. na
        topy oferowane przez kappahl (bardzo przejrzysta strona internetowa),
        może coś cię zainspiruje.
      • jut-ra Re: yy? 15.01.10, 16:41
        >
        > A po drugie unikac noszenia ubran opinajacych brzych, zaczac nosic
        > tuniki odcinane pod biustem oraz podkreslac talie.

Jakaś bzdura - jak można zamaskować brzuch podkreślając talię?
        • nessie-jp Re: yy? 15.01.10, 18:57
          > Jakaś bzdura - jak można zamaskować brzuch podkreślając talię?

A co cię tak dziwi w tym stwierdzeniu?
          • lucusia3 Re: yy? 22.01.10, 20:53
            Rację ma nessie-jp.
            Super wyglądają np. zawiązywane sukienki - wąskie u góry i szerokie dołem

womens-dresses-skirts.suite101.com/article.cfm/the_wrap_dress_and_how_to_wear_it
      • betka_1713 [...] 15.01.10, 17:10
        • gabrielafrancuz Re: brzuszek 15.01.10, 19:26
          Brzuszek zniknie, a biust wypłynie bokiem i górą - świetny pomysł.
      • agngrz Re: brzuszek 15.01.10, 17:24
        Bluzki odcinane pod biustem uwydatniają brzuch, a nie go "optycznie
        pomniejszają" czy tam odciągają uwagę od niego. Oczywiście, zbyt ciasne bluzki
        to też zły pomysł, ale nie przeginajmy w drugą stronę.

Kolejny pomysł z bielizną wyszczuplającą - super, ale na jeden raz, np. na
        wyjście etc., ale nie do chodzenia na co dzień - toż to cholernie niewygodne by
        było!

Dobry pomysł to oczywiście spodnie z wysoką talią (ale nie za ciasne, bo wtedy
        jeszcze gorzej) i jak najbardziej szarfy, paski i wstążki w talii - wtedy wzrok
        przyciąga "ozdoba" i wcięta talia na nie wystający brzuszek :) Ale to też zależy
        od rozmiaru i figury. Ja noszę 42 i tego nie praktykuję, bo jeszcze gorzej
        wyglądam ;) Ale koleżanka z rozmiarem 38/40 i właśnie małą "oponką" na brzuszku
        wygląda tak świetnie. Tylko talię trzeba mieć ;)
        • zawszezabulinka Re: brzuszek 15.01.10, 18:42
          moim zdaniem spodnie z wysokim stanem jeszcze wieksze kuku robia, wystarczy
          zalozyc cos przylegajacego do ciala na te spodnie i wyglada to jak balon

ja sie ubieram normalnie :) mam brzuszek ale o ciaze nie jestem pytana :)
      • nessie-jp Re: brzuszek 15.01.10, 18:56
        Zdecydowanie bluzki z talią podniesioną pod biust
        • gabrielafrancuz Re: brzuszek 15.01.10, 19:27
          "Ciąża gastronomiczna" :D Pożyczam :-)
          • nessie-jp Re: brzuszek 16.01.10, 23:18
            Gabriela, weź też od razu i samą ciążę g., chętnie odstąpię za darmo :P Notabene
            to po lekach p-migrenowych... :(
            • mary.nara Re: brzuszek 20.01.10, 15:47
              przepraszam, tez wlascicielka gatronomicznej sie klania
              jak to po lekach? zwiekszaly apetyt? czy przeszkadzały spalac?
              czy co?
              a jakie to leki? jakies bezreceptowe? receptowych nie biore:(
              wszedzie pulapki, jakie to zycie jest, no no...
              pozdrawiam,
              Mary.
              • nessie-jp Re: brzuszek 20.01.10, 16:50
                Po lekach receptowych, stosowanych przewlekle w profilaktyce migreny, tak że nie
                martw się :)

Moje leki po pierwsze powodują taki apetyt, że cały czas się myśli o jedzeniu --
                choćby się człowiek nie wiem, jak powstrzymywał siłą woli, i tak zjada więcej,
                niż bez leków. W dodatku nie można się najeść
                • mary.nara Re: brzuszek 22.01.10, 13:44
                  dzięki za informacje i bardzo współczuję. Człowiek ma tyle własnych
                  problemów i słabosci, z którymi musi walczyć, że akurat nowe
                  problemy po lekach mu nie są potrzebne.
                  Sama się zastanawiam - jak tu ćwiczyć - jak najchętniej z gorącym
                  kakao czlowiek by czekał na wiosnę pod ciepłym kocykiem;). No tak,
                  kocyk maskuje brzuszek, i bioderka, i lampasy, i drugi podbródek też
                  mógłby;)
                • lucusia3 Re: brzuszek 22.01.10, 21:09
                  A nie masz problemów z noradrenaliną? Migreny, brak reakcji na jedzenie - to nie wygląda na przypadek. Sprawdź sobie ciśnienie, bo bóle głowy wcale nie muszą mieć "magicznego" podłoża migreny, ale pochodzą ze skoków ciśnienia. U nas lekarze niestety nie mają zwyczaju niczego sprawdzać, co wychodzi poza standard.
                  Czy jeśli robisz coś bardzo wciągającego, albo się świetnie bawisz to też masz bóle głowy i możesz stale jeść? Wtedy jest dużo więcej noradrenaliny w organizmie.
      • mala.czarnaa a spódnica ółówkowa... 15.01.10, 23:34
        a spódnica ółówkowa z podniesionym stanem-jak sie patrzy na wprost to maksuje, ale z profila jeszcze bardziej brzuch uwydatnia! Cholerka, a tak mi sie podobają takie spódnice. Odpada!
        • blu88 Re: a spódnica ółówkowa... 16.01.10, 00:18
          ołówkowe spódnice są cholernie trudne w noszeniu, ja np. dobrze w nich wyglądam
          z boku, ale w przodu... brrr. ponad 100 w biodrach swoje robi.
          • lucusia3 Re: a spódnica ółówkowa... 22.01.10, 21:11
            Ołówkowa spódnica jest OK z żakietem, długim swetrem (ale nie robionym grubym ściegiem!), bluzką na wierzch, ale jeszcze raz powtórzę - z zaszewkami żeby dopasowac w talii.
      • mamamagic Re: brzuszek 16.01.10, 01:33
        odciagnąć uwagę od brzuszka i przenieść np. na biust zakładając bluzki/tuniki z
        podniesioną talią. najlepiej aby taka tunika była przewiazywana jakąś
        szarfą/paskiem itp. pas tworzysz w miejscu gdzie wygladasz najszczuplej czyli
        pod biustem lub ciut niżej. do tuniki waskie spodnie i buty na obcasach. inna
        propozycja to spódnica z lekko podwyższonym stanem i na wierzch żakiet (lub
        bluzka/koszula) krótki, na 1-2 guziki, ale zasłaniający brzuch, z wcięciem w
        pasie, zawiązywany na szarfę lub zapinany na pasek. napewno brzuszek musisz
        przykrywać, ale zaznaczaj zawsze talię.
        • lola.b Re: brzuszek 19.01.10, 14:03
          A ten brzuch to miękki jest czy raczej twardy i wypukły? Bo jeśli twardy to moze
          to wzdęcia i wystarczy zmienić dietę? Jak miękki to może wysokie gacie
          obciskające i bluzki odcinane pod biustem?
      • disa znam świetny sposób ;] 19.01.10, 14:05
        pl.wikipedia.org/wiki/Fitness
        • mala.czarnaa świetny? 21.01.10, 14:35
          tak świetny sposób, ale brzuch schodzi najwolniej, a po za tym ten
          po ciąży raczej żadne ćwiczenia nie zmienią :(
          • joanna182-0 Re: świetny? 22.01.10, 12:03
            to zależy jak się wciągną brzuch po ciąży. Przy ćwiczeniach regularnych i
            prawidłowo wykonywanych może być tylko lepiej, ale na to potrzebny jest czas. Ja
            na szczęście już teraz ćwiczę by w przyszłości szybciej wrócić do formy i
            figury. Poza tym dzięki regularnym ćwiczeniom mam dużo więcej energii do życia.
            często mimo bardzo męczącego dnia mam jeszcze siły by pójść wieczorem poćwiczyć,
            po czym mam jeszcze siłę by ogarnąć wieczorem mieszkanie.
            • kadanka Re: świetny? 22.01.10, 12:14
              wiecie ja nie rozumiem 1 rzeczy , jak dziewczyna na forum M O D A
              pyta jak zamaskowac brzuszek a wy odpowiadacie fitness,
              schudnac:)
              • joanna182-0 Re: świetny? 22.01.10, 12:19
                są bardzo dobre sposoby na maskowanie brzuszka i nie tylko. Pytanie jak będzie
                facet zdziwiony jej figurą jak zdejmie z siebie te ubrania i zobaczy ją tak jak
                Pan Bóg ją stworzył. Już wtedy nie zamaskuje wystającego brzuszka
                • kadanka Re: świetny? 22.01.10, 12:23
                  masz racje ale analogicznie jest z cyckami np:) u wielu kobiet
                  prezentuja sie one duuzo lepiej w staniku niz bez, i co - to jest
                  argument zebyt nie nosic stanika?;)
                • hermina5 Re: świetny? 22.01.10, 13:08
                  > Pytanie jak będzie
                  > facet zdziwiony jej figurą jak zdejmie z siebie te ubrania

Nie przesadzajmy - zadne ubranie nie zamaskuje skutecznie 15 kg,
                  ani nie obcisnie ponad 2 - 2,5 cm, bo to niemozliwe...Tak wiec
                  raczej nie przesadzałabym z tym zdziwieniem
                • nessie-jp Re: świetny? 22.01.10, 13:48
                  > Pytanie jak będzie
                  > facet zdziwiony jej figurą

A skąd to dziecinne założenie, że jej facet nie zna jej figury? Albo że ubiera
                  się, żeby łapać facetów? Dziwne życie prowadzisz.

Nie malujesz też zapewne oczu i ust ani nie czeszesz włosów, żeby faceci nie
                  byli zdziwieni, jak cię zobaczą rano nieuczesaną i bez makijażu?
                  • joanna182-0 Re: świetny? 22.01.10, 14:18
                    Prowadzę normalne życie.

Mój facet i tak mówi, że najładniej wglądam rano zaraz po przebudzeniu. Jeśli
                    chodzi o makijaż to preferuje bardzo naturalny i mało widoczny. W sumie i tak
                    nie muszę się specjalnie malować itd., bo wyglądam na sporo mniej lat niż mam w
                    rzeczywistości.

Ja przynajmniej nie mam problemów w lato by pokazać się na plaży.
                    • nessie-jp Re: świetny? 22.01.10, 14:24
                      > Ja przynajmniej nie mam problemów w lato by pokazać się na plaży.

I tylko po to wypowiadasz się w cudzym wątku, żeby się pochwalić, że się
                      pokazujesz na plaży? Co to ma wspólnego z tematyką forum Moda?
                      • joanna182-0 Re: świetny? 22.01.10, 15:41
                        to, że jak ma się z czymś problem to nie należy tego tylko zakrywać, ale przez
                        wszystkim należy z tym powalczyć. A nie tylko pisać, bo mi brzuch wystaje jak go
                        ukryć, w co się ubrać.
                        • kadanka Re: świetny? 22.01.10, 17:21
                          a doroslych ludzi nie nalezy pouczac. to nie twoja sprawa czy ktos
                          woli cwiczyc czy maskowac. i to jest forum moda a nie fitness, wiec
                          to twoje uwagi sa troche nie na miejscu
                        • nessie-jp Re: świetny? 22.01.10, 18:21
                          joanna182-0 napisała:

> to, że jak ma się z czymś problem to nie należy tego tylko zakrywać

Nie twoja sprawa, czy ktoś woli zakrywać, czy nie zakrywać. Jak się ma trądzik,
                          bliznę na twarzy, łysienie plackowate, łojotokowe zapalenie skóry albo jedną
                          nogę krótszą, to też nie twoja sprawa, czy ktoś się woli operować, czy maskować.
                          • lucusia3 Re: świetny? 22.01.10, 21:17
                            Nie trzeba krótszej nogi czy łysienia plackowatego (;D dobre), ale wystarczy być chudą i wysoką (czyli niby ideał), mieć za duży biust (też niby nieźle), czy mały tyłek (ileż osób o tym marzy), żeby nie wyglądać dobrze. A można to poprawić odpowiednim ubraniem - nie zakrywać, ale zmodyfikować.
                            A swoją drogą dobrze, że są takie joanny182-0, zawsze ma się wrażenie, że się nie wygląda najgorzej.
      • kar_ol85 Re: brzuszek 22.01.10, 10:35
        Ja bym popełniła hara kiri jak by mi ktoś tak powiedział a ja nie była bym w
        ciąży, zamaskować najlepiej dietą, marchewka raz dziennie bo z tego co napisałaś
        to zapasy masz zrobione :) a jak zamaskujesz go swetrem to za będzie robił się
        jeszcze większy
        • corneliss Re: brzuszek 22.01.10, 10:53
          www.bellybandit.com/ moze cos takiego, w przeciwienstwie do gorsetu
          wyszczuplajacego nie trzeba sie z tym gimnastykowac w toalecie
          tez mam pociazowy 'daszek' po niezamierzonym cc
        • zoofka Re: brzuszek 23.01.10, 18:03
          szkoda że Ci tak nikt nie powiedział kar_ol85. Harakiri w Twoim
          przypadku to wybawienie
      • miss.mirabelka Re: brzuszek 22.01.10, 10:56
        ksztaltowanie-sylwetki24.blogspot.com/2010/01/paski-brzuch-w-5-dni.html

akurat dzisiaj o tym pisałam. Zajrzyj, bo nie chce mi się powielać:)
      • helga0 Re: brzuszek 22.01.10, 12:01
        Trzeba ćwiczyć. Nie maskować, tylko zlikwidować.
        150 spięć dziennie pięć razy w tygodniu przez trzy miesiące. I brzucha nie ma!
      • w.i.l Dodać sobie tiurniurę z tyłu. 22.01.10, 12:43
        Będzie coś wystawało nie tylko z przodu...
      • panieleszku Przestań tyle żreć i zacznij ćwiczyć. 22.01.10, 13:39
        jak wyżej. trzeba walczyć z powodami nie ze skutkami.
        • mary.nara Re: Przestań tyle żreć i zacznij ćwiczyć. 22.01.10, 18:14
          panie leszku, to ja dalej podpytam skoro pan tak wszystkowiedzacy -
          jak przestac tyle zrec? to jedyne co mnie uspokaja, jak sie najem to
          mi glupie mysli nie chodza po glowie, nie chce mi sie plakac i mam
          zajete rece, ktore przestaja sie trzasc:)
        • theorema Re: Przestań tyle żreć i zacznij ćwiczyć. Bzdura!! 22.01.10, 18:37
          bzdura. Akurat na brzuszek to nie dziala. Pierwszy "opadnie" biust, wychudna
          dlonie, stopy az zyly na wierzch wyjda - a brzuszek zostanie.
          Ja nosze luzne tuniki i bluzki ze sciagaczem na biodrach, a generalnie nie mam
          nic przeciwko ustepowaniu mi miejsca...hehe, zdarzalo sie nieraz. Dodam przy
          tym, ze moj wskaznik BMI wynosi 18,3 czyli jestem i tak za chuda podobno i nie
          wolno mi sie juz odchudzac. A poza tym lubie miec troche wiekszy biust. A mojemu
          partnerowi bardzo sie moj brzuszek podoba, jest jego ulubionym miejscem
          glaskania i calowania - i taka jest opinia wiekszoci facetow - kobieta brzuszek
          miec musi. Wiec, drogie kolezanki, przestanmy sie nakrecac w anoreksji, mam taka
          propozycje niesmiala..
      • aktonielubi Re: brzuszek 22.01.10, 13:57
        siłownią? bieganiem? nieobżeraniem się?
      • aneta1008 [...] 22.01.10, 14:19
      • anyamama [...] 22.01.10, 19:50
        • abcd777 demaskacja 22.01.10, 20:59
          Noooo to brzuszek musi byc niezly....;) ale jak to niektorzy tu
          mowili, kochanego ciala nigdy nie za wiele... trzeba go zlikwidowac
          przez cwiczenia, a nie tam np przez majtki ściągjące, bo to
          smieszne....
          • ding_yun Re: demaskacja 22.01.10, 21:51
            Ilość chamstwa i głupoty w tym wątku jest porażająca. Jak ktoś się na
            forum dotyczącym mody pyta jak zamaskować brzuch, to odpowiedzi
            powinny dotyczyć tematu ubrań, które pomogą zatuszować taki właśnie
            defekt urody. Wszystkie dobre rady w stylu "trzeba zrzucić, a nie
            maskować" są nie na miejscu. Jeśli ktoś pragnie zamaskować brzuch to
            nie musi znaczyć, że zupełnie nie dba o figurę i sprawność. Może być
            w trakcie ćwiczeń, ale jeszcze nie być zupełnie zadowolonym z efektu,
            może być po cc i nie móc na razie ćwiczyć, a może zwyczajnie nie być
            w stanie się dorobic płaskiego brzucha - tak, panie mądralińskie, to
            jest możliwe. Okreslone wad postawy, np silnie pogłębiona lordoza,
            powodują, że wyrobienie sobie mięśni brzucha jest niezwykle trudne,
            czasem nierealne.
            • zoofka Re: demaskacja 23.01.10, 18:05
              w końcu głos rozsądku
      • nowa.era luźne ubranka 23.01.10, 11:05
        Luźniejsze bluzy :)
      • sun.tzu25 Spodnice 23.01.10, 11:08
        Polecam spodnice, nie za dlugie, takie do kolan, nie obcisle tylko
        rozkloszowane, ze stanem wysoko w talii.
        • miruka pytanie 23.01.10, 11:23
          dziewczyny jakie te leki przeciwmigrenowe powodują tycie, ja mam
          przepisany divascan i na ulotce jest napisane że na początku
          zmniejsza łaknienie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka